Şimdi Ara

yeni aracı neden daha ucuza satarlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnternetten 2. el araç fiyatlarına bakarken sık rastladığım bir durum var. Aracın 0 km fiyatı atıyorum 60.000 TL, adam 2000-3000 km'deki aracı 51-52 bin TL'ye satıyor. Hatta 303 km'de araç gördüm sıfırından 9 milyar ucuz.
    Bu araçları genelde galeriler satıyor. Benim merak ettiğim şu; insan neden sıfır araç alıp doğru dürüst kullanmadan ucuza satar? Parasına düşman mı? Sıfır aracı bayiden alıp birkaç bin km binip 5-10 milyar zararlar satmanın mantığı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: frepme

Saçma sapan yorumlar yapmayın kardeşim. Kaçakmıdır, böyle bir dolandırıcılık yöntemi mi var, vergi avantajından mı faydalanmaya çalışıyorlar...vs öğrenmek için soruyorum.

Neden sana garip geldi bilmiyorum. Bayide 90 bin lira sıfır aracı mı almak istersin yoksa ne olduğunu bilmediğin galericiden, sıfıra yakın da olsa 2. el aracı 88 bin liraya mı almak istersin? Tabi ki bayiyi tercih ederdin. Bu yüzden 8-9 bin lira daha ucuza veriyorlar ki kendilerini tercih etsinler.
  • Pahalı satsa bu sefer de niye sıfırından daha pahalı satılıyor diye konu açardınız
  • Renault, fiat, dacia, ford gibi markalar biniciye araç satmaktan öte filo satışlarına yöneldi. Galerilere filo fiyatlarından araç satıyorlar.

Örnek veriyorum kendi aracım symbolü bu şekilde bayi liste fiyatının 8 bin lira altına aldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha pahalı satsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma sapan yorumlar yapmayın kardeşim. Kaçakmıdır, böyle bir dolandırıcılık yöntemi mi var, vergi avantajından mı faydalanmaya çalışıyorlar...vs öğrenmek için soruyorum.

• Galeri falansa toptan filo indirimiyle alıp satıyor olabilir. Yanılmıyorsam renault marka araçlar genelde bu şekilde satılıyor

• quote:

Saçma sapan yorumlar yapmayın kardeşim. Kaçakmıdır, böyle bir dolandırıcılık yöntemi mi var, vergi avantajından mı faydalanmaya çalışıyorlar...vs öğrenmek için soruyorum.

Neden sana garip geldi bilmiyorum. Bayide 90 bin lira sıfır aracı mı almak istersin yoksa ne olduğunu bilmediğin galericiden, sıfıra yakın da olsa 2. el aracı 88 bin liraya mı almak istersin? Tabi ki bayiyi tercih ederdin. Bu yüzden 8-9 bin lira daha ucuza veriyorlar ki kendilerini tercih etsinler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Liste fiyatı 60 bin olan aracı kimse 60 a almıyor 56-57 ye kadar pazarlıkla iniyorlar. Sıfırını nakit 57 ye alabileceği aracı hiç kimse 55-56-56.5 verip de almaz. Bana sorarsan ben 51 e de almam sonuçta risktir bu, sıfır arabanın tadı da bir başka yani şimdi 49 olsa bi düşünürüm ama

• Sen saçma sapan soru sorma asıl.Tabi daha ucuza satacak liste fiyatı 60sa zaten bayisine göre 55-57 arası alınıyor arabalar.55e satsa kim alır onun ne olduğu belirsiz arabasını

üstteki arkadaş güzel cevap vermiş gerçi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .mRcan. -- 24 Mayıs 2017; 23:39:3 >
  • Doğru dürüst cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ama çoğunuz havanda su dövüyorsunuz. " ucuza satıyor ki alsınlar " diyorsunuz. Eyvallah. Yahu bir insan sıfır aldığı arabayı 400 km sonra neden satma ihtiyacı duyuyor? Bir iki istisna olsa neyse, ama yüzlerce var böyle ilan. Insan da kıllanıyor. 20.000'de olan aracı anlarım. " 2-3 yıl binmiştir sonra sıkılmıştır yada ihtiyacı değişmiştir " derim. 0 aracı da anlarım. " Filo olarak almıştır ucuza satıyor " derim. Ama 500 km, 1000 km, 2000 km falan. Bu işi yapan biri varsa mantığı şu desin lütfen. Yarın öbür gün böyle bir araç alsam, iki gün sonra " bu araç yurda kaçak sokulmuş " çıkarmı? Bin tane katakulli var. Doğru dürüst bilgi istiyorum.

Yoksa tabi ki satmak istediği zaman insan ucuza satacak. Benim sorum 2000 km'de neden araç satılır?

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Peki bu duruma bayiler karşı çıkmıyor mu? Normalde bir firmanın kendisi, piyasaya bayisine rakip olacak şekilde ürün sunarsa bayi karşı çıkar. Ayrıca satan galeri aynı markadan 1 tane satıyor bu şekilde. Filo olarak almış olsa aynı markadan 5-10 tane satması lazım.

Diğer yandan, evet pazarlık edenler oluyor ama bu kadar indirim yapıyorlar mi bilmiyorum. Ben en son 2009'da liste fiyatı 26500 olan Ford Connect almıştım anca 26250'ye düştüler daha düşmediler.

• E filo alarak alınca olduğu gibi satacak değiller ya, o şekilde araçlar 1000 şekilde düşüyor hangi biri yazılsın? Filo olarak şirket almıştır mesela daha sonra işler tutmamıştır veya symbol almıştır mesela ama bagaj yetmemiştir çıkartıyordur elinden. Filo olarak almışlardır 1-2 ay kiraya vermişlerdir satıyorlardır. 300km deki araç zaten bayiden galeriye gelirken bile yapabilir bu km yi ha dersen ki sahibinden neden satan var onu bilemem sahibine soracaksın. Forumdan biri almıştı 2000km de falandı sanırım araç 4 yıl falan yatmış bi arabaydı

• Çok fazla var ama kaç tane şirket alıp 2 ay sonra batıyor ki. Neyse üzümünü yemek yerine bağını sormuş olduk bizde.

• quote:

Doğru dürüst cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Ama çoğunuz havanda su dövüyorsunuz. " ucuza satıyor ki alsınlar " diyorsunuz. Eyvallah. Yahu bir insan sıfır aldığı arabayı 400 km sonra neden satma ihtiyacı duyuyor? Bir iki istisna olsa neyse, ama yüzlerce var böyle ilan. Insan da kıllanıyor. 20.000'de olan aracı anlarım. " 2-3 yıl binmiştir sonra sıkılmıştır yada ihtiyacı değişmiştir " derim. 0 aracı da anlarım. " Filo olarak almıştır ucuza satıyor " derim. Ama 500 km, 1000 km, 2000 km falan. Bu işi yapan biri varsa mantığı şu desin lütfen. Yarın öbür gün böyle bir araç alsam, iki gün sonra " bu araç yurda kaçak sokulmuş " çıkarmı? Bin tane katakulli var. Doğru dürüst bilgi istiyorum.

Yoksa tabi ki satmak istediği zaman insan ucuza satacak. Benim sorum 2000 km'de neden araç satılır?

Bir çok nedeni olabiliyor.

1-Fabrikasyon sorunlardan dolayı sıfır araçta 1-2 ay içinde mekanik sorunlar çıkabiliyor. Bu sorunlar motor değiştirmeye kadar gidebiliyor. Tabi bu tarz bir olay başına gelen kişi araçtan soğuyup elden çıkarıyor. Genelde 2. el alan kişinin bundan haberi olmuyor.

2-Genelde zenginlerin eşleri ve çocuklarına hediye olarak aldıkları araçları şımarıklıktan beğenilmeyip kullanılmadan satılabiliyor.

3-Ülkemizde üretim yapan otomobil firmaları test araçlarını ucuza şirket çalışanlarına verebiliyor, tabi çoğu kullanılmadan 2. ele yine alan kişinin haberi olmuyor.

4-Yukarıda bahsedilen filo indirimi olayı, ve kur oynaklığından kaynaklanan anlık fiyat değişimleriyle galeriler bu işten iyi para kazanabiliyor.

5-Aracı alan kişi krediyle alıyor ama işten çıkma vb. sebeplerden dolayı hemen satmak zorunda kalabiliyor.

Daha bu liste çok uzar ama benim gördüğüm genelde bir bit yeniği çıkıyor. Ben olsam 3-5 fazla verip sıfır almayı seçerim ama tabi tercih meselesi.

• Sonunda düzgün cevap veren birisi cıktı. Çok sagolasin hocam.

• Sağlam bir ekspertize girsin araç sebep anlaşılır, iyi niyet kötü niyet babında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle şu oyak adı altında kredi ile alınan araçlarda bu var ve filo satışlarından olanlarda.
  • 2011 yilinda mercedes c180 almak istemistim. 0.49 faiz oranindan 60 bin kredi cekecektim.

arac fiyati 110 bin tl idi.

mudur kendi aracini onerdi 100 bine birakirim dedi. henuz 1000 km de yepyeni araba.

ama oturup dusununce 0 km alirsam toplamda 117000 odeyecektim.

ancak 100 binlik arac icin 0.90 dan 50 bin kredi ceksem bile 125 000 tl ye geliyordu. adam ancak 90 bin tl ye satarsa benim icin cazip oluyordu. 95 bin tl icin bile hicbir cazibesi yoktu benim icin. bu yuzden yukaridaki hesaba gore 0 km si 110 bin tl olan araci adam 95 e satsa anca 0km si ile rekabet edebiliyordu. bu yuzden 2. el fiyati cok dusuk oluyor araclarin.

2. el arac fiyatlarini sadece liste fiyatiyla kiyaslamayin. gidin indirim alin finansman seceneklerini masaya yatirin egrisiyle dogrusuyla dusunun ona gore kiyaslayin.

• 1-kardeşim araç eğer orta donanım beyaz renkli tutulan bir araçsa toplu alımdan olabilir...
    2- araç alım satımları bazı firmaların para aklama yöntemlerindendir.
    3- adam almıştır 3 5 bin indirimle sonra zam gelmiştir yine kar etmesine karşılık sen 0 da daha ucuz diye değerlendirebilirsin.
  • Çok basit. Alıcı olarak 60.000TL arabaya para vereceğim. ARadaki fark sadece 2000TL olursa, giderim, 2000TL farkımı veririm, sıfırını alırım.

Az kullanılmış da olsa, fiyatı dişe dokunur derecede düşük olacak ki, alayım. En az %10 derim. Fark %10'dan azsa, hiç kasmam gider sıfırını alırım.

İkinci el piyasasında ürünün fiyatı alıcıya göre belirlenir. Satıcıya göre değil. Alıcının x ürünü için gözden çıkardığı miktarın üzerine satamazsınız arabanızı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.