Şimdi Ara

YENİ BMW 3 SERİSİ Mİ..? YENİ VW CC Mİ..? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
28.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tamamen kendi tercihin olması lazım burda kafanı o kadar çok karıştırırlarki
  • İki aracıda test etmeden şuraya o öyle bu böyle,bu rüzgar sesi alıyo falan filan diye yorum yazanlara

Konu sahibi arkadaşa kesinlikle birşey demiyorum golf 6 a4'ten yalıtım konusunda iyi demiş olabilir. Bir önceki aracımız 2011 Passattı ben ne yalan söyliyim yalıtımını beğenmiyodum bir önceki aracımız Megane 2 daha sessiz geliyodu mesela.

Konu dışına sapmadan yorumumuda söyliyim ben Vw sahibi biri olarak 100.000 ve üstü verilecekse Vw para vermem açık ve net şekilde söylüyorum. Vw'e 70.000 TL den sonrası boşa atılan paradır. Bu durumda BMW 3 serisi diyorum.
  • Arkadaşım a4 den inip golf e biniyorsun a4 yaramaz diyorsun

şimdi de bmw gibi klas arabayı önden çekiş tost makinesiyle üstten basılmış passatla kıyaslıyorsun

sana ne yakışır ben söylim polo bluemotion yakışır.git al hepsinden iyi diye konu açarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

bu tamamen kendi tercihin olması lazım burda kafanı o kadar çok karıştırırlarki

Sevgili kardeşim,emin ol burada bu konuyu açmamın sebebi araçlar hakkında bilgi eksikliğimden değil.

Tek amacım,forumdaki arkadaşlarında fikrini almak,karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaktı.

Ancak her zamanki gibi, sosyal medyada var olan "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" olgusuna, ne yazık ki bu ortamda da rastlıyoruz.

Yoksa sizi temin ederim ki; bahsettiğim iki aracıda en ince noktasına kadar biliyorum.Tabi ki ince detaylarda gözden kaçmış olabilir.

Şuan benim tek eksiğim iki aracıda test etmemiş olmamdır.O bakımdan 3 serisi ses alıyor mu?, stabilizesi nasıldır?Şuan bu konular benim

için tam bir muallak.Aynı konu CC içinde geçerlidir.O bakımdan ayrıntılı test etmeden iki aracıda alma niyetinde değilim.

Buradan tekrar konuya katkıda bulunan seviyesini koruyarak rasyonel zihniyetini ortaya koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılar

• Bahsettiğiniz araçlar üzerine ben bir yorum yapmayacağım.
    Çünkü siz aslında, bu modeller konusunda pek çoğumuzdan çok daha fazla tecrübeli ve bilgilisiniz.
    Affınıza sığınarak yorumlarınızdan hissettiğim psikolojik bir durumu ortaya koymak isterim sadece;

Bu aracı satıp, almayı düşündüğünüz diğer araçlar için şu anki aracın sanırım 2,5-3 katı bir bedel ödemeniz gerekecek.
    Bu kadar büyük fiyat farkı ödedikten sonra, yeni alacağınız araçtan beklentileriniz de mutlaka büyük olacaktır.

Ancak şu an kullandığınız araçtan sürüş dinamikleri, konfor gibi konularda o kadar memnunsunuz ki;
    yeni alacağınız araç, verdiğiniz onca paradan sonra sizin sürüş dinamikleri-konfor gibi beklentilerinizi
    hiçbir zaman (sizin gözünüzde) fiyatıyla orantılı bir şekilde !!! karşılamış olmayacak.

Yeni aracın fiyatıyla orantılı olarak (sizin gözünüzde) size getireceği tek fark, prestij farkı olacak.

(Ki bu da bazılarımız için önemli ve gerekli bir farktır)

Eğer bu prestij farkına ihtiyacınız varsa, yapın bu değişikliği, bir süreliğine mutlu olursunuz.
    Yok eğer bu prestij farkı sizin için önemli değilse, bu değişiklik sizi mutlu etmez.
    Bırakın paranız cebinizde kalsın.
    Gidin şu anki aracınızın daha çok seveceğiniz bir rengi için sıraya girin,
    2012 modeli ile aracınızı yenileyin.

Saygılarımla.

• bu forumun iyice suyu çıkmış ne denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Arkadaşım a4 den inip golf e biniyorsun a4 yaramaz diyorsun

şimdi de bmw gibi klas arabayı önden çekiş tost makinesiyle üstten basılmış passatla kıyaslıyorsun

sana ne yakışır ben söylim polo bluemotion yakışır.git al hepsinden iyi diye konu açarsın

akifsarı rumuzlu arkadaşım.Ne yazmamı bekliyorsun.

Palavra mı atayım? görmemişler gibi A4 şöyle uçuyor böyle kaçıyor mükemmel bir araba

Golf aldım C segmenti araba aldım pişman oldum.A4 ten indim Golf aldım.

Bu tarz söylemlerde mi bulunayım.Bende taraf tutmak yok neyse odur.

Çünkü bu A4 sattığımda onun muadili olarak alacak araba yoktu.

A4 2008 yılında 52 bin EU almıştım.Hayli zarar ettim.

Bmw kasa değiştirecekti.Mercedes C serisinde dizel ünite 2.2 motor.

Vergi dezavantajı ve kabini A4 göre daha dar.A6 da kasa değiştirme arefesindeydi.

O anlamda geçiş dönemi arabası olarak aldım.Ancak beklemediğim kadar memnun kaldım.

Aracımı 85 bine satıp, golfu 58 bine aldım.Yaklaşık 6 aydır biniyorum.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Bu aracı almamda ki diğer neden de değer kaybının minimum olmasıdır.

Ayrıca şuan için VW de golf ve toureg den başka alacağım araç yoktur.

Bunlar benim kişisel görüşlerimdir.

Ben size, neyin yakışacağını kullandığınız yazım diliyle karar verirsem size de ayıp etmiş olurum.

Bana neyin yakışacağını müsaade edin de buna ben karar vereyim.

Saygılar..

• Kaya birader elini vicdanına koy ve şu vw gruptan kurtul.bana sonra dua edersin

bmw nin yanına vw yazılmaz. audi de süslü vw dir başka bişey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacem

quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

bu tamamen kendi tercihin olması lazım burda kafanı o kadar çok karıştırırlarki

Sevgili kardeşim,emin ol burada bu konuyu açmamın sebebi araçlar hakkında bilgi eksikliğimden değil.

Tek amacım,forumdaki arkadaşlarında fikrini almak,karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaktı.

Ancak her zamanki gibi, sosyal medyada var olan "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma" olgusuna, ne yazık ki bu ortamda da rastlıyoruz.

Yoksa sizi temin ederim ki; bahsettiğim iki aracıda en ince noktasına kadar biliyorum.Tabi ki ince detaylarda gözden kaçmış olabilir.

Şuan benim tek eksiğim iki aracıda test etmemiş olmamdır.O bakımdan 3 serisi ses alıyor mu?, stabilizesi nasıldır?Şuan bu konular benim

için tam bir muallak.Aynı konu CC içinde geçerlidir.O bakımdan ayrıntılı test etmeden iki aracıda alma niyetinde değilim.

Buradan tekrar konuya katkıda bulunan seviyesini koruyarak rasyonel zihniyetini ortaya koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Saygılar

çok haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

Bahsettiğiniz araçlar üzerine ben bir yorum yapmayacağım.
    Çünkü siz aslında, bu modeller konusunda pek çoğumuzdan çok daha fazla tecrübeli ve bilgilisiniz.
    Affınıza sığınarak yorumlarınızdan hissettiğim psikolojik bir durumu ortaya koymak isterim sadece;

Bu aracı satıp, almayı düşündüğünüz diğer araçlar için şu anki aracın sanırım 2,5-3 katı bir bedel ödemeniz gerekecek.
    Bu kadar büyük fiyat farkı ödedikten sonra, yeni alacağınız araçtan beklentileriniz de mutlaka büyük olacaktır.

Ancak şu an kullandığınız araçtan sürüş dinamikleri, konfor gibi konularda o kadar memnunsunuz ki;
    yeni alacağınız araç, verdiğiniz onca paradan sonra sizin sürüş dinamikleri-konfor gibi beklentilerinizi
    hiçbir zaman (sizin gözünüzde) fiyatıyla orantılı bir şekilde !!! karşılamış olmayacak.

Yeni aracın fiyatıyla orantılı olarak (sizin gözünüzde) size getireceği tek fark, prestij farkı olacak.

(Ki bu da bazılarımız için önemli ve gerekli bir farktır)

Eğer bu prestij farkına ihtiyacınız varsa, yapın bu değişikliği, bir süreliğine mutlu olursunuz.
    Yok eğer bu prestij farkı sizin için önemli değilse, bu değişiklik sizi mutlu etmez.
    Bırakın paranız cebinizde kalsın.
    Gidin şu anki aracınızın daha çok seveceğiniz bir rengi için sıraya girin,
    2012 modeli ile aracınızı yenileyin.

Saygılarımla.

Mantıklı tespitleriniz ve seviyeli üslubunuz için teşekkür ederim..

Konuyu çok iyi özetlemişsiniz.İnsan bir metaya bir bedel ödüyor ise, ondan maximum oranda

faydalanmak ister.Bu reel hayatta her zaman karşılılığını bulamaz oda ayrı bir konudur.

Saygılar...

• quote:

Kaya birader elini vicdanına koy ve şu vw gruptan kurtul.bana sonra dua edersin

bmw nin yanına vw yazılmaz. audi de süslü vw dir başka bişey değil.

helal arkadaşım, katılıyorum, bu arada rüzgar sesi falan diyolar hırbolara bak hele bindiniz mi konusuyonuz ve 200 km de ank-ist yaptık 320 d ile ses mes yok yalancıyı napsınlar forumda
  • Kesinkle bmw den yana tercihimi kullanırdım.Sokaktan ne zaman bir bmw geçse 3.20 Veya 5.30 heyecanlanıyorum hemen bakıyorum ama geçen trafikte Yanımdan TT Geçti Hiç heyecan bile vermedi

Sonuna kadar BMW
  • BMW'ye binmeyen adamlar varsa yoksa BMW'yi övüyor. E90 kasa BMW kullandım, kreonik srounlar şunlar: 120-130'dan sonra rüzgar sesi alıyor, arka koltukların arkasından çıtırtı sesi geliyor, iç ekan dar, eşya sakalama gözü yok hatta bardak tutacağı bile yok, servo direksiyonu Passat'tan sert. Logoya markaya takılıp kalmayın iyisini alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 19 Şubat 2012; 18:26:35 >
  • Yeni 3 Serisi her anlamda çok üstün bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

BMW'ye binmeyen adamlar varsa yoksa BMW'yi övüyor. E90 kasa BMW kullandım, kreonik srounlar şunlar: 120-130'dan sonra rüzgar sesi alıyor, arka koltukların arkasından çıtırtı sesi geliyor, iç ekan dar, eşya sakalama gözü yok hatta bardak tutacağı bile yok, servo direksiyonu Passat'tan sert. Logoya markaya takılıp kalmayın iyisini alın.

Abimde 2010 BMW 320d var, haliyle ben de bir kaç kez kullandım. Yüksek hızlara da çıktım.

Benim kulaklarımda mı sorun var bilmiyorum ama ben rahatsız edici bir rüzgar sesi falan duymadım.

Passat'a da bindim (hem sürücü hem yolcu olarak) Passat'ta BMW'den daha fazla motor sesi vardı, onun dışında rüzgar sesi, lastik sesi bakımından BMW ile çok fark göremedim hatta BMW daha sessiz gelmişti bana.

BMW'nin eleştirilecek yönü varsa o da tamamen sürüş zevki odaklı olması. Süspansiyonları sert (bi de run flat lastik var), direksiyon sert, yani konfor arabası değil. Ama "sessiz değil" tanımını haketmiyor bence...

• Bence BMW 3 mü WV CC diye sormak hata olur. Bir yanda BMW bir yanda WV kıyaslarsak BMW'ye ayıp olur yani. Tabiki yeni BMW 3 serisi derim.
  • quote:

polo bluemotion a niye çamur atıyorsunuz. :)

konu açmaya lüzum yok elbette hepsinden iyi

polemik yaratmayayım şimdi.

şaka bi tarafa da. şimdi bmw sahibi olursanız bmw servislerine danışmanlarına vs fidersiniz. ama gider de vw e o kadar parayı (tahminen 120 k civarı verirseniz) benim polo bm ile sizin arabanız yanyana serviste bekler. e biz de aynı dandik bekleme salonlarında bekleriz.

vw ve audinin birlikte satıldığı( servisinin de bir çatı altında olduğu) yerlerde arabanın markasına göre bekleme salonları da farklı oluyor.

ne alaka demeyin geçen hafta dikkatimi çekti bu durum. o taraf premium bizim vw tarafı varoş havasındaydı.

doğru tercih yapmak lazım. o paralara sadece araba almış olmuyorsunuz aynı zamanda prestij de satın alıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

quote:

polo bluemotion a niye çamur atıyorsunuz. :)

konu açmaya lüzum yok elbette hepsinden iyi

polemik yaratmayayım şimdi.

şaka bi tarafa da. şimdi bmw sahibi olursanız bmw servislerine danışmanlarına vs fidersiniz. ama gider de vw e o kadar parayı (tahminen 120 k civarı verirseniz) benim polo bm ile sizin arabanız yanyana serviste bekler. e biz de aynı dandik bekleme salonlarında bekleriz.

vw ve audinin birlikte satıldığı( servisinin de bir çatı altında olduğu) yerlerde arabanın markasına göre bekleme salonları da farklı oluyor.

ne alaka demeyin geçen hafta dikkatimi çekti bu durum. o taraf premium bizim vw tarafı varoş havasındaydı.

doğru tercih yapmak lazım. o paralara sadece araba almış olmuyorsunuz aynı zamanda prestij de satın alıyorsunuz.

aynen katılıyorum kimse çıkıpta araç alırken bende azıcık fiyaka yapayım diye düşünmüyorum demesin lütfen hepimizin içinde gösterişli olma merakı vardır

ve bence BMW diyorum

• Dün Mersin Borusan Otoda yaptığım testten sonra Bmw 3 serisi alma niyetim tamamen rafa kalktı.

Birincisi o fiyatın arabası değil, opsiyonlar almış başını gitmiş.Ön park sensörü bile yok..

Diğer bir konu,aracın rüzgar sesi aldığı olayı tescillenmiştir.Yalıtım eski kasaya oranla yazıf

Araç 130 dan sonra sol ve sağ ön direklerden rüzgarın çarpma sesini B sütunundan ise rüzgar uğultusunu

içeriye alıyor.Araçta Allah'tan lastik yuvarlanma sesi yok lakin motor sesi soğukken ilk 5 dakikaya kadar hayli

sesli.Bu konuda önceki kasaya göre bir nebze daha sessiz.Diğer konu aracın fren dozlanması zayıf ve fren pedalı küçük

kalıyor.Aracın direksiyon sertliği iyi ayarlanmış.Eski kasa hem düşük hem yüksek hızda sertti.

Arka koltuklar eskisine oranla gayet konforlu olmuş.Fakat ön yolcu koltuğu dar.Özelikle kapı tutamağının kavisli yapısı

bir handikap.Aracın yol tutuşunu beğendim.Ancak süspansiyon önceki kasaya göre konfora meyilli tarzda uygulanmış.

64 bin EU fiyat istediler.Spor paket ,teknoloji paket,sonroof ,deri koltuk.

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayacem -- 22 Şubat 2012; 22:39:52 >

• bir passat cc bak birde bmw f30 bak ama bir şartla gözlükleri çıkart tarafsız bak forever bmw doğruya doğru şimdi bu köydende kovulmayayım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.