Şimdi Ara

YBS HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir şey dicem linçlemeyin ama it sektöründe alaylı mühendis diye bir kavram var ve yönetim bilişim sistemleri de buna girmiyor mu?
    dayı, donanım bilmeyen adam nasıl yazılım yapıyor ki?
    bilgisayarcı en azından donanım görüyor.

ybs, bankaya eleman yetiştiren bir bölüm bence. istanbul unide bile 5 bin olmuş, bu da sayısalda 50k falan.
    tm ile sayısal arasında 10 kat fark var.
    bilişimle işletmeyi niye harmanlıyorlar ki?

tamam yazılımda para var da, bir avukat da iyi para alıyor. işletme yazıp fmcg’de de iyi paraya çalışıyorsunuz.

mühendislik etiketi baya önemli değil mi ag?

absürt olacak ama eem seçtim, imza yetkin var. elektronikçisin kafan mı esti? imzala geç parayı al, bu imzalama işini de genelde taşra mezunu yapıyor.
    afyon mezunu bi abimiz, bu imza taahhüt falan işinden baya para kazanıyor.
    mühendislik, ticaridir. ybs, bilişim sistemleri gibi bölümler bence kurumsalda çalıştırır max.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tasrada eem okumaktan daha iyi olabilir belki. Nerede okuyorsun bilmiyorum ama kayseride, afyon taraflarinda veya Sakaryada okumaktansa daha optimal bir secenek olabilir.

• ctis, ybs, yazılım müh. vs. mezunları alaylı yazılımcı oluyormuş.

• Uyazaaa U kullanıcısına yanıt
    aynen taşra kanki :D
    git bak bakalım istanbuldaki kurumsallara kocaelide kurumsallara en çok hangi mühendisler çalışıyor :D
    sanki tmden girdiğimizde kazanamayacakmışız gibi söyleme :D çalışmayarak girdim ben buraya, tmde de 10k yapan arkadaşımla aynı mat netini yapmıştık.
    he en iyisini bu forum biliyor.

• insecurity

• yazılım müh ve sayısal ağırlıklı olanlar neyse de
    ybs’nin balon olduğunu düşünüyorum. mühendislik etiketi olmayan bütün bölümler sıkıntılı kanımca.
    ha, remote çalışırsın falan da.. ben yine bir iü akdeniz YBS çıkışlı mezununun remote çalışacak kadar birikimi ve dili olacağını sanmıyorum.
    siz, gidip 5 kişiyi gösteriyorsunuz ama o fakülteden mezun olan 100 kişi oluyor.
    bilkenttir odtüdür boğaziçidir buranın bilgisayar müh’ünden çıkan adamlar çok saygın ve o remote fırsatlarına ilk ulaşabilecek insanlar.
    ortalama jr maaşı 15
    mid 25
    senior 40k imiş.

zaten siz ceng’ci bile olmasanız, mühendislik etiketiyle bu maaşı kazanıyorsunuz az çok.

• Muhendislik etiketi kimsenin umrunda degil. Ybs ile ilgili haklisin bu arada. Iktisat okuyup yandan turkce sifirdan ileri pyhton kursu alip iki if , iki print yazmis adam daha cok sey biliyor olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    eczacılık hakkında
    12 yıl önce açıldı
    İTÜ Hakkında
    5 yıl önce açıldı
    YTÜ hakkında
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dediğin gibi bu arada katılıyorum ybs ders içeriği olarak çok arada kalıyor iibf ve endüstri için açılan pozisyonlarında genelde görmüyorum linkedinde. Asıl alanı yazılım ise zaten orada ceng, ee , mat müh, istatistik mezunları var yine arka planda kalıyor. Boun da okuması mantıklı fakat diğer devlet ünilerinde de boun sayesinde hypelanıyor. Mesela marmara ve istanbulun işletme ve iktisatı sektörde bilinen kişilere sahip (birsürü c level pozisyojda) ama marmara ybsden duymadım görmedim hiç. Sıralamasına baksan işletmesi 40k iktisatı 50k ybs 6k komik yani aşırı dengesizlik var sıralamalarda. Hukuk okumaktan bence yine iyidir fakat işletme ve iktisat dururken neden bu kadar tercih edilir oldu anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 30 Haziran 2023; 21:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum ama tam emin değilim ybs'nin ctis'ten farkı ne ki programcılık işletme karışımı bir şey mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Haziran 2023; 21:42:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

ctis’in müfredatı software engineeringe benziyor amacı yazılımcı yetiştirmek. ybs’nin amacı yazılımcı yetiştirmek değil, yazılım sektöründe çalışacak, müşteri ile yazılımcı arasındaki köprü görevini üstlenecek kişileri yetiştirmek. birbirinden çok farklı bölümler.

• Adam cengle ybs yi bir tutuyor madem bu kadar kolay bu işler insanlar kendini niye sayısalda zorluyor otur bir düşün büyük resmi gördüğünü mü sanıyon ag

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

yol yakınken ybs geç hocam  

• Kanka sen anca boğaziçi ybs okuyanların hayatını anlatırsın konyaaltında başarılar sana  

• ybsciler max formatçı oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.