Şimdi Ara

YENİ GOLF 6 KULLANAN VARMI? (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
827
Cevap
4
Favori
163.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ercanahmet

yeni gelen highlinelarda otomatik katlanan yan aynalar, otomatik yanan farlar,yağmur sensörü,kendiliğinden kararan dikiz aynası gibi sensörleri kaldırmışlar ve stepneyide araç üzerindekilerden değil çelik jantlı yapmışlar.
    doğuş işte donanım arttıracağına donanım eksiltiyor.
    benim araçta gelmiş ama yukarda dediklerim yokmuş ve hepsi böyle gelmiş dediklerine göre. bunları çıkartıp yerine rcd 510 koymuşlar talep o yöndeymiş.
    ahhh ahhh hanımı bir vazgeçirebilsem şu araçtanda bende doğuşa bulaşmadan mutlu mesut yaşayabilsem.

Yuh yani saçmalığa bakİyiki geçen sene almışız arabayı.

• quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

quote:

Orjinalden alıntı: miracle40

quote:

Highline golf sahiplerine bir soru, stepne üzerindeki jant, aracın üzerindeki ile aynı mı?

Aracı alırken sadece stepnin yerinde olup olmadığını kontrol etmiştim. bu nedenle tam emin olmamakla birlikte araç üzerindekiyle aynı jant değil diyebilirim. Ancak yarın kontrol edip size doğru cevap yazarım.

sanırım benim aracımda opsiyonel olarak aracın üstündeki jantlara sahip bir stepe var. opsiyon listesinde geçiyor ve 330 liralık fark ödüyorm, satıcı sunroof+rcd510 eklenmiş fiyat olarak o fiyatı verdi ancak, rcd510 highline'da standart hale geldi ve rcd510 fiyat farkı 330 lira değil 750 lira olması lazım. Satıcıya sordum, yok o stepneyi opsiyon listesinde eklemişler ama highlinelarda öyle zaten filan geveledi biraz. Aracı teslim alırken kontrol edeceğim, eğer araç üzerindeki jantlar değilse ya da sizden gelen cevaba göre fark ödenmeden o jantlar geliyorsa, bi güzellik yaparım onlara.

Stepnedeki jant araç üzerindekilerle aynı . RCD510 için ben 700 tl fark ödemiştim. Ancak arkadaki VW logosu altında ben kamera yeri göremedim. Bir boşluk var ancak orası tutup bagaj kapağını yukarı kaldırmak için diye düşünüyorum. Zaten RCD510nun özelliklerinin yarısını Türkiyede kullanabiliyoruz,kaldı ki kamera. Eğer telefon altyapısı için servisler yazılımsal birşeyler yapmaya başlarsa denemek gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracle40 -- 21 Şubat 2009; 15:19:33 >

• quote:

Stepnedeki jant araç üzerindekilerle aynı . RCD510 için ben 700 tl fark ödemiştim. Ancak arkadaki VW logosu altında ben kamera yeri göremedim. Bir boşluk var ancak orası tutup bagaj kapağını yukarı kaldırmak için diye düşünüyorum. Zaten RCD510nun özelliklerinin yarısını Türkiyede kullanabiliyoruz,kaldı ki kamera. Eğer telefon altyapısı için servisler yazılımsal birşeyler yapmaya başlarsa denemek gerekir

sıfırda yeni çıkanda varmıymış peki kamera arka logoda birde servise filan gidersen yoksa eyer ek olarak sipariş ediliyosa tam fiyatı neymiş o kameranın tesisat bağlanıyo geri vitese takınca otomatik logo kalkıyo bunu sonradan o logoya yaptırmak mümkünmüymüş

• quote:

yeni gelen highlinelarda otomatik katlanan yan aynalar, otomatik yanan farlar,yağmur sensörü,kendiliğinden kararan dikiz aynası gibi sensörleri kaldırmışlar ve stepneyide araç üzerindekilerden değil çelik jantlı yapmışlar.
    benim araçta gelmiş ama yukarda dediklerim yokmuş ve hepsi böyle gelmiş dediklerine göre. bunları çıkartıp yerine rcd 510 koymuşlar talep o yöndeymiş.
    ahhh ahhh hanımı bir vazgeçirebilsem şu araçtanda bende doğuşa bulaşmadan mutlu mesut yaşayabilsem.

Ben size bişey söyliyim sizi ayak üstü uyutmaya çalışmışlar. Sakın ordan araba maraba almayın. Highline o kadar para ver sensörler bile olmasın yok öyle iş. Şimdi vw.com.tr'ye baktım ve yeni highline'lara rcd510 eklenmiş dogru diyosunuz fakat diğerlernin hepsi duruyo(yagmur-far sensörü, katlanan ayna vs) bilginiz olsun. Bence o aracı almayın. Başka bayilerle konuşun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 21 Şubat 2009; 17:05:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kaya5789

quote:

Ben size bişey söyliyim sizi ayak üstü uyutmaya çalışmışlar. Sakın ordan araba maraba almayın. Highline o kadar para ver sensörler bile olmasın yok öyle iş. Şimdi vw.com.tr'ye baktım ve yeni highline'lara rcd510 eklenmiş dogru diyosunuz fakat diğerlernin hepsi duruyo(yagmur-far sensörü, katlanan ayna vs) bilginiz olsun. Bence o aracı almayın. Başka bayilerle konuşun.

benim aklıma şu geldi acaba arkadaşımıza comfortline nı demiş olmasınlar kandırmaca hani bilmiyom yinede günahlarını almıyım

• sorun isterseniz gelen highline ların çoğunda sensörler yokmuş.
    dediğim eksikler içinde toplam 730 lira düşmüşler fiyattan.
    valla bende şok oldum sırf bu sensörler yüzünden vakti zamanında comfortline almamıştım.
    bana kalsa çoktan vazgeçtimde hanımı ikna edemiyoruz birde doğuş indirimi olunca başka araba istemem diyor.
  • quote:

O zaman benim fiyatta bir yanlışlık var, Opsiyon listem şu şekilde:

(B4B) ŞEKER BEYAZI -----------------------------0
    (XU) MISIR PÜSKÜLÜ BEJİ -----------------------0
    (PLB) AYNA PAKETİ (elek. katlanır ayna, coming home, yağmur, ışık sensörleri, ayak böl. aydınlatma, kendiliinden kararan dikz.----- 450 TL
    (PS5) SUNROOF----------------------------------1.150 TL
    (RHC) RCD 510 -----------------------------------450 TL
    (1G3) ALİMİNYUM YEDEK JANT-------------------205 TL
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TOPLAM = 2.255 TL + ÖTV,KDV

highline fiyatının üzerine 2.188 tl (ötv, kdv dahil) fark ödüyorum ancak sunrof 1.860 tl ve geriye 328 lira kalıyor !

Satıcım rcd510 farkı olduğunu söylüo ancak listeden 328 lira tutan tek parça yedek jant.

Sizin verdiğiniz bildiye göre yedek jant aynı diosunuz, o zaman benden niye onun parasını alıolar acaba highline'da giderek donanım çalmaya mı başladılar, benim de aklıma takıldı şimdi, pazartesi satıcımla bu konuyu tekrar görüşeyim. Bir de zahmet olucak size ama arabanın bagajında bir yerlerde donanım listesi gibi bir şey oluyormuş ordan (1G3) kodlu donanımı kontrol edermisiniz, emin olmak için =), yardımlarınız için teşekkür ederim ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elrohir -- 21 Şubat 2009; 18:39:13 >

• Golf 6 'nın piyasada sayısı arttı sanırım ki bir kaç gündür görüyorum.

Benim anlayamadığım neden Vw de aksesuarlar kesin bir şekilde belirli değil? Şimdi Highline da RCD510 standart mı opsiyonel mi? Elekt katlanır ayna Far ve Yağmur sensörü var mı yok mu? Stepne Al. jant mı değil mi? Ne karmaşık bir durum. Acaba Sitesinde güncelleme mi yapılmıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OmerG

Golf 6 'nın piyasada sayısı arttı sanırım ki bir kaç gündür görüyorum.

Benim anlayamadığım neden Vw de aksesuarlar kesin bir şekilde belirli değil? Şimdi Highline da RCD510 standart mı opsiyonel mi? Elekt katlanır ayna Far ve Yağmur sensörü var mı yok mu? Stepne Al. jant mı değil mi? Ne karmaşık bir durum. Acaba Sitesinde güncelleme mi yapılmıyor?

Bu hafta bir parti araba geldi, siparişlerini ve kaporalarını verenler arabalarını almaya başladılar, saysını bu günlerde artmış olabilir. RCD510 artık standart, sadece bu partide rcd510 ile ilgili problem var.

Sensörler de var, ancak Türkiye'deki highline donanımı Almanya'dakinden farklı olduğundan sipariş geçerken hatalı sipariş geçtiklerinden eksik gelmiştir, zaten arkadaşın söylediğine göre paket fiyatı kadar indirim yapıyorlar.

Stepne işi ise biraz karışık miracle40 arkadaşta var, ve yanılmıyorsam o ekstra bir fark ödemedi bende de var ama 330 lira fark ödüyorum. Pazartesi satıcımla konuşup indirim yaptırmam gerekiyor bu durumda. Tabi miracle40 (1G3) kodunun donanım listesinde bulunup bulunmadığını söylerse daha bir destekli giderim satıcının yanına, tabi diğer highline kullanıcıları da durum nedir haber verseler daha iyi olucak. =)
    ---------------------------

Bunun haricinde bir sorum daha var cruise control acaba mesafe kontrollü mü yoksa değil mi? Önümüze araç çıkınca kendi yavaşlayıp araç yol verince eski hızına kavuşacak mı yoksa frene basıp tekrar ayarlamak mı gerekecek?

• @xuniq
    stepne bundan önceki partide alaşım jantmış ama bu partide gelenlerde çelik jant şeklinde gelmiş.
    bana gelen araçta kontrol ettiğimde stepne çelik janttı ve bana söylenen stepne ve sensörlerin fiyatının düşülerek fiyat çıkartıldığıydı ama senin fiyat teklifine baktığımda ayna paketi olarak gözüken opsiyon bana gelen araçta yok ve toplam fiyattan sadece onun parası düşülmüş gözüküyor benim teklifte.
    yani kısaca doğuş stepneyide değiştirip ondanda para kazanmaya çalışıyor gibime geliyor.
    bence stepnenin fiyatını düşürebildiğin kadar düşürmeye çalış derim.
    allah kolaylık versin valla.
    bende şuan yana yakıla ayna paketli highline arıyorum valla o kadar para verdikten sonra 750 lira daha verip o kadar özelliliği almamak bana çok saçma geliyor açıkçası.
  • quote:

quote:

Bu hafta bir parti araba geldi, siparişlerini ve kaporalarını verenler arabalarını almaya başladılar, saysını bu günlerde artmış olabilir. RCD510 artık standart, sadece bu partide rcd510 ile ilgili problem var.

Sensörler de var, ancak Türkiye'deki highline donanımı Almanya'dakinden farklı olduğundan sipariş geçerken hatalı sipariş geçtiklerinden eksik gelmiştir, zaten arkadaşın söylediğine göre paket fiyatı kadar indirim yapıyorlar.

Stepne işi ise biraz karışık miracle40 arkadaşta var, ve yanılmıyorsam o ekstra bir fark ödemedi bende de var ama 330 lira fark ödüyorum. Pazartesi satıcımla konuşup indirim yaptırmam gerekiyor bu durumda. Tabi miracle40 (1G3) kodunun donanım listesinde bulunup bulunmadığını söylerse daha bir destekli giderim satıcının yanına, tabi diğer highline kullanıcıları da durum nedir haber verseler daha iyi olucak. =)

Bunun haricinde bir sorum daha var cruise control acaba mesafe kontrollü mü yoksa değil mi? Önümüze araç çıkınca kendi yavaşlayıp araç yol verince eski hızına kavuşacak mı yoksa frene basıp tekrar ayarlamak mı gerekecek?

Ben eğer sipariş verseydim veya belirtilen özelliklerde bir araç ayırtmış olsaydım büyük sorun olurdu. Mesela o araçtan farklı renk yoksa ve ben ayna paket istiyorsam ne yapacak fiyat düşse ne olurki Sonuçta Highline müşterisi aracının dolu olmasını ister yanılıyormuyum

• quote:

@xuniq
    stepne bundan önceki partide alaşım jantmış ama bu partide gelenlerde çelik jant şeklinde gelmiş.
    bana gelen araçta kontrol ettiğimde stepne çelik janttı ve bana söylenen stepne ve sensörlerin fiyatının düşülerek fiyat çıkartıldığıydı ama senin fiyat teklifine baktığımda ayna paketi olarak gözüken opsiyon bana gelen araçta yok ve toplam fiyattan sadece onun parası düşülmüş gözüküyor benim teklifte.
    yani kısaca doğuş stepneyide değiştirip ondanda para kazanmaya çalışıyor gibime geliyor.
    bence stepnenin fiyatını düşürebildiğin kadar düşürmeye çalış derim.
    allah kolaylık versin valla.
    bende şuan yana yakıla ayna paketli highline arıyorum valla o kadar para verdikten sonra 750 lira daha verip o kadar özelliliği almamak bana çok saçma geliyor açıkçası.

evet, pazartesi günü küsüratı sildirmeyi planlıyorum. Evet, her ne kadar çok gerekli ve pahalı donanımlar olmasa da çok işlevsel keyfili özellikler, ben de aynı mantıktan dolayı higline alıyorum. inş. bir highline boşa çıkar da değiştirirsiniz siz de. Ben de geçen hafta değiştirdim rcd310 vardı rcd510 almak istiyodum rcd510+sunroof aldım.

• quote:

quote:

Bayiinin verdiği faturayı biraz inceledim ve enteresan birşeyle karşılaştım. Ben aracı 47.400'e almıştım ancak fatura 45.659 üzerinden kesilmiş. Faturada 5 kalem malzeme görünüyor:
    1) 5K14G2 Golf 1.4 TSI 122 hp Highline Manuel
    2) X6X6 X6X6 Fırtına Grisi
    3) S/XT Titanyum Siyahı
    4) 3B5 Child Seat Anchor for Child seat system
    5) RHC RCD 510 4*20 watt,8 speakers
    Ancak karşılarındaki "Tutar" bölümü boş ???
    Acaba faturaya yansıtılmayan kısım plaka,sigorta ve vergi işlemleri için mi alındı? Bundan önce açıkçası hiç dikkat etmemiştim. Bagajda bahsettiğiniz şekilde bir donanım listesi görmedim. Ancak döşemenin altına tekrar bakayım. Bulabilirsem sizi haber veririm.
    Bunun dışında bendeki cruise controlde mesafe kontolü yok. Dediğiniz özellik ACC "adaptive cruise control",sanırım Türkiye'ye gelen araçlarda olmayan bir özellik. Bizimkilerinde bulunan sistemde frene ve deriyaja basıldığında sistem otomatik olarak devre dışı kalıyor, tekrar devreye almak için +/- hız ayarlarına basmak gerekiyor. Ayrıca cruise controldeyken gaza basıldığında hızlanmıyor, gaz pedalı devredışı kalıyor.
    Bunun dışında konuyla pek ilgisi yok ancak gece yolculuklarında sağa veya sola dönüşlerde ön sis farlarından dönüş yönünde olan, otomatik olarak yanıyor ve daha geniş bir alanı görme imkanı veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracle40 -- 22 Şubat 2009; 12:50:56 >

• quote:

Bayiinin verdiği faturayı biraz inceledim ve enteresan birşeyle karşılaştım. Ben aracı 47.400'e almıştım ancak fatura 45.659 üzerinden kesilmiş. Faturada 5 kalem malzeme görünüyor:
    1) 5K14G2 Golf 1.4 TSI 122 hp Highline Manuel
    2) X6X6 X6X6 Fırtına Grisi
    3) S/XT Titanyum Siyahı
    4) 3B5 Child Seat Anchor for Child seat system
    5) RHC RCD 510 4*20 watt,8 speakers
    Ancak karşılarındaki "Tutar" bölümü boş ???
    Acaba faturaya yansıtılmayan kısım plaka,sigorta ve vergi işlemleri için mi alındı? Bundan önce açıkçası hiç dikkat etmemiştim. Bagajda bahsettiğiniz şekilde bir donanım listesi görmedim. Ancak döşemenin altına tekrar bakayım. Bulabilirsem sizi haber veririm.
    Bunun dışında bendeki cruise controlde mesafe kontolü yok. Dediğiniz özellik ACC "adaptive cruise control",sanırım Türkiye'ye gelen araçlarda olmayan bir özellik. Bizimkilerinde bulunan sistemde frene ve deriyaja basıldığında sistem otomatik olarak devre dışı kalıyor, tekrar devreye almak için +/- hız ayarlarına basmak gerekiyor. Ayrıca cruise controldeyken gaza basıldığında hızlanmıyor, gaz pedalı devredışı kalıyor.
    Bunun dışında konuyla pek ilgisi yok ancak gece yolculuklarında sağa veya sola dönüşlerde ön sis farlarından dönüş yönünde olan, otomatik olarak yanıyor ve daha geniş bir alanı görme imkanı veriyor.

İlginiz için teşekkür ederim, ödediğiniz miktar faturalandırılmamış olsa da metalik renk + rcd 510 ödediğiniz miktara denk geliyor. Stepne farkı ödememişsiniz. Ben de hiç olmazsa 188 liralık bir küsürat var onu düşrmeye çalışıcam. Bundan sonra highlinelarda çelik jant gelicek galiba.

• imjuli...golf 1 in içi lancerın içinden daha kalitelidir..
  • Stepnenin çelik jant olmasının bence hiç bir anlamı yok.
    Eski golf gti de ince lastik vardı. Üzerinde 60 km/h i geçmeyin yazıyordu. Sonuçta lastik patladığında sizi en yakın lastik tamircisine götürecek bir lastik olmalı bagajda.
    Benim golf 5 gt de koskoca 225/45 R17 orjinal jantlı lastik var. Resmen acıyorum. Bagajı küçültüyor. Ağırlık yapıyor. Bence gerekli değildi... Fiyatı düşürüp ince lastik koysalardı daha tercih ederdim.
  • ZDRAVEY MURADOVSKİY,
    Bazen stepneyle 1 hafta sürdüm oluyor, o zaman da ince lastık çok sıkıntılı.
    Saygılar.
  • quote:

Aracın bagajına ve bana bayiinin verdiği dosyalara detaylıca baktım ancak herhangi bir donanım listesi bulamadım. Dediğiniz parçalar acaba ekstra olması durumunda faturaya yazılan parçalar olabilir mi?
    Fiyat düşürme işine gelince, adamcağızlar araç başına 300-400tl kazanıyorlarmışşşş. Durduk yere ekmekleriyle oynamayın bence Ben,,arabamı alırken satış danışmanı, "Doğuş hem normal fiyatı hem de kampanyalı fiyatı halka duyuruyor. Böyle olunca biz de kampanyalı fiyat üzerinden satmak zorunda kalıyoruz. Araç başına bize kalan 300-400TL arası bir para" demişti. Kaba bir hesapla bu adamların çalışanların paralarını ödemek ve giderleri karşılamak için günde minimum 20 araç satmaları gerekiyor. Açıkçası fiyatta pek bir indirim yapabileceğini sanmıyorum. Ama inşallah gaflet anlarına denk gelir de istediğiniz fiyata aracı alabilirsiniz

• arkadaşlar hızlı bir cevaba ihtiyacım var, solarmaster marka film için 450 lira fiyat verdiler. ne dersiniz film çektireyim mi?
  • quote:

arkadaşlar hızlı bir cevaba ihtiyacım var, solarmaster marka film için 450 lira fiyat verdiler. ne dersiniz film çektireyim mi?

Sanırım ön kaput için soruyorsunuz. Ben ziebartta 60 cm'lik filmi 419TL'ye çektirmiştim. Volkwagen servisinde ise 3M 30cm'lik filmi 300'e çekiyorlardı. Her ikisi de garantili. Ancak filmde önemli olan güneş altında renginin solmaması ve daha da önemlisi istenildiğinde çıkartılırken alttaki boyaya zarar vermemesi. benim söylediğim iki markada da bu garanti var. Bir önemli nokta da film çektirmeden önce boya koruması yaptırmalısınız.Çünkü ileride film sökülmek istenildiğinde, boya koruması yapılmazsa, filmin altında kalan boya ile diğer bölümler altında renk farkı olabiliyor. Benim tavsiyem eğer maliyeti ağır gelmezse ziebartta diamond gloss yaptırmanız (sıfır araçlara yapılan bir boya koruma uygulması) ve üzerine burdan 60'lık film çektirmeniz. Çünkü golflerin önü yere daha yakın ve 30 ve 45 cm'lik filmler pek işe yaramıyor.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.