Şimdi Ara

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
21.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    4500 dolar amerikada memur maasi orda da iyi para,ama bi yonden haklisiniz bizim aldigimiz maas norvec de asgari ucret zaten bu isi yapanlar genelde ukrayna-hint-filipinliler ve turkler.yunanlar italyanlar ingilizler cruise gemilerinde daha iyi sartlarda calisiyor.
    Kaptan maasi 12k dolar maas Amerika sartlarinda da cok iyi para.

Belli bi sure sonra karaya gecme imkanida var karada da iyi maas aliyorsun.

bazilari csb demis.
    Isim gucum yok milletin aldigi maasimi paylascam insanlar milyon kazaniyor ben 4k maasin havasini atmak icin konu mu acicam.

Bilgilendirmek icin actim csb olsa zaten meslek bilgimde olmaz

Piri Reis Universitesinden mezunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 5 Şubat 2020; 21:4:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • therichestman T kullanıcısına yanıt
    Bir hocam vardı, denizci ulke yoktur ac insan vardır derdi. Sektörü Filipinliler çok denizci olduğundan mi açlıktan mi domine ediyor hala düşünürüm. Ilk cumlende yazdiklarin dogru, tayfalarin cogu bu milletlerden cikiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok iyi para ama boyle omur gecmez, saglam yatirimlar yaparsin umarim, hayirli olsun.

• jinjin kullanıcısına yanıt
    Sebebi dolar kurunun bu ülkelerde düşük olması ve alınan maasın o ülkede iyi standartlarda olması.
    Ukrayna da doktor maası 500 dolar.Gemici maası 1500 dolar.

Hiç Norvecli Isvecli gemici göremezsiniz cünkü orda zaten amele bile 3000 dolar asgari ücret kazanıyor.Neden gemiye cıksın.Ordaki denizciler offshore gemilerinde petrol ve enerji arayan gemilerde calısıyor.Orda maaşlar 20-30 000 dolara kadar cıkıyor.

Ben yatta da calıstım.

Birde mega yat olayı var zaten ordaki maasları yazsam üzülürsünüz
    mega yatta ascı maası 5000 euro + tip ( charter yatsa)
    kaptan maası 20-30 000 euro + tip

mesela Kısmet isimli yat bir charter yattır.
    bunun haftalık kirası 1.200 000 eurodur ( haftalık 10 milyon tl)
    bunda 1 hafta tatil yapmak icin 10 milyon tl veriyor müsteri ve yüzde 10 bahsis bırakıyor inerken
    oda 1 milyon eder.

O yatta 28 calısan var

28 kişilik bir ekip calısıyorsa orda bu 28'e bölünür kişi bası haftalık 30.000 tl bahsis alırsınız üstüne maas

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli

incelemek isteyen link
    www.yachtcharterfleet.com
    KISMET Yacht Charter Price (ex. Kismet II) - Lurssen Luxury Yacht Charter
    https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-37804/kismet.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 5 Şubat 2020; 21:33:11 >

• 9 aylık maaşımı bir ayda alıyorsun hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aylarca denizde olmak zor değil mi psikolojik açıdan?

• Hocam bende mezun olarak bu bölümü yazmayı düşünüyorum staj bulmak cok zor diyorlar doğrumu
    NOT = torpilim yok

• Hocam çalıştığınız gemi kaç dwt?
  • bence bazı şeyler para değil. hayatının belirli dönemi sırf gemide, sosyaleşmeden, uykusuz ve yorgun geçiyor. arkadaşınla hafta sonu mekana gitmek istesen yok, bayramda ziyaret etmek istesen yok, home office yapayım bugün desen yok.

bence değmez. ama herkesin yapısı farklı tabi. o tür hayatı seven de vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 5 Şubat 2020; 23:11:14 >
  • Bende gemi mühendisi olcam

• Sürekli iş bulunabiliyor mu peki
  • En çok üzüldüğüm meslek gruplarından biridir kaptanlar. Hadi sen bir Türk olarak doları 6 ile çarpıyorsun o tarafı seni cezbediyordur, aynı işi avrupalı da 4-5 bin için yapıyor. Yüzbinler vereceğiz ama yılda 8-10 ay durmadan çalışacaksın deseler ben kabul etmem yapıma çok ters.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ak Sakalsız Dede

therichestman

Nick baslik uyumu (!)

Hesabi da bugun acmis (!)

SS dedigini internette herkes bulup paylasir aslanim

Kisaca Bool Story Cro
    Boş yapma

• Valla sozum konu sahibine, sen hic bakma burda yazanlara yok sosyal hayat yokmus, yok hersey para degilmis. Senin su kazandigin parayi kazanmak icin listenin ilk sirasina kendilerini yazarlar imkanlari olsa. Para dedigin boyle kazanilir yok neymis 2000 euro maas alip sehirde insan gibi yasamakmis. Yaklasik 2 aydir bende Cruise gemilerinde calismak istiyorum ama sizin gibi muhendislik fakultesi mezunu degilim. Aksine ingilizce uluslararasi iliskiler okudum.
  • Gemide nasil geciyor gunler hocam? Limanlarda ne kadar kaliyorsunuz ortalama? Inip karada takilacak zaman oluyor mu cok?
  • Kimse kimseye durduk yere yüksek maaş vermez. Denizcilikte iyi para var ama yaşadığın hayat, hayat değil.
  • Stereo Palma kullanıcısına yanıt
    Cruise gemilerinde ortam daha sosyal karadaki hayattan daha guzel cruise gemisinde calisan yabanci arkadaslarim var biliyorum
    ingilizceniz iyise cruise gemilerinde calisma sansiniz var
    msc-carnival-princess-aida-viking sitelerinde is ilanlari oluyor.

Dogru gemideki ortam karadaki ortam gibi degil ama karada 5000 tl maas alsam en iyi ihtimal evin kirasiydi faturasiydi yemegiydi derken gidecek 3000 tl kalcak 2000 tl maas bir kafeye oturdun mu fiyatlara bakarak bi turk kahvesi icmek hesap kitap yapmak fare kapanindan kurtalamamak hep bi kisir dongude kalmak daha kotu

en guzeli denizde calisip yatirim yapip bir anca kisir donguden kurtulmak karada pasif gelir elde etmek

bu meslek fakir aile cocugu meslegi
    bir an once toparlanip + ya gecmek icin yollardan biri
    benimde aklima gelen yol buydu

surekli ayni sirkettemi calisiyorsun is bulmak nasil diye sormuslar

genelde staj yaptigin yerde ise basliyorsun
    her sirket kendi ihtiyaci kadar personel alir ve onlarla devam etme niyeti vardir Sirkerlerde sinyorita diye bir uygulama vardir.Sirkette kaldikca maasin artar.her kontrat 50 dolar-100 dolar daha fazla maas alirsin

sirkette 20 gemi varsa ona gore personel alirlar
    onlarla o 20 gemiyi cevirirler

staj bulmak suan zor ama ne kadar arastirdiginiza bagli
    benim calistigim gemi 20 000 dead weight onuda sormuslar
    ortalamanin ustu Turk sirketlerinde kimyasal gemiler genelde 6000 dead weight

kimyasal gemiler limanlarda uzun kalmaz
    ellecleme hizli oldugundan 1 gun -2 gun kalirlar afrika ulkerinde biraz daha uzun

bu surede kisitli zamanla 2-3 saat disari cikabilirsin
    kuruyukte 1 hafta kalirsin ortalama onda daha fazla zamanin olur

denizciligin diger avatanjida parayla gidemeciginiz yerleri gidip gorebilme imkanidir.

o acidan vizyonunuz biraz daha gelisiyor
    degisik meslek herkes yapamaz

bir gun gelir firtinada yataktan dusersiniz
    bir gun gelir gunesin batisini ve denizin en guzel manzaralarini kicta mangal partisi vererek izlersiniz

Tanker de bu olaylar biraz daha kuralci tabi sigara icmek bile yasak guvertede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 5 Şubat 2020; 23:18:49 >

• Omur ecmez oyle.

• Hocam çerez paranızı atın da öğrenci evimizi dizelim

Gerçekten düşünmedim değil de çok zor iş. Kolay gelsin umarım daha çok kazandığınız güzel gelecekler olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.