< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
YATIRIMLIK ARSA TARLA ALAN VAR MI?
-
-
Zamanında almıştım. Şuan tavan,getirisi güzel
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Helal hocam kac senede ne kazandirdi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu an 2 arsam 3 tarlam var. İcara veriyorum. Aldığım dönemden 5 sene içinde kendi parasını çıkarttı ve sonrası hep kar
İcara nedir hocam
Böyle içinden içilebilir kaynak suyu çıkan, sahibinden/köylüsünden ucuz tarla bulsam da alsam diye düşünüyorum. Ama uygun fiyatlılara hep aracılar el atmış. Ya da sahibi tok satıcı. Yani kazık yeme olasılığı yüksek bu işte.
-
yatırımlık arsa alınmaz çünkü tekrar yüksek fiyattan satman zor. arsa sadece kendin kullanacaksan alınır.
tarla ise şöyle: 1 dönüp tarla 2 milyona alıcı buluyorsa, 5 dönüm tarlaya 3 milyon veren zor bulunuyor. kısacası köylü 5 dönümlük tarlasını satıp Filistin'liler gibi köşeyi dönme derdinde ama yok öyle dünya. tarlaya para bağlayacak müşteri yok. bütün müşteriler 1-2 milyon ile geliyor. böyle olunca köylü de 1 dönüm satıyor.
5 dönüm tarlayı 5'e bölüp 5 farklı müşteriye satmak da imkansız çünkü öyle bi müşteri bulamazsın. işlem hacmi çok dar.
kısacası zor işler.
bide online olarak ev arsa tarla aramak imkansız. otomobiline binip kendin gezeceksin. o bölgede tanıdıkların olacak, duyacaksın direk kulaktan. öyle sahibinden izlerinden fırsat satışı bulmak falan hayal.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası pandemiden sonra en borsa istanbuldan sonra heralde en çok kazandıran mevzu bu Kocaeli körfez'de arkadaşım almış pandemi döneminde 5-6 ay önce sattı 5-6x yaptı Eline geçen satış parasıyla 500 civarına bi araba ve 1+1 daire aldı tanıdık müteahhitten (inşaatı devam ediyor)
-
Kiraya vermek dostum. Başka birisine veriyorsun ekiyor, biçiyor sen kira paranı alıyorsun
Biraz çalışıp para biriktirdikten sonra duruma göre ya bağ&bahçe olabilecek bir tarla veya kuzey ege tarafından 8-10 tane zeytini olsa kafi bir zeytinlik düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zeytin çok emek istemiyor mu hocam 2 yıla bir veriyor bir de
500-600 yıl sonrasında bir şeyler olabilir. O kadar ömrün varsa alınabilir.
-
Bizimkilerde he satmış zamanında, yakın zamanda da anneannem kalan bir kaç yeri satıp teyzeme verdi ama anneme vermedi. Nedendir bilmiyorum annemi hep dışlıyordu, geçen sene öldü annem cenazesine bile gitmek istemedi. Şimdi annem alalım bi yerler diyor bende araştırıyorum , hatta bir kaç yer bakmaya gittim ama hep eğimli araziydi beğenmedik. Bakalım ama niyetimiz var en azından.
-
Kuzey egede yazlığımız olduğu için o bölgenin yerlilerini birkaç kişi tanıyoruz. Yazlığın önünde baya senelik olduğunu tahmin ettiğimiz zeytin ağacı var her sene tatile gittiğimizde az veya çok üzerinde zeytini oluyor. Amaç zaten tüm ihtiyacımızı karşılaşın da değil. İmkan buldukça zeytinliğe gitmek isterim. İstanbul civarında yaşayanlar için yol çok kısa ankara için de sürekli otoyol olmasa da 5 saat civarında varılabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Var iki tane büyük arsa. Tutuyoruz.
Geçen 500 bin kazandım al sat yaparak. Yan parselimiz baya değerinin altında satıyodu borçları harçları yüzünden. Ben de büyük şehirlerdeki iletişimde olduğum emlakçılara arsam satılıktır diye haber saldım zaten kupon bölgedeydi ve imarlı villa haliyle.
Denizli'den geldiler anlaştık sattım, sonra yandaki amcadan aldım arsayı.
Yani hala çok değerli kupon, uygun arsalar var tabi imarlı yerler ve arsa parasının dışında cepte en az 2.5-3 milyon para olursa katlarsın. Bu işlerde iyi analiz yapmak ve kafayı kullanmak lazım.
Bunun dışında da çok uzun vadede düşünülcek tarlalar da var. Tabi torunları yönelik olur anca belli de olmaz bir anda imar da konabiir nazim imar planı içerisindeki yerler veya imar sınırına yakın yerlerden alınırsa.
Gidip dağın ortasından tarla alırsan m2'si 50 liraya satarsın artık. Gerçi onları da alan tipler oluyo bazı köylülerde vizyon değişmiyor
Benzer içerikler
- günde 100 kelime ezberlemek
- istanbulda arabada sevişilecek yerler
- örnek aldığınız kişiler kimlerdir bu kişilerin hangi özelliklerini örnek alırsınız
- trendyol araçlı kurye yorumları
- köpeğin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı sözüne karşılık
- telegram indirim kanalları
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
- google çizim yap
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X