Şimdi Ara

Yatay gecisli daha iyi uni ye gitmek cok mu zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Simdi bu sene bulent ecevit tipta 1. Sinifi bitirsem 2, sinif icin yatay gecisle 18 mart uniye gecmek ne kadar zordur yks belasiyla esdeger mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yatay geçişte her okulun kendi kriteri var çoğunluğu %80 yks puanına %20 not ortalamasına bakıyor. Derslerin denkliği önemli. Benim okulumda kas komitesi olmadığı için direkt red almıştım bir okuldan mesela. Diğer okulda ise başvuran kişi sayısı çoktu. Başvuru sıralamasında birinci ile yks puan farkımız 4 tü ama arada 62 kişi vardı haliyle olmadı. Bence yatay geçiş işi sıkıntılı bu şekilde 4 kişi alıyorlar zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • konuyu çok tesadüfen gördüm, geçen yaz birebir aynı üniversiteden aynı sınıftan aynı üniversiteye yatay geçiş denemiş biri olarak yazasım geldi. geçen sene dönem 1'ler 250 kişiydi. çanakkaleye geçebilmek için dönemde tahminimce ilk 5 veya 10'da yer almak lazımdı diye düşünüyorum. Ayrıca bu da yetmez yks sıralamasının Çanakkale'ye yakın olması (20k civarı bir sıralama) lazım diye düşünüyorum, okul 24-25k'dan aldı ama yatayda 24k Çanakkale için biraz sıkıntı yaratır. Ayrıca burda ortalama kasmak da zor, o da etkili oluyor. Buna ek olarak dönem 1'lerde 75 kişi kalmış, bu sene girecekler için yeni dönem 175+75=250 kişi civarı olacak. Birebir aynı senaryo ben tercih yaparken de olmuş (tabi tercih yaparken haberim yok, amfi 175 kişi olacak diye düşündüm), bir baktım amfi 250 kişi. Bu kalabalıklık nedeniyle bizim dönemi 2 senedir sınavlarda daha da zorladılar (geçen senenin online olması sebebiyle bu sene de zorladılar), aynı şeyi bu sene gireceklere de yapacaklarını düşünüyorum. Beni uyaran olmamıştı ama ben uyarmış olayım. Bir de üst mesajda yazıldığı gibi yatay geçişte müfredat uyuşma mevzusu var. Çoğu yerde kemik ve kaslar 1.sınıfta verilirken burada kemikler 1.sınıfta kaslar 2.sınıfta veriliyor. Bu da yatay geçişte retlere sebebiyet verebilir, müfredatları da araştırmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tusta 55 puan yapmak zor mu
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.