Şimdi Ara

Yazılım varken neden başka bölümleri okuyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok enteresan yani. 3-4 yıl tecrübeyle senior olup yurtdışından remote iş alarak 6-7k dolar maaşlar alabiliyorsunuz. günde max 2-3 saat kod yazıp evde yatıyorsunuz. boş zamanınızda kendi projelerinizi yapıp ek gelir yapıyorsunuz.

başka hangi iş bunları vadediyor? niye millet 10-20k ya girip odtü yazılım yerine hukuk falan okuyor açıklasın bana.

ps: udemy çıkışlı lise mezunu astronomik kanada doları maaşı kazanan bir yazılımcı.

• Bilgisayar mühendisliğinde verilen eğitimin kodlamayla alakası yok ondandır. Tek bir data science veya ML dersi almadan da bitirebilirsiniz. Yani frontend çalışacak adama compiler design öğretmenin mantığını anlatabilecek insan bulamazsınız. 50 sene önce bir program yapmışlar hala aynı şekilde öğretiyorlar. Tamamen yazılım alanında çalışacak insanlara dijital devre dersleri falan... Nasıl desem, otobüs şoförü olacak adama formula motoru parçalarını öğretmeye benziyor. Pratik bir karşılığı yok, ama "bilgili" oluyorsunuz.

10 20kya odtü yazılım yerine huksuwbdhwbzuabhs

udemy çıkışlı kanadada astronomik maaş alan yazılımcıymış :D.200 lira verip aldığın kursla donanımlı oldun sanıyorsun 5 seneye sizin iş imkanı iyice azalcak sizin udemydeki 200 liralık eğitimi herkes alıyor şuan ya udemyden ya da kıytıtık üniversitelerden.matematik okuyup yazılıma kayan daha spesifik olsun ingilizce öğretmenliği okuyup yazılıma kayan insanlar bu ülkede de yurt dışında da asgarinin bi tık üstüne max muhtaç olucaklar o da iş bulabilirlerse,piyasada bu kadar diplomasız yazılımcı varken

konuştuğun konu hakkında bilgin yok,yksyle ilgili verdiğin örnekte zaten hiç bilgin yok.örneği vermeden 2 3 dknı araştırmaya harcasan bile bu kadar rezil olmicaksın burda.Bunu araştırmaktan aciz adamı kimse adam yerine koymaz burda
  • 2mden code whore olunca erkekler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OblivionMentalDamage kullanıcısına yanıt

1m 900k hocam

• "2 3 saat kod yazıp 6-7k $ maaş"
    Bütün yazılımcıların %0.000001'i belki böyledir
    Sırf şu cümle yüzünden millet yazılıma yığılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ağustos 2023; 12:8:40 >
  • Amaç para olsa okumazdık kardeş o paralar da yalan

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

burnout olursun hiçbir yazılımcı 3-4 saatten fazla kod yazamaz yazmaz. hepsiburada da lise mezunu arkadaşım var günde 2 saat kod yazıp gün boyu dc de bizle takılıyor bende öyleyim

diğer bölümlerde 8-5 çalışıp tr den kafanı çıkaramayacaksın. bunda 10 yıl tecrübe yapsan ben şu ülkeye gitmek istiyorum deyip gidebilirsin yada dediğim gibi remote çalışıp dolar maaşıyla tr de yaşarsın

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Genelde yazilim boyle hocam. Sanildigindan daha az bir calisma suresi oluyor aslinda ozellikle freelance is yapiyorsaniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nekadar kazanıyo hepsiburada daki arkadaş

• Olum ne güzel lan vallahi biz çok kasmışız ya bunları gördükten sonra kim tutcak 36 saat nöbeti şimdi Yazılım varken neden başka bölümleri okuyorsunuz Yazılım varken neden başka bölümleri okuyorsunuz 

• sadece şöyle 2 saat kod yazarsın ama slack dan işim bitti diyip çıkamazsın. ansızın şunu şöyle yap derler valorantı aşağı alıp 15 dk da bi git push yaparsın geri oyuna dönersin

• Abartı-troll geçersek
    Yazılım gerçekten iyi bir seçenek.
    YKS sıralamaları da boş değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

bana boş gibi geliyor, bir sürü cv inceledim, saçma sapan yerlerden mezun hatta mezun olmayan kişiler bile sektörde yazılım mühendisi, data scientist vs. olarak çalışıyor. açıkçası bu yüzden soğudum.

• Birkaç yıl sonra yazılım mühendisliğinin pek bir ahım sahimligi kalmicak daha spesifik alanlara yönelenler en tepe de olacaklar

• Front end patladı :D böyle gelin de sektör patlak zaten patlasın :D

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

front-end ilanları mı bunlar? game developer diyor birisi

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Her sene 20k mezun vermeye başladı,adı değiştirilerek açılan yazılım bölümleri de fitili ateşliyor.Normal bu sayılar bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliğinde verilen eğitimin kodlamayla alakası yok ondandır. Tek bir data science veya ML dersi almadan da bitirebilirsiniz. Yani frontend çalışacak adama compiler design öğretmenin mantığını anlatabilecek insan bulamazsınız. 50 sene önce bir program yapmışlar hala aynı şekilde öğretiyorlar. Tamamen yazılım alanında çalışacak insanlara dijital devre dersleri falan... Nasıl desem, otobüs şoförü olacak adama formula motoru parçalarını öğretmeye benziyor. Pratik bir karşılığı yok, ama "bilgili" oluyorsunuz.

• ikigai kullanıcısına yanıt

ya knk realiteye bakarım ben, koç EE + CS mezunu (4.00 ortalama ikisi de) adam google'da back-end developer. çatır çatır kod yazıyor.

öyle bir yazıyorsunuz ki ceng okuyan herkes alan turing olacakmış gibi. top tier'da okuyan %5lik kesim hariç öyle işlerle uğraşan yok.

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt

Önüme rastgele gelenleri attım, genelde bi ilan açılınca özellikle junior 1 saatte 1k başvuru oluyor :D

• Kendi maaş bordrosuna bakmadan yine doktorlar hakkında atıp tutan bir yazılımcı , yüksek ihtimalle lise öğrencisi konuyu açan kişi . Googleda bile backendciler 200 k brüt alıyor(google’a yazdım çıktı hemen ) , aylık brüt 16 olsa net 12 kalsa . Bu adam bence çalışıyodur gayet , 2-3 saat çalışıp 6 k dolar net alan biri olabilir mi bilmiyorum ama genele vurulacak bir şey olmadığı kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.