Şimdi Ara

Yardım lütfen makinamda cok ilginç 1 sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık sapıtma noktasına vardım yardım isteyim dedim. Konfirgasyonum amd1.7, abit nf7, 256MB twinmos pc3200 kasa da aopen h600a(bunuda powersuplly ı bilin diye yazdım) v.s. bunun dışındakilerin lazım olacağını sanmıyorum ama faydası olur derseniz yazarım.

Sorunum şu herhangi bir oyunu oynarken makina kitlenir gibi takılıyor o an ne ses varsa sürekli tekrarlıyor 10 15 saniye kadar bekleyin ce açılıyor tekrar. Şu ana kadar bios, işletim sistemi, ram, ekran kartı, seskartı nı değistirmeyi denedim sorun çözülmedi. Hdd de badsector aradım yok. Birde ilginç olan sorunu 2 3 gün yapmıyor sonra düzeldi diyorum gene başlıyor. Bazen 15 20 dakikadar bir sefer bazen günde 1 sefer. Su anda yeni fark ettiğim birşeyde dvd rom sökükken de bayadır yapmadı fakat dvd rom önceden yok tu ama sorun vardı. Sorunun sürücülerden kaynaklandığını sanmıyorum cünkü aynı sistemin biraz değişiğini kullanıyor arkadaşım onda sorun yok. Zaten sade böle gıcık 1 sorunu var başka herşey sorunsuz makinada. Ayrı eten geçenlerde Abit`in hardware doctor programını kurdum dereceleri, voltajları falan gösteriyor aradan 2 3 gün geçti bakayım dedim kac derce cpu açtım hata verdi vcc voltajı limitleri aşıyor diye ve alarm vermeye başladı kapadım programi. Vcc voltajının ne olduğunu da bilmiyorum onuda söylerseniz iyi olur. Vede suanda 3.02 ile 3.04 arası gösteriyor ve hala veriyor hatayı. Makinayı 200x10 @ 1.6 vcore 3-3-2-2 2.9 vdimm şu aralar 35 derece idle sıcaklığı cpu nun, sistemin ki ise 27 derece. Ayrı eten arkadaşla aynı kodlu rami aldım fakat benimki 3-3-2-2 de 2.9 istiyor buda ilgiç. Normalde 2.8 ile olması lazım. Ama ram den kaynaklanıyor çünkü arkadaşla değistik. Ondada 2.9 da stabil.

Beni en çok sinirlendirende sorunun anakart veya işlemcide olduğunu tespit etsem bile ki arkadaş ile değişicez anakartları 1 2 gün içinde garantide nasıl test edicekler adamlar kendim göstermem lazım oynayıp :(

• hımmmmm ilginç ve sinir bozucu. demekki kimsenin bir fikri yok allah kolaylık versin.... ne diyeyim
  • aldığın yer iyi bir firma ise değiştirmeleri gerekli anakartını yazdığın sorunlar seninde dediğin gibi büyük ihtimalle anakrtındaki bir arızadan kaynaklanmakta
  • Arızanın cpu danda olmadığını anlamış bulunmaktayım. Okadar çaresiz kaldım ki rounded ata kabloları kullanıyorum akasa onu bile değistirdim. Anakartla gelenleri, 1 de eski epox umdan kalanları taktım deniyorum hala. Bu da sorunu cözmez ise son deneyeceğim parça da psu olucak. Gitgide anakarta yaklaşıyorum gerçi büyük ihtimal onda sorun ama kabullenmek şstemiyorum :)
  • Teşekkürler bu arada. Şansız lık peşimi uzun süredir bırakmıyor. Onu da araştırmak lazım :)
  • işlemcin nedir.oc yapmışsın.oc tan büyük ihtimal.işlemcin yemiyor bence.
  • Sorunun kaynağı PCI Latency olabilir.
    Şu yazıyı bir incele istersen.
    http://www.pclabs.gen.tr/hw/article.asp?id=357
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekradan Teşekkürler şimdi okuyorum pclabs teki yazıyı. İşlemciden değil sorun. Oc siz de yapıyor ayrı eten işlemciye de cok yüklemiyorum makinadaki sorunlar saolsun oc kasamıyorum 1.6vcore 2Ghz çalıştırıyorum ki bu bendeki kod için normal 1 değer. Bu arada vcc nin ne olduğunu buldum galiba. Ram e voltaj verdikçe artıyor ki ben 2.9 kullanıyordum ki bu oldukça fazla. Düşürdüm ve o sorunu hallettim. Ve en önemli konuya gelince makinadaki akasa rounded kabloları söktüm ve sorun 4 gündür olmadı genede emin olmam için 1 2 hafta geçmesi lazım. Hadi hayırlısı.
  • dvdrom olmadigi zaman sorun olmadigini soylemissin.
    dvd rom takili oldugunda kilitlenme baslayinca dikkat et bakalim dvd rom da biseyler oluyomu
    belkide dvd rom dvd veya cd varmis gibi okumaya calisiyodur
  • Sorun hala olmadı. Eğer sorun rounded kablolardan ise yarılıcam :). Dvd rom yok ken de yapıyordu. Şimdi aklıma gelen eğer sorun gerçekten kablolarda ise ki bu dvd yi bağlayınca neden sorunun artığını açıklıyor gibi. 5. ci gündeyim hala yapmadı. Go go go...
  • eh işte amd ile intel farkı budur abicim. Sonra da amd'yi övüp durursunuz. Şu forumun hertarafında yaşanan problemlere bakın arkadaşlar. sorunların %90'ı neden AMD kullanıcılarından sizce :)) :) :)) :) :))

Yazan: Bir intel'ci
  • Valla hep amd yüzünden oluyor bunlar. Sakin almayın ne ole 50$ işlemciyi 300-400$ . işlemci yapıyorsunuz. İğrenç iğrenç. Gidin intel alın. Tekeli 1 eline geçir sin ben görürüm. P5 P6 hayal olur 500 yıl satar P4 lerini. Duva edinde AMD var rekabet yaratıyor siz alabiliyorsunuz intel.
  • aua
  • Hayırlı ve uğurlu olsun 10 dakika önce tekrar yaptı. Tek kalan psu denemek. Of sorun anakartan cıkıcak deli olucam. Nasıl yollarım garantiye. Daha ii bozup yollamak lazım. Bu konu hakkından bilgisi olan var ise yardım edebilir. Nasıl garantiden değişecek şekilde kartı bozabilirim ?
  • Ya niye garantiye almazlar diye mi korkuyorsun analamzlar diye mi korkuyorsun sen eğer sorun anakarttan ise yolla sorunu bildir değiştirsinler bu kadar basit.
  • ya valla tam brezilya dizisine benzemis bu yazi diyordum ki log out olmusum.[akum]

hocam anakarti goturecek oraya ve garantiden geri alacaklar? [evlol][evlol][evlol]

once onlar da bakacak ya? (teknik servis deniyor sanirim. sira ne zaman gelir o ayri)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by FatalERROR!</i>
    <br />Ya niye garantiye almazlar diye mi korkuyorsun analamzlar diye mi korkuyorsun sen eğer sorun anakarttan ise yolla sorunu bildir değiştirsinler bu kadar basit.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Tam anlatığın gibi. Sorunu cok uzun sürede 1 ortaya cıkıyor bazen cosuyor bazen 4 5 gün olmuyor. Son testlerde anlıyacam kesin anakartanmı.
  • anakart gitsin distrubutorde açsın gerisin geri yollarlar ve üzerine daş gibin yazalar.....anakart mefta olrsa degiştirirler anca.
  • Halini anlayabiliyorum arkadasim, ayni durum bende de var. Bazı oyunlarda (hepsinde degil) 15-20 sn takılıyor ve geri donuyor. Benim sistem P4 2.0 Ghz , 512 DDR 266 RAM , GF2 MX400 ekran kartı, Win XP Home SP1a, DirectX 9.0b . Eger senin de bilgisayar belli yerlerde takılıyorsa (ozellikle DX 9 isteyen GTA-VC ve Max Payne 2) sanirim bizim sorunumuz yazilimsal. En uyuz oldugum da dedigin gibi bazen daha az bazen daha fazla olmasi. Sorun donanimda olsa baska yerlerde de takilir. Oysa diger programlarda ve oyunlarda takilmiyor. Gerci yakinda format attim, sistemi kurali beri de o oyunlar disinda sadece Half-Life (Counter-Strike ile birlikte) ve Halo kurdum. Bu oyunlarda sorun cikarmadi. Deneme amacli Max Payne 1'i kuracagim.

NOT : Sistemde overclocking yapilmamistir.
  • İş ğüç olmasa denicem anakartı başka arkadaşta da 1 türlü zaman ayıramıyorum. Bende CS de de yapıyor. UT2003 tede. İşte en büyük korkumda Dracul un dediği şey. DX olayını denemek lazım dicemam aarkadaşlarda aynısını kullanıyor. Ayrı eten ole 1 sorun olsaydı cok tan giderirlirdi oda ayrı konu. Neyse Leonheart sanada geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.