Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (578. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Erkan0644 , ozbey08 , arnold34 , cori3535 Daha Az
4 Kayıtlı Üye ve 16 Misafir (4 Mobil) - 16 Masaüstü4 Mobil
5 sn
14.623
Cevap
723
Favori
732.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birkaç sorum olacak,
    Kısa vadede para piyasası fonları almak mantıklı mıdır?örnek GTL,ZP8,YLB gibi.
    Tefasta işlem görüp görmemesi neyi değiştirir, farkları nedir?
    Yönetim gider ücretleri nasıl belirleniyor? Örneğin 1 hafta sonra sattığım fon kârından mı kesinti oluyor?
    Fonları risklerine göre nerede sıralayabiliriz?
    Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin345

bu ay sonuna borsa biraz çıksa elimdekilerin çoğunu satacam sebebi ise,israilin irani vurmasi,o olursa bizim borsa komple cöker,birileri uyanıklık yapma peşinde ama israil bist100 için çok tehlikeli

Çıkış şansı hiç vermeden 7900 gelecek gibi. Sağlam dolandırdılar. 9300 gelirse bir daha türk şirketlerine yatırım yapmamak üzere çıkacam. Kriptolar bile daha güvenlidir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Tabiki hiç bor şey çıkmayacak :)

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğiniz gibi 9300'lere geldiğinde yine bu forumun sahibi çıkacak " borsa şu dönemde yüzde 3000-5000 artmış,altın gerisinde kalmış, dolar çakılmış " diye yorum yazacak. Herkesin ağzı sulanip tekrardan dalacak borsaya.
    Eşşek cok olduktan sonra semer vuracak bı dünya çakal var piyasada :))))

• Ocakta şubatta 100.000₺ lik altin alsaydım 150.000₺ olacaktı şuan ben 100.000₺lik gzn fonu aldım 115.000₺ olmuş velhasıl bu sene güzel para kaybettik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ipb fonundaki saçmalığa bak sahol alıyosun anladık akbank niye alıyorsun %10 oranında. Ben bu fonu alırken yerli hisselerin düşeceğini biliyordum ama az tutarlar iyi yönteriler dedim. Kol gibi zarar girdi.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• Artıda olmak da güzel.

• camasya99 kullanıcısına yanıt

ulan kazanırken iyiydi kimse bana teşekkür edip,senin sayende kazandık demiyorken,borsa düşüşünde laf çıkıyor olmanız çakallıktır,sırtlanlıktır.

borsa düşüşüe rağmen borsa fonları hala 5 yıllıkta 10 yıllık ta altından daha çok kazandırmış.

borsa dürekli düşmez,sürekli de yükselmez bunun bilincinde olmayan kişiler gitsinler dedeler gibi altın alsın koysunlaar kenara

• BIST 100 endeksi geçmişte çeşitli dönemlerde önemli düşüşler yaşamıştır. Bu düşüşler genellikle küresel ekonomik koşullar, siyasi belirsizlikler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve Türkiye'nin iç ekonomik dinamikleriyle ilişkilidir. İşte bazı önemli düşüş dönemleri ve yüzdesel kayıplar:

1. 2008 Küresel Finansal Krizi

• Dönem: 2008-2009
    • Düşüş: BIST 100 endeksi, 2008'de ABD'de patlak veren küresel finansal krizden ciddi şekilde etkilendi. Kriz boyunca BIST 100'de yaklaşık %60'lık bir düşüş yaşandı.
    • Nedenler: ABD'deki mortgage piyasasındaki çöküş, dünya genelinde finansal piyasaları olumsuz etkiledi. Türkiye de bu krizden etkilenerek endekste sert düşüşler yaşadı.

2. 2013 Gezi Parkı Protestoları ve FED'in Tapering Kararı

• Dönem: Mayıs-Haziran 2013
    • Düşüş: 2013 yılında Gezi Parkı olayları ve aynı dönemde ABD Merkez Bankası'nın (FED) parasal genişlemeyi kısacağına dair açıklamaları, BIST 100'de %30 civarında bir düşüşe neden oldu.
    • Nedenler: Türkiye'deki siyasi istikrarsızlık ve küresel likiditenin daralacağına yönelik endişeler, yerel piyasaları olumsuz etkiledi.

3. 2016 Darbe Girişimi

• Dönem: Temmuz 2016
    • Düşüş: 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişimi sonrasında BIST 100 endeksi, bir hafta içinde yaklaşık %10 oranında düştü.
    • Nedenler: Siyasi belirsizlik ve piyasalardaki güven kaybı, özellikle kısa vadede sert düşüşlere yol açtı.

4. 2018 Kur Krizi

• Dönem: Ağustos 2018
    • Düşüş: Türk lirasının hızlı değer kaybı ve ABD ile yaşanan diplomatik krizlerin etkisiyle BIST 100 endeksi 2018 yılında %35'in üzerinde bir kayıp yaşadı.
    • Nedenler: Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış ve dış borç yükünün artması piyasalarda güven kaybına neden oldu.

5. 2020 COVID-19 Pandemisi

• Dönem: Mart 2020
    • Düşüş: COVID-19 pandemisinin başlangıcında küresel belirsizliklerin artmasıyla BIST 100 endeksi Mart 2020'de %20'ye yakın bir düşüş yaşadı.
    • Nedenler: Tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'deki yatırımcılar da ekonomik faaliyetlerin durması ve pandemi belirsizliği nedeniyle sert satışlar yaptı.

Bu düşüşler sırasında BIST 100 endeksi önemli miktarda değer kaybetmiş olsa da, uzun vadede genellikle toparlanma yaşanmıştır.

• son 5 yıl içindeki zirveden düşüşler.

6 aylık seçim süreci düşüşü %-18

pandemi süreci düşüşü

ay ay %

• Bu seferkı dusus rekor getırebılır secımler oncesı mayyak pompalanan para arzından dolayı cok cıktı cok ınecek…

Umarım yanılırım cunku ben de toplamaya basladım ufaktan

• DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt

yönetim giderleri müşteriye yansımaz,bir çok bankada ayda sadece 8-9 lira mkk payı kesintisi olur,ama bazı bankalar 3 aylık periyotta hesap bakım ücreti alıyor diye yazdılar.Ben aktifbanktan alıyorum fonları,şimdiye kadar tek kuruş masraf vermedim..

1-2 ppf dışında ,hepsinin risk değeri 1..

son 3-4 ayda sadece bir ppf (AC4) o da bir gün negatif getiri verdi,onun dışında 32-33 fonda da negatif getiri hatırlamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moldova_lover -- 21 Ekim 2024; 19:30:42 >
  • Realsatoshi R kullanıcısına yanıt
    Neden sacmalık 10u gecemıyor dıye bır hıssede asırı yuklenmıs cıkacagını dusunuyor demek kı

• ben de fikrimi yazayım,faiz indirimi ocağa kalırsa borsada 7500-8000 arası rahat gelir gibi.Borsada herkes faiz indirimi bekliyor,kasımda ben de olur diyordum,şimdi ocağa kaldı deniyor..

• Sahap08 S kullanıcısına yanıt

Oda her gün düşüyor hocam haftaya sıfırlar herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam peki son olarak ppf'lerden karma yapmak mı yoksa bir tanesinden mi almak doğru olur sizce? Hemen hemen hepsinin 1-3aylik getirileri birbirine yakın , sadece birim fiyatları farklı o yüzden soruyorum.

Bır tane al kı bırlesık getırıden max faydalan

• ahmet9000 A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, birleşik getiriyi de araştırayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet9000

Neden sacmalık 10u gecemıyor dıye bır hıssede asırı yuklenmıs cıkacagını dusunuyor demek kı
    Hayır demek istediğim sabancılardan almışsın zafen akbankı niye alıyorsun diyorum. Sahol yeter bir tane o gruptan. Onun yerine vadeli işlemler nakit teminatına yüklensene bak krf ye bu dönemi en iyi atlatan onlar oldu. %50 faiz ortamında her gün %3 düşüş ne demek ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 21 Ekim 2024; 20:20:26 >

getiri sıralaması değişiyor,bu ara AC4 iyi

• 
Sayfa: önceki 576577578579580
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.