Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (475. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.702
Cevap
317
Favori
650.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İyi günler; yetkili servisine ve/veya iline göre değişiyor, benzinli c4x 15 bin bakımını, yaklaşık bir buçuk ay önce Aydın Surtaş Citroën servisinde, 8500 Tl.'ye yaptırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shy4434 -- 7 Ocak 2025; 13:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 15 binde motor yağının değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Fakat bir de 1 senede değiştirilir gibi bir durum var. Ben 15 bini iki senede yapıyorum. 2 senede bir motor yağı değişşşem olmuyor mu. Bilen arkadaşlar yazabilirmi.

• marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    1 yıl ve ya 15 bin hocam. Hangisi önce dolarsa o zaman bakım zamanı gelir. 1 yıl dolunca 500 kilometre yapsan bile bakıma gideceksin. Yoksa garanti sıkıntıya düşer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kettle K kullanıcısına yanıt
    Garantiden ziyade yağ özelliğini kaybediyor ve görevini layıkıyla yapamıyor. Bu da motor sorunlarına yol açıyor.

Kayışı erken kopan, sağından solundan duman çıkan araçlar bunlar.

• Styric kullanıcısına yanıt

Bugün araçı teslim aldım.Alırken iyice inceledim.Çok şükür jilet gibi teslim edildi.

Ödemeyi çoktan yapmıştık zaten.

Bu arada araç 2025 çıkışlı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 8 Ocak 2025; 20:8:11 >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Yağ özelliğini kaybediyor diyorlar yurtdışında bazı markalar 2 senede bir bakıma alıyorlar. Bence biraz da bizi söğüşlüyorlar. Vw düne kadar her bakımda hava filtresini değiştirirdi şimdi 2 yıla çıkardı. Ne değişti?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turbo sıkıştırmalı ve küçük hacimli motorlar nispeten yeni. Markalar da uzun vadeli etkilerinden emin değil. tfsi lar ilk çıktığında neler oldu herkesin malumu.

BMW de motor kıran az değildi. Herkes turbo dizel muamelesi çekti bu motorlara ama işin rengi farklı çıktı.

Puretech de temel sorun yağa karışan benzinin miktarının çok olması. Yıllar içinde bu sorun azaltıldı. Yağ gelişti, kayışı da güncellendi. Ama gerçekler var muhakkak.

Bir benzin kalitesi, hava şartları, kullanım kriterleri vs derken etmenler çok çeşitli. Bir İstanbul trafiğindeki araçla Konya trafiğindeki motor bir etkilenmiyor. Bu motora normalde 0w30 konulurken bazı bölgelerde 5w30 da konuluyor.

Bizim de ilk bakımda hava filtresi değişmiyor ama bence değişmeli.

15000 de yağ deniyor bence 10000 de değişmeli.

Ne kaybederiz? Ortalama 3 lira. Ne kazanırız? Sağlıklı bir motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 8 Ocak 2025; 20:59:22 >
  • marcopashaa M kullanıcısına yanıt
    Her sene yağını değiştiriniz km den bağımsız ama garantisi biter ve yıllık çok az km yaparsanız 5000 km gibi o zaman 7500 km de değişim zamanına kadar bekleyebilirsiniz.

özetle bakım için en önemli şey yağ ve yağ filtresinin senede bir değiştirilmesinin aksatılmamasıdır ,km si 1 yıl içinde katalogta verilenden fazla yapılan araç ise 1 yıl dolmadan yağı değiştirmesi gereklidir .

• Arkadaşlar shine pakette kararan dikiz aynası ve şerite sokma varmıydı ? Daha önce internetten baktığımda yok diye hatırlıyorum.Şerite sokma değilde şehitten çıkınca uyarı veriyordu sanki

• muhammet atış M kullanıcısına yanıt

kazasız belasız sürüşler dilerim. Güle güle kullanın.

• Styric kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

• zahitacar Z kullanıcısına yanıt

Merhaba, istanbulda 9-10 bin arası servisten servise değişen fiyatlar var.

Merhaba, 2023 ekim ayından sonra üretilen modellerde var. C4 Shine SMR diye geçiyor kodu. her ikiside var.

• Çetaş kesinlikle önermiyorum.

Sıfır araç satışlarında dahi kusurlu 0 Km otomobilleri teslim ediyorlar.

Servis olarak da Çetaş önermiyorum. Diğer bir çok servis var.

• gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt
    Evet daha önce okuduğumda bu özelliklerin Shine bold ile geldiği söyleniyordu.Kullaninca şeritten çıkınca şerite attı beni ne oluyor dedim bi an ) ondan sordum.çok guzel beğendim aracı.

Ayrıca dikiz aynası benim için çok iyi oldu.Arkadaki farlar gerçekten göz alıyor.

Shine şeride sokar, shine bold şeridi ortalar.

• 2022 C4 servis götüreceğim ışık yandı 13.200 tl dedi indirim yok. Finansbank karta 2 bölüyor world 6 ya bölüyor

Araç 10.500 km de daha uyguna yaptıran yer var mı beyler bosch servis garantiyi etkilemiyordu yetkili servisti sanırım ?

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    13200 E çok para

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • realove19 kullanıcısına yanıt

Nereye götürmek lazım reis varmı öneri

• mert1905x kullanıcısına yanıt

Sizin 2. bakım sanırım bujiler değişeceği için yüksek çıkmış olabilir. Normal yağ bakımı 9k civarı zaten ama yine de şehirdeki diğer bayileri aramayı deneyin bence.

• 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.