Türkiyedeki bütün tel kablolarını fiberobtik yapmadan iş düzgün olmaz.Sadece her ay aldıkları sabit ücretle şimdiye kadar 10 kere yapmaları lazımdı.
ttnet ve 100Mbps bir yanlışlık olmasın
şuan netlimitsiz kullanıyorum.7mbiti görüyor hattım. 16mbite geçince 13-14mbit görür mü yoksa yine 7mbit mi görür??
Bu 100 Mbit hızı sanırım sadece Telekom un yanındaki 1-2 binaya verecekler . Şehrin göbeğinde oturuyorum daha 4mbit i bile veremeyen telekom nasıl olacak da bu hızları verecek aklım almıyor. Bilmediğimiz görünmeyen bir kablo türü icat edildi de acaba onlarla mı verecekler. Önce şu herkesin bi 8mbit i almalarını sağlasınlar, önce şu yurtdışı kapasitesini arttırsınlar, ondan sonra dalga geçsinler size 100 verecez diye.
quote:
Orijinalden alıntı: e_capkan
şuan netlimitsiz kullanıyorum.7mbiti görüyor hattım. 16mbite geçince 13-14mbit görür mü yoksa yine 7mbit mi görür??
Hattınız ne kadar destekliyorsa onu verecekler,belliki şuan bile 8 veremiyorlar unutun 7den yukarısını
quote:
Orijinalden alıntı: santhora
50 GB kotayı doldurmak için muhakkak illegal olmak gerekmiyor. İnsanlar artık oyunları ve filmleri ve müzkleri fiziksel olarak almak yerine internetten digital kopyalarını satın alıyorlar. Steam, Game For Windows Live, Warner Movies ve iTunes gibi sitelerden. İndirdikleri orjinal kopyalarla online oyun oynuyorlar. Satın aldıkları filmleri bırakın lisanslı wmv olarak indirmeyi HD 720p veya 1080p indiriyorlar. Televizyon yayınlarını internetten takip ediyorlar. Kendimi örnek vereyim. Lig tv maçlarını Digiturk web TV üzerinden internet yoluyla izliyorum. TV kartımı bilgisayarımdan çıkardım. Artık Tivibu ile televizyonu da internet üzerinden izliyorum. Örnekler daha da çoğaltılabilir. Şimdi hangi mantık bana çıkıp diyebilir 50Gb - 100gb yeter diye. Hayır kardeşim yetmez. Dahası yetip yetmeyeceğine senin adına kimse karar veremez. Mail bakana, mynet gezene, facebook takılana her tarife uyar da, yukarıda saydığım ve sayısı her geçen gün çoğalacak olana gruba nasıl yetecek. Bunun kararı kim veriyorsa Allah'a havale ediyorum. Bunları destekleyen sözde büyüklerimizi de dolaylı sansürleri için kınıyorum.
Sonuna kadar katılıyorum. Mesela ben bant genişliğim yüzünden Youtube'ta ancak SD kalitesinde görüntü izleyebiliyorum. HD içerikleri 1 Mbit sınırsız ile izlemeye kalkmak ise işkence gibi. Hızım yetse artık SD yerine HD videoları izlerim ki ayda rahat 250 GB veri indirmiş olurum. Kaldı ki Hulu falan Türkiye'ye gelecek olursa yandı gülüm keten helva. Ha benim sırf e-postalarıma bakmam ya da Facebook'ta gezinmem için internet hizmeti vereceklerse 100 Mbit hıza hiç gereksinimim yok. Yükleme hızlarına hiç değinmiyorum bile. Yükleme sadece torrent kullananlar için değil günümüzde. Mesela kardeşimin yeni doğan çocuğunun videosunu babam görsün diye internete yüklememiz bile 1 saate yakın sürdü. Yakında insanlar kendi çektiği videoları, fotoğrafları arkadaşlarıyla, dostlarıyla paylaşmak için internete daha çok yüklenecekler. O yüzden günümüz standartlarında ne 1 Mbit hızın ne de 50 GB kotanın bir anlamı var.
quote:
Orijinalden alıntı: XnetaS
quote:
Orijinalden alıntı: e_capkan
Hattınız ne kadar destekliyorsa onu verecekler,belliki şuan bile 8 veremiyorlar unutun 7den yukarısını
nasıl yani.8192 yazıyo modemde
@e_capkan 7mbit görüyor dediniz,şimdi 8 diyorsunuz Hattınızın maximum desteklediği hızı görmek için modemin sayfasına girin dsl istatistik gibi bir bölüm olması gerekiyor buradaki Attainable rate bölümüne bakın gördügünüz hızdan 1mbit aşağısını ancak alırsınız
Yeni hızlar santrale yakın abonenin yüzünü güldürürken santrale ortalama uzaklıkta ve daha uzak aboneleri ise üzecektir. Zaten zayıf alınan sinyal değerleri milletin 16 mbps'ye yüklenmesi ile daha da zayıflayacaktır. Ortalama uzaklıkta olup da halen 8 mbps hızı alabilen abone 16 mbps'lik tarife ile ilerleyen aylarda bu hızı alamayabilir. Üzücü ama gerçek...
8 mbit e akdar 15 gb lımıtlı kullanıyorum 850 yle dosya cekıyorum. bu kadar şikayetin nedeninin anlamadım. işyerinde 8 mbit full lımıtsız vardı 8 mbitte sorun yaşadık şikayet edince düzelttiler. ya biz şanslıyız ya çoğu şanssız :)
arkadaşlar şu anda 8mb netlimitsiz tarifesini kullanmaktayım.(1mb sınırsız paketten bu ay denemek için bu pakete geçmiştim)şimdi bu yeni tarifeler geldigi zaman ben tekrar 1 mb sınırsız pakete dönemiyecekmiyim acaba?yoksa orda yazılı olan yeni üye alımına kapalı olacaktır uyarısı interneti evine yeni baglatmak isteyenler içinmi geçerli olucak.
quote:
Orijinalden alıntı: XnetaS
@e_capkan 7mbit görüyor dediniz,şimdi 8 diyorsunuz Hattınızın maximum desteklediği hızı görmek için modemin sayfasına girin dsl istatistik gibi bir bölüm olması gerekiyor buradaki Attainable rate bölümüne bakın gördügünüz hızdan 1mbit aşağısını ancak alırsınız
yanlış anladınız. 7mbiti testlerde görüyorum demek istedim.modemde 8192 yazıyo .
100 bit bağlantı verip 20 gb kota ile sınırlamak nedir ya?allah akıl fikir versin bu adamlara..ama bi an önce versin...
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
100 bit bağlantı verip 20 gb kota ile sınırlamak nedir ya?allah akıl fikir versin bu adamlara..ama bi an önce versin...
Netlimitsizdeki gibi hız düşmezse süper olur
Hız düşmezse zaten diğer paketlere gerek yok Farkı belirleyen bu... Sonuçta 89 TL verip 100 gb için alan var 49 TL verip 25 gb alan var. Artık şu anki paketlerle zaten reklam yapılacak bir durum yok. Zannetmiyorum bundan böyle hızların düşürülmeyeceğini
Beyler şuan 2 mb sınırsız kullanıyoruz 3 kişi. Bu bize yetiyor. Aylık 63.75 TL fatura geliyor. Bu faturayı daha da düşürmek istiyoruz. Herşeyi istediğim gibi indiriyorum. Kota durumu benim için önemli. Daha düşük fiyattan yeni tarifelerden birine abone olsam nasıl olur ? Kotayı geçinde nasıl olsa 1 mb a düşüyor. Ne dersiniz mantıklı olur mu? Diyelimki beğenmedim tekrardan sınırsız tarifeye dönebilir miyiz ? 2 mb sınırsızdan 16 mb 50 Gb kotalıya(59 TL) geçsem nasıl olur?
Kota durumum aşağıdaki gibi :
quote:
Orijinalden alıntı: _EngiN_
Beyler şuan 2 mb sınırsız kullanıyoruz 3 kişi. Bu bize yetiyor. Aylık 63.75 TL fatura geliyor. Bu faturayı daha da düşürmek istiyoruz. Herşeyi istediğim gibi indiriyorum. Kota durumu benim için önemli. Daha düşük fiyattan yeni tarifelerden birine abone olsam nasıl olur ? Kotayı geçinde nasıl olsa 1 mb a düşüyor. Ne dersiniz mantıklı olur mu? Diyelimki beğenmedim tekrardan sınırsız tarifeye dönebilir miyiz ? 2 mb sınırsızdan 16 mb 50 Gb kotalıya(59 TL) geçsem nasıl olur?
Kota durumum aşağıdaki gibi :
1 Ocak itibariyle tüm sınırsız tarifeler (gerçek kotasız tarife) yeni abone alımına kapatılıyor. 2 mbps'lik tarifeden çıktığın anda bir daha dönemiyorsun
Aylık kullanımı mevcut hızlarla 100gb'ı aşan arkadaşlar yeni tarifelerden uzak dursun bence. Eğer zorla dayatma yapılmazsa ben de 4mbit sınırsız tarifemde kalmaktan yanayım.
en iyisi smile adsl. ttnetin kablosuz modem seçenegi iyi 48 liraya geliyor.