Çok büyük istisnalar dışında legal yoldan internet kullanan bir abonenin aylık yapacağı ortalama download miktarı ele alındığında 50 GB gayet normal gibi geliyor. Ancak korsan film, müzik, oyun v.s gibi downloadlarla bu miktar elbette 1 tb dataya kadar gider... TTNET kimsenin film, müzik veya oyun indirmediğini düşünerek bu şekilde kotalar koyuyor
quote:
Orijinalden alıntı: nihattr
quote:
Orijinalden alıntı: hie
@nihattr;
Aslında 16mbt çok iyi rakamda güzel, 50gb 'yi ayın sonuna doğru aştığımızı düşünsek ozaman bence yeterlidir bu, peki ttnet bu paketleri nezaman uygulamaya başlayacaktır ? ve şuan ki mevcut paketim ileride hangi pakete geçecek ?
Tarifeler yazılanlara göre 1 Ocak'ta geçerli olacak. Mavcut durumunuz değiştirmediğiniz takdirde aynı şekilde devam edecek. Bu arada Netlimitsiz tarifesinde AKN'nın 25gb ve sonrasında hızın 1mbit'e düşeceğinden haberiniz vardır.
Bu kötüymüş, ben ne yapayım 25gb 'yi. 16mbt - 50GB olanı almak daha mantıklı . Biraz bekleyeceğim, ortalık bi sakinleşsin, bende iyice bir inceleyeyim tarafileleri, daha sonra birisini seçeceğiz artık napalım
Interneti tek başına kullanan çoğu kişi için şu anki ortamda 8 Mbit/s'den fazlası o kadar bir anlam içermiyor. Full HD bir filmi online izlemediği sürece (Youtube ve benzeri sitelerin HD içerikleri 2,500-4,000 Kbit/s civarında) 8 Mbit bir hızla istediği HD içeriğe bile anında ulaşabilecek. Tabi ki torrent sitelerinden saf Blu-Ray izleyenler konumuz dışı ki, 8 Mbit bağlantısı olan bir kişi akşamdan bilgisayarı açık bıraksa sabaha zaten Blu-Ray filmi de inmiş olur. Kısaca bana 50-100 Mbit hızlı ama kotalı tarifelerle değil, 8-16 Mbit hızlı ama kotasız tarifelerle gelsin Türk Telekom.
Sinirsiz internet erisimi kavrami zamanla yok olacak. hizlar sabit (ve desteklenen max hizlar) , belli bir sabit ucret, ve bunun uzerine kullandigin kadar ode seklinde ek data paketleri (aynen gsm sebekelerinin data kullandirmalari gibi) . bakalim tamamen AKN veya benzer bir sisteme gecmeleri ne kadar zaman alacak ..
fiyat ne olacak şimdi düşecek mi aratacak mı bir şey anlaşılmadı halen ?
49tl+telefon vermektense 2yıl kullanımda fix 69tl fix 5Mbit hem yeni tarifeleride yoldadır uydunetin belki.
Taahhütlü Smile adsl abonesiyim. şimdi bu onaylanırsa bende istersem 8 mbps 25 gb tercihine geçebilirmiyim arkadaşlar???
-Mbps'ye kadar- sözünü duyunca çıldırıyorum.bu adamlar neden internet hızını sabit tutmazlar.Bu demek oluyor ki verilen hız maksimum hız sınırı. Yani erişebileceğimiz maksimum hız sınırı belirlenmiş ama nedense minimum hız sınırı koyulmuyor. Diyelim 8 mbpsye kadar bağladınız ama bu hızınız 512 kbpsye bile yapabilirler. Bu paketlerde sadece maksimum değil minimum hız sınırı da belırlenmelidir. Bu sayede biz de kazıklanmamış oluruz. Bu konuda servis sağlayıcılarına baskı yapmak zorundayız...
yeni tarifler ile ilgili basına dağıtılan resimler:
Bu TTnet konusuna girdiğim zaman tepem atıyor. Tarifelerdeki hızlar esnek; 8' e kadar, 16' ya kadar, bilmem neye kadar. Aynı sorunu şu anda yaşıyorum zaten. 8 mbit' e kadar tarifesini kullanıyorum. Bir yıldan bu yana 4-5 mbit' ten fazlasını görmedim. 4-5 mbit' ten şikayetçi değildim. Fakat bu son bir aydır hattımda problemler olmaya başlamıştı. TTnet, hattınız zayıf dedi ve hızımı 2 mbit' e sabitledi. Zaman ilerledikçe daha iyi hizmet alacağımız yerde biz geriye gidiyoruz.
Ben 4 mbit limitsizden 8 mibt gerçek limitsiz tarifeye geçerken müşteri hizmetlerindeki bayan; 8 mbit alamazsanız biz mesul değiliz ve sözleşme geçerli olur iyi düşünün gerekirse teleko müdürlüğüne gidin danışın dedi çok merak ediyorum bu uyarıyı netlimitsiz 8 mbit kullanan kişilerede yapıyormu neyse kadına diyorumki benim modemim şu an 15-16 mbit arası kullanılabilir hattın değeri yeterli diyorum nihayetinde onaylıyorum hız 8 mbit oluyor modem değerlerim bir anda yükseliyor ve 18 mbit, upload hızı ise 797 sabit hızdan çıkıyor şu anki değer 1001 yoksaa diye bir soru işareti gelmiyor değil aklıma 8 mbit limitsiz hatlar adsl2+ uyumlu ama netlimitsizler uyumsuzmudur bu bumudur yoksa o omudur
Bilmem kaca kadar lafi her yerdeki alt yapinin iyi olmamasindan konulmus durumda. uzunca bir suredir telekom alt yapisini iyilestirme calismalarina devam ediyor. sokaklardaki eski kutular sokulup yerlerine yeni DSLAM lar konuluyor. boylece santrale uzakliginiz metrelerle olculebilecek ve hattinizda 100 mbit i kaldirabilecek seviyelere geliyor. calismalar bittiginde bu cumle kalkar mi? zannetmyorum, bu seferde havuz nedeni ile yogun oldugu durumda maksimum hizlari alamamak gibi sorunlar cikabilir. bir sekilde alt yapidaki eksiklikler konusunda onlem olarak o kelime var olmaya devam edecek .
geçen gün babam kızdı, fatura geldi 68 lira, biz normalde 8mbpsye kadar limitsiz kullanıyoruz sabit 49tl. şöyle anlatayım; faturayı kapının önünde buldum. aldım elime açtım biliyorum içim rahat 1 yıldır netlimitsiz kullanıyoruz kotayı aştım derdim yok. Neyse açtım bir baktım 68 tl. 8mbpsye kadar netlimitsiz yazıyor. bir an şaşırdım. babam geçen ay faturayı yatırmayı unuttu heralde dedim.halbuki otomatik ödemeye bağlı. neyse akşam oldu babam evdeyken faturayı gösterdim. dediki otomatik ödeme ödemiştir. sen bir şey indirmişsindir ondan böyle olmuştur öncedende oluyordu dedi. baba limitsiz bu öyle şey olmaz dedim inatlaştık sonunda kavga ettik bi güzel azar işittim.
nedeninide hala bulamadık. bu tarife değişikliği mi uygulandı acaba? böyle bir şey olsa bildirmezlermiydi?
Böyle bir rezalet görmedim. Hattım desteklemese de 4 mbite geçmeyi düşünüyordum artistlere bak bi de. Üyelik alımını hangi hakla durdurursun ? Elinde mi senin tüm kullanıcılarını kotalı yapmak. Ana avrat sövüyorum şu an.
Bi sorum var, 1 mbit sınırsız kullanıcısıyım,ocak ayından itibaren benim tarifem yine aynı kalacak mı yoksa bu yeni tarifelerden birini seçmek zorundamıyım?
Sanıyorum ki tarifenizde bi degisiklik olmayacak,eger ki kapattırırsanız 2mbit almak zorunda kalacaksiniz..1mbit yeni üye alımı bitecek cünkü...2 fiyatida 60+ olacak galiba
quote:
Orijinalden alıntı: ukalaaa
geçen gün babam kızdı, fatura geldi 68 lira, biz normalde 8mbpsye kadar limitsiz kullanıyoruz sabit 49tl. şöyle anlatayım; faturayı kapının önünde buldum. aldım elime açtım biliyorum içim rahat 1 yıldır netlimitsiz kullanıyoruz kotayı aştım derdim yok. Neyse açtım bir baktım 68 tl. 8mbpsye kadar netlimitsiz yazıyor. bir an şaşırdım. babam geçen ay faturayı yatırmayı unuttu heralde dedim.halbuki otomatik ödemeye bağlı. neyse akşam oldu babam evdeyken faturayı gösterdim. dediki otomatik ödeme ödemiştir. sen bir şey indirmişsindir ondan böyle olmuştur öncedende oluyordu dedi. baba limitsiz bu öyle şey olmaz dedim inatlaştık sonunda kavga ettik bi güzel azar işittim.
nedeninide hala bulamadık. bu tarife değişikliği mi uygulandı acaba? böyle bir şey olsa bildirmezlermiydi?
Arayıp sor hocam.
quote:
Orijinalden alıntı: XnetaS
Sanıyorum ki tarifenizde bi degisiklik olmayacak,eger ki kapattırırsanız 2mbit almak zorunda kalacaksiniz..1mbit yeni üye alımı bitecek cünkü...2 fiyatida 60+ olacak galiba
Teşekkür ederim.umarım değişiklik olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: SNIPER82
Çok büyük istisnalar dışında legal yoldan internet kullanan bir abonenin aylık yapacağı ortalama download miktarı ele alındığında 50 GB gayet normal gibi geliyor. Ancak korsan film, müzik, oyun v.s gibi downloadlarla bu miktar elbette 1 tb dataya kadar gider... TTNET kimsenin film, müzik veya oyun indirmediğini düşünerek bu şekilde kotalar koyuyor
50 GB kotayı doldurmak için muhakkak illegal olmak gerekmiyor. İnsanlar artık oyunları ve filmleri ve müzkleri fiziksel olarak almak yerine internetten digital kopyalarını satın alıyorlar. Steam, Game For Windows Live, Warner Movies ve iTunes gibi sitelerden. İndirdikleri orjinal kopyalarla online oyun oynuyorlar. Satın aldıkları filmleri bırakın lisanslı wmv olarak indirmeyi HD 720p veya 1080p indiriyorlar. Televizyon yayınlarını internetten takip ediyorlar. Kendimi örnek vereyim. Lig tv maçlarını Digiturk web TV üzerinden internet yoluyla izliyorum. TV kartımı bilgisayarımdan çıkardım. Artık Tivibu ile televizyonu da internet üzerinden izliyorum. Örnekler daha da çoğaltılabilir. Şimdi hangi mantık bana çıkıp diyebilir 50Gb - 100gb yeter diye. Hayır kardeşim yetmez. Dahası yetip yetmeyeceğine senin adına kimse karar veremez. Mail bakana, mynet gezene, facebook takılana her tarife uyar da, yukarıda saydığım ve sayısı her geçen gün çoğalacak olana gruba nasıl yetecek. Bunun kararı kim veriyorsa Allah'a havale ediyorum. Bunları destekleyen sözde büyüklerimizi de dolaylı sansürleri için kınıyorum.
çoğu yerde 8mbps bile kaldırmıyor desteklemıyor.nasıl olucakta 16 32 50 100 mbps ler falan cıkartılcak.once su alt yapı santral olaylarını fln halletsınler.bu ne sacmalık anlamadım