Şimdi Ara

yeni clio 0,9 vs swift 1,2 at ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

clio 4 almak fikri ile autoshow'a gittim. 0,9 turbo icon versiyonu bir süredir aklımdaydı.

gezerken suzuki swift 1,2 94 bg otomatik vites aracı gördüm. donanım olarak ciddi dolu (ön 2 koltuk ısıtıcı, 7 airbag vs. vs.) fiyat olarak icon donanımlı bir clio'da 1.000 lira kadar daha ucuz. yakıt tüketimi ise kafa kafaya...

clio'da bulunan büyük ekranlı navigasyon, cruise control ve elektronik klima swift'te yok. ama swift'te olan otomatik vites ve koltuk ısıtma gibi özellikler de clio'da yok. şu an nissan kullanıyorum, japon arabalarına saygı duyuyorum bir önceki arabam megane 2 hb dizeldi. fransız arabalarının da o kadar ağır eleştiriyi hak etmediğini biliyorum ama özellikleri, elektronik aksamı çoğaldıkça problem ihtimalinin arttığını da biliyorum.

clio'nun bir açık ara önde olduğu konu dizaynı. yeni ve çok çekici bir şekli var. swift ise artık bildiğimiz alıştığımız kasa. yeni olduğu için clio'da fazlasıyla sıkıntı yaşar mıyız sorusu aklıma geliyor. reno servislerini az çok biliyorum ve memnundum kendilerinden. suzuki'nin satış sonrası hizmeti hakkında hiç bir fikrim yok.

karışık oldu biliyorum, kısaca tecrübe sahibi arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum.

• swift hep aklımda ama aklıma takılan bagajı kücük deniliyor aracı yakından incelemedim clio ile bagaj hacmi arasında çok fark var mı acaba
  • evet arkadasım zor bir ikilemdesin iki aracı bende irdelesem aynı seyler aklıma takılırdı.
    ama bence bir tık clio öndedir. donanım, yakıt , servis parca ve ikinci el piyasası
    ama suzukide daha bi güven veriyo ve otomatik
    bence tam olarak önceliklerini yaz bi yere puanlama yap hangisi kazanırsa onu al:)
  • suzukinin donanım çok iyi motoruve tüketimi gayet iyi , içide çok hoş. Lakin kasasıve bagaj kısmı tatmin edici değil :S
  • Bence cruise control'u ısıtmalı koltuktan daha çok ararsınız. Yakıt tüketimine aynı süratte 1-1.5lt kadar fark yaratıyor. Ayrıca ayağınızın yorulmaması da bir artı. Gerçi daha sonradan da eklenebiliyor sanırım. Clio kasası tamamiyle değişmiş hatta adının Clio olmaması gereken bir araç olmuş. Alırsanız kafanız rahat kasa değişecek sıkıntısı düşünmeden uzun zaman binebilirsiniz.

Swift ise bence yüzü eskimiş bir araç. Belki daha sorunsuzdur ancak o kadar yaşlı ve benim görüşüme göre clio'nun etkileyici tasarımının yanında orta seviye hb bir görünüme sahip araca hemen hemen aynı fiyatı verirken iyi düşünün derim.
  • Yeni jenerasyon bir araç olan clio alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perakende

değerli arkadaşlar,

clio 4 almak fikri ile autoshow'a gittim. 0,9 turbo icon versiyonu bir süredir aklımdaydı.

gezerken suzuki swift 1,2 94 bg otomatik vites aracı gördüm. donanım olarak ciddi dolu (ön 2 koltuk ısıtıcı, 7 airbag vs. vs.) fiyat olarak icon donanımlı bir clio'da 1.000 lira kadar daha ucuz. yakıt tüketimi ise kafa kafaya...

clio'da bulunan büyük ekranlı navigasyon, cruise control ve elektronik klima swift'te yok. ama swift'te olan otomatik vites ve koltuk ısıtma gibi özellikler de clio'da yok. şu an nissan kullanıyorum, japon arabalarına saygı duyuyorum bir önceki arabam megane 2 hb dizeldi. fransız arabalarının da o kadar ağır eleştiriyi hak etmediğini biliyorum ama özellikleri, elektronik aksamı çoğaldıkça problem ihtimalinin arttığını da biliyorum.

clio'nun bir açık ara önde olduğu konu dizaynı. yeni ve çok çekici bir şekli var. swift ise artık bildiğimiz alıştığımız kasa. yeni olduğu için clio'da fazlasıyla sıkıntı yaşar mıyız sorusu aklıma geliyor. reno servislerini az çok biliyorum ve memnundum kendilerinden. suzuki'nin satış sonrası hizmeti hakkında hiç bir fikrim yok.

karışık oldu biliyorum, kısaca tecrübe sahibi arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum.

nissanda bir renault... araçların platformları ortak... ne kadarı japon tartışılır...

swift olarakta eski... güvenlik olarak 7 hava yastıgı var ama clio kadar guvenlimi ? yeni teknoloji bir araçla eski teknoloji aracı kıyaslamam bile...

• renaut kesinlikle daha az yakacaktır, suzuki'nin verilerini tutturmak için kasacaksın ve tutmayacak (istanbul için konuşuyorum) ama ben SUZUKI'yi tercih ederdim
  • Kesinlikle suziki Swift alırdım tam otomatik vites ile 100km\6.5lt şehir içi tüketim var.Renault motoru yeni çıkardı ne olduğu belli değil ayrıca 3silindirli motor çok sesli çalışabilir.
  • Atıyorum Kars ta belki Suzuki servisi bulamazsın ama kesinlikle Renault servisi bulursun, bu bir.

Clio güncel tasarım, ne zaman önümde arkamda görsem dönüp bir kere daha bakıyorum:), 900cc motoru çok övdüler, 1.2 atmosferik motor kullanmış birisi olarak 900cc turbo nun kesinlikle daha az yakacağı kanaatındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.