Arkadaşlar Yeni Mazda3 almayı düşünüyorum Sedan Touring AT modeli siyah renk liste fiyatı metalik farkıyla 40,400 Mazda Özaydın 37,900 e bırakıyor aracı inceleyip görüşlerini yazabilirseniz http://www.ozaydinotomotiv.com/araclar/mazda3.html
her yerde yazdım...bu fiyatlarla mazda alınmaz..
mazda2 yi 29900den başlattılar geçen sene, önce 26000lere sonra 22binlere indirdiler.mazda 3ü 28e, mazda6 yı 42bine verdiler..... şu an 2nin başlangıç modeli 31bin lira (gerçi geçen seneki 1.3tü bu seneki 1.5 ama taş çatlasın 2 bin lira oynar) ....satılır mı bu? Sorarsan satıyoruz diyorlar...
focus 1.6 115 bg titanium düz vites 35900 + metalik boya..Ford pazarlığı ile ünlüdür. Hazır arabalar artık satılamıyorken ve firmalar ufak ufak kampanyalara başlamışken bu focus rahatlıkla 35e alınır....focusun 35 e satıldığı yerde donanımı çok daha zayıf olan (gerçi focusta esp yok mazda3te standart ama geri kalan donanımda focus eziyor ) 105 bglik mazda3ün edeceği fiyat hadi hadi 31-32bin liradır...Unutmayın 8 ay önce ÖTV %37iken bunlar eski kasaları 28den sattı. ÖTV de düşmeye rağmen mazda3ün giriş modelinin bu kadar fiyatının artması kurla murla açıklanamaz...
Alırsanız güle güle kullanın ama ben düz vites impresiv sedana taç çatlasın 35 veririm...Eylül sonuna doğru tüm firmalarda indirim bekliyorum. Mazdayı dediğim gibi verdiler alırım, vermediler onlar düşünsün...para bende arabaların onların otoparkında....Bu seviyede ben VW veya Forda bakarım..
Bu fiyatlara kesinlikle çok pahalı Saygılar..
Focus otomatik vites alternatifini sadece 100 beygirlik motorla vermeyi surdurdukce aradigi satis rakamlarini zor bulur. DIzel + otomatik veya 115'lik benzinli + otomatik alternatifleri cikacak mi, dusunuluyor mu?
Daha az önce mazda 3 touringin üstünden indim.Şuanda piysadaki C segmenti japonların en iyisi.Malzeme kalitesi japonlardan beklenilmeyecek kadar iyi.Çok şaşırdım açıkcası.Ön konsol falan çok şık gerçekten.Touring modeli baz versiyon olmasına rağmen maşallahı var baya dolu bir araç.Çoğu baz modelde olmayan donanımlar mevcut.Örneğin elektrikli katlanır aynalar-ESP-Kol dayama-Deri direksiyon, el freni ve vites kolu-Direksiyonda bi dünya düğme-CC-Sis farı vs vs araç güzel yani.Motoruda 105 HP olmasına rağmen yeterli bence.Ama fiyatı konusunda birşey diyemiceğim.Ayrıca yakıtıda düşük değil.Rakiplerinden biraz fazla yakıyor.
40milyara ne arabalar var ya mazda'ya gelene kadar...
O parayı mazdaya vericeğime 2.el passat alırım paşa paşa binerim.
90 küsür ödül aldı dünyada.. kim ne derse desin fazlasıyla hakediyor.. hiç bir özelliği olmayan (rakiplerinden üstünlük acısından) modeller Türkiyede yok satıyor.. bu nasıl tüketici bilinci anlamakta zorlanıyorum..
45.000 tl verip civic alır bizim milletimiz,sonra mazda pahallı der. mazda çok dolu bir otomobil kim nederse desin, keşke okadar param olsada alsam. alternatif düşünmem bile ama bütce meselesi işte, eski kasa dynamic araştırıyorum bende.
Sorular ve cevaplar... 1-Hangi marka araç kullanıyorsunuz.Kaç model 2-Motoru kaç. 3-Ş.i Yakıt- ş.d yakıt nasıldır.Ne tür yakıt kullanıyorsunuz. 4-performansından memnunmusunuz? 5-Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz İşçilik Nasıl? 6-Konfor olarak nasıl?Süspansiyonlar,yol tutuşu vs. 7-Frenleri nasıl?Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz? 8-Ses yatılımı nasıl? 9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz? 10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız? 11-Kaç kmdesiniz?Suana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir? 12-fiyat ve kac yıldır aracın sızde oldugu? 13-Hiç yolda bıraktımı 14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz.
1-Mazda 3 1.6 dynamic 2006model HB 2-MZR 1.6 Litre DOHC S-VT 3-Şehiriçi yakıt değerim bilgisayarda 9,6 lt görünüyor şehiriçi ve şehirdışı karışık.55 lt'lik bir depo ile yaklaşık 420km civarı ,Şehirdışı ise 600e yakın yapıyorum.Benzinli. Çok yakıyor bazen 350km ancak yapabiliyorum. 4- Performans olarak Kalkışlarda motor biraz yavaş kalıyor,Ara hızlanmalar iyi max 196 yaptık. 5-Malzeme kalitesi olarak iyi fakat işçilik çok iyi değil plastik sesleri geliyor.Aracın süspansiyonlarının sert olmasından kaynaklanan kasislerde falan aracın plastik kısımları ses getiriyor.80bin km'de. 6-Süspansiyonlar sert geldi bana ön ve arka her ikiside.Şehir içinde çok hissedilmesede uzun yolda biraz sıkıntı oluyor.Fakat yol tutuşu mükemmel 7-Frenleri çok iyi.Güvenlik sınırında durabiliyor.Otomatik vitesli. 8-Ses yalıtımı olarak memnun değilim içeri Opel Astra ile kıyasladığımda motor ve lastik sesi daha fazla geliyor.Uzun yolda kafa şişiriyor 9-yetkili servislerinden memnun değilim.İşten anlamayan adamları vermişler,zaten mermerlerin barbaros cd yerini devretmişler özel bir servis yine mazdaya bakıyor.Bakım masrafları 400,450 civarı ilk defa bu gittiğimde 80bin km bakıma 250 ödedim.Onuda bir arkadaş mazda malzeme kalitesini düşürecek demişti 3 ay önce sanırım onun etkisinden dolayı fiyat düştü. 10-Hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım ilk aracımda mazda3'tü fakat kaza sonucu şanzımanı falan dağıttım araç perte çıktı. 11-80bin kmdeyim.Bir problemle karşılaşmadım. 12-2006da sıfır 39,500e aldım. 13-Hiç yolda bırakmadı. 14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz. Hayır yakıtı fazla tükettiğinden Şehir içi kullanımım fazla olduğundan daha farklı bir araç tercih ederim...
Bir doktor arkadaşım kullanıyor onun bana anlattığı şekliyle foruma ekledim..
quote:
Orijinalden alıntı: shadow99tr
Sorular ve cevaplar... 1-Hangi marka araç kullanıyorsunuz.Kaç model 2-Motoru kaç. 3-Ş.i Yakıt- ş.d yakıt nasıldır.Ne tür yakıt kullanıyorsunuz. 4-performansından memnunmusunuz? 5-Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz İşçilik Nasıl? 6-Konfor olarak nasıl?Süspansiyonlar,yol tutuşu vs. 7-Frenleri nasıl?Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz? 8-Ses yatılımı nasıl? 9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz? 10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız? 11-Kaç kmdesiniz?Suana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir? 12-fiyat ve kac yıldır aracın sızde oldugu? 13-Hiç yolda bıraktımı 14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz.
1-Mazda 3 1.6 dynamic 2006model HB 2-MZR 1.6 Litre DOHC S-VT 3-Şehiriçi yakıt değerim bilgisayarda 9,6 lt görünüyor şehiriçi ve şehirdışı karışık.55 lt'lik bir depo ile yaklaşık 420km civarı ,Şehirdışı ise 600e yakın yapıyorum.Benzinli. Çok yakıyor bazen 350km ancak yapabiliyorum. 4- Performans olarak Kalkışlarda motor biraz yavaş kalıyor,Ara hızlanmalar iyi max 196 yaptık. 5-Malzeme kalitesi olarak iyi fakat işçilik çok iyi değil plastik sesleri geliyor.Aracın süspansiyonlarının sert olmasından kaynaklanan kasislerde falan aracın plastik kısımları ses getiriyor.80bin km'de. 6-Süspansiyonlar sert geldi bana ön ve arka her ikiside.Şehir içinde çok hissedilmesede uzun yolda biraz sıkıntı oluyor.Fakat yol tutuşu mükemmel 7-Frenleri çok iyi.Güvenlik sınırında durabiliyor.Otomatik vitesli. 8-Ses yalıtımı olarak memnun değilim içeri Opel Astra ile kıyasladığımda motor ve lastik sesi daha fazla geliyor.Uzun yolda kafa şişiriyor 9-yetkili servislerinden memnun değilim.İşten anlamayan adamları vermişler,zaten mermerlerin barbaros cd yerini devretmişler özel bir servis yine mazdaya bakıyor.Bakım masrafları 400,450 civarı ilk defa bu gittiğimde 80bin km bakıma 250 ödedim.Onuda bir arkadaş mazda malzeme kalitesini düşürecek demişti 3 ay önce sanırım onun etkisinden dolayı fiyat düştü. 10-Hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım ilk aracımda mazda3'tü fakat kaza sonucu şanzımanı falan dağıttım araç perte çıktı. 11-80bin kmdeyim.Bir problemle karşılaşmadım. 12-2006da sıfır 39,500e aldım. 13-Hiç yolda bırakmadı. 14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz. Hayır yakıtı fazla tükettiğinden Şehir içi kullanımım fazla olduğundan daha farklı bir araç tercih ederim...
Bir doktor arkadaşım kullanıyor onun bana anlattığı şekliyle foruma ekledim..
Tip ve kalite olarak ben hastasıyım aslında ama ikinci el alırım alırsam birde yakıt tüketimi yüksek olduğundan lpg taktırırım.Fakat bazı mazda3lü araçlarda magnezyun sübap kapakları lpg yüzünden eridiğinden lpg önermiyorlar.30 bin kmde tonlarca masraf cıkarmış lpg yüzünden öyle diyenler var..
Güzel bir araç Mazda 3 Impresive modeli full. Ama fiyatı yüksek gibi 3-4 bin TL aşağıda olması gerekli bence
O sırıtkan ön tasarım ve yüksek yakıt tüketimi ile C sınıfında benim için sonlarda gelir.
ben de kötü bir araba demedim...Biz hem ayrı mazda forumunda, hem buradaki mazda bölüm ve başlıklarında tartıştık bu konuyu...Mazda iyi yönetilmiyor ve bu güzelim arabalara yazık ediyorlar...insanlar geçen sene ağustosta 27bine mazda2 aldı, aralıkta 21bine...Bu kadar büyük indirim yapılır mı? Millet bir daha yüksek fiyattan bu arabayı alır mı hiç düşünmediler...
eylül sonu ÖTv indirimi biterken fiyat inebilirler, yok eylülde yapmadılar aralıkta kesin benim dediğim yerlere gelecektir..Şimdi alıp 4 ay sonra 5 bin düşerse fiyatı sinirlenmeyin ....
NOT: Benimki öngörüdür kesinlik yoktur..Araba alıp almamam kararınız size bağlıdır...Ben dediğim gibi sedan impresive düz vitese hemen 35 veririrm ama onlar 41 istiyor (daha lpg masrafı var)...Daha dün tanıdığım bir mazda satıcısı ile konuştum. Bu sene henüz fiyatlarda gevşeme yok biraz tedarik sorunu çekiyoruz. Eylülde gevşeme olmayabilir ama aralıkta elde kalanlar olursa kesin indirim yaparlar dedi.Ama elde kalan olmazsa da o zaman indirim yapmazlar dedi.....
1.6 araba 196 mı yapıyor yaw. hemde çok yakıyor ne ödülü vermişler buna. resmen öküz gibi benzin yakıyor buna 15 lira bile verilmez 55 lt 350 km şehir içi yuhh
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme