Şimdi Ara

Yatırım amaçlı konut alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, kendi evim var ,haricinde eski 2 daire aldım onları da kiraya verdim onlardan fazla olmasa da kira gelırım var.

Şimdi birikmiş param var ama tekrar yatırım amaçlı daire alıp almamakta kararsız kaldım.cunku bütün nakitimi vereceğim, belki biraz da 200 300 bin. kredi çekeceğim ki alacağım daire yaklaşık 60 bin euro civarında olacak ,ayda yaklaşık 12 13 bin kira getirisi olacak.

Şimdi 1 + 1 daire için 60 bin euro yüksek değil midir ? İl olarak edirne deyim. Bu rakamlar yarın öbür gün olası bir devalüasyon da 40 belki 35 bin eurolara düşmez mi ? Düşebilir mi?

Yoksa fiyatlar bu şekilde sürer gider mi ?

Döviz her arttığında, hemen her şeye fena şekilde yansıması oluyor bunu gördük, yaşadık.

Ama cebimde 60 bin euro dövizim olsa olası bir doviz zipalamsinda, konut fiyatlarına hemen artış yansimadan, çok daha rahat şekilde bir daire alma şansım olacak.belki o zaman param 2+1 e yetecek.

Sizce bu riski alıp bekleyeyim mi ?

Yoksa zarar riskini ,devalüasyon riskini göz ardı edip ,paramın yettiği daireyi mi alayım?

Gerçekten kafam bu defa çok karışık, işin içinden çıkamadım.

Yardımcı olan olursa, fikir veren çok sevinirim.

Kandil gecsi de sevaba girer.kandiliniz mübarek olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yatırım için ülkemizdeki en iyi araç bence tarla, 8 sene önce 9000 dolara aldığım tarlayı 1 ay önce 600.000 dolara sattım ki pazarlamadım bile alıcı beni buldu (belediye veya tapu memurlarından buldu numaramı sanırım), Osb yakını, ilçe yakını, imara 2-3km uzaklıkta orta ölçekli ilçelerde tarla her zaman altındır.

• lordoftheorg L kullanıcısına yanıt

Siz turnayı gözünden vurmuşsunuz, varsa önerebileceğiniz lokasyon, araştırmak isterim.

Ben Edirne deyim.

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Hocam genel olarak Türkiye'nin batısı, ben Eskişehir/Beylikova (Osb civarı), Bilecik/Bozuyuk (Fabrikalar bölgesi ve yeni mahalle arası), Kırklareli/Üsküp kasabası, Çanakkale/Ezine (Osb civarı)

Çok teşekkürler

Hocam doladırılmamak için bu tip tarla alımlarında tavsiyeleriniz nelerdir acaba? Hiç bilmediğim için soruyorum. Teşekkürler.

• Selamlar hocam..Ben sizin yerinize olsam tüm paramı ayda 13.000 tl getirisi olan daireye harcamazdım.Ortalama o bütçelere(belki extra kredi ile) küçük 2 tane 1+1 daire almayı tercih ederdim.1.2 milyon tl ye ortalama 7-9 bin tl arası kira getirisi daire bulunabilir(eşyalı)..O bütçeye 2 tane daire aldığınızı düşünürseniz aylık kira getirisi 16-18 bin tl arası olacaktır.İleride fikriniz değişti ihtiyacınız oldu 1+1 daireyi satmak 60 bin euro'luk daireyi satmaktan cok daha kolay ve hızlı(ulaşılabilir rakam oldugu için)..Artık 1+1 eşyalı daire ile boş 2+1 daire fiyat makası cok daraldı.Neredeyse aynı fiyatlara kiraya gidiyor diyebiliriz.

Böyle ilanlar da var ancak toki borcu varmı bilmiyorum araştırmak gerekiyor.(ilanları örnek olması açısından paylaştım detaylar hakkında bilgim yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 9 Şubat 2025; 1:16:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • burak23358 kullanıcısına yanıt

Tapu dairesine giderseniz, tapu başvuru memuruna işlemin ada parsel bilgisini, hisse oranını sorarsınız zaten işlem hazırlandıysa dolandırıcı değildir, tapu memuru önünde parayı atar, imzalar tapunuzu alırsınız, eğer panik bir insansanız noterde yapın onlar parayı gönderme mevzusuna daha sıcak, bazen tapu memurları sizin para gönderme olayınıza karışmıyor, noterde işlem 1000 tl civarı pahalı ama kafanız rahat olur ortam ferah. Tavsiyem asla tapuya düşük rakam yazmayın gerekirse tapu harcının hepsini ödeyin ama asla düşük yazmayın, tam rakamdan satış yapan dürüst işletmeler ile çalışın.

• aldığın kar hocam. bence ev al da nasıl alırsan al. paranın değeri yok. altın döviz bile uzun vadede ev kadar kar getirmiyor.

birde üstteki bir arkadaş 1 milyon 200 e e 1+1 var demiş. nerde var çok merak ettim. sıfır ise e 1+1 mutlaka alın o fiyata bedava. zira 1.5 milyonda aşağı sıfır e 1+1 görmedim ben şu aralar.

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Benim bulunduğu ile 1 +1 ler 2 milyonda kapı açıyor 3 milyona kadar gidiyor.

Döviz bazında pahalı buluyorum ama yine de fiyatlar da artıyor. Yazın 1.6 milyona cok rahat daire bulunurken şu anda minimum 2 milyona geldi.bizzat takip ettim.

Hocam para kazanmak istiyorsanız tarla alın, 1+1 alan adam enflasyona karşı çok para kazanamaz.

Ben biraz akar yaratmak istiyorum, tarla olarak kayinpederin var yaklaşık 50 - 60 dönüm, çoluk çocuğa onlar kalacak zaten.

Bende en azından aldığım daire ile kendime gelir elde edeyim, hayat standartimi arttirayim hemde iyi kötü yaş iyice kemale ermeden bende malimdan nasipleneyim istiyorum.

60 yaşına kadar amacım 5 daire hedefim var, sonra zaeten sen sağ ben selamet.

Kıbrıs ta 2 + 1 dairelerin kira getirilerini inceledim ,Türkiye ye göre çok daha iyi yaklaşık 2.5 milyona bulunuyor daire.

Kira çarpan iyi bir daire mantıklı geliyor şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 9 Şubat 2025; 16:40:27 >

hocam kıbrısta koçan olayına dikkat edin

Çok teşekkürler.

O ne demek?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sağolasın hocam verdiğin bilgiler için. Peki sarı sitede bulunur mu yoksa illa ki yerine gidip bakıp öyle almak mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1. Türk Koçanı (Türk Tapusu)

• 1974 öncesinde Kıbrıs’ta yaşayan Türk vatandaşlarına ait olan taşınmazların koçanıdır.
    • En güvenli ve sorunsuz mülkiyet türüdür.
    • Uluslararası hukuki geçerliliği olduğu için yatırım açısından en çok tercih edilen koçan türüdür.

2. Eşdeğer Koçan

• 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan sonra, Güney Kıbrıs'ta kalan mallarını terk eden Kıbrıslı Türkler, KKTC hükümetinden "eşdeğer mal" alma hakkına sahip oldular.
    • Bu taşınmazlar, terk edilen malın değerine eşdeğer olarak tahsis edilmiştir.
    • Hukuki durumu genellikle güvenlidir; ancak bazı uluslararası anlaşmazlıklar olabilir.

3. Tahsis Koçanı

• KKTC hükümeti tarafından, 1974’ten sonra Güney Kıbrıs’tan göç eden veya KKTC vatandaşlarına sosyal yardım amacıyla verilen taşınmazlara aittir.
    • Bu koçan türünde, taşınmazın geçmişte bir Rum mülkü olması ihtimali yüksektir.
    • Hukuki açıdan daha az güvenli kabul edilir ve özellikle uluslararası yatırımcılar için riskli olabilir.

4. Rum Koçanı

• 1974 öncesinde Kıbrıs Rumlarına ait olan taşınmazlara aittir.
    • KKTC'de bu taşınmazların alım-satımı yapılabiliyor olsa da uluslararası hukuki ihtilaflara açıktır.
    • Riskli bir yatırımdır, çünkü Kıbrıs sorununun çözümüne bağlı olarak mülkiyet hakları yeniden değerlendirilebilir.

• burak23358 kullanıcısına yanıt

Tarla piyasası sahibindende dönüyor, köylüden ucuza almak çok zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.