Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (504. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.351
Cevap
201
Favori
529.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Wlanıd 35 olacakmış kusura bakma

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dostlar selam, DSL-AC750 modem router kullanıyorum. Son zamanlarda wifi sinyal kaybı oluyordu ve fişi çek-tak vs şeklinde ya da kendiliğinden bağlantı geliyordu. Ancak artık durum ekli videodaki gibi. Benzer durum yaşayan var mıdır acaba?

Yaptıklarımı da özetleyeyim; Rescue Mode'da ilk sürüme dönüyorum, zor da olsa (birkaç reset sonunda) wifi ışıkları yanıyor ve 20dk kadar wireless olarak internete bağlanabiliyorum. Ardından wifi ışıkları kapanıyor ve internete bağlanamıyorum. Yine rescue üzerinden ilk sürüme dönüyorum ve ilk sürüm sonrası manual güncelleme ile son sürüme geçebilsem de wifi sinyal ışıkları (2.4ghz ve 5ghz) hiç yanmıyor, modem arayüzüne de (192.168.1.1) bağlanamıyorum. Yani güncel firmware ile kablolu veya kablosuz, hiç bir şekilde modeme bağlanamıyorum.

Bu arada internete wan üzerinden bağlanıyorum. 1 numaralı port wan iken, 2 numaralı portu bilgisayara bağlayarak işlemleri yapıyorum.

Videodaki hal; güncel sürüm ve 5 dakikadan daha uzun süre fişi çekili olan cihazın fişi yeni takılmış durumda. Fikir belirtebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU]VID_20211214_201050streamable
    VID_20211214_201050
    https://streamable.com/4s8cnt

• akgonul kullanıcısına yanıt

Benim modemim tamamen bozuldu çöpe attım. Normalde sorunsuz çalışıyordu. Birden internet gitti. Müşteri hizmetlerini aradım iç tesisatta sorun var dediler. Fakat modemden şüphelendim başka modem taktım sorunsuz çalışıyordu. Modemi eve getirdim evdede sürekli bağlantı kopuyordu bazende hiç bağlanmıyordu.

Şimdi keenetic modem aldım. Asustan ziyada şiddetle onu tavsiye ederim.Zaten oldukça ilgileniyorlar forumda ve telegramda aktifler.

• Creative52 C kullanıcısına yanıt

Hocam bende dsl n16 varsa hat değerlerinde oynama oluyor 70 mbit alirken birden internet gidiyor 26 mbitle bağlanıyor gibi sorunlar var.modem kaynaklimi bilmiyorum ama bende keenetic alsam mi diye düşünüyorum siz hangi modelini aldiniz benim uygun fiyata keenetic omni dsl alma şansim var alayim mi ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akgonul kullanıcısına yanıt

Evet, 790 numaralı firmware ile sorun çözüldü. Son çıkan fwyi kesinlikle yüklemeyin hocam.

• En son sorunlu 858'de bırakmıştım hala güncelleme gelmemiş galiba, 790 kullanın rahat edin.TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] 

• tamamdır hocam teşekkürler

• ipv6 çalıştırabilen oldu mu bu modemlerde?

• genclik17 kullanıcısına yanıt

Bende omni dsl aldım gayet memnunun. Bende asus ac750 ve n16 vardı bitanesinde laptopla kablosuz bağlandıgımda kopma sorunu oluyordu. Keeneticden 2 adet aldım biri işyerinde birisi evde hiç kopma sorunu fln olmuyor.

• Creative52 C kullanıcısına yanıt

Anladim bende ethernetle modem xiaomi routera bağlı zaten kablosuz kopma vs olmuyorda hat çok crc hatasi verip kopup hiz falan düşüyor dsl n16 da.

• Asus ac55 nihayet turknet fiberle kullanıyorum ama 2.4 bandında ciddi kötü kesinti ve çok düşük, muhtemelen bu konuyu açanlar olmuştur

• Arkadaşlar selam dsl n16 alarak ben de bu kervana katılmış oldum. Birkaç sorum var.

1 Modemde yüklü olan firmware en güncel görünüyor, en iyisi bu mu yoksa başka sürüm tavsiye eder misiniz?

2 Önerdiğiniz ince ayar vs var mı?

3 Son olarak içinden rj45 patch kablo çıktı bu cat 5/6 mı değil mi nasıl anlarım?

• Selamlar Arkadaşlar,
    Ac55u modemimde fiber 100 Mps hatta 2.4 bandı çok düşük hızda. Ne yaptıysam olmadı fikri olan var mıdır.
    Teşekkürler

• Belki birinin işine yarar, Turknet VDSL ile yaşadığım sorunu şu şekilde çözdüm, downgrade yaparak 790 numaralı sürüm yükledim, internet yavaşlama sorunu çözüldü. Garanti olsun diye hat değerlerini de biraz aşağı çektirdim. Şuan günlerdir açık ve yavaşlama kopma olmuyor. Son sürüm sıkıntılı.

• Öncelikle sağolasın, eski sürümde de denedim ama 2.4 bandındaki hız düşüklüğünü çözemedim. Aynı sorunu Tecrübe eden varsa yardımları ricasıyla.
    Bu arada uzun süredir uğraştığım fiber altyapı ttnet in verdiği modemin yerine kendi modemimi kullanma sorununda çözdüm ama istediğim verimi alamamış olmak beni üzdü açıkcası. Vdsl internetimde n16 kullandığım halde mahlalleden bile çeken internetimin, Ac55u iyi bir modem ve antenli olmasına rağmen tplink archer c5v antensiz modem ile aynı çekim gücünü vermesi bende hayal kırıklığı yarattı. Servis sağlayıcı kısıtlaması olduğunu düşündüğümden sanırım modem kaynaklı olmadığını anlamış oldum. Ya daha etkili bir modem almalıyım ya da servis sağlayıcıda güç konusunda sınırlama var diye düşünüyorum
    Sadece bilgi selamlar

• fuatmeral F kullanıcısına yanıt

Wifi ayarlarından kanal seçimini otomatikten manuele ayarlayarak deneme yanılma yoluyla deneyin. 5gz wifiyi kapatıp deneyin, Asus kararlılık ayarları var, onları kurcalayıp deneyin.

Evet benim denemelerime göre de ac51 modelinde 2.4ghz bandı diğer modemlere göre yavaş kalıyor. Ama 5ghz 80mbit alırken 2.4 de 50-60 larda takılıyor. Çok da sorun etmedim.

Diğer modemim Zyxel 2.4 bandında 80i verebiliyordu.

• Tam benim yorumladığım gibi tecrübe etmişsiniz… Türknet üzerinden 5Ghz bandında 100-110 almama rağmen 2.4 50’lerde. Açıkcası bu sprun değil ama çekim mesafesinin bu kadar düşük olacağını hiç düşünmemiştim. verdikleri modemden kaynaklı kısıtlama var diye düşünürken, kendi modemimde de aynı olması ilginç geldi. Ac55 güçlü bilirdim. Diğer tavsiyelerini uygulayacağım teşekkürler

• 5 kapattım manuel kanalı 6 ve 11 ile demedim ama 50” lerde kalıyor. Dediğiniz gibi 2.4 bandı için asussal sorun olabilir..

Teşekkürler her şey için

• Merhabalar özel mesaj yazamıyorum kusura bakmayın tel ekleme yerini bulamadım

• Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    Aşağılara doğru paylaştım mesajlarımı takip edin konunun en sonuna ekran görüntüsü atarsanız kontrol edeyim

• 
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.