Şimdi Ara

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
21.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okul yeni bitti ilk kontratımı attım uzakyol 4.kaptan olarak tanker sirketinde başladım maas 4150 yu es dollar.

Bu bölümde calısmak için yani uzakyol kaptanı olmak için İlgili Üniversitelerin "deniz ulastırma ve işletme mühendisliği" bölümünü bitirmek ve 12 ay zorunlu staj yapmanız lazım.Bu stajlar 3-3-6 ay olarak dagılır genelde yani 1.sınıfın yazında stajer olarak cıkarsınız aynı sekilde 2.sınıfın yazında ve 3.sınıfın ikinci döneminde uzun staja cıkarsınız.

Kontrat usulu calısırsınız gemi tipine ve sirkete göre değişir sartlar.Tankerde bu 4 aydır.
    Yani gemide 4 ay calısır karada 1-2 ay dinlenir tekrar gemiye cıkarsınız.
    Tanker de maaşlar daha yüksektir ama calısma sartları yorucudur.
    Kontrat sartlarına göre değişiklik gösterebilmekte ama her sey dahil maaş veren sirketlerde izindeyken para almazsanız.

yılda 8 ay calısıp 4 ay tatil yapsanız (ortalama 200 000 tl para kazanıp 4 ay tatil yapma imkanı)
    Gemide calısma ortamı zor ve uykusuz oluyor genelde özellikle tankerde

internet var -tv var -play station vs de var ama ben bi kere bile oynamadım yada tv izlemedim vaktim olmuyor
    makineciler takılıyor genelde ps de

2.kaptan maasları tankerde suan 8000-10 000 dolar
    kaptan maasları 10 000-15 000 dolar

bu maaslar tanker gemileri icin.

3 yılda bir rütbe atlıyorsunuz
    hızlı calısırsanız 32-33 yasında kaptan olursunuz.

ama gemide gecen zaman genelde çöp.Ama ofiste karada calıssam 4k maas alıp sabah 6 da metroya binip aksam 8 de tekrar full ceken metrobüslere binip eve gitmekte bana göre değil

thank you for listening
    any question

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 5 Şubat 2020; 11:53:0 >

• 4500 dolar amerikada memur maasi orda da iyi para,ama bi yonden haklisiniz bizim aldigimiz maas norvec de asgari ucret zaten bu isi yapanlar genelde ukrayna-hint-filipinliler ve turkler.yunanlar italyanlar ingilizler cruise gemilerinde daha iyi sartlarda calisiyor.
    Kaptan maasi 12k dolar maas Amerika sartlarinda da cok iyi para.

Belli bi sure sonra karaya gecme imkanida var karada da iyi maas aliyorsun.

bazilari csb demis.
    Isim gucum yok milletin aldigi maasimi paylascam insanlar milyon kazaniyor ben 4k maasin havasini atmak icin konu mu acicam.

Bilgilendirmek icin actim csb olsa zaten meslek bilgimde olmaz

Piri Reis Universitesinden mezunum
    vardiya usulu calısırız ticari gemilerde yari askeri sistem vardır.Yani sen 4.kaptansan üstünde 3.kaptan 2.kpt ve kaptan vardır bunlara saygılı olman lazım.
    3.kpt ve 4.kpt seviye olarak aynıdır sadece 3.kpt biraz daha tecrübelidir.

2.kaptana ve kaptana özellikle saygılı olman gerekir.Dediklerini yapman gerekir onların dedikleri haricinde herkesin kendi sorumlu oldugu bölüm vardır.Diğer calısanlar yani senin altların gemiciler vs aynı sekilde sana saygılı olurlar.

Genel olarak vardiya tutma (yani gemiyi köprüüstünden yönetme ve seyir işini yaptıktan sonra) 4 saat kendi diğer işlerini yaparsın )

çoğu sirkette kısaca
    4.kaptan emniyet ve güvenlik ekipmanların bakımından
    3.kaptan rota cizmekten köprüüstü cihazların bakımından
    2.kaptan yük alımından ve gemi stabilisinden sorumludur

kaptan vardiya tutmaz hiç bir iş yapmaz ama her sey den sorumlu odur.Sadece takibinden ve işlerin yapıldıgına bakar.Denetleyicidir.Gemideki "wise man" odur.Tıkandıgımız yerlerde yardımcı olur iyi biriyse kendi deneyimlerini öğretir kötü biriyse sadece bağırır cağırır.Her iş yerindeki patronlar gibi yani

Tankerde tehlikeli yük tasıdıgımız için bir cok kural vardır.Bu kurallara uymaya calısmak ve her seyi kitabına uygun yapmak mesai saatlerinden fazla calısmayı gerektirir ki işler yetissin buda uykusuzluga ve yorucu tempoya neden olur
    Bu yuzden maaslar daha yuksektir diğer gemi tiplerine göre.

Hayırlı olsun mesajınız icin tesekkürler :)
    zor meslek ama biran önce yüksek maas kazanıp birikim yapmak icin güzel meslek.
    mesleğimi hem seviyorum hem sevmiyorum
    Bir denizci kardeşiiniz olarak yaziilanlara ithafen birseyler yazmak istiyorum.
    Öncelikle burada yazdiğin yazidaki amacin nedir? Sidik mi yariştiriyorsun? millete kazandiğiin parayi yazip meslekten adam akilli bahsetmeyip daha meesleğe başlamamiş gençlerin üzerinde nasil bir etki biraktiğinin farkindamisiin?
    Mesleği yapmayi düşünen arkadaşlar önerim mesleği yapmayin.
    Tankerde yaziilan maaş allinir hatta daha fazlasi alinir Maasin bu kadar fazla olmasinin sebebi tankerde zombiye dönüşmmenizin karşiliğidir.Uyumazsin yemek yiyemezsin soluduğun hava 7 24 kimyasal veya gazdir gemisiine göre değişir dişlerin ve saçlrin dökülür metabolizman bozulur
    Normal kuru yük gemi kontratlari 6 8 aydr tanker ise 4
    Tankerde çalişan insanlarin çoğu üzülerek söylemek istiyorum fakat ya hastalikla uğraşiiyor yada direkt kafadan 2 3 tahtasi eksiliyor erkenden ölme olayina girmek istemiyorum ben burada kendi fikrimi belirtiyorum bu arada gördüklerimi yaziyorum
    Tankerlerde çalişmayi denizcilik olarak görmüyorum.O şartlar çok agir parasi az bile burada şu mesaji görüpte özenen arkadaşlar lufen 2 3 defa düşünün
    Farkindaysaniz Gemide yaşadiginiz hasret dünyadan insanlardan uzak kalma saçma izinsiz sürekli iş temposu saçma sapan personellere katlanip çalişma cenazelere gidememe iş bulmanin zorluguna maaşlarin gittikçe düş tüğüne hiç deginmediim bile
    Diyeceklerim bu kadar telefonda bu kadar yazabildim aklima gelenleeri kisaca yazmak istedim bir denizcinin söyle bir konu acip şu şekilde mesajlar yazmasi ise ayri bir üzücü ...
    Bu basit bir iş değil bu para az bile zaten yüksek değil maaş
    Zamanim oldukça yazicam buraya
    Pruvaniz neta olsun sağlicakla
    bence bazı şeyler para değil. hayatının belirli dönemi sırf gemide, sosyaleşmeden, uykusuz ve yorgun geçiyor. arkadaşınla hafta sonu mekana gitmek istesen yok, bayramda ziyaret etmek istesen yok, home office yapayım bugün desen yok.

bence değmez. ama herkesin yapısı farklı tabi. o tür hayatı seven de vardır.
    Para için denizde sürünüp onca kaba saba anlayışsız arasında çile çekeceğime, aylarca başka insan görmeden onlara muhtaç olacağıma gider 2.500 TL ye krallar gibi çalışır akşamına evime aileme gelirim daha iyi. Parası batsın kafada ki tahtalar la sağlığımGittik den sonra. Not : kimi, Kimsesi olmayan, insanlardan bıkmış, asosyallikle arası iyi olanlar ve sağlığını düşünmeyenler için tercih edilebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

SSK'lı Gemi Kaptanlarının Maaşları

Gemi kaptanlığı, uzmanlık ve sorumluluk gerektiren zorlu bir meslektir ve kaptanların maaşları genellikle deneyimlerine, yeteneklerine ve çalıştıkları gemi türüne göre değişir.

uzakyol kaptan maaşları genellikle kıyı şeridine yakın bölgelerde çalışan gemi kaptanlarına göre daha yüksektir. Bunun nedeni, uzak yolculukların daha uzun süreler alması ve kaptanların denizde daha fazla zaman geçirmeleridir.

gemi kaptanları ne kadar maaş alıyor sorusunun kesin bir cevabı yoktur, çünkü maaşlar işverenler ve sendikalar arasında müzakere edilmektedir. Ancak, tecrübeli kaptanların genellikle yıllık 50.000 dolardan fazla kazandığı bildirilmektedir.

gemi kaptanı maaşları, kaptanın sahip olduğu lisans türünden de etkilenebilir. Örneğin, sınırsız tonajlı gemileri komuta edebilen kaptanlar, daha sınırlı lisanslara sahip kaptanlardan daha yüksek maaşlar alabilirler.

Genel olarak, kaptan maaşları rekabetçidir ve bu meslek, yüksek gelir potansiyeline sahip istikrarlı ve tatmin edici bir kariyer yolu sunar. Bu alanda başarılı olmak için, güçlü liderlik becerilerine, teknik bilgiye ve zorlu ortamlarda çalışabilme yeteneğine sahip olman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bir gününüz nasıl geçiyor tam olarak biraz anlatır mısınız? Bir de insanlarla muhatap olmanız gerekiyor mu? Hayırlı olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dubleonursuz D kullanıcısına yanıt
    vardiya usulu calısırız ticari gemilerde yari askeri sistem vardır.Yani sen 4.kaptansan üstünde 3.kaptan 2.kpt ve kaptan vardır bunlara saygılı olman lazım.
    3.kpt ve 4.kpt seviye olarak aynıdır sadece 3.kpt biraz daha tecrübelidir.

2.kaptana ve kaptana özellikle saygılı olman gerekir.Dediklerini yapman gerekir onların dedikleri haricinde herkesin kendi sorumlu oldugu bölüm vardır.Diğer calısanlar yani senin altların gemiciler vs aynı sekilde sana saygılı olurlar.

Genel olarak vardiya tutma (yani gemiyi köprüüstünden yönetme ve seyir işini yaptıktan sonra) 4 saat kendi diğer işlerini yaparsın )

çoğu sirkette kısaca
    4.kaptan emniyet ve güvenlik ekipmanların bakımından
    3.kaptan rota cizmekten köprüüstü cihazların bakımından
    2.kaptan yük alımından ve gemi stabilisinden sorumludur

kaptan vardiya tutmaz hiç bir iş yapmaz ama her sey den sorumlu odur.Sadece takibinden ve işlerin yapıldıgına bakar.Denetleyicidir.Gemideki "wise man" odur.Tıkandıgımız yerlerde yardımcı olur iyi biriyse kendi deneyimlerini öğretir kötü biriyse sadece bağırır cağırır.Her iş yerindeki patronlar gibi yani

Tankerde tehlikeli yük tasıdıgımız için bir cok kural vardır.Bu kurallara uymaya calısmak ve her seyi kitabına uygun yapmak mesai saatlerinden fazla calısmayı gerektirir ki işler yetissin buda uykusuzluga ve yorucu tempoya neden olur
    Bu yuzden maaslar daha yuksektir diğer gemi tiplerine göre.

Hayırlı olsun mesajınız icin tesekkürler :)
    zor meslek ama biran önce yüksek maas kazanıp birikim yapmak icin güzel meslek.
    mesleğimi hem seviyorum hem sevmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 5 Şubat 2020; 12:14:41 >

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende tankerde calısmayı istiyorum ama kara tankeri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibidi Gonzales -- 5 Şubat 2020; 20:9:47 >
  • ben de 2.sinif guverteyim bu yaza staja cikacagim hangi gemi tipi onerirsiniz hocam bir de yasiniz kac

• Yaklaşık 5 aylık maaşımı 1 ayda alıyorsun. Şartları da ona göredir tabii. Hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sarmaşık filmini izledin mi

• Emre D kullanıcısına yanıt
    Sonick S kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler umarım sizde daha cok kazanırsınız.

Meslek zor sabah 8 de kalkarsın gece 12 de yatmısındır.Gecenin 2 sinde telefon calar gemi limana yanasıyor.manevraya kalk diye. 2 saatlik uykuyla kalkarsın manevrayı yaparsın sonra limanda gelen giden olur onlarla ugrasırsın.Sabah 8 olur zaten saat.Tüm gün o 2 saat uykuyla kalırsın.
    Aileni özlersin.Evlilik hayatı zor. bunlar dezavantaj

Ama türkiye sartlarında mezun olur olmaz böyle para veren baska bir meslek yok.
    27-28 yasında 2.kaptan oluyorsun maas oluyor o zaman 50-60k tl 4 ay calısıyorsun hesapta 250k tl para oluyor 4ayda

zor ama böyle olaylarıda var işte o yüzden vazgecemiyorsun

@sonick

disiplinli ve calıskansan tanker
    rahatına duskunsen kuruyuk
  • therichestman T kullanıcısına yanıt
    eyvallah, pruvaniz neta olsun efendim

• quote:

Orijinalden alıntı: therichestman

Tesekkürler umarım sizde daha cok kazanırsınız.

Meslek zor sabah 8 de kalkarsın gece 12 de yatmısındır.Gecenin 2 sinde telefon calar gemi limana yanasıyor.manevraya kalk diye. 2 saatlik uykuyla kalkarsın manevrayı yaparsın sonra limanda gelen giden olur onlarla ugrasırsın.Sabah 8 olur zaten saat.Tüm gün o 2 saat uykuyla kalırsın.
    Aileni özlersin.Evlilik hayatı zor. bunlar dezavantaj

Ama türkiye sartlarında mezun olur olmaz böyle para veren baska bir meslek yok.
    27-28 yasında 2.kaptan oluyorsun maas oluyor o zaman 50-60k tl 4 ay calısıyorsun hesapta 250k tl para oluyor 4ayda

zor ama böyle olaylarıda var işte o yüzden vazgecemiyorsun

@sonick

disiplinli ve calıskansan tanker
    rahatına duskunsen kuruyuk
    Evet, o parayı akıllıca kullanıp ileriye dönük yatırım yaparsan kendini kendini emekli bile edebilirsin.

• Tankerde olmasaydın daha rahat bir gemide olsaydın haftada kaç saat çalışırdın ve parası ne olurdu
  • Üniversite eğitim şartları zorlugu nasıl?Hangi üniversiteden mezunsun? Bölümde İşsizlik oranı Nasıl? Kuru yük gemilerinde maaşlar nasıl hocam?

• kuruyukte ya da konteynirda maaslar

her sey dahil aylik sirket kalitesine gore degismekle yaklasik

3000-3500 dolar 4.kpt-3.kpt
    4500-7000 dolar 2.kpt
    7000-8000 dolar kpt

cruise gemilerinde
    4000-5000 dolar 4.-3. kpt
    9000-12000 dolar 2.kpt
    12000-20 000 dolar kpt

kuruyukte ortam rahat olur,seferler uzun olur,limanda uzun kalir gezme sansiniz olur.Seferler uzun oldugu icin calisma saatleri esnemez cok.gunde 10 saat falan calisirsin.Tankerde de oyle,tanker gemilerinde sikinti kisa seferler atmasi uyku duzenin ondan olmuyor. senin istiharet saatinde gemi limandan cikiyor yada giriyor mecbur ayakta oluyorsun.

• therichestman

Nick baslik uyumu (!)

Hesabi da bugun acmis (!)

SS dedigini internette herkes bulup paylasir aslanim

Kisaca Bool Story Cro
  • bizim yeğende böyle gidiyor 20 30 bin getiriyor sonra 1 yıl iş bulamıyor senin iş sabitse iyi o da kaptan
  • 4500 dolar icin denizde surunecegime amarigaya kacar garson olurum 2 katına yakinini kazanirim

• Çıkışın hangi üniversite? Allah selamet versin.

• nick konu fake gibi geldi ama olsun yedik varsayıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 5 Şubat 2020; 21:45:28 >
  • 2015te bende girecektim bu bölüme, İTÜ tutmuyordu ytu tutuyordu galiba.
    Gemi adamı belgesinde renk körlüğü testi gerekiyormuş o yüzden yapamayacağımı öğrendim bu işi. Yoksa girecektim bende, güzel meslek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.