Şimdi Ara

Yardım Lütfen !!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette sorunuma çözüm ararken bu foruma rastladım , yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.

benim sorunum bilgisayarın cdrom'u ile ilgiili. bilgisayarımda 2 adet cd rom sürücü bulunuıyor. ve şuan ikisi birden çalışmıyor. ancak bildiğim kaadarı ile sorun cdrom sürücülerimde değil , bilgisayarın kendi ile ilgili. cd taktığım zaman cdyi çok zor okuyor , kesinlikle cd romdan yükleme yapamıyorum. vcd takınca okuyor ancak onun haricinde hiç birşeyi doğru düzgün okuyamıyor. sanırım bilgissayara format atarsam düzelecek diye düşünüyorum ancak cd okuyamadığı için formatda atamıyorum. cdroma veri cdsi taktığım zaman takılmaya başlıyor , mouse'un oku bile teklemeye başlıyor. garip garip sesler çıkarıyor sanki çok eski ve yıpranmış bi cdyi okumaya çalışr gibi. cdyi çıkarıp bilgisayarı yeniden başlatmadan da bilgisayar kendine gelemiyor.

format atmak için yada bu sorunu başka yolla düzeltmek için bir önerisi yada bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. şimdiden çok teşekkür ederim.

• Büyük bir ihtimalle cd rom ların takılı bulunduğu 'ide'kablolarında.Bilindiği gibi cd romlarında jumperları bulunur arka taraflarında o jumper ların yerini değiştir.İde kablolarını farklı tak.Mesela cd romlar birbirine bağlı ve ordan anakarta ulaşıyorsa bunu değiştir.Misal cd romun biri direk anakarta gitsin ide kablosu.Diğeri hdd ile birleşsin bir kezde böyle dene.Buda olmadıysa format gerekmekte.Tek cd romla işini halletmeye çalış belki olabilir.Baktın bunlarda çözüm vermedi cd romlarını kontrol ettir.
  • cd rom un garantisi varsa gönder garantisi bitmiş ise söküp içindeki lens i alkol ile temizlemeyi dene.yani kısacası cd rom a bir bakım yap.
  • Bir bilgisayarda iki cd room biraz fazla lüks. Birini kullanmanızı öneririm. Bir tanesini çıkarıp diğeri ile özelliklede biri cd rw olan varsa onu kullanmanızı öneririm. Böylece tüm işlerinizi görebilirsiniz. Sistem olarak xp kullanıyorsanız format atmaktan korkmanıza da gerek yok. Cd okumama gibi bir durum olursa zaten format da atmanız bir anlamda mümkün olayacaktır. Tabi başka format yöntemleri de vardır. Bir tanesini çıkararak deneyin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.