Şimdi Ara

Yaş 26, ehliyetim yok. Almayı da düşünmüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul trafiğinde araba maraba kullanmam ben. Araba almak kolay da, sürmesi insanı gerer bence. Hayır, geriyor derken araba hakimiyetinden bahsetmedim.

Hayatımda iki noktada sisteme özellikle uymuyorum. Birincisi evlilik, ikincisi ehliyet. Çok zengin olursam zaten şoförüm olur. Onun dışında toplu taşımayla bir derdim yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ehliyetim var. Araba kullanmak kolay da, alması insanı gerer bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Ehliyetim var. Araba kullanmak kolay da, alması insanı gerer bence.

Aksi yönde düşünüyorum. Neyse, arabayı yolda ilerletmek kolay ama o stres, sürekli sürtüşmeler? Bu trafik. Değmez. Ehliyet almayacağım. Eminim. Son kararım.

• Bu arada ironik bir biçimde araba tasarımlarına (Aerodinamik gibi) ve motor bilgisi sahibi olmaya hastayımdır ama kullanmam.

• Yaş 26, ehliyetim yok. Almayı da düşünmüyorum.

• Kesinlikle katılıyorum. İstanbul'da araç sürmek akıllı bir insanın yapacağı şey değil. Motorsiklet kullanırım diyordum ancak insanlar daha o kadar bilinçli değil. Önündeki aracın camından atılan izmaritle kör olabilirsiniz. Trafikte hem çok büyük zaman kaybediyorsunuz, hemde o kargaşada sinir-stres insanı çok yıpratır. Babamla trafiğe çıktığımda bile geriliyorum. Küfürler, selektorler, yanlamalar, öne kirmalar , hunharca korna calmalar vs. hiç cekilmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Power Force

quote:

Aksi yönde düşünüyorum. Neyse, arabayı yolda ilerletmek kolay ama o stres, sürekli sürtüşmeler? Bu trafik. Değmez. Ehliyet almayacağım. Eminim. Son kararım.

Herkes araba kullanmayı ve sahip olmayı istemeyebilir. Bu normal. Bir zamanlar benim de hevesim yoktu. Hatta ilk arabamızı alırken ben gene isteksizdim, annemle ablam benden daha hevesliydi. Şimdi kendi arabamı almak istiyorum. İstanbul'a birkaç kere gidip geldim arabayla. Bir tek köprü trafiğine denk geldim. Toplu taşıma işini görüyorsa yada işlerine yürüyerek gidip gelebiliyorsan ihtiyaç duymaman normal. Büyük şehirlerde ve kalabalık ailelerde bir ihtiyaç bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Herkes araba kullanmayı ve sahip olmayı istemeyebilir. Bu normal. Bir zamanlar benim de hevesim yoktu. Hatta ilk arabamızı alırken ben gene isteksizdim, annemle ablam benden daha hevesliydi. Şimdi kendi arabamı almak istiyorum. İstanbul'a birkaç kere gidip geldim arabayla. Bir tek köprü trafiğine denk geldim. Toplu taşıma işini görüyorsa yada işlerine yürüyerek gidip gelebiliyorsan ihtiyaç duymaman normal. Büyük şehirlerde ve kalabalık ailelerde bir ihtiyaç bence.

Demek ki benim için bir ihtiyaç değil. :)

• Bisiklet al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş boş konular açıyorsun bende seni bloklamayı düşünüyorum
  • Araba almak kolay mı? Yaş da 26 demişsin. Koç ya da Sabancı soyundan gelmiyorsan, araba almanın nesi kolay o yaşta söyle de biz de alalım. Piyasa ateş pahası. İyi bir araba için en az 50-60 bini gözden çıkarman lazım o da en az. Söyle bakalım araba almanın nesi kolay kardeş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Francis

Araba almak kolay mı? Yaş da 26 demişsin. Koç ya da Sabancı soyundan gelmiyorsan, araba almanın nesi kolay o yaşta söyle de biz de alalım. Piyasa ateş pahası. İyi bir araba için en az 50-60 bini gözden çıkarman lazım o da en az. Söyle bakalım araba almanın nesi kolay kardeş?

Benim para durumu aileden dolayı iyi zaten. 60 bin de para değil, kusura bakma. Pederin aylık geliri 2 yüz bin TL ile rekor kırdı. (Beyoğlu XX noteri, oto galerisi var, emlak dükkanı var, kurtçuk fabrikası var)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Francis

Araba almak kolay mı? Yaş da 26 demişsin. Koç ya da Sabancı soyundan gelmiyorsan, araba almanın nesi kolay o yaşta söyle de biz de alalım. Piyasa ateş pahası. İyi bir araba için en az 50-60 bini gözden çıkarman lazım o da en az. Söyle bakalım araba almanın nesi kolay kardeş?

Benim para durumu aileden dolayı iyi zaten. 60 bin de para değil, kusura bakma. Pederin aylık geliri 2 yüz bin TL ile rekor kırdı. (Beyoğlu XX noteri, oto galerisi var, emlak dükkanı var, kurtçuk fabrikası var)

Bi 9 tl ateşle de tekel 2001 alalım be yurtta ciğerimiz kurudu

• Evil Chuck kullanıcısına yanıt
    Babama söyle hocam.

• Bu arada babam 55.34 yaşında. 75 yaşına kadar her ay 2 yüz bin TL kazansa ve hiç harcamasa (Kazanamaz) bu para 10 milyon Euro falan ediyor. Yani, bazı insanların milyarlarca Euro parası var, değil milyon.

Bana kalacak miras tahminen 1-2 milyon lira (Anne dahil) ancak babam evlatlıktan reddetmezse (Reddetse bile 1/8 pay kalıyor) 1 milyon Euro falan kalabilir. Tek kardeşim var. Babam bu saatte sonra evlenir mi bilmem ama evlense bile hakkım yine en az 1/8.

Vakıf/Kooperatif paraları ve yapacağıma inandığım mühendislikle geçinirim.

Babam muhtemelen 65 yaşına kadar yaşamaz. Her türlü bağımlılığı var ve en fazla 60 yaşına kadar noterliği sürdürecek zaten. Büyük konuşmayayım ama çok yaşamaz. Gerçi ben de ondan önce ölebilirim ama olasılık hesabına göre o paradan faydalanmam daha olası.

• Uza kayra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.