Şimdi Ara

yeni fiber altyapı aktivasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu ayın başında apartmanımıza fiber altyapıyı kurdular, fiber kutusunu yerleştirdiler. Abonelik almaya başlamadan önce bir aktivasyon süreci olacağından bahsedildi. Anladığım kadarıyla superonline fiber hat yaptıklarını bir devlet dairesine bildiriyor ve kullanımı için lisans alıyor. Yani şu an devlet bürokrasisini bekliyoruz gibi bir durum var.

Tecrübesi olan arkadaşlar bu sürecin ne kadar vakit alacağı hakkında yorumda bulunabilir mi? Bir an önce fiber internete abone olmak istiyorum da
    Ayriyetten, potansiyel bir müşteri olarak süreci hızlandırmak adına yapabileceğim bir şeyler var mıdır?

Çok teşekkürler

• Kimsenin konuyla ilgili bilgisi/tecrübesi yok mudur?
    Fiber kutunun apartmana kurulması ile abonelik alınmaya başlanması arasındaki süre aşağı yukarı ne kadardır?
    3 gün mü, 3 ay mı, 3 yıl mı; ne kadar beklemek normaldir?

Teşekkürler şimdiden
  • tlgthrm kullanıcısına yanıt
    en geç 3 ay en erken 15 iş günü tahmini süre bizede türktelekom taktı dolab ama aktivasyon için 5 ay bekledik :)
  • Bizim binaya kutuyu koydular ilk olarak. sonra başka bir ekip gelip bina içi tesisata hazırladı. Bina içi tesisat sonrası 1 hafta içinde bayi geldi satmak için. İlk kutu koyma sürecinden sonra 1-2 ay arası bekledik.
    Yöneticiden fiber gelecek haberini duyduğumuz andan itibaren iki ay sonunda keyifle nette geziniyorduk. Şehirden şehre siteden apartmana değişebilir bu durum.
  • bizede ttnet fiber geldi diye yazı asmışlar ama benim bildigim sitelere yapıyolar sadece
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam bir apartmanda asgari altı dairenin imzalı talebiyle birlikte başvuru yaparsanız apartmanlar için de fiber bağlatmak mümkün oluyor. Yine de müşteri hizmetlerine sorulması gereken bir konu. Zira ben Superonline kullanıyorum ve Türk Telekom hakkında bilgim maalesef yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom fiber yeni modem hakkında
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Superonline altyapısı bizim sokağımızdan geçiyordu. 10 daireli apartmanımıza getirmek için apartman yönetici toplantısında superonline'ın bize verdiği bir protokol formunu doldurduk, yönetici kaşesi ile imzaladık; bize söylenen metni apartman karar defterine yazdık. Sonra bu kağıtları ve karar defterinin fotokopisini superonline'a vermemizi takiben 3 ay sonra apartmanımıza gelip kurulum yaptılar ve kutuyu taktılar. İşte şimdi de abonelik almaya başlamalarını bekliyoruz.

Superonline altyapıyı kurmak için herhangi bir ücret talep etmiyor. Apartmanda en az 6 daire olmalı diye bir kriterleri varmış ama. Apartman defterinde karar alındığı için ayrıca dairelerden tek tek imza toplanmadı bizde.

Bizim şansımız hemen sokağımızdan fiber geçiyor olmasıydı. Hatta apartmanın önünde üzerinde superonline fiber yazan kutulardan var. Sokaktan geçiyor olmasaydı işimiz çok uzun sürerdi.
  • Güncelleme: Geçen hafta binamızın altındaki kutudan katlara kablo çekme çalışması yaptılar.
    Bu hafta pazartesi günü de fibere başvurumuzu aldılar. Süreç içerisinde ADSL'imizin kesilmesini, superonline tarafından aranıp fiber modem kurulumu için randevu alınmasını bekliyoruz (2 gündür)
    of çok sabırsızım
    Hayırlı olsun. Yalnız fiber bağlanırken ADSL kesintisi olmuyor. Yani en fazla görevliler evde kurulum yaparken internet kesilecektir. O da en fazla bir saat falan sürer. Kesileceğini mi söylediler?
  • Halen beklemedeyiz.
    Bize söylendiği kadarıyla altyapı anlamında herşeyimiz var, sadece sisteme bir şeyler girilmesinde sorun yaşanıyormuş. 1 günde yapılacak bir şeymiş ama biz 1 haftadır bekliyoruz. Bilgisayara kayıt girildiğinde superonline arayıp fiber modem kurulumu için randevu alacakmış.

Sisteme başvurumuz girildiğinde fiberciler gelip kurana kadar ADSL'imizin kesileceği söylendi. Hatta üst komşu bunu biraz yanlış anlamış, gitmiş ADSL'ini kestirmiş. 1 haftadır internetsiz yaşıyormuş.

Ben ise 2 mbit'lik ADSL, hiç internetten iyidir diyorum ve halen bekliyorum
  • Son durum şu şekilde, dün üst komşumun akşam saati modem kurulumu için randevu aldığını öğrendim ve hazır ekip geliyorken benim de kurulumumu yapsınlar diye sabah 9:30'da Çekmeköy bayiini aradım. Tamam dediler. Hatta, 50 mbit internet istiyorum ama yeni altyapı olduğu için alabileceğimden şüpheliyim, bu yüzden acaba 25 mbit ile mi başlasak dedim. Telefondaki ben size 25 ve 50 mbit'lik iki kontrat göndereyim, siz görevliler ile birlikte test edin istediğinizi imzalarsınız dedi. Pek sevindim.

Dün akşam fiber modem kurulum ekibinin yolunu gözledim. Hakkaten dedikleri saatte geldiler. Ama bir problem vardı, bana da kurulum yapılacağından ekibin haberi yokmuş. Saat 7 civarıydı, tekrar bayii aradım, meğer sistemde hala benim başvurum gözükmüyormuş.

Yani 3 haftadır neredeyse her gün telefonda konuşuyoruz, nasıl daha fazla başvurabilirim bilmiyorum. Eylülden beri apartmana getirmek için uğraştığım interneti üst komşu şu an çatır çatır kullanıyor ve ben hala belki ararlar da, bir güne randevu verirler diye bekliyorum. Belki de hiç aramazlar, bilemiyorum. Sabah 9:30'dan beri belli aralıklarla başvurumu sisteme girip girmediklerini sormak için bayii arıyorum ama açan yok. İsterseniz siz de deneyin, belki özellikle benim numaramı açmıyor olabilirler..

Dün akşam telefondaki kişi kontratı ADSL'den fiber'e çevirmenin zorlu bir iş olduğunu söyledi. Muhtemelen kontratını adsl'den fibere çeviren ilk kişi olduğum için bu kadar uzun sürüyor, zor geliyor olabilir. İnanın hayattan bezdim. Bir yerlere fiber bağlatma süreçlerindeki önemli tarihleri not almışım, buyrun inceleyin:

18 Eylül Fiber internet protokolü ve belgeler apartman yöneticisi imzalı şekilde superonline'a teslim edildi.
    2 Aralık: apartmana fiber kutu geldi., bodrum kata kuruldu.
    13 Ocak haftasının başı: fiber kablolar apartman katlarına kadar uzatıldı.
    17 Ocak Cuma günü fiber internetimizin aktif olduğu söylendi. Bir satış temsilcisi gelip broşür dağıttı, kartvizitini verdi.
    20 Ocak, Satış temsilcisi fiber başvurumu sisteme girdiğini söyledi.
    28 Ocak, üst komşuya fiber bağlandı. Benim başvurumun hala sisteme girilmediği söylendi.

İşte böyle..

• Merhaba,bizde oturduğumuz 10 daireli apartmana fiber internet bağlatmak istiyoruz.Hemen yanımızdaki apartmanda da fiber internet var yani çok da uzak değiliz sizin gibi.Bu başvuru işlemleri tam olarak nasıl oluyor?Yönetici kaşesi demişsiniz.Bizim apartmanda yöneticilik her sene ayrı bir ev sahibine devrediliyor böyle birşey yok.Bizim neler yapmamız gerekir bu süreçte?
  • Merhaba,

Öncelikle superonline'ın bir tane sabit başvuru kağıdı var. Apartmanıza fiber internet bağlanmasını onaylıyoruz. Tüm işletme haklarının superonline olacağını kabul ediyoruz. Kutuyu asla ellemeyeceğiz tarzında şeyler yazıyor. Bu kağıdı superonline satış temsilcilerinden temin edebilirsiniz. Apartman yöneticisi imzalayıp kaşeliyor.

İkinci olarak, bir paragraflık bir metin var; yine yukarıda bahsettiğim tarzda şeyler söylüyor. Bu metin apartman karar defterine yazılıp imzalanıp kaşelenecek ve fotokopisi diğer kağıtla birlikte satış temsilcisine teslim edecek.

Bundan sonrası sizin mahalleden sorumlu olan bayiiye kalmış. Benim tecrübeme göre 4-5 aya kurulumu tamamlayıp abonelik satmaya başlarlar.

**

Apartman yönetiminin ayrıntılarını, nasıl işlediğini tam bilmiyorum açıkçası. Ama bir şekilde apartman çoğunluğunun karar verip, fiber getirmek istiyoruz-kullanımı da superonline'a aittir demesi gerekiyor. Bunun resmi belgesi de apartman karar defteri. Bazı yerlerde bunun yerine daireleri tek tek dolaşıp ortak dilekçeye imza atıldığını da işittim. En sağlıklı bilgiyi satış temsilcisi verecektir.

Superonline apartmana kurulum için herhangi bir ücret talep etmiyor.

• Anladım.Teşekkür ederim.Bu arada fiber internetiniz hayırlı olsun darısı başımıza :)
    Arkadaşlar,

Dün bu mesajı takiben 3 dakika sonra superonline'dan arayıp randevu aldılar. Nazar değer, bir şey olur, bir aksaklık çıkar olmaz diye hemen buraya yazmak istemedim ama bugün dedikleri saatte gelip kurulumu yaptılar. Şu an acayip bir hızda fiber internet kullanıyorum.

Darısı hepinizin başına.
    Sevgilerimle
  • hayırlı olsun güle güle kullan inşallah hep fiber kalır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.