Şimdi Ara

Yeni başlayan biri için yardım lazım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben bu yıl ehliyetimi almadım normal motorlarıda sürebiliyorum doğal olarak ama tabi istediğim hep ya yamaha R6 veya honda CBR600RR'dı hatta çoğu arkadaş CBR600RR daha seri vs. diye iyice etkilemişti beni ve bende ondan almayı uygun bulmuştum.Ama şimdi önümde şöyle bi sorun var motor kullanabiliyorum dediğmi gibi ama hiçte kalkıp 600cc'lik bi motoruda sürmedim herkesinde bildiği üzere ben onu yaz tatilinde alırsam yüksek oranla yolun birinde ölür kalırım gibi düşünüyorum çünkü sonuçta supersport bile kullanmamış adam 600cc ile başlarsa sonuç bu olur.Sizede sorum burda başlıyor sizce supersport motorlara başlangıç için ne alıyım ne önerirsiniz parasal olarak pek bi sorun yok diyebilirim.O yüzden 1-2 yıl sonrada değiştirip 600cc'liklere geçiceğim bi motor olcağınıda hatırlatıyım. Sonuç olarak başlangıç için pahalıda olabilir ucuzda-eğer derseniz 1-2 yıl için pahalı alma- olabilir böyle bir motor önerebilirmisiniz bana.Benim aklımda yamaha yzf125 vardı ama herkes onun motor gücüne göre pahalı bir fiyatı olduğunu söylüyor? Sizce ne almalıyım? Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• süpersportların oturuş pozisyonları diğerlerinden farklıdır
    o yüzden mantıklı ve akıllı bir davranış öncelikle yaptığın 600 cc dediğin motorlar çünkü bir bilek hareketiyle 100 150 km hıza çıkan motorlar

yamaha yzf125 görüntü olarak tatmin edicidir gerçekten
    ancak 8000 liradan fazla bir fiyatı vardır
    üstelik parçası kolay bulunmaz öyle

tavsiyem cbr 125r dır
    5000 liraya 0 km olanları vardır
    yeni kasası iyi sayılır (yzf125 kadar değil tabi ama yinede güzel :))

ayrıca bu motorların ikisi de hız amacı taşımaz ki yeni alışan biri için bu çok iyidir
    120 140 km aralığına çıkabilir ama ikisi de dikkatli olmak lazım

yani benim tavsiyem cbr 125 r
    hem parçası bol
    hem idaresi kolay

bu arada boyun 180 185 üstündeyse biraz görüntü olarak küçük kalabilir altında önce otur ama üstüne böyle dediğime bakıp hemen vazgeçme

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi

süpersportların oturuş pozisyonları diğerlerinden farklıdır
    o yüzden mantıklı ve akıllı bir davranış öncelikle yaptığın 600 cc dediğin motorlar çünkü bir bilek hareketiyle 100 150 km hıza çıkan motorlar

yamaha yzf125 görüntü olarak tatmin edicidir gerçekten
    ancak 8000 liradan fazla bir fiyatı vardır
    üstelik parçası kolay bulunmaz öyle

tavsiyem cbr 125r dır
    5000 liraya 0 km olanları vardır
    yeni kasası iyi sayılır (yzf125 kadar değil tabi ama yinede güzel :))

ayrıca bu motorların ikisi de hız amacı taşımaz ki yeni alışan biri için bu çok iyidir
    120 140 km aralığına çıkabilir ama ikisi de dikkatli olmak lazım

yani benim tavsiyem cbr 125 r
    hem parçası bol
    hem idaresi kolay

bu arada boyun 180 185 üstündeyse biraz görüntü olarak küçük kalabilir altında önce otur ama üstüne böyle dediğime bakıp hemen vazgeçme

Güzel bir öneride bulunmuşsunuz. 40'ından sonra ben bile super sport almaya karar verdim. Ya ecel çağırıyor ya da bunalımdayım. Ama 600 cc'yi nedense hiç düşünmedim tabii. Almayı düşündüğüm motorun linki aşağıda ve bu tip bir motora başlamak isteyenler için tek tavsiyemdir. Ama her zamanki gibi önce koruyucu ekipman ve ehliyet diyorum.

http://www.honda.com.tr/SeriesContentPages.aspx?series=super-sport-cbr-125-r&page=Genel-Bakis

• @Zaman Ötesi'ne katılmakla bereber para sorunun yoksa Ninja 250r yada Cbr250 alabilirsin hocam. İlla 125'likten başlamana gerek yok nede olsa motosiklet tecrübesi olan birisisin. Bu 2 motor 600'lüğe daha iyi hazırlar seni bence. Hele 125 den sonra 600 lüğe atlayacam diyosan 250lik ninja yada cbr alman tavsiyemdir. Hakimiyetleri 125 cc e oranla daha zordur. Tecrübe edinirsin.

Ayrıca bunlarda yeteri kadar tecrübe edindikten sonra 600 lük bi SS kullanacaksan Honda kursuna gidebilirsin. Emin ol kazandığın tecrübeye rağmen bilmediğin bi sürü yeni şey öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 4 Haziran 2011; 15:52:37 >
  • Maddi açıdan sıkıntı çekmem diyorsan Kawasaki NİNJA 250R gerçekten çok güzel bi motor. Performans, hız, görünüş olarak mükemmel

http://www.resimvadisi.com/data/media/198/kawasaki_ninja_250r_2009_8.jpg
  • Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve öneriler için. Boyum 1.82-83 ve biraz küçük kalıyorum seninde dediğin gibi :D. Şimdilik kafamda Honda 125'le Kawasaki 250 kaldı. yamaha'nın 125liğini çok seviyorum görüntü olarak cidden diğer 125'likleri geçicek bir tipi olduğu için çok sevmiştim birde ark.ımda vardı cidden görüntüsü güzel görünüyor. ama 125'lik bir motorada o kadar vermek istemiyorum. Tekrar teşekkür ederim önerileriniz için :)
    Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum Kawasaki 250 ne kadar hız yapabiliyor hala aile ile çatışma içindeyimde 125'ten 250'e geçince 2 kat motor gücü filan diyolarda :S :) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drvi -- 5 Haziran 2011; 15:32:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drvi

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve öneriler için. Boyum 1.82-83 ve biraz küçük kalıyorum seninde dediğin gibi :D. Şimdilik kafamda Honda 125'le Kawasaki 250 kaldı. yamaha'nın 125liğini çok seviyorum görüntü olarak cidden diğer 125'likleri geçicek bir tipi olduğu için çok sevmiştim birde ark.ımda vardı cidden görüntüsü güzel görünüyor. ama 125'lik bir motorada o kadar vermek istemiyorum. Tekrar teşekkür ederim önerileriniz için :)
    Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum Kawasaki 250 ne kadar hız yapabiliyor hala aile ile çatışma içindeyimde 125'ten 250'e geçince 2 kat motor gücü filan diyolarda :S :) :)

max hızı 100 dür :)
    kaynak :http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Trafik/HizSinirlari.aspx

hız sınırlarının koyulma amacı var sonuçta
    hele hele yeni başlayan kişi için 60 bile tehlikelidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin yazdığın bir bilek hareketiyle 100-150 yapara takıldılar biraz :) 250'de öyle yaparsa tehlikeli diyorlar. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drvi
    Senin yazdığın bir bilek hareketiyle 100-150 yapara takıldılar biraz :) 250'de öyle yaparsa tehlikeli diyorlar. :)

Dostum sonucta vitesli makinalar bunlar sen 1. Viteste asil bileginle gorucegin maksimum hiz bellidir.Oyle iste yanlislikla gazi acip ustunden attiricak bi motor degildir bu.Bende bu yaz sonu alicam ninja 250 :)
  • hocam kimse yazmamış ama Hyosung GT 250 R görüntü açısından tatmin edicidir fiyatıda diğer motorsikletlere göre daha düşüktür bir araştır istersen aklında bulunsun
  • 250cc başlangıç için iyidir. Zorlasan 160 - 170 yapar max. Ancak kontrol edebilirsin. 125 alma boşuna.
  • Çoğu kişi 125 ile başlamayı tavsiye eder ama ben de tam bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 8 Haziran 2011; 14:03:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.