Cadde'den sola doğru dönüş yapacaktım karşıda da bir abla vardı sağ taraftan gelen araç bana selektör yaptı çık gibisinde bende hafiften gaza dokundum abla benim arabanın önüne gelmiş direksiyonu kıvırdım benim aynama çarptı 1 veya 2 km hızla yani süratlı değildim düşme falan da olmadı sonra kafayı uzattım abla dedim iyimisin iyim ablacım da biraz dikkatli olsa da dedi bende az ileri çektim trafiği sıkıştırmıyım diye ablanın yanına gittim dedim abla iyimisin hastaneye gidelim mi 50 kere sordum istemedi gitmedi yani iyim dedi bende bir şey olursa abla haber verirsin dedim aynı mahallenin insanı çıktık o gece çay ocağında çalışıyordu hiç bir şeyi yoktu çay dağıtıyordu estesi gün de öyle çalışmış araba olayından 2 gün sonra kolunu alçıya almışlar kadın benden şikayetçi olmuş karakola çağırdılar beni 1 hafta sonra yok benle ilgilenmedi sormadı etmedi falan filan demiş memur bey öyle söyledi bende dedim abi sordum kaç kere sordum şahidim de var dedim memur bey dedi ki 2 kere geldi dedi ilk geldiğinde şikatçi olmadı 2. geldiğinde oldu dedi böyle bi saçmalık olabilir mi sonra ben ablayı olaydan 2 gün sonra gördüm gittim dedim abla geçmiş olsun koluna ne oldu diye bizim olaydan oldu dedi dedim abla 2 gün sonra mı anladılar kolunun çatladığını sıcağı sıcağına hissetmedim dedi bu nasıl sıcağa sıcağına anlamadım benim düşüncem bu kadına biri akıl verdi para koparmaya çalışıyor orda kamera da var mobese kamerası var avukata sordum hukuken haksızsın dedi bu nasıl haksızlık anlamadım bilgisi olan biri varsa beni aydınlatabilir mi ben süratli vurmadım kaçmadım etmedim kaç kere hastaneye gidelim mi diye sordum 1-2 km hızla dokundum koluna düşme olmadı bir şey olmadı nasıl çatlıyor kolu sonra beni uyaptan aradılar uzlaştırmak için karşı tarafın avukatı 100.000 TL talep etmiş uzlaşmak için böyle bi saçmalık olabilir mi o zaman bende gidelim bi arabaya dokunayım şikayetci olayım şimdi kafamda bir kaç soru daha var hukuka göre yaya her zaman haklımıdır ve bana avukat neden öyle dedi uğraşmak istemediği için mi öyle olduğu için mi çünkü ben haksız olduğumu düşünmüyorum olay anlattığım gibi ne eksik ne fazla mahkemeye çıktığımızda mobeselere falan bakarlar mı araştırırlar mı araştırırlarsa çok iyi olur çünkü orda herşey belli mobese kamerası var + ablanın geçtiği yerden 5 7 metre yukarda yaya geçiti var + süratli gitmiyorum kadın olduğu için yaya olduğu için bi yaralanma olduğu için direk mahkeme onu mu haklı görür bilgisi olan var mı acaba |
Yayaya dokundum araç ile 2 gün sonra kolum çatladı diye şikayetçi oldu

-
-
sanırım trafik sigortası öder kadının talep ettiği tutarı
-
Geçmiş olsun.
Çatlak belli olmaz, iki gün sonra ortaya çıkabilir. Kırık bile ilk anda ağrı yapmıyor.
Kamera görüntüsü ancak yayaya temasınızı ispatlayacak. Yayaya dokunduysanız hukuken hatalı olacaksınız.
Trafikte, kavşaklarda yavaşlayınca veya durunca bazen yayalar arabaya iyice yaklaşıyorlar. Onlar uzaklaşmadan hareket etmem. Araba ile yaya yanyana olmaz, alınacak risk değil. Kornaymış, sirenmiş umurumda olmaz. Ambulans bile olsa kurallara uyacak.
Tekrar geçmiş olsun. Siz dürüst davranmışsınız, umalım ki karşısı da dürüst davransın.
-
O ablalara birsey olmuş bu devirde.Ben nerede olursa olsun kadının şerrinden korkarım.Nasıl bir devirde yaşıyorsak erkekler iletisim konusunda daha iyi daha hosgörülü iken kadınların çogu fitne,fesat,kıskanç,dedikoducu ve arsız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çatlak geç de belli olabilir, birisi akıl vermiş de olabilir ama bunlar konu değil
bunlarla meşgul olma. Hayat öyle şirinler köyü gibi yürümüyor herkes iyi niyetli olacak veya her zaman haklılar kazanacak değil. Çarptığın kişiyi arayıp sorman vs de gerekmiyor yani saçma sapan muhabbetler.
karşı taraf ile mümkün olduğunca az muhatap ol, paranın olmadığını trafik sigortan ile temasa geçmelerini söyle.
karakol tutanağı ile trafik sigortana başvur, dosya açtır. Karşı tarafın maddi tazminat talebinde bulunduğunu, kazanın oluş şeklini, yeri vs anlat.
sigorta şirketin sonuçta kendisinden çıkacak parayı minimize etmek için konuya müdahil olacaktır.
-
Benim bir avukat tanıdık var. Tuvalete bile Range Rover ile gider. Girdiği her ortamda milletin eski işini, başına orada bir şey gelip gelmediğini, kaza yapıp yapmadığını falan sorar. Parayı koyacak yer bulamıyor. On sene önce LCW de çalışan kıza bile oradan para aldırdı.
Öyle bir tipe denk gelmişdir. Karakola ilk gittiğinde vicdan yapmış vazgeçmiş. Sonra tekrar cesaretini toplayıp gitmiş.
İşi bilen bir avukat bulursan art niyet taşıdığını bu ve benzeri donelerden ayrıca hastane kayıtlarından elde edebilirsin. Sonuçta kol çatladıysa ve o kolu ortopedist alçıya aldırdıysa kaydı vardır.
Bence blöf yapıyor, mahkemeleşelim kardeşim iyi günler de. Yayaya temastan suçlu olmak başka, yaralayıp kaçmak başka. Ben olsam mahkemede aklını alır o parayı ödemek zorunda kalacaksam da öyle öderim. Varsın iki katı gitsin anasını satayım.
-
23 sene evvel Angaralı küçük kuzen ziyaretime gelince iş yerinin külüstür Broadway' i ile Boğaz' da gezdirdim.
Kuleli Askeri Lisesi önünden geçerken önümdeki İ.E.T..T otobosou durakta durmak için yavaşladı.
Bu esnada tek şeritli yolun karşı şeridini boş görünce yavaşladığım halde otobosu sollamak için devam ettim.
Tam bu esnada 70' li yaşlarındaki bir dede otobosa yetişmek için soldan aniden önüme çıktı.
Ben direksiyonu hiç kırmadım, dede son anda beni farkedince duraksadı ve kaputun sol ön tarafıyla dedeye teğet geçip hemen durdum.
Dede kendi etrafında bir tur attı ama yere düşmedi.
Camı açıp "Var mı birşey?" diye sordum.
"Yok evlat, sen devam et !" deyince devam ettim.
Kuzen: "Abi çıldırdın mı sen ne yapıyorsun?
"Nedenki?"
"Ya dedeye sonradan birşey olursa, ne bileyim adam belki iç kanama geçiriyor !"
"Sanmam..."
Yoluma devam ettim, her hangi bir sorun çıkmadı...
-
tek kuruş ödeme.
sigortanada ödetme.
yeni nesil araçların aynaları birine kolay kolay zarar vermez. zarar verse önce kendi kırılır.
tabi metal plaka vs yoksa aynanın üstünde.
-
yok bende tofaş var bmw aynası taktırdım katlamalı modifiye yani top gelince bile kırılıyor yani yeni model bi araba değil
-
teşekkür ederim umarım ama öyle dürüst davrancak biri değil yani çünkü aynı mahalleden çıktık zaten bu yaptığı için dürüst biri olmadığını da ispatladı
-
kanunen hatalı olan sensin ama kadın para koparmaya çalışıyor belli ki. işi bilen bir avukat bu konuyu çözer kadın sonuçta ilk gittiğinde şikayetçi olmamış sonra birinden akıl almış para sızdırmaya çalışıyor belli ki. mahkemelik olun son sözü hakim söylesin.
-
Anlattığınız olayda yaya geçidinden uzak bir noktada yaşanan düşük hızdaki çarpma sonrası kadının olay sırasında hastaneye gitmeyi reddetmesi ve iki gün sonra şikayetçi olması iddiaların doğruluğunu şüpheye düşürüyor. Hukuken, yaya her zaman haklı değildir. olayın tüm koşulları değerlendirilir. Anca bir yaralanma olduğu iddiası varsa, mahkeme kazayı incelerken MOBESE görüntüleri ve diğer delilleri dikkate alacaktır. Kadının beyanlarının tutarsızlığı ve kazanın etkisinin düşük hızla gerçekleştiğini gösteren görüntüler sizin lehinize olur. Ancak kusursuz sorumluluk ilkesi gereği, motorlu taşıt sürücüsü olarak yayaya karşı daha yüksek bir dikkat yükümlülüğünüz var hukuken. Uzlaştırma talebinde belirlenen yüksek miktar müzakereye açık, mahkemede taleplerin şişirilmiş olduğu ispatlanabilir. Süreci bir avukatla yürütmenizi öneririm.
-
Uzlaşmaya gittiyse dosyan anlaşamazsanız iddianame de gelir. Yani taksirle yaralamadan kamu davası açılır. Avukatı varsa oradan vekalet ücreti vs ödersin. Ceza alırsan maddi manevi tazminat ta isteyebilirler. Hepsinin vekalet ücreti ve icra vekalet ücretleri de dikkate alınırsa yüksek rakamlar konuşulur.
Ulaştırmaya kapatabilirsen kapat 100 bin 10 bin de olur. İlk rakamlar hep yüksektir. Sigortan varsa belli kalemleri karşılar ama ceza mahkemesi vekalet ücreti vs sini sen ödersin. Asliye Ceza vekalet ücreti 30.000 TL icra vekaleti 6.000 TL harcı ile 38-39k civarı oluyor.
Avukat tutsan ona da para ödeyeceksin. 20k ya fln anlaşabiliyorsan o parayı direkt uzlaşma için öde peşinen kurtul.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizden ne koparırsan…
Ertelemeli suç uğraşmak istemiyorsanız güncel avukatlık ücretine anlaşın yada bırakın mahkemede onlar uğraşsın. Sakatlık ile ilgili ücreti sigorta ödemesini yapar rapor aldılarsa .
Sonuçta sizden para çıkar olayı sizin anlatımınızla biliyoruz.
Uzlaştırmalı bir tanıdığıma bu tip uzlaşma konuları geliyor. Hepsindede istek çok fazla ise ödemeyin dava yolu ile daha az alır deyip konuyu kapatıyor.
Dava aşamasına geldiğinde profesyonel destek mutlaka alın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X