Şimdi Ara

Yatak vurma sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
24.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, dün de oto. şanzıman ile ilgili bir başlık açmıştım. Araç 97 185.000 lm'de Subaru Legacy 2.5 idi. Bugün ustaya gittik ve şanzımanı indirip açma kararı aldık. Ancak ilginç bir şey oldu, test sürüşü yaparken usta hafif bir yatak vurma sesi duyduğunu söyledi. Bu ne demektir? Ben buna çok şaşırdım çünkü motorumun durumuna hakikaten çok güveniyorum ve çok iyi bakıyorum, 1 gr. dahi yağ ya da su eksiltmesi yoktur. Ancak belirtmeliyim ki sabahları ilk çalıştırmada motor birazcık ısınana dek yani ilk 5 dk. filan sübap vurma sesi gibi bir kalınca takırtı var motorda. Usta o sesi de yatak sorununa bağladı, motoru açsak yatakları sararmıştır dedi. İşin gerçeği dedikleri bana pek anlam ifade etmedi; motor ile oldukça ilgiliyim ama şu "yatak" dedikleri olayı pek bilmiyorum, tek bildiğim krank mili ile ilgisi olduğu. Yardımcı olursanız sevinirim. Bunun ne gibi bir tehlikesi olur? Araç yatak sarar mı? Sarma nedir? Belki gerek yok eminim biliyorsunuz ama yatak sorunu için belirteyim; araç boxer motor ve 4 silindirli.

• yatak sarma deyimi için ekteki dosya daha detaylı bilgi verecektir.Ancak siz bahsettiğiniz için ,krank milinin çalışan yüzeylerinin aşınma veya çeşitli nedenlerle tolerans dışı kalma durumudur .Bu doğru ise krank milinin değişmesi şarttır aksi takdirde geçici yaöntemler para etmeyecektir.
    http://www.mmo.org.tr/muhendismakina/arsiv/2001/temmuz/yataklar.htm

Ancak yatak sarmasını anlayabilmek de ayrı bir uzmanlık konusudur , ustanızın dışında başka boxer otoritelerinden de aynıteyidi almadan bu işlere girişilmez çünkü karank için komple motor indirmek gerekecektir.ki bu ciddi masraf demektir.
    Sizin aracın krankının kaç para olduğunu araştıracağım ama esas para bunun sökülüp takılması tutuar ona göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 23 Ocak 2008; 13:39:44 >

• arkadaşım yardım edersen cok sevinirim benim peuguot 206 marka arabam var

hafif gaz verdiginde bi şıkırtı sesi geliyo ama gaza yüklendiginde ses kayboluyo motorcuya gittim yatak sesi geliyo dedi
    bi yardımcı olursan sevinirim şimdiden teşekkürler
  • bende de benzer bir sorun var.2002 otom.307.
    rolantide motor ust kapagindan geliyor gıbı.ses cır cır cır seklinde galiba sikirti dedigin de bu ses oluyor.ince ve tok bir ses.cırcır tornavida -anahtarlarin sesi gibi hatta.1000 devire kadar ses geliyor .sonra ses kesiliyor ya da motorun sesinden duyulmuyor.ama buyuk ihtimalle kesiliyor.onemli bir sorun mudur bende merak ediyorum
  •  Yatak vurma sesi?

Yatak denilen şey budur.
    Krank mili bunun içinde döner, yatağın iç kısmı kurşun ile kaplıdır ki krangın yüzeyine zarar gelmesin.
    Zaten krang dönmeye başladığında yatak ile krank arasına yağ girer ve krank ile yatağın teması kesilir. Bu mikrometre düzeyinde bir boşluktur.
    Yatak sardığı zaman pek de şıkır şıkır ya da cır cır ses yapmaz, vuruntu sesi de yapmaz. Bunlar muhtemelen başka sorunlara ait seslerdir.
    Yatak sardığı zaman motorda kilitlenme dahi olabilir!

@vezir'in de dediği gibi iyi bir ustaya göstermekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 7 Mart 2009; 19:38:01 >
  • subaru yedek parça satışı için ekteki linkten yeedek parça satış için ilgili kişiye ulaşabilirsiniz. Ben legacy ye baktım krank ve motor parçası göremedim telefonla sormak lazım.

http://www.jaspasubaru.com/index.php

Bir tane siteden buldum ama daha küçük motorlar için fiyatı bayağı tuzlu 1150 tl indirimli fiyatı .En azından fiyatını artık tahmin edebilirsiniz.

http://www.jaspasubaru.com/index.php?sayfa=urun&urun_id=901

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 9 Mart 2009; 10:04:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.