Şimdi Ara

yeni bilgisayarımı açınca bip sesi gelmiyor ve görüntü yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bilgisayar aldım. montajlı gelmişti sadece ekran kartı yoktu. sonradan bir ekran kartı alıp olması gerektiği gibi montajını yaptım. buraya kadar herşey sorunsuz. bilgisayarın fişini takop çalıştırıyorum. burada da herşey sorunsuz. fakat görüntü gelmiyor. eski monitorumde denedim ona da görüntü vermiyor. eski ekran kartını taktım.. onda da görüntü vermedi. harddiskte sorun vardır belki dedim eski harddiskimi taktım..o da yok... acaba anakart ta mı sorun var diyicem mantıklı gelmiyor. herşey çalışıyor. daha sıfır anakart hiçbirşey yapmadan yanmış ta olamaz diye düşünüyorum. bilgisayarı açtığımda ne bir bip sesi geliyor ne de ekrana bir görüntü.. sadece tüm fanlar kısaca herşey çalışıyor gözüküyor... bip sesine gelince... bilerek ramleri yanlış takınca hata bip i veriyor.. yani anakartın hoporlöründe de sorun yok... :S sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terrament -- 6 Ağustos 2008; 2:36:06 >

• ramlerınde sorun war

basıtce soyle soyleyım

ıslemcı kuzey koprusu ıle ılıtısım kurar kuzey koprusu ramlerı arar hey dostum durumun nasıl der ıyıyım derse gecer ekran kartına sen nasılsın der oda ıyıyım derse guney koprusune sorar ey ahalı sızden ne haber oda sorun yok derse

hadı baalım acıyoz tukkanı der bı bıp sesı duyarsın ekrana goruntu gelır

sen ramler yerınde olmadığında uyarı verıyorsa makıne ramle tam olarak ıletısım kuramadığı ıcın ılerlıyemıyor ve orda kalıyor

bırde senden sunu denemenı ısteyecem tam olarak meın olmak ıcın ramler takılı kalsın ama ekran krtını takma bakalım ekran krtı hatası alıcakmısın

eğer ekran kartı hatası alamazsan 100% ramde kalıyosun

• aldıgın ekran kartı anakartına uymayabilir.eski ekran kartımı taktım diosunda eskisi suanki anakartta takılmıydı ve calısıomuydu?
  • soruna gelince pc ilk geldiğinde ekran kartı yok demiştin ekran kartı yokken çalışıyormuydu? çalışıyor ise aldığın ekran kartı ile anakar çakşıyordur.ve dolayısı ile ekran kartını değismen gerek anakartın özelliklerine bak uygun ekran kartı ile değiş

ayrıca bir şey daha ilk açılışta açılış ekranı geliyormu ? bios ayarlana girebiliyormusun ? windows açılış ekranından sonra siyah bir ekran mı çıkıyor ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • acılıs ekranından sonra siyah ekran cıkıyorsa format atmanı tavsiye ederim herseyden önce
    daha sonra gerekli islemleri yap
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim. anakartım pk5 se. ekran kartım hd 3870. yani uyumsuzluk sorunu yok. ramler ise ocz. . ayrıca açtığım zaman hiç ama hiçbir görüntü aktarılmıyor monitore. yani format atılıcak bir durum değil donanımsal. ilk cevap veren arkadaşın dediği gibi ramleri değiştirip denemeye çalışacağım. hemen deniyorum..
  • ramlari yalnış takınca hata bip sesi veriyor demişsin.
    -Ramler nasıl yalnış takılır?
    -Yalnış takayım derken bozdunuz sanırım ramleri

Sonradan takılan ekran kartını bios tanımamış olabilir.biostan göstermen gerekebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

Sonradan takılan ekran kartını bios tanımamış olabilir.biostan göstermen gerekebilir.

muhaha hıc bu kadar gulmemıstım ahmet sen alınma kardesım benlık bı durum

@terrament

dostum ramler normal takılı ıken ekran kartını cıkarıp hata sesı almaya calıstınmı ?

• evet ramlar takılıyken ekran kartını çıkardığımda ses alıyordum. bu da anakartta sorun olmadığını gösteriyordu sanırım. ama sonunda saolun yardımınızla sorunu halledebildim. eski bilgisayarımdan kingston ramleri alıp yeni bilgisayarıma taktım. ve bu sefer sorunsuz bir şekilde açıldı.. çok şaşırdım. sorun ramlerdeymiş. çok şaşırdım çünkü sıfır alınan ramler nasıl olur da hatalı olurlar.. neyse artık sorun çözüldü herkese çok teşekkür ediyorum.
    saolun
  • Arkadaşlar aynı sorun ile ben de karşı karşıyayım, bilgisayarımı 1 hafta hiç kullanmadım tüm elektrigi falan kesikti ayrıca şimdi geldim bi bastım kasadan hiç bir tane bip sesi gelmiyor, monitore hiç bir görüntü gelmiyor, ışıgı yanıp sönüyor, kasada fanlar ve anakartın lambası normal çalışıyor ama bişeyler ters gidiyor.

Ekrankartını cıkartıp ramleri takılı bıraktım hiçbir bip sesi alamadım
    Anakart pilini cıkarttım taktım yine sonuç yok
    Tüm bilgisayarı elektrikli süpürge ile temizledim nafile

Anakart gitmiş senin bilader demeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.