Şimdi Ara

Yeni Ibiza 1.2 TSi DSG - Yeni Clio 4 0.9 - Toyota Auris 1.33 (Hangisi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır araç almayı planlıyorum. 3 araç arasında kaldım.

Yeni Seat Ibiza 1.2 TSi DSG (Reference veya Style) - Fiyat: 33.500 TL Ref. / 36.400 TL Sty.)
    Yeni Renault Clio 4 0.9 Turbo (Touch veya Icon) - Fiyat: 35.323 TL Touch / 36310 TL Icon)
    Toyota Auris 1.33 Comfort - Fiyat: 37.000 TL

Araç seçiminde zorlandığım noktalar;
    - Ibiza'nın motoru muhteşem ancak özellikle reference donanım diğerlerinin gerisinde kalıyor (aynaları boyayacaklar)
    - Clio 4'ün teknolojisi, esp olması, tasarımı dikkat çekiyor ve en önemli özelliği çok düşük yakıt tüketimi ancak Renault ön yargısı ve performansı diğerlerinin gerisinde
    - Auris C segmenti bir araç olması, en konforlusu olması ve dolu donanıma sahip olması güzel ancak 2013 yılında yeni kasası geliyor ve genel olarak hantal bir araç

Bu 3 araç içerisinde gönlüm Ibiza'ya yakın ancak reference ve style paket arasında tam 3000 TL fark var. O farkı vermeye değer mi bilemedim. Ayrıca Ibiza diğerlerine göre doğru bir tercih olur mu onu da bilemedim.

Fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

• ibizanın dolu paketinde bile bildiğim kadarıyla 4 hava yastığı var ve esp yok, ikisi de opsiyon olarak alınabiliyor ve fiyat uçuyor
    ibiza sadece motor şanzıman ikilisinin güzel olması ile ön plana çıkıyor bence
  • Hepsiyle bi test surusu yap reno kullanmadim ama toyota ile seat arasinda ,seat sanziman ve motoru ile ayni zamanda surus keyfiyle hosuna gideceginden eminim.
  • dsg den tsi den millet neler cekiyor. yeni clio cok tarz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini denedim dediğiniz gibi Seat sürüş keyfi bir adım önde ancak onun içerisinde de Reference paketi ile Style paketi arasında kaldım. Reference seviye ile Style arasında 3000 TL fark var. Bu kadar değer mi bu farkı vermeye?
  • clioda esp her türlü donanım var çok güzel bir araç ama cidden kalitesiz bir iç döşeme ve malzeme var aynı şeyler seat için de geçerli. 4 yeni clio baktım galerilerde 3 nün de kaput açma yeri kırılmıştı plastikten yapılmış düğmelerden çıt çıt sesler geliyor bunlara bak sonra canını sıkmasın derim
  • Clio olacaksa Icon donanımlı alırdım. Yerinizde olsam Ibiza'yı elerdim, Auris ve Clio ile test sürüşüne çıkarak kararımı verirdim. Clio en tutumlusu olacaktır üç araç arasında. Auris ise en rahatı. Öncelikleriniz arasında geniş iç hacim yer alıyorsa Auris alırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Icon donanımlı Clio tercihim olurdu.
  • Yerinizde olsam auris alıp lpg taktırır binerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dobest

Yerinizde olsam auris alıp lpg taktırır binerdim

Kesinlikle katılıyorum.

Ne olursa olsun biri C digerleri B segmenti araç
  • Test sürüşü yapmadan Toyota'nın 1.33 litrelik motorlu aracını almamak lazım.

Kimine göre yeterli gelebilir ancak bana göre vasatın da altında bir motor.

• Auris diorum sinif farkindan sonra clio sonra ibiza hatta ibiza demiorum bile

• C sınıfı araba varken C sınıfı alınır.
    1.33 eğer uçmak istemiyorsanız gayet yeterli bir motor.
  • auris C sınıfı. dikkate al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

Auris diorum sinif farkindan sonra clio sonra ibiza hatta ibiza demiorum bile

+1
  • C sınıfı varken C sınıfı alınır mantığı kişiden kişiye değişir. Ben, tam donanımlı modellerin çok daha fazla keyif verdiğini düşünen biriyim, bu nedenle C sınıfı baz model bir araç yerine B sınıfı tam donanımlı bir araç tercih edebilirim. Segment seçerken asıl önemli olan ne kadar hacime ihtiyaç duyduğunuzdur. C sınıfı mı alayım, küçük MPV mi alsam, orta büyüklükte MPV mi yoksa D sınıfı mı alsam gibi soruların cevabı büyüklükte saklıdır. Otomobiller arasında çok bir fark yok, neticede fabrika çıkış fiyatları arasında oldukça düşük farklılıklar var. Örneğin bir C ve D sınıfı otomobil arasındaki fiyat farkının büyük çoğunluğu, büyük boyutlar nedeniyle daha fazla kullanılan metal ve plastik aksama gitmektedir. Çok küçük bir miktar fiyat farkı konfor donanımlarına gitmektedir. Bizdeki vergi sisteminden dolayı fiyatlar arasında uçurum olduğu için, insanlar segment değiştirince çok büyük farklılıkların olacağını düşünerek yanılmaktadırlar.

• Clio
  • Ibiza'yı direk eleyin. Auris ve Clio'yu test edin öyle karar verin. Ben olsam Auris'i tercih ederdim. Clio'dan daha fazla yakar ve ara hızlanmaları daha zayıftır başka bir eksik yanı yok. Diğer konularda Auris önde.
  • Clio derim
  • ön yargılı olman gereken marka seat..!!
    satış rakamlarına bak ne demek istediğimi anlarsın..

Bence Clio 4 bu seçenekler arasında en iyisi.. Kasası yeni değişti, teknolojileri yeni, 2. eli kuvvetli...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.