Şimdi Ara

Yeni Hondalarda continenetal lastik?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Haftasonu mersindeki bayide yeni civiclerde continental lastik olduğunu görünce merak ederek sordum.Yetkili arkadaş continental lastiklerin daha az ses yaptığından bahsetti.Benim aracımda şu an michelin var ve yenilemem lazım.Eğer continental iyiyse ondan alabilirim.Ne dersiniz?

• Continental sert hamurlu bir lastik, michelin ona kıyasla daha yumuşak. Ben michelinle değiştirmeyi düşünüyorum üzerindeki lastikler eskidiğinde, bozuk zeminlerde daha konforlu olur kanaatimce.
  • civiclerde fabrika çıkışı verilen lastikler artık continental premium contact2 oldu.bu lastik eskiden fabrika çıkış lastiği olarak kullanılan bridgestone lastiklerden daha yumuşak ve sessiz olsada genel manada sert lastikler arasındadır.sert lastiklerinde hem avantajı hemde dezavantajı var her tip lastik gibi.sert oldugu için uzun sure dayanır ama ses,konfor,guvenlik gibi alanlarda dezavantajlı konuma geliyor...şahsi goruşum bu lastikler(cont.) eski bridgestone 'lardan daha yumuşak hamurlu ve sessiz..kesinlikle idare edebilecek lastiklerdir.bridgestone 'lar için aynı şeyii soyleyemiyecegim dogrusu..saygılar
  • benim aracımdaki lastikler bridgestone turanza ve hiç memnun değilim yol sesi açısından.(psikolojikteolabilir)michelin bana hiç bir sorun cıkarmadı. ama kimileri michelininde eski kalitesini bozdugunu soyluyor suan için ozellikle kışlıklarda.
  • Ben bridgestone turanza lastiklerimi michelin lastiklerle değiştirdim dediğiniz gibi yumuşak hamurlu oldukları için konfor açısından çok güzel yol seside bariz şekilde azaldı bunun yanında yol tutuş ve frenajdada bariz iyileşmeler oldu ben çok memnunum iyiki değiştirmişim diyorum eğer lastiklerini değiştirmek isteyen olursa rahatlıkla tavsiye edebilirim michelin lastikleri.Zaten diğer aracım focustada 5 senedir michelin kullanıyorum şimdiye dek eksi bir yönünnü görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brada -- 20 Şubat 2007; 14:33:39 >
  • Brada,
    Michelin in hangi türü? Yönlü lastik mi?
    Tşk.
  • Michelin Pilot Alpin aldım kış lastiği. Biraz pahalı bir lastik fakat hakettiğini düşünüyorum.
     Yeni Hondalarda continenetal lastik?

biraz taksitleri hafiflesin yaz lastiği araştırması yapıp 4 adette yaz lastiği alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brada -- 20 Şubat 2007; 16:21:14 >
  • Acele yazayım derken başlığı bile continenetal yazmışım :) Neyse...Dediğim gibi arkadaşlar ben de michelin kullanıyorum ve genel olarak memnunum.Zaten michelinin de halk arasında olumlu bi imajı var.Yine de bayiideki arkadaş bunu belirtmeme rağmen continental tavsiye edince az da olsa kafam karıştı.Bu durum bende biraz da komşunun tavuğunun komşuya kaz gelmesi düşüncesini oluşturdu galiba...
  • Arkadaşlar ben de 3-4 ay önce eski arabamın lastiklerini değiştirmek istedim...Aracımın üzerinde Bridgestone Lastikler vardı...Bunları tanesini 40 YTL ye satıp, 120 YTL ye Michelin aldım...Lastik satıcısı Bridgestone un Michelin in diğer alt markası olduğunu söyledi...Piyasadaki en iyi lastiklerin Michelin olduğundan bahsetti...Ben de aracımdaki Bridgestone lastikleri kendisine 40 Ytl ye satıp yerine 120 Ytl ye Michelin aldım...Yeni lastikler daha az ses yapıyor ve frenajı daha iyiydi...
  • arkadaşlar aracımdaki bridgestonelarda turkiyede uretilmiştir diyor,bana cok ilginc geldi. ben trdeki tek lastik fabrikasının petlas oldugunu zannederdim.
    ama michelin gibisi yok sanırım. kullananlar bilir
  • Michelin Pilot serisi iyidir. Arkadaşlar civic'lerde sesi daha azaltır. Ama en sessiz ve performanslı lastik istiyorsanız Nokian'ı tavsiye ederim. Herkes duymamış olabilir ama çok iyidir.
  • Michelin Pilot kullanıyorum çok memnunum yol tutuşu iyi ve yol sesi çok gelmiyor.
  • bridgestone verdiler bana eskiyince lastik büyük olasılık michelin pilot alırım
  • ARKADAŞLAR
    ,BENDE DAHA ÖNCE ESKİ KASA CİVİC VARDI VE LASTİKLERİ NOKİAN İLE DEĞİŞTİRDİM.ÇOK MEMNUNDUM VE EN AZINDAN LASTİK VE YOL SESİ İÇERİYE ÇOK DAHA AZ GELİYORDU.
    ŞU AN JAZZ KULLANIYORUM BU LASTİKLERDE BİRAZ ESKİSİN YİNE NOKİAN İLE DEĞİŞTİREĞİM.
    TAVSİYE EDERİM.
    O ZAMAN FİYATI DİĞERLERİNDEN BİRAZCIK PAHALI İDİ.
  • Continental Premium Contact ve Premium Contact2 serisi lastikler gerçekten çok başarılı lastiklerdir.

Almanya'da Autobild tarafından lastiklerle ilgili yapılan test sonuçlarına bakıldığında sınıfında genelde üst sıralarda olan (bazen de birinci olan) bir lastiktir.

Yıllardır kendi otomobilime Conti Premium Contact serisi alırım, arkadaşlarıma aldırırım, memnun olmayan yok diyebilirim,

En son babamın Honda Accord 3.0 V6'ya Continental Premium Contact2 aldık ve çok memnunuz.
  • Ben bugüne kadar lastiğini değiştirip de memnun olmayan kimse görmedim. En berbat lastiği bile alsa söylediği ; "yeni lastikleri bir taktık yol tutus ve konfor acaip arttı abi" lafı atasözü olacak neredeyse. Ee heralde yani, o kadar para vermiş seçmiş almış.. Psikolojik olarak lastikler ona güven verecek... Bu değişmez bir kuraldır arkadaşlar..

Mesela ben Bridgestone Turanza ER300 aldım.. Forumda sorsan herkes sert lastiktir ses yapar iyi değil diyor. Ama 4 ayrı profesyonel test şirketinin test sonuçlarını toparladım ortalamasını aldım en yüksek puan ER300 çıktı. Gittim ve aldım. Adamlar en profesyonel şartlarda testlerini gerçekleştiriyorlar. Test firmalarının sonuçlarının daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Ama yine de herkes psikolojik olarak kendini en güvende ve konforda hissettiği lastiği alsın. İçiniz rahat olmadıktan sonra en iyi lastik olsa ne yazar.. Benim içim test firmalarının önerdiği lastiği alınca rahat ediyor. O yüzden öyle yaptım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxy007 -- 27 Şubat 2007; 11:51:33 >

• proxy zaten civiclerde fabrika çıkışı bridgestonelar er300 mu yani o senin ovdugun lastikmi?
    sen aldıgında continentalmi vardı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: proxy007

Ben bugüne kadar lastiğini değiştirip de memnun olmayan kimse görmedim. En berbat lastiği bile alsa söylediği ; "yeni lastikleri bir taktık yol tutus ve konfor acaip arttı abi" lafı atasözü olacak neredeyse. Ee heralde yani, o kadar para vermiş seçmiş almış.. Psikolojik olarak lastikler ona güven verecek... Bu değişmez bir kuraldır arkadaşlar..

Mesela ben Bridgestone Turanza ER300 aldım.. Forumda sorsan herkes sert lastiktir ses yapar iyi değil diyor. Ama 4 ayrı profesyonel test şirketinin test sonuçlarını toparladım ortalamasını aldım en yüksek puan ER300 çıktı. Gittim ve aldım. Adamlar en profesyonel şartlarda testlerini gerçekleştiriyorlar. Test firmalarının sonuçlarının daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.

Ama yine de herkes psikolojik olarak kendini en güvende ve konforda hissettiği lastiği alsın. İçiniz rahat olmadıktan sonra en iyi lastik olsa ne yazar.. Benim içim test firmalarının önerdiği lastiği alınca rahat ediyor. O yüzden öyle yaptım..

Bende lastiklerimi değiştirip memnun kaldığım için ve aldığım lastiklerin iyi olduğunu forumdaki diğer arkadaşlarla paylaştığım için söylediklerini üzerime alındım ve cevap verme gereği duydum.

Öncelikle ilk pragrafta yazdıkların herkes için geçerli değil böyle bir genelleme yapmak yanlış olurki ben lastiklerini değiştiripte memnun kalmayan bir çok kişi gördüm duydum yazdıklarını okudum. Aldığım bir ürün kötü olsa bile iyi diyecek kadar yada kötü olduğunu bilipte ben aldım başkalarıda alsın onlarda benimle aynı kaderi paylaşsın diyecek kadar psikolojik takıntıları olan bir insanda değilim. Bu yüzden aldığım lastiklere önceki lastiklerden iyi oldukları için iyi diyorum verdiğim parayıda hakkettiğini düşünüyorumki başkalarınada tavsiye ediyorum.

Bunun yanında sıfır bir araçla gelen 4-5 aylık lastikleri iyi olsalardı eğer neden kalkıp 1000ytl veripte başka marka lastiklerle değiştireyim birde sadece ben değil bir çok yeni civic kullanıcısı bu turanza er300 lerin iyi olmadıklarını memnun kalmadıklarını söylediler. Hadi bunuda geçiyorum Honda yeni civiclerin üzerindeki lastikleri bir süre sonra continental lastiklerle değiştirmiş yani continental lastiklerle satışa sunmuş bu değişim sürecinden sonra yeni civic sahiplerinden lastik konusunda foruma hiçbir şikayet iletilmedi o zaman senin güvenilir olduğunu düşündüğün test firmaları bence o kadarda güvenilir değil.Ben yazdıklarımdan bu sonucu çıkarıyorum. Bu arada bende nereden baksan aşağı yukarı 10 senedir kullandığım lastik markasının bir lastiğini aldım. Yeni lastiklerini güle güle kazasız belasız kullanırsın işallah.

• Yanlış anlaşılmasın ben forumdaki kimseyi kastederek birşey yazmadım. Genel çevremden edindiğim kanaatleri aktarıyorum.. Önceki mesajda da dedim yine diyorum, herkes kullanırken kendini rahat hissettiği lastiği alsın. Benim seçim kriterim farklı.. Onu belirttim sadece..

Bu arada benim honda civiclerde continental var. Herhangi bir şikayetim yok. Turanza ER300'leri eski toyotama alıp taktım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.