< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (52. sayfa)
-
-
Hocam evet ilanlar ve internetteki genel bilgiler bu nedenle olsa gerek bi hayli kafa karıştırıcı.
Sizin ve diğer arkadaşların önerisi ile 2021 model ve üzeri araçları inceliyorum önceki versiyonlarda eksik olan teknojilerin yanı sıra kadranlar ile ilgili çok fazla şikayet ve servisin çıkarmış olduğu kabarık faturalar mevcut :)
Aracınız benzinli mi dizel miydi acaba yakıt tüketiminiz hangi seviyelerde, bazı kullanıcılar şehir içi sürüşlerde şanzıman ve motorun uyumsuz çalıştığını belirtiyorlar sizde de böyle bir durum söz konusu mu?
-
Hocam selamlar, öncelikle aracınızı kazasız belasız keyifle kullanmanızı dilerim.
Tüm yorumlara istinaden 2021 model üzeri dizel olan versiyonlara yoğunlaşmıştım, yakıt tüketim ortalaması söylediğinize göre beklediğimden çok daha iyi bazı arkadaşlar şehir içi sıkışık trafik kullanımında şanzıman ve motorun uyumlu çalışmadığından dert yanıyor ama sizler memnunsunuz hangi şehirde yaşıyorsunuz acaba?
-
Aracım benzinli 2021 martta sıfır almıştım, şu an 27500kmde. Yüzde 85-90 şehir içi kullanım ve genelde sıkışık sabah-akşam trafikte Antalyada kullanıyorum. Genel ortalamam şu an 8.5 civarı yazın klima ile 9.5-10 civarına çıkıyor. Sakin kullanan biriyim. Ben şu ana kadar şanzıman motor uyumsuzluğuna denk gelmedim açıkcası memnunum, sadece sarsıntılı çalışma bazen rahatsız edebiliyor. Hatta hanımda 2023 3.20i var onla karşılaştırınca motor şanzıman gerçekten başarılı. Çünkü diğer araç sıkışık trafikte resmen zulüm. Ama bazen düşük hızda 2den 3 e geçerken kararsız kalabiliyor ama nadiren oluyor bende.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şöyle start stop hayatımda hiç kullanmadım. Motorun ilk çalışması gayet titreşimli. O bakımdan ben hep kapatırım. Ama belli bir zaman sonra o titreşimi hiç fark etmiyorsunuz. Şanzıman ve motor uyumunu şunun için söyledim. Ara hızlanmalar, şehir içi gidişi bunlardan memnunum. Memnum olmadığım tek özelliği direksiyonu ve sürüşü sert bir araba. BMW’lerin genel karakteristiği. Birde daha fazla benzinli modeli mevcut o yüzden benzinli kullanan kişi sayısı daha fazla.
Çok iyi anladım teşekkürler şanzıman ile ilgili bahsedilen şikayetler anlattığınız durumlara benzer ama anladığım kadarıyla sürüşü ciddi anlamda olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil çünkü bu kararsızlık kullandığım tüm otomatik araçlarda farklı şekillerde deneyimlediğim bir şey benim de.
Tüketim İstanbul gibi bir şehir için de sizlerin belirttiği ortalamalarda olacaktır diye düşünüyorum, sert bir rakam değil segmentindeki tüm benzinli araçlar ortalama bu şekilde tüketimler veriyor, uygun bir araç bulursam benzinli motoru tercih etmektenden de çekinmeyeceğim gibi duruyor fakat gönlüm dizelden yana :)
-
Dizel biraz daha sesli olabilir bakım maliyeti yüksektir bmw 1 kasalarda 2024 itibariyle dizel araç satışını kaldırdı diye biliyorum 2024 itibriyle sarı sitede hiç dizel yok şuan güncel f70 ile gelen araçlarda benzinli
Aynen hocam sürüşü etkileyen değil genelde ilk kalkıştan sonra hafif hızlandıktan sonra ayağı gazdan çekince oluşan bi durum. Yani araç hızlanıyor mu yoksa yavaşlıyor mu kararsızlığı aslında.
Ben şehir içi genelde kısa mesafe kullandığım için benzinli tercih ettim ama mesafe varsa dizel daha mantıklı olur.
Çok teşekkürler dizel motor işini yapıyor gibi gözüküyor start stop işine oldu olası alışamadım o nedenle kullanacağımı düşünmüyorum.
Benzinli araç sayısının fazlalığı fiyatlar sebebiyle de olabilir diye düşünüyorum dizel versiyonlar benzinli muadillerine göre biraz daha yüksek fiyat fiyatlı kalıyor
-
Merhabalar, evet muhtemelen ses ve bir noktada performans noktasında benzinli motora göre zayıf kalabilir dediğiniz gibi F70 versiyonlarında diğer tüm otomotiv markaları gibi dizel seçeneğini kaldırdı. Çok fazla kilometre yaptığım ve şehir içi ciddi anlamda aktif araç kullandığım için dizel benim için daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
Hali hazırda kullandığım araçlar 1.3 CDTİ ve 1.6 TDİ motorlara sahip o nedenle gürültülü motor sesine bi hayli alışığım :)
-
Evet hocam beni de rahatsız edeceğini düşünmüyorum, bir haftada ortalama iki kez şehirler arası (bursa, kocaeli vb.) olmak üzere her gün İstanbul'da 16 km'lik bir mesafeyi ortalama 55 dakikada gidip aynı sürede geri döndüğüm bir yolda araç kullanıyorum ne yazık ki :)
Bu sebepten dizel benim için çok daha ekonomik gözüküyor
-
216 gran coupe dizel kullandım. Şu an 118 benzin kullanıyorum. Gran coupe şehir içi şehir dışı 5.5 ile gezdiriyor. 118i şehir içi 7 şehir dışı 5.5 gezdiriyor. Fakat şunu çok net söyleyebilirim şehir içi dizel motor sürmek çok yorucu. 1.5 litre için bu yorgunluğa asla değmez. Bakımdı maliyetti bu konulara hiç girmiyorum bile.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eğer head unit wifi varsa (executive pakette mesela var), apple carplay aktive ettirebilirsiniz yazılım güncellemesi ile. yoksa head unit değişmesi lazım, bulmak zor, yaptırmak zor.
alternatif olarak carplay module taktırırsınız, idrivedan yönetecek şekilde çalışır. dokunmatik özelliği olmaz büyük ihtimalle. idrive'dan aktive edersiniz carplay'i 3sn bir tuşa basılı tutarak.
G12 head unitleri de oluyor deniyor, F40 unit bulmak zor aşırı yüksek fiyatlara yapan yerler var. hem hayalet ekran, hem ana ekran hem unit değiştiriyorlar, 3-5 bin EUR fiyatı var.
-
Merhaba;
Ben Honda Civic 1.5 t ve Renault Megane 1.3 TCE araçlarımda RaceChip GTS Modelini kullanıyorum Performans çok iyi herhangi bir sorun yaratmadı. Bir arkadaşımın BMW 2 Serisi Grancoupe 218i
140 HP aracında RaceChip kullanıyor oda çok memnun
-
ben de yaklaşık 10 gündür racechip rs kullanıyorum. sadece otoyolda farkettim bi işe yaradığını günlük trafikte farkwedemeiyorum hatta benzin daha fazla harcıyor diyebilirim en büyük fark olarak.
-
Şu videoyu izlemek hoşunuza gidebilir;
Beysan TAŞCIyoutubeBMW 1 Serisi, F40 Kasa, Araç Teslimat Videosu / BMW 1 Series, Automobile F40 Delivery Videohttps://www.youtube.com/watch?si=u1B3YCEwvjBw7RBz&v=W0K6MSPbw2E&feature=youtu.be
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba ,
Aracim icin kislik lastik almayi dusunuyorum,
sizin tavsiye ettiginiz ve kullandiginiz lastik hangisidir ?
suan uzerinde micheline pramacy 3 225/45/17 mevcut.
cevabiniz icin tesekkurler
-
Ben bu lastigi aldim memnunum, orjinal yanak 45 bunda 50 ama davlumbaza surtmuyor, sorunsuz kullaniyorum. Yildizli runflat, bendeki G20’yide ayni lastikle kullaniyorum. Sesi az, yol tutusu iyi. Yildizli almazsaniz baska bircok secenek var tabiki
Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 ROF * 225/50R17 98H XL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyberjack -- 3 Aralık 2024; 20:13:14 > -
Neden farklı ölçüde aldınız ki,onun hesabı var taban genişliği ayni ise 50 yanak lastik % ölçüsünü geçer.+3,42 falan yapar,güvenlik açısından uygun olmamış,205 veya 215 olsaydı 50 yanakla olurdu..
-
Merhaba, ben bridgestone blizzak lm001 rft 225 45 r17 kullanıyorum. Yıldızlı lastik, borusandan almıştım
Daha önce başka kış lastiği kullanmamıştım o yüzden olumlu olumsuz kıyaslama yapamayacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X