< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 5 Haziran 2014; 20:55:23 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iychan -- 5 Haziran 2014; 20:55:23 > |
o kadar da abartmamak lazım. ben okulda nümerik analiz, yön eylem araştırması vs.. vs.. dersler gördüm ancak bunların hiçbirini kullanmadım. bir bilgisayar programcısı 4 işlem dışında birşey kullanmaz. matematiksel fonksiyon olarak bir signumu kullanırım ki onun yaptığı iş de bir if/else'ye bakar.
şimdi liselerde göstermiyorlar bildiğim kadarıyla ama bize mantık dersi vermişlerdi lise 3'te. bilgisayar programlamanın temeli tamamen mantık dersinde gördüklerimize dayanıyor. dünya çapında çok baba bilgisayar programcılarının da aralarında olduğu üyelerinin tamamı profesyonel bir ağdaki arkadaşlarıma -2**2 nin cevabını sorduğumda %100'e yakını yanlış cevap vermişti. malesef ünlü bilgisayar dilleri ve excel dahi bu sorunun cevabını yanlış buluyor. bir tek matematik mühendisi bir arkadaşım ve lise öğrencisi (başka bir lise öğrencisini denemedim) kızım doğru cevaplamıştı bu soruyu. yani demem o ki çok iyi matematik bilmek gerekmiyor. hatta çok zeki olmak bile gerekmiyor. vasat zekada çok bilgisayar programcısı gördüm ben. iş görüyorlar. ama tabii ki zeki olanları çok daha iyi oluyor. |
Hocam soru bana degil ama kendi fikrimi paylasmak istiyorum.
Sokaga ciktiginda, markete gittiginde, herhangibir kafeye oturdugunda, ya da en basitinden sıra beklerken muhattap oldugun insan kalitesi farklı malesef. Biri nasil araya kaynayacaginin hesabini yapiyor(güya musluman ve kul hakkinin ne oldugunu biliyor) digeri ise en basından "acaba sirada misiniz" diye soruyor. Hakkıni yemek istemiyor.(gavur bize gore ama). Baska bir fark da entellektüel birikim. Bizim universite okumuslarimiz bile kitap okumuyor, ama adamlarin supermarketindeki kasiyer turk tarihini( Kürt sorununu vs) biliyor, okuyor. Malesef arada hayat kalitesini etkileyen, para disinda da cok etken var, ve bu etkenlerin çoğunda durum turkiye aleyhine. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|