bes e neden toplu para yatırıyorsun ki? her ay 1gr altın fiyatı kadar para yatırmak yeterli. ve bes fonu da 10-15 yıl fonunca hep agrasif veya hisse fonunda kalcak. yeri gelecek o ay en tepeden alım yamış olacaksın ertesi ay belki en diplerden alacaksın. yani bes te zamanlama yapmanın luzumu yok. |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (603. sayfa)
-
-
şimdi tefas fonları bes fonlarına göre açık ara daha fazla kazandırıyor olsa doğru da emeklilik fonlarındaki agresif değişken fonların 5 yıllık getirisi ile tefas fonlarının hisse yoğun fonlarının 5 yıllık getirisi aynı. bir birlerine çok yakın.
hatta isterseniz 10 yıllık tefas fonları ile 10 yıllık befas fonlarının karşılaştırmasını da yapabilirim.
-
yahu BES te nakite geçemezsin belki ama fon değişikliği yapabilirsin. baktın borsa düşecek bunu ön gördün o vakit besteki hisse fonlarını altın fonuna veyahut özel sektör borçlanma araçları fonuna veyahut yabancı hisse senedi fonuna park edersin olur biter.
Bes fonundaki para eğer ev alacak kadar olmuşsa zaten 10 sene dolmadann da paranı çekebilirsin ha nedir devlet katkısını alamazsın o kadarca.
mesela senin şuan BES te 3 milyon tl para olsa o parayıı asla çekemeyeceğini mi düşünüyorsun?
kendi yatırmış olduğunuz parayı ve getirisini her türlü çekebilirsiniz istediğiniz de,lakin devlet katkısı size ait para olmadığı için o parayı hak etmek için devletin kolmuş olduğu şartları sağlamanız gerek.
-
Evet hocam öyle olacak , stopaj değişiminden eskiler etkilenmeyecek.
Bu arada 801 dediğiniz nedir , bilmediğimden soruyorum affola.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anlık ciddi düşüşlerden bahsettim 2008 krizi vs. Tabiki faize geçiş var . Ama o gün öğleden sonra eksi 4 yaparsa, ertesi sabah çıkış verdik, öğleden sonra bir 3- 4 daha düşecektir yüzde 8 eksiye satmış olduk. Fon satmak isteyenler aklında bulunsun diye yazdım
9850 de 120k yatırdım yeni girdim bese. 3milyon olsa kesinlikle Bes TE tutmazdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 17 Kasım 2024; 19:21:26 >
iyi de aynısı tefas fonları için de geçerli aynı gün aynı saatte satış yapamıyorsun ki . tefas ve befas fonlarınınn satış bakımından hiç bir farkı yok . valör süreleri aynı
aynı mantıkla bizzat tüm portföyünüz kendi seçmiş olsuğunuz hisselerden dahi oluşsa yine de öyle bir senaryo da satış yapamazsınız ki.
yani elinizde tuprs hissesi var ve ekonomik kriz çıktı hisse fiyatı taban oldu ee karşıda alıcı yoksa kime satacaksın?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 17 Kasım 2024; 19:35:41 > -
İs Bankasının ppf fonu genelde aylık yuzde 4 civarı getirisi var. alması satması kolay...
-
sonucta çok ciddi miktarları fonlara bese yatırılılmasına karşıyım. kredili konuta devam edeceğim sanırım.
akbank aoy fonuna bakın arkadaşlar düştükçe düşüyor. içerisinde RUN -13X GF – EDP PL- SCATC NO – IBE SM – VWS DC – NPI CN – NOVA US gibi hisse senetleri var... 0,22 den 0,17 ye düşmüş. bir parça almayı düşünüyorum. fakat SP endeksi aşağı giderse 1 ay daha düşüş devam eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 17 Kasım 2024; 21:51:10 > -
hocam zaten BES eneden ciddi miktarda para yatıralım ki.
mesela Ben zıraat süper şube kampanyasından bes başlattım kredi kartımdan ayda sadece 1000tl kesiliyor.
yani tutupta 100k parayı tek bir sefer de bes e yatırmıyoruz ki.
ayrıca ak porföy bu sektördeki en berbat portföy yönetim şirketi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 17 Kasım 2024; 21:56:10 > -
normal fon ve bes aynı anda alıyorum düşmüş düşmemiş oraya oraya takla attır trend takibi vs uğraşmak istemiyorum düşüşlerde alttan yükselişlerde tepeden alıyorum maksadım birikim yapmak zamanı gelince de çalışmaya devam etsem de extra masraflar ve tatil giderleri için kullanmak üzere biriktiriyorum bu gün en tepeden aldığım 15 yıl sonra nerelere uçacak kimse bilemez bes te 11 ayda 16k para birikmiş bu parayı hiç dokunmamak üzere oraya atıyorum diğerleri alınıp satılıyor bazen para harcanıyor ama bes öyle değil
sürekli al sat yaptığım şeylerde gerçekten kar etmek imkansız/zor yükselirken satıyorsun uçuyor düşerken dönecek diye bekliyorsun dönmüyor
misal yaz başında banka fonu aldım çok kısa sürede %40 yaptı sattım yeter dedim %80 e yürüdü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 17 Kasım 2024; 22:28:38 > -
Hisse fonu aldık diyelim, enflasyon yüzde 60, fon yönetim ücreti yüzde 3, kazanç vergi yüzde 10.
Ocakta girdik yüzde 80 civarı kazanç yoksa ana para 2024 içinde erimiştir. Ama seneye endeks 20000 olursa işler değişir.
hisse fonlarında stopaj vergisi yok
-
buradaki eleman neden ısrarla bes satmaya çalışıyor? yani hergün ısrarla arayıp cep telefonu internet paketi satmaya çalışan telekom çalışanı gibi yada su arıtma satıcısı kombi bakımcısı gibi davranmasının sebebi ne acaba sürekli ikna çabası🤔
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam yakalandım, itiraf ediyorum benim kendime ait Bireysel emeklilik şirketim var buradan şirketime 2-3 tane müşteri kapmaya çalışıyorum
-
-
Buyuk oyunu cozdu ahbrdekıler gıbi😂 ben de ıtıraf edıyorum her bes sozlesmesınden…….
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
hisseler hala en dipte zaten uçan kaçan bişey olmadı. 8600 de kim aldı o zaman da 7000 bekleyenler vardı, dibi kimse bulamaz orada burada atıp tutan üstad fenomen zımbırtıları bile bulamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
komisyonculuk yapacak kadar vizyonsuzmıyum? bes şirketi sahibiyim diyorum. tabi başka ortaklarım da var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X