kodlamadan çalışmıyor yani, tuşları kendim alıp taksam diye düşünmüştüm. bazı yıllara ait araçlarda kablo tesisatı hazırmış diye duydum ama hangi yıllardan sonra var bunu merak etmiştim, teşekkür ederim. |
YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (564. sayfa)
-
-
vakit ayırıp cevap verdiğin için teşekkürler, araştırmalarım ışığında şunu öğrendim aracın donanım paketi destekliyorsa tuş takımını monte ediyorsun ve obd2 cihazıyla araç beynine girip kapalı olan menüyü açıyorsun işlem bu kadar basitmiş. kod falan yazmak yok bunu için yazılımcı olmak gerekli. aracın donanım paketine göre bazı özellikler kapalı geliyor ve sonradan donanım eklenince bilgisayardan bunları aktif yada pasif yapıyorlar, hiç kimse amerikayı keşfetmemiş gerekte yok.... internetde tuş takımı 1,700 tl gerisi işçilik bukadar fahiş işçilikmi olur. sanayiciler şuna başladı parça parası kadar işçilik alırım... elinden gelmiyorsa bir şey diyemem ama ben o parayı vermem. multimedyayı kendim taktım sonrasında bazı sorunlar çıktı aldığım yeri aradım telefon desteğiyle hallettim. bulunduğum şehirde 2 gb rem 32 gb hafızalı cihaza 6,5-7 bin istediler internedden 4bg rem 64 gb hafızalısını 5,5 bine aldım .....vs. saygılarımla.
-
İşte bazı easy ler desteklemeyebiliyor, hb lerde daha rahat. Kod falan zaten yazılmaz, kodlamadan kastım o değildi genel tabir olarak öyle dedim. Kablo tesisatı varsa tuş takımı uyguna çözülür ona da bi bakmak lazım tabi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. 2017 model 1.6 m.jet dct comfort paket sedan aracım var, km 130 bin.
Araç 2 den 1 e geç geciyor ve stop edecek gibi oluyor. Rampa inerken sendeleyerek duruyor. ( Manuel araçta 2. viteste debriyaja basmadan fren yaparız ya, o şekilde dururken yaptığı gibi.) Rampa çıkarken sola veya sağa döneceğim, 1 e atması gerekiyor ama atmıyor stop ediyor. Özellikle araç sogukken yapıyor bunu. Araç isindiktan sonra gayet normal vites geçişleri.
Servise götüreceğim ama belki başına bu durum gelen olduysa arızayı bilerek gitmem daha iyi olur diye düşündüm.
Arkadaşlar selam,
Konu içerisinde aradım ama bulamadım. 2020 Egea Urban Plus sahibiyim, bazı forum ve gruplarda araçlarda yazılımla Android Auto/Car Play'in açılabildiğini okudum ancak kimse ne adres ne de nasıl yapılacağını yazmamış? Öncelikle böyle bir işlem yapılabiliyor mu? Eğer yapılabiliyor ise İstanbul'da nerede yaptırabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Aracımı 3. Yil / 40 bin bakimina götüreceğim. Avrupa yakasında hem fiyat hem de işçilik yönünden erkay mi yoksa gürses mi iyidir? Birmota daha önce götürdüm yüksek fiyat çıkartıyorlar + işçilerin çalışma şekli hiç hoşuma gitmemişti. Sanayiden farkı yok, servis kısmı hiç kurumsal değil. Bilerek silecek suyunu doldurup vermiştim onu da kendileri koymuşlar gibi fatura getirdiler önüme... Bu sefer erkay ya da gürses deneyeceğim bakalım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hepsi aynı bunların Gürses yıllar once yanlış yağ ve hava filtresi kapağını vidalamadan teslim etmişti
En son gittiğimde servis alanını izleme fırsatım olmuştu. Çok uzmanlık gerektirmeyen işlerin çoğunu çıraklara yaptırıyorlar. Usta dedikleri talimat veriyor onlar yapıyor. Yağ değişimi, sıvı filtre değişimi vs. Kontrol eden de yok sonrasında.. Yaptın mı yaptım. Tomarla para almayı biliyorlar...
Doğru düzgün ustası olan bir servis bulmak lazım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul'da imkansız yoğunluk bozuyor işi yoğun olmayan bir ilde iş yaptırılır ancak.
Arkadaşlar selamlar 2020 model urban plus 1.4 benzin&LPG li satan bir arkadaşım var. Km. 56000 de. Arabanin sol arka kapısı değişmiş ve sol arka çamurluk boyalı. 12000 TL hasar kaydı var. 650000 diyor. Sizce alınır mı? Ne dersiniz? Sizin de fikrinizi almak istedim.
620-625e bırakıyorsa alınır
-
Arkadaşlar selamlar,
Haziran ayında aldığım egea mi dün sattim. Size keyifli günler.
Bir daha şirket vermedikçe fiat almam. Kimseye de tavsiye etmem. (Kişisel görüşüm tabiki)
Selametle.
15000 km lık aracın hoparloru patladı,sesı orta sevıyede dınleyın cok acmayın
araba 3 yasına gırdı km 15000 de 5 yıl garantılıya
arabada muzık yokken sıkılıyorum,muzık orta sevıye seste bazende yuzde 75 sevıyelerde dınlerım
sol arka kapı hoparlor patladı cırtlıyor..kapı sokulup degısmesı lazım.ama fabrıka hoparloru degılde baska orjınal dıye hoparlor takarlar,o da ne kadar dayanırsa
hoparlorler onlere verınce yukses ses ve bass var tahmın 200 watt...ama arkalar daha az seste bas ve ses sevıyesı var tahmın 150 watt
arkalar daha dandık fabrıkasyon takılı ve patladı,sonuc olarak sesı orta sevıyede dınleyın...zaten bass lı calıyor joyu calıyor belkı ondan
ama egea hoparlorler dayanıklı degıl tanesı 500 t galıba...ya muzık dınlemeyın yada orta sevıyeyı gecmeyın kısık dınleyın
-
Ne sorun yaşadınız acaba ?
Madem sordun yazayım, hoş yaşadıkça sizlerden fikir almak için bu sayfaya yazdım ama burda toplayalım hepsini; Ben aracı 58.000 km de aldım, servis bakımlı, garantili, sol kapı ve çamurlukta boyalı vs... 1.6 dizel otomatik urban plus
- 60.000 km bakımına gittim, sağ yolcu emniyet kemeri uyarısı vermiyor dedim, baktılar, soket arızalı dediler (sanıyorum ağustos ayında) italyadan soket gelecek, hala arayan yok, sordum parça bekliyorlar...
- şanzuman arıza verdi aniden, kapatıp beklettik vs. ertesi gün servise götürdüm birşey yok geçici arıza dediler, olabilir dedim, 62.000 km de birkaç defa daha arıza aldım, yolda şanzumandan takır tukur sesler gelmeye başladı, götürdüm servise 15 gün kadar araç kaldı,
- gündüz ledleri söndü, komple farları değiştireceğiz dediler serviste, yaptırmadım, dışarda bostancı sanayide 5.000 TL gibi bir fiyat çıkardılar, (kronik sorun diyenler çok)
- 64.000 km de direksiyon dan sesler gelmeye başladı, direksiyon kutusundan şüphelendik, elektrikli direksiyon kaynaklı bir arıza oluşmasından şüphelendim ama izlemek dışında birşey yapmadım.
Kullanım sorunu olarak da ayrıca belirteyim;
- Araç start stopta durunca ayağını frenden çekince kalkış desteği devre dışı oluyor, araç çalışmaya çalışırken kaymaya başlıyor,
(benim sanıyorum 15. aracım ve 1994 den beri araç kullanıyorum)
-
Tatsız şeyler yaşamışsınız, can sıkıcı evet bu kilometrelerde bu sorunlarla karşılaşmak.
Benim 2017 dizel otomatik egea 130 bini devirdi, ampul bile patlatmadı henüz, biraz da şans faktörü var sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 28 Aralık 2023; 10:34:10 >
:) valla ben her hafta biryeri bozulunca nasıl yorumlayacağımı şaşırdım :)
Aman hocam, kaza bela olmasın, herkes aracını keyifle kullansın inş.
Sağlıklı günler. hayırlı bir yeni yıl gelsin tüm ülke vatandaşlarına...
-
Araba işi de aynı elektronik gibi gerçekten şans işi, kimisinde hiç bir problem çıkarmayan aynı araba bir başkasını maalesef anlattığınız gibi canından bezdirebiliyor kısmet.
Yaşadıklarınız çok sıkıcı şeyler ve arabadan soğumak için fazlasıyla yeterli sebepler, ben olsam çoktan elden çıkarmıştım :)
-
egea zayıf malzemelı arac sadece kullancan bıryerı ıle oynamıcan dugmelere basmıcan cam acmıcan muzık acmıcan
cam cıtaları hemen sıyahtan grıye donuyor,plastıgı soyuluyor kaporta desen parmakla bassalar cokuyor ıncecık sac
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 28 Aralık 2023; 22:41:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X