merhaba, aracınız sd paket olarak mı geldi acaba |
YENİ CITROËN C3 AIRCROSS ANA KONU(2021 MAKYAJLI KASA GELDİ) (25. sayfa)
-
-
-
Bu sd paket alacak bir arkadas vardi cam tavan mevzusu olmustu cam tavan varmiymis bilginiz var midir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2021 fiyatları açıklanmış. Fiyat listesinde 1.2 BlueHdi motoru dikkatimi çekti. Acaba listeler yazılırken 1.2 PureTech yazacaklarına BlueHdi mı yazdılar? Yoksa yeni bir motor mu geldi?
Edit: Listede 1.2 PureTech olarak güncellemişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnkt17 -- 6 Ocak 2021; 12:37:50 > -
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum değerli arabadaşlarım...
Haziran 15’te 2020 model c3 aircross live fırsat aracını teslim aldım.
Bir ara %10 civarlarında eğimli olduğunu düşündüğüm bir yere aracı park edip sabah çalıştırmaya kalktığımda yağ uyarısı aldım ve motor tekleyerek çalıştı. Durumu anlayınca aracı düz zemine çekip kontağı kapatıp bir süre sonra yeniden çalıştırınca sorun ortadan kalktı. Yağa baktım herhangi bir sorun yoktu.
Bu olaydan bir süre sonra yine aracı sabah çalıştırınca motor gürültülü ve teklemeli çalışmaya başladı. Motor soğutma ise maksimumunda çalışıyordu. Motor sanki gaz yemiyordu. Kontağı kapatıp bir süre bekleyip yeniden çalıştırınca sorun ortadan kalktı. Çok da üstelemedim.
Tarihleri kayıt etmedim ama bu meseleler şu 6 aylık süre zarfında yaşandı. En son geçen hafta bir buçuk saatlik bir park sonrasında yine motor arıza ışığı yaktı ve 2. olaya benzer sorunlar yaşadım. Kontağı kapatıp bekleyince sorun ortadan kalktı ama ertesi pazartesi internetten temin ettiğim görece olarak ucuzun kalitelisi bir obd cihazı ve carscanner adlı programı kullanarak aracı obdye bağladım ve P0302 nolu arıza kaydının 2 kez oluşturulduğunu gördüm.
Araştırınca 2. Silindirde ateşleme sorunu olduğunu öğrendim. Çözüm yöntemlerini araştırıp küçük düzeyde bilgi sahibi olduktan sonra (internet araştırması) hemen servise çektim aracı. Servis bütün parçaları kontrol etti, söktü, taktı çıkardı. Ancak ketum davrandılar, bir bilgi vermediler ne yaptıkları ne ettikleri hakkında, bence kendileri de bilmiyordu. Güncel yazılım atmışlar, onu öğrenebildim.
Araç 12500 kmye gelmişti. Turbolu araçlarda yağ, filtre değişimi atmosferiklere göre daha da önem arz ediyor. Bu sebeple hazır gelmişken bakım da yapın dedim. 750 liraydı bakım fiyatı bu arada. Kampanyalı fiyatmış.
Şu anda bir hafta oldu. Uzun yola da çıktım. Araçta en ufak bir arıza kaydı şu ana kadar oluşmadı. Forumda ve internette puretech motor kronik sıkıntıları nedeniyle birkaç mağdur bulunabiliyor. Servisler ilk defa karşılaştık diye geçiştiriyorlar ancak olay hiç de öyle değil...
Aranızda benzer durumu yaşayan olursa iletişimde kalalım. Ben bu sorunun tekrar çıkacağı ihtimaline karşı sürekli tetikteyim. Umarım bir daha aynı sorun yaşanmaz. 9 yıllık aracım bir günden bir güne motor arıza ışığı yakmadı, beni üzmedi. Diğer sorunları yüzünden gidiyordum servise uzun kmli araç sonuçta. Bunu ise servise sanayiye gitmemek için aldım ama daha bismillah demeden sorun çıkardı.
Durum budur arkadaşlar. Herkese sağlıklı günler diliyorum.
-
Sizin sorun eski sorunlarla farklı bir sorun. Normalde 2014 2017 arasında triger kayışı çatlayıp parçaları motor yağına karışıyormus ve motor arızası veriyormuş. Bizim kayış lar değişmiş farklı şekilde geliyor. Bir de bu motor u Peugeot 2014 ten beri kullanıyor. Onların ustaları bu sorunu bilir ama Citroën bilmeyebilir. Çubku Citroën de 1.
2 motor 2016 da C4 ile kullanılmaya başlandı ama o araç ve motor hiç satmadı desek yeridir. Bir de soruna neden olan şeyi servisten tam ogrenseydik iyi olurdu. Hiçbir şey soylememisler sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 6 Ocak 2021; 13:10:45 > -
selamlar,
ben de c3 aircross 2020 1.2 shine sahibiyim.
arabanın orta konsolundan utanıyorum desem yeridir, iğrenç bir el freni ve vites düzeni. kocaman bir alan böyle leş bir tasarım ile nasıl ziyan edilir citroen bize gösteriyor.
bu alanı daha iyi kullanma konusunda önerileriniz, fikirleriniz ve çözümleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
Aynen iki koltuk arası öne kadar çok başarısız yapılmış. Yapılacak pek birsey yok gibi geliyor. Ancak bir kol dayama eklenebilir. -
2-3 gün önce Antalya’da yağmur yağdı ve geçen hafta aldığım c3 aircross aracım sol A sütunu tarafından su aldığını gördüm. Belki sunrooftan almış olabilir. Yarın sabah servise götüreceğim gelişmeleri paylaşırım.
-
Geçmiş olsun. Umarım tekrarlamaz -
quote:
Orijinalden alıntı: dnzyldz07
2-3 gün önce Antalya’da yağmur yağdı ve geçen hafta aldığım c3 aircross aracım sol A sütunu tarafından su aldığını gördüm. Belki sunrooftan almış olabilir. Yarın sabah servise götüreceğim gelişmeleri paylaşırım.Geçmiş olsun acaba az da olsa açık kalmış olabilir mi sunroof...?
açıkcası bu konuda ben de şikayetçiyim. Bardaklık alanı hiç kullanılamıyor. Saklama kabı desen hiç yok. Bardaklık üstünde Grip kontrol olması gereken yerde hiçbir şey sığmayan derinliğie sahip bir alan. Benim aklıma buraya 3d yazıcı ile iki adet bardak tutucu ve kartlık planım var. Ama bir türlü hayata geçiremedim. Çünkü 3d yazıcı için bunu tasarlamam gerekiyor. Tasarım yaptıktan sonra oraya tam oturacak ve hem saklama alanı hem de bardaklık olarak kullanılabilecek yapıda olacak.
-
Şikayet var sitesine c3 aircross live diye yazın. Bendeki problemin bir benzerini yolda yaşayan arkadaşın serzenişlerini göreceksiniz. Puretech 1.2 130 larda da benzer problemlerden bahsedilmiş. Çok mu yaygın bunu bilemem ama böyle sorunlar ortaya çıkmış. Asıl soru bu problemlerin henüz binli rakamlarda görülmesi. Umarım basit bir yerine tam oturtulmamış parça arızasıdır.
Sağolun, umarım sizlerin başına gelmez...
Ben aracı alırken aldığım kişi serviste Necvox isminde bir aparat ile varolan ekrana android ekletmesi yapmış. GPS de mevcut. Araba çalışır haldeyken direksiyonda bulunan List tuşuna basıldıktan sonra kendi android uygulaması açılıyor. Youtube, Harita vs. uygulamalar yüklü üzerinde. Ben Netflix yüklemeye çalıştım ama olmadı. Onun dışında youtube sorunsuz çalışıyor. Haritalar da aynı şekilde. Tabi buna bağlı bir de geri görüş kamerası da takılmış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: oblohanBen aracı alırken aldığım kişi serviste Necvox isminde bir aparat ile varolan ekrana android ekletmesi yapmış. GPS de mevcut. Araba çalışır haldeyken direksiyonda bulunan List tuşuna basıldıktan sonra kendi android uygulaması açılıyor. Youtube, Harita vs. uygulamalar yüklü üzerinde. Ben Netflix yüklemeye çalıştım ama olmadı. Onun dışında youtube sorunsuz çalışıyor. Haritalar da aynı şekilde. Tabi buna bağlı bir de geri görüş kamerası da takılmış.
Hatta zannedersem aşağıdaki ürünü takmışlar. Arayüz aynı çünkü.
https://www.aktepesound.com/necvox-citroen-android-interface
-
Selamlae youtube dediginiz video ekrandan mi izliyorsunuz yoksa sadeve ses icin mi ? Video ekrandan izliyorsaniz tarif edebilir misiniz aparatsiz nasil yaptiginizi trsekkurler
Yok açık değildi. Bugün servise bıraktım aracı onlar da teyit etti içeriye su geldiğini. -
Çok geçmiş olsun. Aldık cam tavan heves edip ama sıkıntı çıkma ihtimali hep var. Şu feel pakette anahtarsiz çalıştırma olsaydı ben feel dizel alabikirdim. anahtarsiz çalıştırma kırmızı çizgim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 7 Ocak 2021; 23:11:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X