Şimdi Ara

Yeni Kart Darboğaz Sorunu Sistemde Yaşadığım Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim şu ; Q9300 2.5GHZ ( OC'siz şu anda default) , 4GB 800MHZ Kingston Ram , GTX 295 Zotac , Asus Rampage Formula mainboard, 750Watt ToughPower Thermaltake.

Yaklaşık 6 ay önce sistemde sorunlar çıkmaya başladı. Oyun oynarken vs sürekli driver hatası almaya başladım. (Görüntü kurtarildi vs sorunu ) , son 2-3 aydır da görüntü tamamen gidiyor, monitör kararıyor ve sol üst köşede "analog/digital" diye ard arda uyarı veriyor. Bu noktadan sonra reboot etmem gerekiyor ama ilk reboot'ta bilgisayar açılmıyor. Açıırken ekran kartı hatası veriyor, şu 1 uzun 3 kısa ses duyuluyor.

Herneyse, driver değiştirdim vs temiz yüklemeler yaptım ama eninde sonunda bu hataları hep alıp durdum. Hatta ekran kartını söküp temizledim, yeniden termal macunladım ramlerine kadar. Isıyı kontrol ediyorum yük altında bir gpu 66 diğeri 58 falan seyrediyor. Yani ısı sorunuda yok kartta ama ne yaptım ettim bir türlü düzeltemedim şu sorunu.

En son ekran kartını öteki bilgisayar taktım, aynı sistem sadece ramlar 1066MHZ ve orada sorunsuz çalışıyor gibi duruyor.

Kendi bilgisayarımada idarelik 9400GT taktım en azından günlük işlerimi halledebileyim diye.

Şimdi diyorum hazır indirimler varken yeni bir ekran kartı alsam ve denesem mi acaba ?

1000TL'ye kadar harcayabilirim, bugün Vatan sitesinde 680GTX'lere baktım 1,100TL civarı. Alsam değer mi değmez mi, yoksa ciddi darboğaza girermi bilgisayar. 560ti'lere bakıyorum keza 600-700TL yani arada acayip bir farkta yok.

Kısacası ikilemde kaldım ne yapsam karar veremiyorum. CPU'yu OC'lerim heralde 3GZH civarlarına gerekirse, bilmiyorum bir yararı olur mu..

Birde psu'dan şüphelensem mi acaba bu sorunların kaynağı olarak ? Gerçi psu da arıza olsa genel bir sorun yaşamam gerekmez mi 9400GT'yle de ?

Bir fikir verin :)

• Senin ilacın 7850.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin sorunu 9800gtx amp kartımla yaşamıştım.Nekadar uğraştıysam düzelmemişti.En sonunda ekran kartımı değişmiştim.Ekran kartından kaynaklanan bir sıkıntı bence..
  • Walla butun hafta sonu araştırdım okudum. msi pe 670 gtx oc alıcam gibi duruyor. CPU'yu 3.3ghz'e OC'ledim dün. Bilmiyorum ne kadar bottleneck yaratacak 670 ile ama, ilerde değişirsem anakart ve cpu , 670'i gene kullanabilirim gibi geliyor, en az 2-3 sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deamien

Walla butun hafta sonu araştırdım okudum. msi pe 670 gtx oc alıcam gibi duruyor. CPU'yu 3.3ghz'e OC'ledim dün. Bilmiyorum ne kadar bottleneck yaratacak 670 ile ama, ilerde değişirsem anakart ve cpu , 670'i gene kullanabilirim gibi geliyor, en az 2-3 sene.

GTX 660 deneyin? Gerçi ihtiyaclarınız belirler durumu.
  • inventusta 660ti pe asus 860TL , 670PE OC 997 TL , arada 110TL fark var, değer mi 660 almaya ?
  • ekran kartınızın bellekleri sorunlu büyük ihtimalle

vatana powercolor hd 7850 pcs+ 2 gb gelmeye başlamış ay sonu yine %25 indirim olur 420 tlden alın ondan 1 tane fazlasıyla işinizi görür

1100 e kadar çıkabileceğinizi söylemişsiniz msi 670 pe önerim olur çok iyi ve sessiz bir kart 2 hafta önce kadar arkadaşıma aldırdım çok memnun karttan ama elinizdeki işlemcide darboğaz olacaktır mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 15 Ekim 2012; 1:22:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni laptopumda sorunlar
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.