Şimdi Ara

Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.272
Cevap
0
Favori
94.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 8mbite kadarda hızımız düşmüyordu ya bu yeni olaylardan sonra düşer mi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xx-lord

arkadaşlar 8mbite kadarda hızımız düşmüyordu ya bu yeni olaylardan sonra düşer mi acaba ?

Düşmezse mevcut kapasiteyi çok zorlayacağını düşünüyorum. Ama belli olmaz.
  • Ben tam anlamadımda anlatıcak varmı ?

şimdi netlimitsiz tarifesi kaç para ve nasıl olacak ?

4gblik 8mbit tarife parası kaç para ve nasıl olacak ?

Kota aşım sınırı ne olacak ? yine sınırsız + % 25 mi kalacak ? Öle bişeydi işte.
  • ilk sayfada yazılana göre eski sistem getiriliyor tekrar yani adıl kota uygulamasi gibi bişey yok anlamadim ? çünki kota'yı geçilmesi durumunda faturaya yansıycak diye bi yazı var ilk sayfada.
    açıkcasi ocak ayı geldiginde tarifeler daha netleşir.
  • Arkadaşlar bu fiyatlar değişmiş mi ?
     Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu]
  • quote:

Orijinalden alıntı: hie

Arkadaşlar bu fiyatlar değişmiş mi ?
     Yeni ADSL Tarifeleri............. [Ana Konu]

Dosyanın adı güzelmiş

Ciddi soruyorsan değişmemiş henüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monsermose

quote:

Orijinalden alıntı: wholet

quote:

quote:

quote:

quote:

@monsermose

bişi sorucam benim hat zayıflama değeri 14 ucundan vdsl oluyor aslında Benim sorum aslında bu 16mbps adsl gelicek ya ocakda vdsl değil ona geçsem nolur olur mu kaldırır mı heralde kaldırır ?

Telekomda çalışmıyorum ama şöyle düşün sınırda olacaksın yani tam bir şey çekerken carrtttt koptu (okuduklarım kadarı ile senaryoyu yazıyorum :) )

Tabii öylede olabilir denemeden göremeyiz en son burda bi turuncu kablolar falan döşendi ama bakalım acaba ne bu turuncu kablolar ?? (vdsl kablosu mu superonline mı gelio acep )

o turuncu olanlar yan apartmanın bahçe sulama hortumları hocam aman diyeyin genellikle kırmızıya yakın olanlar yüksek voltaj olurlar ama onunda üstüne beton kalıplar koyarlar eğer üstüne bir şey koymuyorlarsa fiber olabilir.kalın ve siyah olanlar ise genellikle telefon kablosu siyah ve ince olanlar ise en kötüsü yani mok açma yani kanalisyonda kullanılanlardır onun için siyahtır zaten

yok valla hortum değil bildiğimiz turuncu renkte kablolardı sokakta aşağıya sarkıtıolardı başka yerden de birleştiriolardı filan inşallah fiberdir bi ara arayalım süperonline ı o zaman

walla pek onada heveslenme bizim arkadaşın apartmana kadar geldi başvurdu hala bekliyor :) (haziranda) anla yani durumu fazlada birşey söylemiyeyim kızıyorlar biraz araştırsan bulurusun benden söylemesi :)

evet biliyorum bizim burayada yazın döşediler

• @s0ft ;
    evet çok dikkatlisin, ttnet 'e gizli mesaj var orada , Hm... ben değişti diye düşünüyorum çünkü Netlimitsiz paketi göremedim ve daha değişen bazı şeyler var gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 26 Aralık 2010; 22:06:03 >
  • hepsi berbat.
  • 100 mbit hız 100 gb kota nedir ya

limitsiz paket önümüzdeki limanlarda gözükmüyor herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumxrp -- 26 Aralık 2010; 22:44:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_one

quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler okuduğum kadarıyla sınırsızlar kalkıyor, geçiş olmayacak diyorsunuz ama bu sadece 1 mb sınırsız tarife için geçerli değil mi ? Yani 2,4 ve 8 mb sınırsıza geçmek isteyen istediği zaman geçer. Alımlar sadece 1 mb için durduruldu diye biliyorum ? Yanlışsam düzeltin ...

Sadece 1mbitin kalkacağı kanısına nereden vardınız? Ben yeni tariflerde hiçbir "sınırsız" tarifenin olmadığını gördüm.

Evet sizin de dediğiniz gibi yeni tarifelerde sınırsız yok. Mevcut olan sınırsız bağlantılara dokunulmamış. Yeni kotalı tarifeler gelmiş. Kotayı geçinde 512 kb düşen hız şimdi 1 mb a düşeceğinden sanırım sınırsız 1 mb a alım kapatılmış.

İşte burada yazıyor :

http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/DSL-Internet-Tarifeleri.pdf

• süpermiş ben beğendim. 1mb sınırsız kullanıorum şuan 49tl ödüyoruz heray 50gb ortalama download yapıyorum. onun yerine 16mb - 50gb kota(aşınca 1mb) - 59tl 'ye geçmek daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

süpermiş ben beğendim. 1mb sınırsız kullanıorum şuan 49tl ödüyoruz heray 50gb ortalama download yapıyorum. onun yerine 16mb - 50gb kota(aşınca 1mb) - 59tl 'ye geçmek daha mantıklı.

Hat değerlerini bilmeksizin bu tarifeye geçme yoktan yere 10 TL ve geçiş ücreti ödersin
  • Sınırsız bağlantı 99 TL,buna dokunulmamış galiba? Eğer doğruysa yazıklar olsun
  • quote:

quote:

quote:

Beyler okuduğum kadarıyla sınırsızlar kalkıyor, geçiş olmayacak diyorsunuz ama bu sadece 1 mb sınırsız tarife için geçerli değil mi ? Yani 2,4 ve 8 mb sınırsıza geçmek isteyen istediği zaman geçer. Alımlar sadece 1 mb için durduruldu diye biliyorum ? Yanlışsam düzeltin ...

Sadece 1mbitin kalkacağı kanısına nereden vardınız? Ben yeni tariflerde hiçbir "sınırsız" tarifenin olmadığını gördüm.

Evet sizin de dediğiniz gibi yeni tarifelerde sınırsız yok. Mevcut olan sınırsız bağlantılara dokunulmamış. Yeni kotalı tarifeler gelmiş. Kotayı geçinde 512 kb düşen hız şimdi 1 mb a düşeceğinden sanırım sınırsız 1 mb a alım kapatılmış.

İşte burada yazıyor :

http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/DSL-Internet-Tarifeleri.pdf

Bu tablodan anladığım kadarıyla şu anda 64 TL ödediğim 2 Mbit sınırsız 8 Mbit sınırsız olucak,kota ya da AKT olmayacak doğru muyum ?

• tarifeler müthiş keşke ttnet de bizim gibi düşünse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

quote:

quote:

İşte burada yazıyor :

Bu tablodan anladığım kadarıyla şu anda 64 TL ödediğim 2 Mbit sınırsız 8 Mbit sınırsız olucak,kota ya da AKT olmayacak doğru muyum ?

He he kesin ttnet hızını 4 katına çıkarıyor

Hocam bunlar vergi ve kar marjı ekli olmayan fiyatlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

quote:

quote:

İşte burada yazıyor :

He he kesin ttnet hızını 4 katına çıkarıyor

Hocam bunlar vergi ve kar marjı ekli olmayan fiyatlar.

shit

bi an sevinmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

süpermiş ben beğendim. 1mb sınırsız kullanıorum şuan 49tl ödüyoruz heray 50gb ortalama download yapıyorum. onun yerine 16mb - 50gb kota(aşınca 1mb) - 59tl 'ye geçmek daha mantıklı.

Hat değerlerini bilmeksizin bu tarifeye geçme yoktan yere 10 TL ve geçiş ücreti ödersin

nerden öğreniyoruz biliyormusun ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

nerden öğreniyoruz biliyormusun ?

Modem arayüzüne erişmen gerekiyor. Bunun iki yöntemi var. Bunlardan birincisi 192.168.1.1, 192.168.2.1 gibi modeme bağlı ip adresleri ile modem şifre sayfasına giriyoruz ya da google'dan ip adresini arat çıkan sonucu tarayıcıdaki internet adresini yazdığın yere yapıştır ve enter'la sonrasında modem şifre sayfasına geleceksin. Modeminin fabrika çıkışında şifre konulmamış olabilir doğrudan giriş sağlamayaçalış yok şifre istiyorsa basitinden başlayarak (örneğin; 12345 veya admin veya 01234 v.s) gir. Bilemiyorsan modem üreticisinin sitesini bir ziyaret et. Şifreli giriş veya doğrudan giriş kısmını atlattıktan sonra modemde adsl ayarları ya da adsl durum (status) yazan bir parametre olması lazım oraya tıklayarak adsl deki mevcut durumu görürsün. Şimdiii burada yazan değerlerle ilgili olarak yapacağımız yorum şu şekilde olacak öncelikle 16 mbps paketinden yararlanabilmen için hattının santrale olan uzaklığının en fazla 1 km ile 1.2 km arasında olması gerekiyor. O da en fazla... Bunu bilebilmemiz için hattındaki sinyal zayıflık değeri olan (downstream attenuation) değerine bakmamız gerekiyor. Burada da ne kadar düşük olursa o kadar iyidir. 25db üzerinde bir değere sahipsen 16 mbps yi unut diyebilirim. Bunun dışında bir de SNR sınırı (signal noise rate) dediğimiz hattındaki gürültü oranı var. Bundaki değer de ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Şu anda 1 mbps kullanıyorsan 40 ve üzeri olmalı ki 16 mbps'lik tarifeye geçiş yaptığında bu değer hattın stabilliğini koruyabilsin. Kısaca Hattındaki zayıflık oranı 20db'den düşük olmalı ve SNR sınırı (1 mbps kullandığını farzeredek) 40 db'nin üzerinde olmalı ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 27 Aralık 2010; 0:04:05 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.