Şimdi Ara

Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.272
Cevap
0
Favori
94.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türk Telekom'un sunduğu ve 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak tavsiye edilen ADSL fiyatları ve diğer paketlerin ücretleri belli oldu

isterseniz buradan bakabilirsiniz..------>http://www.ttnet.com.tr/2011-bireysel-paket-duzenlemeleri

50 ve 100 Megabit'lik Hızların Fiyatları

1 Ocak'tan Sonraki İnternet Fiyatları

Sunum dosyasında da görüldüğü gibi 1 Ocak'tan itibaren internet servis sağlayıcıları üzerinden sunulacak olan bu iki yeni yüksek hızın tavsiye edilen satış fiyatları; 100 Megabite'e kadar olan tarife için 149 TL, 50 Megabit'e kadar olan tarife içinse 109 TL olarak belirlendi.

Bu fiyatlar, TTNET, smileADSL gibi servis sağlayıcılarının kendi fiyat politikasına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, 24 aylık taahhütlü abonelik karşılığında daha uygun fiyatlar sunulabilir.

Bu iki paketin de kotası 100 Gigabyte. Bu kota aşıldığı takdirde hız, 1 Megabit'e düşüyor.

16 ve 32 Megabit Hızların Fiyatı

Yeni geliştirilen ADSL2+ teknolojisi ile modem değiştirmeye gerek olmadan 16 Megabit'e kadar hız alınabiliyor. Bu paketin tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı ise 59 TL.

32 Megabit'e kadar olan VDSL seçeneği ise 79 TL olarak belirlendi. Bu iki seçenekte de toplam 50 Gigabyte kota var. Bu kota aşıldığında hızınız 1 Megabit'e düşüyor.

Mevcut 8 Megabit'e Kadar Olan Paketler

Şu anda sunulan ve 8 Megabit'e kadar hız sunan paketlerde en önemli değişiklik kota oldu. Netlimitsiz paketinde 15 Gigabyte'lık kota, 25 Gigabyte'a yükseltildi. Fiyat ise değişmedi. Bu seçeneğe eklenen diğer paketin hızında bir değişiklik yok ama kotası 100 Gigabyte. Son seçeneğin fiyatı 89 TL.

Belirtilen kotalar dolduğunda hızınız 1 Megabit'e düşürülüyor.

Yeni Limitli Paketler

Yeni limitli paketlerin seçenekleri ise şöyle;

16 Megabit'e kadar 5 Gigabyte kotalı paket; 33 TL
    32 Megabit'e kadar 10 Gigabyte kotalı paket; 43 TL
    50 Megabit'e kadar 15 Gigabyte kotalı paket; 69 TL
    100 Megabit'e kadar 20 Gigabyte kotalı paket; 99 TL

Bu sayfadaki seçeneklerde maksat, yüksek hızda ama hacimli veri trafiği olmayan işlemler için daha uygun seçenekler sunmak.

Bu kotaların da aşılması durumunda, yaptığınız kota aşımı kadar faturanıza ilave edilecek.

Gerçek Sınırsız Paket Kalkıyor!

Herhangi bir kota sınırı olmadan 99 TL karşılığında sunulan sınırsız internet seçeneği, yeni yıldan itibaren abone olacak yeni kullanıcılara sunulmayacak.

Şu anda bu seçeneklerden faydalanan müşteriler, yeni yılda da aynı şartlarda (8 megabit'e kadar kota sınırı olmadan 99 TL) devam edecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsermose -- 27 Aralık 2010; 13:07:38 >

• merak etme btk onaylamıyor tarifeleri dünyada başka yerde adil kullanım politikası varmı bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

merak etme btk onaylamıyor tarifeleri dünyada başka yerde adil kullanım politikası varmı bilmiyorum.
    benim hattım 8 mbit i kaldırmıyorsa ne yapcam ????? o parayı verip 4 mbit alacaksam sacmalık

gulnare ,avrupada bircok ulkede var AKH denen şey sadece KOTA deniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 15 Aralık 2010; 15:15:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

benim hattım 8 mbit i kaldırmıyorsa ne yapcam ????? o parayı verip 4 mbit alacaksam sacmalık

Alıntıları Göster
    Perakende fiyatlar belli oldu mu? Ayrıca BTK her zaman Telekom' un emrindedir.
  • quote:

yapacak bir şey yok fiberi bekliyeceksin...

Benim için tek iyi tarafı kota aşımında 1mb ye düşecek olması zaten 1mb sınırsız kullanıyorum hiç olmassa 15gb ye kadar biraz hızlı kullanırım ne yapacaksın kıssadan hisse......

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Neden “kotasız” denilmekte?

Çünkü; kullanıcı kotasını aştığı taktirde ekstra bir ücret alınmamakta veya bağlantısı kesilmemekte. Sadece internet hızı, servis sağlayıcı tarafından 1 Mbit’e düşürülmekte.

Aslında basit bir olay gibi dursa da, 16 ve 32 Mbit internet kullanıcıları için birden 1 Mbit’e düşmek, sanıyoruz pek de hoş karşılanmayan bir durum.

Şimdi de halihazırda kullanılan limitli paketlere göz atalım;

Bilindiği gibi mevcut durumda kotalı (limitli) ADSL kullanıcıları, limit aşımı halinde birim başına ekstra bir maliyet ile faturalandırılıyorlardı.

Buna göre limitli tarifeler ve kota oranları şu şekilde sıralanıyor

1 Mbit’e kadar,

* 4 GB kotalı
    * 6 GB kotalı
    * 9 GB kotalı

2 Mbit’e kadar,

* 4 GB kotalı
    * 6 GB kotalı

8 Mbit’e kadar,

* 4 GB kotalı
    * 6 GB kotalı
    * 12 GB kotalı

16 Mbit’e kadar, 5 GB kotalı
    32 Mbit’e kadar, 10 GB kotalı
    50 Mbit’e kadar, 15 GB kotalı
    100 Mbit’e kadar, 20 GB kotalı

Bu paketlerde yürütülecek olan yeni uygulamaya göre, bir fatura üst limiti belirlenecek ve fatura üst limitine ulaşılana kadar her 1 MB kota aşımı için, taraflar arasında imzalanan hizmet sözleşmesi gereği, belirli bir ücret talep edilecek. Fatura üst limitine gelindiği taktirde ise yine internet hızı 1 Mbit ‘e düşürülecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monsermose -- 15 Aralık 2010; 15:26:00 >

• quote:

merak etme btk onaylamıyor tarifeleri dünyada başka yerde adil kullanım politikası varmı bilmiyorum.

Hemen hemen tum ulkelerde var adil kullanim olayi , tabi tamamen sınırsız tarifeler de var bizde de oldugu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

quote:

Hemen hemen tum ulkelerde var adil kullanim olayi , tabi tamamen sınırsız tarifeler de var bizde de oldugu gibi

Alıntıları Göster
    Ben anlamadım şimdi;kotasız ne kadar oluyor?Ve kotasız tarife tamamen mi kalkıyor?yoksa ilk defa net bağlatanlara mı olmayacak.Sınırlı demek,neti hiç kullanma kapat anlamında gibi birşey bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine07 -- 15 Aralık 2010; 15:39:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNet TİVİBU EV [ANA KONU]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: makine07

Ben anlamadım şimdi;kotasız ne kadar oluyor?Ve kotasız tarife tamamen mi kalkıyor?yoksa ilk defa net bağlatanlara mı olmayacak.Sınırlı demek,neti hiç kullanma kapat anlamında gibi birşey bana göre.

Alıntıları Göster
    allahdan hattım 4 mbit ve tek sorun hat annemin üstüne, neyse canım oturdugum evin elektrigide 20 sene önce ölen cooook eski ev sahibinin
    üstüne adam cokdan cennette gitmiştir ama hala hattı acık :)))))

Bende annemin üstünden 4mbite devam edecem, nasılsa ev değiştirmeyecegime göre sorun yok. İlerde dusunuruz.
    ah keşke evlere fiber cekselerde bende abansam. Ama şunu diyim, sadece hafta sonları 3-5 film cekiyorum. hanımlaizlemek icin

• quote:

allahdan hattım 4 mbit ve tek sorun hat annemin üstüne, neyse canım oturdugum evin elektrigide 20 sene önce ölen cooook eski ev sahibinin
    üstüne adam cokdan cennette gitmiştir ama hala hattı acık :)))))

Bende annemin üstünden 4mbite devam edecem, nasılsa ev değiştirmeyecegime göre sorun yok. İlerde dusunuruz.
    ah keşke evlere fiber cekselerde bende abansam. Ama şunu diyim, sadece hafta sonları 3-5 film cekiyorum. hanımlaizlemek icin

Alıntıları Göster
    bu eski btk tarafindan onaylanmayan tarife...

onaylanan tarife bu degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: MarquisDeSade

Alıntıları Göster
    Sormak istiyorum ne zaman onaylanıcak bu yeni tarifeler yani ne zaman esas tarifeler önümüze çıkıcak üsttekiler eski ise ve ne zamandan itibaren kullanılırız acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wholet

Sormak istiyorum ne zaman onaylanıcak bu yeni tarifeler yani ne zaman esas tarifeler önümüze çıkıcak üsttekiler eski ise ve ne zamandan itibaren kullanılırız acaba ?

Alıntıları Göster
    al-sat modeli, ip vae modeli ? anlamadım birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: talaria

Alıntıları Göster
    bende net almayı düşünyüordum ne yapacam şimdi kafam iyice karıştı. hemn alayam mı ne yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talaria

Onu bende merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tai-chi

Bunlar "DSL Tarife Teklifi" dir yani onaya sunulmuştur fakat netice beklemededir.İşte gerekli BTK sitesi buradan indirip bakabilirsiniz.
    http://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/kkararlari.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: monsermose

quote:

Bunlar "DSL Tarife Teklifi" dir yani onaya sunulmuştur fakat netice beklemededir.İşte gerekli BTK sitesi buradan indirip bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Benim asıl merak ettiğim BTK'nın bu komediye ne zaman bir dur diyeceği. Türk Telekom istediği gibi at koşturuyor şu an. BTK çalışanları, yöneticileri bizim gibi insanlar değil mi ya! Bizim çektiğimiz sıkıntıları onlar çekmiyor mu? Ellerinde diğer ülkelerin hiç mi fiyat bilgisi yok? OECD'nin genişbant fiyat karşılaştırmalarını hiç mi görmediler? Türk insanının alım gücü zaten yüksek değil. Buna rağmen alım gücü fazla olan ülkelerdeki benzer hizmeti daha fazla paraya alıyoruz. Adam 3000 dolar maaş alıyor, 10 Mbit bağlantıya 25$ ödüyor. Türkiye'de 1000$ maaş alıyor ama 10 Mbit bağlantıya 50$ ödüyor. Bu mudur adalet şimdi?

• TTNET'i arayıp durumu sorayım dedim ama ne fayda hatlar felç olmuş paso meşgul
  • quote:

Orijinalden alıntı: qAddAr

TTNET'i arayıp durumu sorayım dedim ama ne fayda hatlar felç olmuş paso meşgul
    inş olurda 1 mbit sınırsız kullanıcılarıda az da olsa 8 mbit i bir görürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qAddAr

TTNET'i arayıp durumu sorayım dedim ama ne fayda hatlar felç olmuş paso meşgul
    Arkadaşlar kaliteli ve ucuz hizmet almanın tek yolu rekabet ortamının olmasıdır.Bizim muhterem büyüklerimiz telekomu komik fiyatlara araplara satıp üstüne üstük vatandaşı onların tekeline bırakmıştır.Malasef o bakır tellere muhtacız şu an için.ileride s.online gibi firmalar tüm illeri fiber ağı gibi örseler bile sonuçta çıkış kapısı malasef ttnet olacaktır.Ama en azından her ay boşuna ödediğimiz sabit telefonlardan kurtuluruz (çünkü bizim 45tl diye aldığımız internete birde konuşmasak bile ayda 15 tl gibi bir ücret ödüyoruz buda toplamda 1mb sınırsıza 65 gibi bir rakam ediyor.telefonu iptal etmeye kalkınca internet hizmeti alamıyorsunuz,soruncada neymiş efendim "tesisata yapılan bakım ücreti" varmış....ulan ne yapıyorsunuz her ay bakır kabloları çıkartıp yağlıyormusunuz?? )zaten başka bir altarnetif olsa ne onların bakır kablosunu nede internetini kullanacağım şu an zaten doping kullanıyorum.

• quote:

Arkadaşlar kaliteli ve ucuz hizmet almanın tek yolu rekabet ortamının olmasıdır.Bizim muhterem büyüklerimiz telekomu komik fiyatlara araplara satıp üstüne üstük vatandaşı onların tekeline bırakmıştır.Malasef o bakır tellere muhtacız şu an için.ileride s.online gibi firmalar tüm illeri fiber ağı gibi örseler bile sonuçta çıkış kapısı malasef ttnet olacaktır.Ama en azından her ay boşuna ödediğimiz sabit telefonlardan kurtuluruz (çünkü bizim 45tl diye aldığımız internete birde konuşmasak bile ayda 15 tl gibi bir ücret ödüyoruz buda toplamda 1mb sınırsıza 65 gibi bir rakam ediyor.telefonu iptal etmeye kalkınca internet hizmeti alamıyorsunuz,soruncada neymiş efendim "tesisata yapılan bakım ücreti" varmış....ulan ne yapıyorsunuz her ay bakır kabloları çıkartıp yağlıyormusunuz?? )zaten başka bir altarnetif olsa ne onların bakır kablosunu nede internetini kullanacağım şu an zaten doping kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Cepnet devam ettiği sürece telekom benden para alamaz. Zaten okulda 25 mbit bağlantı var, akşamda cepneti kullanıyorum yetiyor. Telekom ne zaman fiyatları düşürür o zaman adsl bağlatırım. O da üst mesajdaki arkadaşın yazdığı ''çok muhterem büyüklerimiz'' nedeniyle hayalden öteye geçmez.

• quote:

quote:

BU Linki bi incele
    http://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2010/2010%20DK-07-620%20ssss.pdf

bu teklif telekomun son teklifidir ve btk bu son teklifi onaylamistir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.