Şimdi Ara

Yeni Aldığım HDD BİOS'ta Gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Yeni bir harddisk aldım fakat bilgisayarım görmüyor. Harddiski başka bilgisayara takıp windows kurdum sıkıntısız çalışıyor. Benim bilgisayarımda ise çalışmıyor. Farklı bir hdd çalışıyor fakat yeni aldığım hdd yi bir kez gördü biosta ismi yazdı bir daha da yazmadı.Onun dışında hdd başka bilgisayarda ses vs yapmıyor fakat benim bilgisayarıma taktığımda 10sn de bir tık sesi geliyor. Hdd arızalı değil diğer bilgisayarda hiçbir sıkıntı çıkartmıyor.Bir de bu ses PUİS jumperinde kesiliyor.Biosta bir disk beliriyor fakat ismi vs. Yazmıyor.AHCI modu enabled yapmam sadece biosa girmemi yavaşlatıyor baika bir işe yaramıyor.Fena halde kafam karıştı :D yardımlarınızı bekliyorum.
    Yeni HDD nin sıkıntısız çalıştığı anakart: AsusB150M Pro Gaming

Yeni HDD yi görmeyen Anakart: Gigabyte GA P35 S3L

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BIOS disk'i bir kez gördüyse tekrar görmesi gerekir, kablo, bağlantı veya soket sorunları olabilir farklı kablo ve farklı SATA soketlerine bağlamayı deneyin olmazsa bağlı diğer SATA cihazları çıkartıp sadece bu disk'i bağlamayı deneyin. BIOS'da fazla ayar değişiklikleri yaptıysanız default ayarlara döndürmeniz de mantıklı olur.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Harddiski biosta göstermeyi başardım.Yanında önyüklenebilir bir usb taktım "Win7 PE" vardı içinde.O şekilde bir restart atınca biosta hdd gözüktü.Fakat windows kurulumu fazlaca yavaştı ve kurulumda hata verdi.Diğer bilgisayarda kurdum Windows buna taktım masaüstünde bile donma oluyordu.Ben de eski diskini yeni aldığım diske klonladım bu sefer de 2 farklı bluescreen hatası alıyorum ama sürekli değil dosya kopyalarken vs. oluyor genellikle. Fakat garip kısım bu sorunların hiçbirinin diğer bilgisayarda olmaması harddisk bu yüzden arızalı gibi gözükmüyor. Diğer diskimi de yavaş, oyuna girince bilgisayar donuyor diye değiştirmek istemiştim.Sanırım diğer diskim de sağlam
  • visual26 V kullanıcısına yanıt
    HD Tune programının error scan bölümünden uzun tarama yaptırın (quick scan olmayacak), kırmızı kutular görünürse komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir deneyin, chkdsk işlemi başarılı olarak bitirirse sonrasında HD Tune ile yeniden tarama yaptırın, yine kırmızı kutular görünürse o disk bir daha güvenilir hale gelmez.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hd sentinel ve hd tune ile kontrol ettim bir sıkıntı gözükmüyor zaten sadece tek bir bilgisayarda bu şekilde oluyor diğer bilgisayarda sıkıntı çıkartmıyor sanırım diğer donanımlarımda sıkıntı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.