Şimdi Ara

Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.272
Cevap
0
Favori
94.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

Şimdi cidden Limitsiz kalkıyormu? Millet isyan eder ya !

Eğer sınırsız tarifedeysen sorun yok..

Sadece yeni alımlara kapalı yada geçişlere..

Örnek ben 1 mbitte sınırsız kullanıyorum 2006 dan beri hergün arayıp netlimitsize geç diyorlar ama kabul etmiyorum..

Sınırsız internete bütün türkiye geçse ozaman görürüm TTNET nasıl yusuf yusuf oluyor

Ama artık şöyle bir olay ortaya çıkacak, sen asla 1mbit limitsiz internetini 2mbit limitsiz yapamayacaksın çünkü o seçenek ortada yok. Hiçnir limitsiz tarife abonesi hızını arttıramayacak. 1mbit ile nereye kadar dayanabilirsin?

Tarife değiştirmeye kalktığın anda adil kullanımın kıllı kollarında bulacaksın kendini

• ilk mesajda limitsize abone alımı durduruldu demiş arkadaş bugün sordum geçebilirsiniz dediler ?? yok öyle birşey dediler..anlamdım gitti

adil kullanımı biraz daha çıkartsalarmış diyeceğim ama bunada şükür.
  • quote:

Bende 1 mbitteyim eve 2nci pc geldi..

Hız iyice yavaşladı..

8mbit 15gb ye geçtiğimde kaldırmıyor hattınız die 2 verdiler..

Acaba şimdi 4 alsam sınırsız tabi parası daha fazla aynı olurmu..

Benim düşüncem sanırım 8mbit alanlara hız düşük veriyorlar ama gidip direk 8 alırsan 99 tl ye onlar santral uzaktı muzaktı demeden alıyor sanırım

Bu santral uzak lazı 8mbit 15 gb den sonra türedi değilmi..

Hiç ben 4 aldım 8 aldım sınırsız ama 2 verdiler diyen yoktu herhalde.

öyle bir şey yok
    gene kullanamazsın
    ancak sizin hattın (sokağın ) kabloları yenilernirse o da zor.

bizim leventte ofise 5.km geçmiyo 4 dü ancak veriyorlar.
    3-4 yıldır yapacaz diyorlar bi numara yok.

----------------------------------------

bunlar yeni tarifeler demi !!
    yoksa herkesi adil kullanıma sokarlarsa
    şirkette 3-5 gün sonra 1 mbs düşeriz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_one

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engincheats

Şimdi cidden Limitsiz kalkıyormu? Millet isyan eder ya !

Eğer sınırsız tarifedeysen sorun yok..

Sadece yeni alımlara kapalı yada geçişlere..

Örnek ben 1 mbitte sınırsız kullanıyorum 2006 dan beri hergün arayıp netlimitsize geç diyorlar ama kabul etmiyorum..

Sınırsız internete bütün türkiye geçse ozaman görürüm TTNET nasıl yusuf yusuf oluyor

Ama artık şöyle bir olay ortaya çıkacak, sen asla 1mbit limitsiz internetini 2mbit limitsiz yapamayacaksın çünkü o seçenek ortada yok. Hiçnir limitsiz tarife abonesi hızını arttıramayacak. 1mbit ile nereye kadar dayanabilirsin?

Tarife değiştirmeye kalktığın anda adil kullanımın kıllı kollarında bulacaksın kendini

Devletten bahsediyoruz burada :) Her nekadar arap takılsalarda..

Nekadar ekmek okadar köfte modeli bitermi hiç

45 tl ye 8mbit 15gb alan la

99 tl ye 8mbit alan

Aynı kasede durmaz gibi geliyor..

netlimitsizde santral desteklemesi diyor..

Ama 8mbit sınırsız tarifede satralden bahseden yok yazıyorda ben mi okumadım yazıyorsa varsa bi yerde bende okuyayım..

Net limitsizdeki adam ttnete 8 ver der adam santraldi vs di der zaten kontrat anlaşmasındada var verilebilcek en iyi hız verilir diye.

Ama 8 de öyle birşey yazmıyor adam der ben 99 tl veriyorum bu hızı vereceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

quote:

Hız iyice yavaşladı..

Benim düşüncem sanırım 8mbit alanlara hız düşük veriyorlar ama gidip direk 8 alırsan 99 tl ye onlar santral uzaktı muzaktı demeden alıyor sanırım

öyle bir şey yok
    gene kullanamazsın

Hız limiti, o bakır kablonuzun kaliteli olmasına yani hem uzaklık hemde parazitsiz olmasına ve portunuzunada bağlı.Aynı santrala bir paket kablo alıp kendiniz yeniden çekseniz eminimki daha kaliteli ve hızlı hattınız olacaktır.Buna evinize girdikten sonraki etmenlerde dahil yani rutubet, açılma ,manyaetik alandan geçme vs... Ayrıca benim dopinge geçmeden önce kablo kalitem (modemin içinden Downstream Line Attenuation ( Hat Zayıflaması ) kısmındaki desibel değerinin düşük olması) daha kötüyken 30 larda iken, önce 19 a sonra telefondan dıtt sesi gelmiyordu aradım arızayı iki dokundu 16 ya düştü.Aşağıdaki vereceğim tablodanda kablo kalitenize göre hattınızın maximum verimini görebilirsiniz.

Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu]

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

yaklaşık 1- 1.5 yıl evvel sınırsız 8 mbit almıştım, çok memnundum, beklemeyi sevmem netekim amma ve lakin son 2-3 aydır hızda büyük dalgalanmalar sözkonusu, bazen 4-5 kps ye düşen hız, bazen 850 kps ye çıkıyor... acıbadem telekomun da 1 km yakınındayım... Neler oluyor bana bir bilen var sa söylesin lütfen... Ayrıca 2 yıllık tı benim sözleşme yakında biter yani... Sizce 100mbit 100 gb harbiden 100mbit çıkarmı, hayır 80-85 e de razıyım hani ne dersiniz ne tavsiye edersiniz a dostlar? Not: sadece hd film indiririm onun da sayısı 30 u geçmez genelde...

Öncelikle 100mbit olayı adsl de yok vdsl de var. Yani vdsl2 de onunda modemi farklı kendi modemini çöpe atıcaksın yeni modem alıcaksın yada telekomla sözleşme yapıp yeni modeminin ücretini taksitler halinde ödeyeceksin telekoma. Santrale yakın olduğun için alabilme şansın yüksek bence bina içi tesisatınıda elden geçirtirsen sorun yok. Ancak 30 tane HD film demişsin 100GB kota ile ancak 100/4 25 tane HD film indiribilirsin. Neden 4 e böldüm çünkü 720p ripli filmlerin çoğu 3 ila 5GB arasında olur. Full HD olanlar ise 1080p yani onlar 6 ila 10 GB arasındadır.
    Yılların p2p cisiyiz bişeyler biliyoruz da konuşuyoruz :)

• arkadaslar ben sımdı arasam sınırsız 2 mbıte gecsem bu tarıfenın bana fıyatı 2010 dahılınde 63 tl
    2011 de yıne 63 tl uzerınden sınırsız 2 mbıt mı alacagım yoksa lıstede 2mbıt sınırsız 43 + vergılerle 49 tl mı olur
  • quote:

Devletten bahsediyoruz burada :) Her nekadar arap takılsalarda..

Nekadar ekmek okadar köfte modeli bitermi hiç

45 tl ye 8mbit 15gb alan la

99 tl ye 8mbit alan

Aynı kasede durmaz gibi geliyor..

netlimitsizde santral desteklemesi diyor..

Ama 8mbit sınırsız tarifede satralden bahseden yok yazıyorda ben mi okumadım yazıyorsa varsa bi yerde bende okuyayım..

Net limitsizdeki adam ttnete 8 ver der adam santraldi vs di der zaten kontrat anlaşmasındada var verilebilcek en iyi hız verilir diye.

Ama 8 de öyle birşey yazmıyor adam der ben 99 tl veriyorum bu hızı vereceksin

Sınırsız tariflerde e kadar ibaresi yoktu sanırım. Santral desteklemiyorsa orada yatırım yapılana kadar mecburen düşük hızda hizmet alırsın. Sonuç itibariyle sınırsız abonelikler son bulacağı için şu an halen mümkün iken sınırsız aboneleri bir üst sınırsız tarifeye geçerlerse iyi olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: monsermose

quote:

quote:

Hız iyice yavaşladı..

öyle bir şey yok
    gene kullanamazsın

Hız limiti, o bakır kablonuzun kaliteli olmasına yani hem uzaklık hemde parazitsiz olmasına ve portunuzunada bağlı.Aynı santrala bir paket kablo alıp kendiniz yeniden çekseniz eminimki daha kaliteli ve hızlı hattınız olacaktır.Buna evinize girdikten sonraki etmenlerde dahil yani rutubet, açılma ,manyaetik alandan geçme vs... Ayrıca benim dopinge geçmeden önce kablo kalitem (modemin içinden Downstream Line Attenuation ( Hat Zayıflaması ) kısmındaki desibel değerinin düşük olması) daha kötüyken 30 larda iken, önce 19 a sonra telefondan dıtt sesi gelmiyordu aradım arızayı iki dokundu 16 ya düştü.Aşağıdaki vereceğim tablodanda kablo kalitenize göre hattınızın maximum verimini görebilirsiniz.

Bu verdiğin listedeki değerler şu sokaklarda bulunan beyaz renkteki telefon kutularının mesafesi hakkındamı

yoksa ilçelerde bulunan santreller mi?

Yok sokaktaki beyaz büyük kutularda o kutu apartmanımın önünde 20 -22 Adım ötesinde bizm aprtman kapısı.

Ama ben 8mbitte 2 alabildim kaldırmıyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: einhander

arkadaslar ben sımdı arasam sınırsız 2 mbıte gecsem bu tarıfenın bana fıyatı 2010 dahılınde 63 tl
    2011 de yıne 63 tl uzerınden sınırsız 2 mbıt mı alacagım yoksa lıstede 2mbıt sınırsız 43 + vergılerle 49 tl mı olur

43 + vergimi? Hangi fiyat bu acaba? Böyle birşey yok ne yazık ki şu fiyatlar olacak (tabi kalkmazsa 2:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hız iyice yavaşladı..

öyle bir şey yok
    gene kullanamazsın

Bu verdiğin listedeki değerler şu sokaklarda bulunan beyaz renkteki telefon kutularının mesafesi hakkındamı

Yok sokaktaki beyaz büyük kutularda o kutu apartmanımın önünde 20 -22 Adım ötesinde bizm aprtman kapısı.

Tabiki santrale, yani portların toplu halde bulunduğu özellikede bölgedeki telekom müdürlüğü binasında olan yerlere.Yoksa işimiz o kutulara kalsa, özel fiber kablo alır kendim çekerdim oraya kadar :) o senin dediğin kutular yanlızca ara bağlantı kutuları elektronik bir şey yok yani içinde.
    Ayrıca şunuda belirteyim ben küçük bir yerde yaşıyorum goggle earth den yani uydudan ölçtüğümde mesafe 500 metreyi geçmez tabi düz bir çizgi çekersek.Fakat tabloda bana düşen değer 1100 metre gibi bir değer yani kablonun orayı burayı dolaşması,kutulardaki,geçtiği yerlerdeki sorunlar vsss. mesafeyi uzun gösteriyor.Onun içindirki telekom bizden heray bakım ücreti alıyor.Çünkü ayda bir telekom o kabloları çıkartıp çamaşır suyuna batırıp siliyor ve kabloları yağlayıp tekrar yerine sokuyor o kadarda bakım ücreti alsınlar öyle değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsermose -- 26 Aralık 2010; 15:34:09 >

• Airties rt-205 var bende arkadaşlar bu 32 mbps kaldırır mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hız iyice yavaşladı..

öyle bir şey yok
    gene kullanamazsın

Tabiki santrale, yani portların toplu halde bulunduğu özellikede bölgedeki telekom müdürlüğü binasında olan yerlere.Yoksa işimiz o kutulara kalsa, özel fiber kablo alır kendim çekerdim oraya kadar :) o senin dediğin kutular yanlızca ara bağlantı kutuları elektronik bir şey yok yani içinde.
    Ayrıca şunuda belirteyim ben küçük bir yerde yaşıyorum goggle earth den yani uydudan ölçtüğümde mesafe 500 metreyi geçmez tabi düz bir çizgi çekersek.Fakat tabloda bana düşen değer 1100 metre gibi bir değer yani kablonun orayı burayı dolaşması,kutulardaki,geçtiği yerlerdeki sorunlar vsss. mesafeyi uzun gösteriyor.Onun içindirki telekom bizden heray bakım ücreti alıyor.Çünkü ayda bir telekom o kabloları çıkartıp çamaşır suyuna batırıp siliyor ve kabloları yağlayıp tekrar yerine sokuyor o kadarda bakım ücreti alsınlar öyle değilmi?

Bizim ev ile santel 4 km var :)

Bu liste bana hiç uymuyor o halde:) 80 i göremedim listede 37 de bitmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: XnetaS

quote:

Orijinalden alıntı: einhander

arkadaslar ben sımdı arasam sınırsız 2 mbıte gecsem bu tarıfenın bana fıyatı 2010 dahılınde 63 tl

43 + vergimi? Hangi fiyat bu acaba? Böyle birşey yok ne yazık ki şu fiyatlar olacak (tabi kalkmazsa 2:)

konunun ılk sayfasındakı fıyat tablosunda yazıyor

• Eski fiyatlar dostum o yanlış Türk telekomun btk ya teklifi idi ama btk tarafından kabul edilmedi,en son kabul edilen liste şu şekilde
    http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/DSL-Internet-Tarifeleri.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 26 Aralık 2010; 15:43:42 >
  • 1mbit deydim 2nci pc eve geldi..

kardeşimle konuştum

Şimdi 2 mbit sınırsıza geçtik.

hız 1,79 - 1,86 arası.

63 TL

napalım napalım diye düşünüyordum kardeşimle ortalama 36gb harcıyoruz her ay yabancı dizi izlemekten :D

Evim satrale 4 km uzak 8mbit 15gb ye geçtiğimde desteklemiyor die 2 vermişlerdi kotada hemen doluyordu zaten.

şimdi 8 e geçsem yeni tarifeye göre 25gb gene yetmicek hızı zaten 2 verecekler

Sanırım iyisi bu

Neyse hayırlı olsun bana :)
  • Beyler okuduğum kadarıyla sınırsızlar kalkıyor, geçiş olmayacak diyorsunuz ama bu sadece 1 mb sınırsız tarife için geçerli değil mi ? Yani 2,4 ve 8 mb sınırsıza geçmek isteyen istediği zaman geçer. Alımlar sadece 1 mb için durduruldu diye biliyorum ? Yanlışsam düzeltin ...
  • quote:

Eski fiyatlar dostum o yanlış Türk telekomun btk ya teklifi idi ama btk tarafından kabul edilmedi,en son kabul edilen liste şu şekilde
    http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/DSL-Internet-Tarifeleri.pdf

verdıgın lınkte 2 mbıt sınırsız 43,4 + vergılerle kac olur dıye sormustum
    toplam vergı ıle 63 oluyorsa ona lafım yok

• quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler okuduğum kadarıyla sınırsızlar kalkıyor, geçiş olmayacak diyorsunuz ama bu sadece 1 mb sınırsız tarife için geçerli değil mi ? Yani 2,4 ve 8 mb sınırsıza geçmek isteyen istediği zaman geçer. Alımlar sadece 1 mb için durduruldu diye biliyorum ? Yanlışsam düzeltin ...

Doğru dostum düşündüğün gibi,fakat ttnet basınla yanlızca yeni çıkardığı tarifeleri paylaştığı için bir şaibe söz konusu..
    TTnetin bir kaç bölümüne mail attım umarım en kısa sürede doğru bilgiyi verirler..

BTK nın son onaylanan tarifelerinde açık şekilde ortada ama bu ttnet ne yapacağı hiç belli olmaz..

@einhander
    2mbit vergiler ile 53,38 Lira ediyor fakat bu toptan satış fiyatları,bunların üstüne kendi karlarınıda koyuyorlar...Sanırım değişim olmayacak sınırsızlarda yani yine 63 lira..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 26 Aralık 2010; 15:55:04 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler okuduğum kadarıyla sınırsızlar kalkıyor, geçiş olmayacak diyorsunuz ama bu sadece 1 mb sınırsız tarife için geçerli değil mi ? Yani 2,4 ve 8 mb sınırsıza geçmek isteyen istediği zaman geçer. Alımlar sadece 1 mb için durduruldu diye biliyorum ? Yanlışsam düzeltin ...

Doğru dostum düşündüğün gibi,fakat ttnet basınla yanlızca yeni çıkardığı tarifeleri paylaştığı için bir şaibe söz konusu..
    TTnetin bir kaç bölümüne mail attım umarım en kısa sürede doğru bilgiyi verirler..

BTK nın son onaylanan tarifelerinde açık şekilde ortada ama bu ttnet ne yapacağı hiç belli olmaz..

eyvallah umarım hersey kullanıcıların yararına olur
    benım amacım en azından 2 mbıt baglantıyı 49 tl ye almak
    artık o kadar kucuk dusunuyoruz kı 2 mbıt bıle bıze kafı gelıyor :(

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.