Şimdi Ara

'Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.

"Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz."

• 101 sene oldu bazı köle ruhlular hala birilerinin kendilerine çobanlık yapmasını, kendilerini gütmesini bekliyorlar. 101 sene oldu ama hala köle zihniyetinden, maraba zihniyetinden kurtaramadığımız insanlar. Bunlardan yavaş yavaş umudumu kesmeye başlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat milletvekilleri var, cumhuriyeti "reklam arası " gören, hem de kadın.
    Yüzyıllarca kul olmuş, birey olamamış, biat kültürü ve sürü psikolojisi ile hareket etmiş insanlar kolay değişmiyor. Z kuşağı bu kültürden uzak ama onlar da uzayda yörüngesiz hareket eden meteorlar gibi. Hiçbir değer yargıları yok.

• Navi kullanıcısına yanıt

Doğru. Cumhuriyeti halk talep etmedi. O gün referandum yapılsa monarşi tercih edilirdi. Cumhuriyetin ne demek olduğunu tam olarka kavramış değiliz. Bunu çözmek gerekiyor.

• freeleaks kullanıcısına yanıt

Cumhuriyeti değil, Atatürk samsuna çıktığında 1919 yılında bir referandum yapılsa halk kurtuluş savaşını bile istemezdi.

Reform talebinin halktan gelmediği durumlarda yaşanan bir olumsuzluk. Halk savaşını vermediği değerlerin kıymetini bilemeyebiliyor.

• 29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Doğru ama 101 sene olmuş hala bunu asamadiysak burada bir sorun vardır. Bunun için herkesin şapkayı önüne koyması gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Ölmeden düzelmeyecekler, bugün de kafalarını kumun altına gömen çok 29 ekimden haberim yokmuş gibi çek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Abartılı bir yorum bu bence. Türkler, zamanında 40 kişiyle çin sarayını basmıştır. Peki neden ? Araştırma, okuma yapın biraz...

• Nice yıllara,Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın.

• -massive- - kullanıcısına yanıt

Olur... nereden başlayayım. Kaynak listesi verin hemen başlayım okumaya.

1. yorumundaki yanlışlıkları giderebilecek bir kaynaktan başlayabilirsin mesela...
  • -massive- - kullanıcısına yanıt

Bence doğru bir yorum.

Türklerin 40 kişiyle Çin sarayını bastığı zaman, özümüz ve kültürümüz Türk idi. Bu bahsettiğiniz, Türkler islamla ve araplarla tanışmadan önceydi.

Bugün ve birkaç yüzyıldır, islamı arap kültürü zannederek çok dejenere olduk. Özellikle gerileme dönemindeki yoksulluk ve gittikçe cahilleşen bir toplumu, dinle idare etmeye kalktılar. Ettiler de.... Ama hadis adı altında anlatılan hikayeler, islamı ve toplumu çok zehirledi.

Türkler eskiden bağımsızken, bağlılığı kabul etmezken, şimdi kendini yönetecek birilerini arıyorlar.

• hehe orta asyadaki kalan türkler arabic olamayanlar uçuyor şu an göklere refah ve paradan kafayı yemiş durumdalar akıyor mübarek"Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz." 

şu kendini çok türk olarak görenler türk lerin 1000 ce yıllık hangi geleneğini görneğini yapıyorsunuzda saf kan türk oluyorsunuz batı usa england asimilasyonları.

Türklük şarları 1.arap dini olan islama sövmek,araplara sövmek, 2.batıllara özenip yaşamak üst akıl kabul etmek, taklit etmek 3.inançsız olmak fantastik bir türklük tanımınız var kim icat etti acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ekim 2024; 18:42:17 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Daha ne okuduğunu anlayamayan birine yanıt vermezdim ama, sana vereceğim.

Ne refahtan, ne de zenginlikten söz ettim. Tabi karşındakinin karakteri, ölçüt değerini, böyle alakasız saldırmalarla belli edince, yapacak birşey yok.

Ben kendimi Türk görüyorum... Çerkezim.... Hala Uygur lehçesi konuşurum. Yemeklerimiz farklıdır. Büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi hala içimizde var, gösteriş için değil. Anadoluya geleli henüz 137 yıl oldu. Bir çok şeyi unutmadık.

Ne Batıyla, ne USA ile ilgimiz yok. Bizde akraba evliliği, pedofili, LGBT, hırsızlık, gösteriş, hava atmak yoktur.

Başkasının politik ve dini görüşleri farklı olabilir, ama bu sadece tartışma konusudur, kavga değil. Kavga ettiğimizde, gözümüz döner, bunun için genel olarak sakinizdir. Arapları sevmeyiz, ama kimse doğduğu özü seçemez, bu yüzden de kimseyi aşağılamayız, ama kendini geliştirmedikleri için de sevmeyiz.

Batılılara ne özeniriz, ne de taklit ederiz. Ancak içkiyi severiz. En dindarımız bile, içmiştir/içiyordur. Bu da onun seçimidir. Kimsenin namazı, içkisi, orucuna karışmayız. Tanrısıyla arasındaki ilişkide, biz peygamber edasıyla rol oynamaya kalkmayız.

İnançsız olmam, kimseyi ilgilendirmez. Bu bir seçimdir. Sizin Tanrınız bile beni bu konuda serbest bırakmışken, benim inancımı sorgulamak senin ne haddine? Önce haddini bil, sonra çık karşıma

• volkman kullanıcısına yanıt

sen milletin inancını sorgularken iyi ama, marabik arabik derken din ayrı bir şeydir ırk ayrı bir şeydir kimse araplaşmadı kimsenin dinle yada inançsızlıkla ırkını değiştirmez.

dünya türklerinin en zengin refah demokratik ülkesi arabik dediğin anadolu türkleridir anadoludur,orta asya türkleri çadır modundan pek çıkamadı ,şaman kalanları teknoloji medeniyet karşıtı zaten genel olarak kabile modundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ekim 2024; 21:29:37 >

Arapları övüp Türkleri kötüleyerek ne yapmak, nereye varmak istiyorsun?

Ben kimsenin inancını sorgulamam. Ancak inandığı dinin kurallarıyla, yaptıkları çelişirse ve illa müslümanım diye diretirse, o zaman eleştiririm.... Ve bu bir eleştiridir, eleştiri de kavga değildir. Kendini düzeltmesi için bir uyarıdır.

Söz konusu arabik marabik değil, Türk toplumunun araplaştığıdır. Mesela biz Türklerde kadın kutsaldır. Handır,, hanımdır. Sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin kültürü de arap kültürüdür. Sizin dininizde kadının kıymeti yok. 2 kadın, 1 erkeğe eşit tutulur. Demek ki ırkla din çok farklı değil. Zaten terihi olaylar dışında Kuran arap kültürünü anlatır. Köle kadınlar, cariyeler, puta tapmalar, mirasın bölüştürülmesi, nasıl yaşanacağı.... Bunlar biz Türklerde olmayan konulardır. Tartışma konusu bile değildir.

Dünyada Türklerin zengin ve refah halinde nerede yaşadığı konusunda hala ısrarcısın. O zaman herkesin eşit ve adil yaşadığı Kübaya taşın diyeceğim ama orada da paranın kıymeti yok. Sen İskandinav ülkelerine taşın. Değer kriterin bu olduğu için, daha mutlu olursun.

Orta Asya Türklerinin çadır modundan çıkmadığını nerenden uydurdun? Hayvancılık yapan Moğollara bakarak mı s.çtın? İplik fabrikasında peynir mi üretsinler, ne diyorsun?

Şamanların medeniyet karşıtı olduğunu da senden duyuyorum. Şamanlar, cahillikten beslenmezler. Senin hocaların gibi, karılı kocalı, aile boyu insanlara tecavüz edip, cin çıkaracağım demezler. Bugünkü şamanizm, yağmur, bereket, hayvanların üretken ve sağlıklı olması üzerinedir. Kaç şaman tanıdın hayatında da, nerenden s.çıyorsun bunları?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.