Şimdi Ara

Yeni çalışmalara göre alkol tüketimi anketleri kullanıcı verilerinden etkilenmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni çalışmalara göre alkol tüketimi anketleri kullanıcı verilerinden etkilenmiş olabilir

Dünyada artan alkol tüketimi çeşitli akut ve kronik problemlere neden olabilmekle birlikte Avustralyalı ve Çinli araştırmacıların yaptığı son çalışmalara göre genetik ile alkol tüketimi için yapılan çalışmalar, alkol tüketen bireylerin yanlış raporlamalarından etkilenmiş olabilir.

Hafif düzeyde alkol tüketiminin aşırıya kaçılmadığı müddetçe zararsız olduğunna ve genelde alkole bağlı sorunların aşırı tüketimde ortaya çıktığına dahil yanlış kanılar bulunmakla birlikte araştırmacılar genetiğin bu tüketimin olası etkileriyle bağlantısını incelemek için çalışmalarını sürdürüyor ancak İngiltere'nin en büyük veri tabanlarından biri olan Biobank da dahil olmak üzere çalışmaların; alkol kullanıcıların yanlış raporlamaları sebebiyle hatalı olabileceği öne sürülüyor.

Biobank

Yeni çalışmalara göre alkol tüketimi anketleri kullanıcı verilerinden etkilenmiş olabilir

Biobank adlı veri sisteminde 500.000'i aşkın gönüllü hayatları boyunca periyodik olarak çeşitli testlere ve anketlere tabi tutuluyor. Söz edilen sisteme 2006 yılından beri veri girişi sağlanıyor.

Yeni araştırmada araştırmacılar kişisel veya sosyal bazı sebeplerle kullanıcıların bilinçli veya bilinçsiz olarak alkol tüketimini olduğundan daha az veya farklı biçimde bildirmiş olabileceğini belirtmekle birlikte bu durumun yalancı şekilde tüketimin etkilerinin ve bu tüketimin diyabet, hipertansiyon gibi kronik durumlarla ilişkisinin etkilenmiş olabileceğini öne sürüyor.

Ayrıca Bkz.Japon araştırmacılar Brezilya'da gözlenen varyant koronavirüsü izole etmek için çalışıyor

Araştırmacılar hatalı bildirileri istatistiki olarak elimine ederek yanlış sonuçları büyük ölçüde ortadan kaldırdı ve alkol tüketiminin anemi, hipertansiyon ve tip 2 diyabet gibi durumlarla olan yalancı negatif korelasyonun düzeltildiğini tespit etmekle birlikte paradoksal olarak alkol tüketiminin kardiyovasküler rahatsızlıklar gibi bazı durumlarda yararlı olabileceğini tespit etti. Bilim insanları rapoların düzgün ve eksiksiz bir biçimde yapılmasının çalışmanın sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Yeni araştırma Medical Xpress adlı dergide yayımlandı.

Kaynak:https://medicalxpress.com/news/2021-01-genetic-alcohol-consumption-people-misreport.html

• Bazı insanlar dini nedenlerden ama bazı insanlar ise tadını bir türlü sevemedikleri için alkol kullanmaz veya kullanamazlar. Tıpkı bazı insanların acı, tuzlu, ekşi sevmemesi gibi bu insanların da yaradılışlarından ötürü dillerindeki tat noktacıkları olması gerekenden daha fazla ve daha duyarlıdır. Bu duyarlılık nispeten acı ve kötü bir tadı olan alkolü kendileri için katlanılmaz bir içecek haline getirebilir. Bu yüzden alkol kullanmayan birine ısrarla iç alışırsın, dur sana Baileys ısmarlayayım seversin, yada sen bağnaz, gerici misin gibi terbiyesizlikler yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 17 Ocak 2021; 11:7:6 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Icmek istemeyene, sebebi ne olursa olsun, icmesi icin israrda bulunmak zaten yanlistir

• Alkol kullanan bir çok kişi içmeyene düşman gözüyle bakıyor , gerici bağnaz diyor. Bu tezatı açıklayabilecek birisi var mı? Birebir şahit olduğum olaylar var bu sayı oldukça fazla bu düşüncelerini açığa vuranlar la saklayanlar aşağı yukarı aynı şeyi düşünüyor

• İnsanlar ağzı ile içebilseler (herkesi kastetmiyorum, becerebilenler de toplam içenlere oranlarsak az sayıda da olsa var) alkol tabi ki zararlı birşey olmazdı.

"Akşam iki tek attım tamam bitti" diyebiliyorsan, kendini kaybetmeden durabiliyorsan, amenna.

Çoğu insan alkolü bilhassa dozunu kaçırdıktan sonra başka bir canlıya dönüşüyor maalesef.

Bakıyoruz yaralamalı kavgaların,cinayetlerin çoğu alkol tüketildikten sonra. Trafk kazaları desen öyle.

İnsanlar bağımlılık ve bunların sonuçlarına bağlı olarak işlerini, evlerini, ailelerini kaybediyor. En önemlisi hem fiziksel hem mental sağlıklarını kaybediyorlar. Hatta sadece alkol sebepli ölümler de azımsanmayacak kadar çok.

Boşuna alkol kötülüklerin anasıdır denmiyor.

13 seneden fazla oldu ağzıma ne içki ne sigara sürmüyorum. Uyuşturucu zaten ot, esrar bile denememiştim çok şükür.

Hiçbir eskikliğini de hissetmiyorum bunların. Hatta olmamaları daha iyi bunların ne olduğunu bilen biri olarak.

• dede17 D kullanıcısına yanıt

alakası yok, alkolü yasaklamak isteyenlerin sahte mağduriyet çabası. "bugün ne mağduriyet bulsam da farklı hayat tarzlarına kesik atsam".

• balcis kullanıcısına yanıt

Neyi alakası yobaz dediğiniz dinci diye tanımladığınız kitleden 1 gram farkınız yok

Ben direk yaşadığım olayları söylüyorum bunlar bi çoğu yüzüne söylüyemiyor zaten

bazıları gözü dönmüş yüzünüde söylüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    Kimseye yobaz demiyorum diyorum hala "yobaz dediğiniz" diyorsun :)

Kimse sana zorla içiremez ama alkol yasaklanırsa zorla insanların alkol alma özgürlüğü engellenir. Veya fahiş zamlarla da bu yapılabilir. Dolayısıyla burada mağduriyet senin dediğinin tam tersi.
  • içen içsin bananeYeni çalışmalara göre alkol tüketimi anketleri kullanıcı verilerinden etkilenmiş olabilir 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.