Şimdi Ara

YAZICI ALMADAN ÖNCE...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
7.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazıcı konusunda tam bir kafa karışıklığı mevcut.
    nedeni de,kartuş sorunsalı...
    malum firmalar yazıcı değil,kartuş satıyorlar, yazıcı fiyatına....
    böyle olunca da ,tüketiciler dolumu kolay olan yada kolaydolum kartuşları
    olan cihazlara yöneliyoruz...
    iş buradada bitmiyor....
    kartuşları doldurmaya çalıştığımızda,bu sefer de reset sorunu çıkıyor karşımıza...
    işte burada herkes tecrübelerini,diğerini kötülemeden yazsın ki
    forumun amacı da hasıl olsun
    yoksa A ürünü iyi,B ürünü kötü şeklinde karalama yapmak
    kimseye fayda getirmez...
    uzun zamandır forumu ve yazıcı konusunu araştırmalarım sonucunda;

HP yazıcılar orijinal kartuşlar dolum yapılıyor ama en fazla... 3-4 sefer
    CANON belli modellere dolum yapılabiliyor ama reset sorunu çok fazla....
    EPSON lara dolum yapılamıyor
    BROTHER orijinal kartuşları çipsiz ama model olarak türkiyede pek bulunmuyorlar...

bu yazıcıların kolaydolum kartuşları da sorunu pek çözmüyor.
    çünkü tanımama sorunu olabiliyor.
    mürekkep sorunu başlıbaşına bir sorun..
    ucuz mürekkepler kafayı tıkayabiliyor
    ...............
    bakalım sizler neler diyeceksiniz...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acars55 -- 7 Mart 2010; 10:12:53 >

• bence daha düzgün bir başlık koyabilirsin. Birşey anlaşılmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: edwin

bence daha düzgün bir başlık koyabilirsin. Birşey anlaşılmıyor

umarım başlık uymuştur...!
  • Evet şimdi başlık açıklayıcı oldu.

Ben kendi tecrübemi söyleyeyim. HP1315 yazıcım var ve siyah kartuşunu 3-4 kez doldurdum. Şimdi ise yazıcı hata veriyor. 5-6 sene önce almıştım bu yazıcıyı ve uzun süredir kullanmıyordum.. Şimdi yazıcı mı bozuk yoksa yeni doldurttuğum kartuş mu bozuk, kartuşu yanlış mı doldurdular bilemiyorum ? bunu anlamam için teknik servise götürmem gerek. Kısacası şöyle diyeyim kartuş doldurma yazıcımı bozmuş olabilir ama olmayabilir de emin değilim.

Renkli ve siyah olmak üzere 2 yeni kartuş alsam 70-80TL en azından.. Ama o zaman da yazıcı yazar mı yazmaz mı bilemiyorum...

HP yazıcı al, 3-4 defa doldur .. sonra çöpe at yazıcıyı..
    ya da
    HP yazıcı al , orijinal kartuşla yüksek maliyetli çıktı al ve çoook uzun bir süre kullan.. Bunun seçimi kullanıcıya kalmış.

Benim deneyimlerim böyle.. Şimdi ise yeni bir yazıcı bakıyorum. Eğer herkes benim gibi davranıp kartuş bitince yazıcı alıyorsa, biz hiç çevreyi düşünmüyoruz demektir. Herkesin yazıcıyı bir defa alıp sonra çöpe attığını düşünürseniz ne kadar çok çevreyi kirlettiğimizi anlayabilirsiniz.

• Aslında marka değil model bazında konuşmak daha doğru bence.
    Mesela @edwin'in hp konusundaki tecrübeleri benim aynı markanın c4280 modelinde edindiğim tecrübelere uymuyor. Ben yazıcıyı alalı 2 sene oldu. Özellikle ilk zamanlarda çok yoğun kullanıyordum, foto vs. için. İçinden çıkan kartuşları -kapasitesi az olan, 100 sayfa felan basabiliyor- herhalde 15 kere doldurmuşumdur. Kimi zaman mürekkep kuruma yapıyordu, solüsyon felan basıp şırınga ile geri felan da çektim. Hala çalışıyor! (Gerçi ben de şaştım bu kadar dayanmasına )
    Yeni hp -ya da başka marka- şöyledir demek biraz zor bence.
  • 100 kişiye sorsan yazıcı için en az 60 ı hp der...
    marka olmak önemli...
    türkiye piyasasına sahip bu hp ....
    ama kartuşları 3-4 dolumdan sonra genelde sıkıntılı...
    ya yeni kartuş alıcan ki dediğin gibi 60-70tl yi bayılacan ya da
    yeni bir yazıcı alıcan
    ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: oj.c

Aslında marka değil model bazında konuşmak daha doğru bence.
    Mesela @edwin'in hp konusundaki tecrübeleri benim aynı markanın c4280 modelinde edindiğim tecrübelere uymuyor. Ben yazıcıyı alalı 2 sene oldu. Özellikle ilk zamanlarda çok yoğun kullanıyordum, foto vs. için. İçinden çıkan kartuşları -kapasitesi az olan, 100 sayfa felan basabiliyor- herhalde 15 kere doldurmuşumdur. Kimi zaman mürekkep kuruma yapıyordu, solüsyon felan basıp şırınga ile geri felan da çektim. Hala çalışıyor! (Gerçi ben de şaştım bu kadar dayanmasına )
    Yeni hp -ya da başka marka- şöyledir demek biraz zor bence.

Amacım markayı kötülemek değil sadece tecrübemi paylaştım. Zaten yazımda da belirttim, kartuş mürekkebi de sorunlu olabilir yada dolduran kişiler yanlış yaptı yada ben yanlış yaptım bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwin -- 7 Mart 2010; 12:36:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olay markayı kötülemek yada övmek değil...

olduğu gibi yazmak..anlatmak...
  • Bende anlamadım gitti neden nasıl bir dikiş tutmaz bu yazıcı piyasası , Canon MP160 marka yazıcım var. Ve kartuşları tamamen iflas etmiş durumda ,geçen gün gittim bakmaya fiyatlara kartuşuların ikisi toplamda 120 tl yi buluyor. Birde baktım benim yazıcının fiyatı 89 lira şaşırdım kaldım. Ne yapsam arkadaşlar bir öneride bulunun
  • Senin yazıcı 89 lira fakat içinde verilen kartuşlar tam dolumu Bunu göz önünde bulundurmanı öneririm. Bu yüzden yazıcı almıyorum Sarf malzemesi cihaza eşdeğer fiyata gelince nerde kalıyor ekonomik baskı çözümü
    quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Bende anlamadım gitti neden nasıl bir dikiş tutmaz bu yazıcı piyasası , Canon MP160 marka yazıcım var. Ve kartuşları tamamen iflas etmiş durumda ,geçen gün gittim bakmaya fiyatlara kartuşuların ikisi toplamda 120 tl yi buluyor. Birde baktım benim yazıcının fiyatı 89 lira şaşırdım kaldım. Ne yapsam arkadaşlar bir öneride bulunun

• quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

Bende anlamadım gitti neden nasıl bir dikiş tutmaz bu yazıcı piyasası , Canon MP160 marka yazıcım var. Ve kartuşları tamamen iflas etmiş durumda ,geçen gün gittim bakmaya fiyatlara kartuşuların ikisi toplamda 120 tl yi buluyor. Birde baktım benim yazıcının fiyatı 89 lira şaşırdım kaldım. Ne yapsam arkadaşlar bir öneride bulunun

Canon'da kartuşlar tam dolu geliyor diye biliyorum. Farklı bir modelini aldım yine doluydu kartuşlar. Ama iki seçenek de pek avantajlı görünmüyor bence. Tam dolu kartuşlarla yeni yazıcı aldın diyelim. Ortalama 300 sayfa çıktı aldın ve sayfa başına 30 kuruş ödemiş olursun. Hiç de ucuz değil. Diğer türlü zaten daha pahalıya gelecektir. En iyisi mümkünse ikiden fazla kartuşu olan kolay dolum yapılabilen bir yazıcı almak bana göre. Alırken daha pahalıya gelebilir ama sonrasında rahat edersin.

• 2001-2002 yılında eve bir tane Hp deskjet 656c aldım ilk başlarda iyiydi ilk kartuşları bitti dolum yaptırdım yine iyiydi sonraki dolumlarda biraz problem çıkardı ama 2006 ya kadar dayandı.2006 yılında yazıcıyı hurdacıya sattım.. Biraz sağa sola bakındım ve Canon pixima ip 1500
    yazıcı aldım..Bu yazıcıların yazdırma kafası ayrıydı ve muadil kartuşları vardı çokta memnundum kartuş bitince renkli 3tl siyah 2tl alıp kullanıyordum...Çevremde herkes imrenerek bakıyordu nazara geldi 1-2 ay önce yazdırma kafasının ilk önce renkli kısmı gümledi, siyah yazıyordu 1-2 hafta içinde oda yazmaz oldu bu macerada burada bitti....Canon servisi tamiri mümkün değil dedi ben yazdırma kafasını söktüm dağıttım tekrar topladım 1-2 sayfa daha yazdı sonra tamamen gitti........

Yeni yazıcı alacağım ama tam bir karmaşa içindeyim renkli baskı çok nadir olsada lazım oluyor onun için mürekkep püskürtmelilere bakınıyorum fiyatları ucuz ama kartuşları çok pahalı......bir iki dolumda orjinal kartuşlar ölecek yenisi almaya gittiğimde siyahı en fazla 15TL. renklisi 20TL. olan bir yazıcı bulsam hemen alacağım ama pek mümkün görünmüyor.Şeytan diyor boşver renkliyi Al bir tane lazer rahat et....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 10 Mart 2010; 10:29:15 >

• onu şeytan demiyordur melek diyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

onu şeytan demiyordur melek diyordur

Haklısın

Mantıklı olan bu aslında ama bakalım nasip....
  • quote:

Orijinalden alıntı: br251

Yeni yazıcı alacağım ama tam bir karmaşa içindeyim renkli baskı çok nadir olsada lazım oluyor onun için mürekkep püskürtmelilere bakınıyorum fiyatları ucuz ama kartuşları çok pahalı......bir iki dolumda orjinal kartuşlar ölecek yenisi almaya gittiğimde siyahı en fazla 15TL. renklisi 20TL. olan bir yazıcı bulsam hemen alacağım ama pek mümkün görünmüyor.Şeytan diyor boşver renkliyi Al bir tane lazer rahat et....................

renkli lazım değilse tabiki lazer her zaman mantıklıdır.

renkli isterseniz mürekkep püskürtmelilerde tavsiyem brother.dolumda kartuşlar bozulmaz.uygun mürekkep ile sorunsuz kullanırsınız.kartuş dolumu çok kolay.çip mip saçmalığı yok.kartuşlarıda öyle kolay kolay bozulmaz.bozulursa canon da yaşadığınız gibi kafa bozulur.yazdırma kafası aynı bahsettiğiniz canondaki gibidir sistem.kendi orjinalinde gelen dört renk tek set kartuşla 20.000 sayfa civarı çıktı alanlar var.yok dolumla uğraşmam orjinal kartuş kullanacağım derseniz siyah kartuş daha fazla mürekkep miktarına sahip olup piyasada şu anda LC38 serisinin fiyatı 25 TL. renkliler ise her biri 15 TL ye satılmakta.

dolumu kendiniz yaparsanız alacağınız mürekkep fiyatına bağlı olmakla birlikte kartuş başına dolum maliyetiniz 15 kuruş gibi rakamlara inebilmektedir.bu kartuşlar ile öyle standartlara falan bakmadan (yani firmaların bahsettikleri % 5 doluluk oranı falan diye tabir edilen) ben A4 kağıdına 130 ile 150 sayfa arası çıktı alıyorum.standartlarda kartuş kapasitesini 260 sayfa yazabilir diyor firmanın kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

Orijinalden alıntı: br251

renkli lazım değilse tabiki lazer her zaman mantıklıdır.

renkli isterseniz mürekkep püskürtmelilerde tavsiyem brother.dolumda kartuşlar bozulmaz.uygun mürekkep ile sorunsuz kullanırsınız.kartuş dolumu çok kolay.çip mip saçmalığı yok.kartuşlarıda öyle kolay kolay bozulmaz.bozulursa canon da yaşadığınız gibi kafa bozulur.yazdırma kafası aynı bahsettiğiniz canondaki gibidir sistem.kendi orjinalinde gelen dört renk tek set kartuşla 20.000 sayfa civarı çıktı alanlar var.yok dolumla uğraşmam orjinal kartuş kullanacağım derseniz siyah kartuş daha fazla mürekkep miktarına sahip olup piyasada şu anda LC38 serisinin fiyatı 25 TL. renkliler ise her biri 15 TL ye satılmakta.

dolumu kendiniz yaparsanız alacağınız mürekkep fiyatına bağlı olmakla birlikte kartuş başına dolum maliyetiniz 15 kuruş gibi rakamlara inebilmektedir.bu kartuşlar ile öyle standartlara falan bakmadan (yani firmaların bahsettikleri % 5 doluluk oranı falan diye tabir edilen) ben A4 kağıdına 130 ile 150 sayfa arası çıktı alıyorum.standartlarda kartuş kapasitesini 260 sayfa yazabilir diyor firmanın kendisi.

Tavsiyelerin için teşekkürler...

• maalesef BROTHER DCP serisi yok piyasada..(Türkiye de..)

TÜRKİYE BROTHER ne iş yapar acaba?
    olmayan modelleri neden getirtmez?
  • canon mp210 var bende aldığım güne lanet olsun..yemin olsun beni her defasında bi sinir harbinin içine sokuyor ya bu alet.sanki allahtan bana ceza olarak verilmiş.doldura doldura kullandım 5 6 defa belki az daha fazla ama her defasında yok reset olmaz yok çip okumaz cart curt en sonunda nihayet doldura doldura o kendiyle beraber gelen kartuşlarda öldü..şimdi iki kartuşu tam 100 lirabnde almadım alırmıyım zaten sinir hastası etti beni.öylece kaldı elimde yeni yazıcı alacam.epson sx110 alıcam eğerki yazıcı alırsam.kolay dolum kartuşu falanda var kafam rahat eder gibi duruyor.(eğer tablo göründüğü gibiyse)..olduda bu epsonuda aldım gene uğraşa devam ikisinide balkondan atmayan .... olsun..zaten dediğim yzıcıya karar kıldım ama alıp almamaya karar veremedim..benden böyle bi kronik canon rahatsızı olarak.

• Her markanın giriş ve bazı orta sınıf modellerinde sorun var. Mürekkepli yazıcı seçiminde bütçeyi zorlamak gerekiyor. Renkli çıktı şart değilse, kesinlikle lazer yazıcı derim. Onun dışında geri muamma. Tamamen şans işi. Ben şu sıralar tam donanımlı bi yazıcı bakıyorum.
  • EVET ARKADAŞIM ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU YAZMIŞ. YAZICI ALMADAN ÖNCE.. ???

UZUN UZUN ANLATIM SİZE. Yazıcı almadan önce,
    Öncelik nedir arkadaşım şimdi senin aldığın yazıcı değil. Sen yazıcı almadan önce şunu bir düşün? Ben aldığım yazıcıyla ne yapacağım. Bu çok önemli ha sen evde bebeler kullansın ben artık kartuş almiim dersen eger hem bende çıktı alayım mürekkep bitince hemen elimin altında olsun aman bebenin ödevi yetişmedi aman mürekkep biitti aman kaynana geldi dersenki eger senin derdine tek çöümwww.uzmanburom.com yaa ordan seç bakalım sevgiyle kal.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.