Şimdi Ara

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
21.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MILWAUKEE BUCKS

Tankerde olmasaydın daha rahat bir gemide olsaydın haftada kaç saat çalışırdın ve parası ne olurdu
    Bende yeni mezun oldum ve kuruyükte staj yaptım.Şu anda maaşlar düştü ama en ideali 3000$ dır kuruyük ve konteynerlarda.Rorolarda yerine göre 2000-1500$ civarında olur.Yakın çalışan gemilerde firmada koster mantığıyla çalışıyorsa 2500-3000$ arası şu anda.2000$ a kadar çekmek isteyenleri var.
    Uzak çalışan kurumsal şirketler 3500$ ı bulur.Yabancı şirketler bu konuda daha iyidir ama tecrübe isterler 4000$ ı bile bulan şirketler vardır.(Yunan firmaları vs.)
    Bu bahsettiğim miktarlar yeni mezun 3. Kaptan maaşıdır ve genelde bu şekildedir.4. Kaptanlar genelde ya aynı alırlar yada 500$'a kadar az alırlar.
    Rahatına düşkün adam uzak yol,okyanusaşirı çalışan büyük tonajlı dökme-kuru yük gemilerine çıkar.Konteynerda çalışılmaz bana göre.Çunku dolmuş seferi gibi sık liman yapıyorlar,tempo yüksek.
    Türkler genelde çalışan olarak tercih edilmez ama yeterli İngilizce ve tecrübe olursa yabancı şirketler en iyisidir.

Haftalık çalışma olayı ise seyirde günlük 8 saat limanda 12 saat yada 2.kaptanla arana bağlı olarak değişken olarak çalışırsın.Her liman aynı değil zira.Kimi zaman liman yüzü görmez ship to ship yaparsın açıkta 24 saat uyumazsın kuruyüktede.Birde PSC denilen olay var ki, en büyük sorumluluğun kendi evrakların,emniyet ekipmanlarının sertifikaları vs. eksikliği,uygunsuzluğu dolayısıyla remark yememek olur.Limanda gelen PSC, tüm boş zamanını alabilir.
    Gemide en rahat zamanlar demirde geçen zamanlardır eğer hava,fırtına yoksa.L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 6 Şubat 2020; 2:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlerde çok daha artacaktır çünkü deneyimli gemi makina mühendisleri o kadar alıyor. Tebrikler harcayacak yer de yok biriktir dur. :)
  • Yapilan ise gore maas cok az bence.
  • CockroachHunteR kullanıcısına yanıt
    reis ciddi yazmadin umarim bunu?

ciddi yazdiysan soyle ben de oraya gideyim. okul sonrasi muhendis maasindan fazla kazanan garson nerde hangi eyalette calisiyor?
  • Mesajim bulunsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

ciddi yazdiysan soyle ben de oraya gideyim. okul sonrasi muhendis maasindan fazla kazanan garson nerde hangi eyalette calisiyor?
    Evet daha fazla zaten mekana gore ortalama 2500-4500 bin dolar arasi maasin olur.
    Gunluk minimum 100 dolarda bahsis topluyorlar yani min 5000 dolari goruyor.

Muhendis maaslarida internete bakma baslangicta sirkete gore degisir tabiki ortalamadan vereyim 4500-7000 dolar arasi alir sonra kademe yukseldikce ortalama 3 5 yılda cift haneyi gorur.

• therichestman T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için.

• "Yani gemide 4 ay calısır karada 1-2 ay dinlenir tekrar gemiye cıkarsınız."

Aklıma Davy Jones geldi. Denizde 10 yıl, karada 1 gün

Kazancın bol olsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

Boş yapma

Alıntıları Göster
    Doldur be meyhaneci
  • Bir denizci kardeşiiniz olarak yaziilanlara ithafen birseyler yazmak istiyorum.
    Öncelikle burada yazdiğin yazidaki amacin nedir? Sidik mi yariştiriyorsun? millete kazandiğiin parayi yazip meslekten adam akilli bahsetmeyip daha meesleğe başlamamiş gençlerin üzerinde nasil bir etki biraktiğinin farkindamisiin?
    Mesleği yapmayi düşünen arkadaşlar önerim mesleği yapmayin.
    Tankerde yaziilan maaş allinir hatta daha fazlasi alinir Maasin bu kadar fazla olmasinin sebebi tankerde zombiye dönüşmmenizin karşiliğidir.Uyumazsin yemek yiyemezsin soluduğun hava 7 24 kimyasal veya gazdir gemisiine göre değişir dişlerin ve saçlrin dökülür metabolizman bozulur
    Normal kuru yük gemi kontratlari 6 8 aydr tanker ise 4
    Tankerde çalişan insanlarin çoğu üzülerek söylemek istiyorum fakat ya hastalikla uğraşiiyor yada direkt kafadan 2 3 tahtasi eksiliyor erkenden ölme olayina girmek istemiyorum ben burada kendi fikrimi belirtiyorum bu arada gördüklerimi yaziyorum
    Tankerlerde çalişmayi denizcilik olarak görmüyorum.O şartlar çok agir parasi az bile burada şu mesaji görüpte özenen arkadaşlar lufen 2 3 defa düşünün
    Farkindaysaniz Gemide yaşadiginiz hasret dünyadan insanlardan uzak kalma saçma izinsiz sürekli iş temposu saçma sapan personellere katlanip çalişma cenazelere gidememe iş bulmanin zorluguna maaşlarin gittikçe düş tüğüne hiç deginmediim bile
    Diyeceklerim bu kadar telefonda bu kadar yazabildim aklima gelenleeri kisaca yazmak istedim bir denizcinin söyle bir konu acip şu şekilde mesajlar yazmasi ise ayri bir üzücü ...
    Bu basit bir iş değil bu para az bile zaten yüksek değil maaş
    Zamanim oldukça yazicam buraya
    Pruvaniz neta olsun sağlicakla

• quote:

Hocam alıyorlar, somut örneklerini görmesem bende inanmazdım.
  • Konu ve maaşlar doğru arkadaşlar 😄
    Artıları ve eksileri konusunda çok eksik var, konuyla ilgili sayısız soru cevaplandı daha önce
    Bakınızhttps://forum.donanimhaber.com/m_60832169/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 6 Şubat 2020; 14:36:34 >
  • Yapılır mı len o meslek bir gidiyon 7 ay yok değil o parayı 10.000 dolar verseler ne breah breah breah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CockroachHunteR

Evet daha fazla zaten mekana gore ortalama 2500-4500 bin dolar arasi maasin olur.
    Gunluk minimum 100 dolarda bahsis topluyorlar yani min 5000 dolari goruyor.

Muhendis maaslarida internete bakma baslangicta sirkete gore degisir tabiki ortalamadan vereyim 4500-7000 dolar arasi alir sonra kademe yukseldikce ortalama 3 5 yılda cift haneyi gorur.

Alıntıları Göster
    Reis amerikada yasamasam su anda inanirim belki ama imkani yok.

Internete bakmaya da gerek yok zaten, gerek bolumden gerek bolum disinda muhendis cok arkadasim var (su anda okuldayim), insaat muhendisleri Chicago civarinda $65-70k yillik ile basliyorlar... Imkani yok garsonlar $5k maas alsinlar.

• Barkside kullanıcısına yanıt
    kuruyukcu detected.

senin istanbulda soludugun hava bizim kimyasalda soludugumuz havadan daha kirli

Turkiyede ki kimyasal tanker filosu cok kaliteli olmadigi icin genelde tasidigimiz yukler yag oluyor zaten aycicek yagini solusan ne olur solumasan ne olur

kaldiki hadi diyelim zehirli gaza sahip kimyasal tasiyorsun
    bir ton kural var o kurallara uyuyorsun o gazi solumamak icin

kuruyukte mal bozulmasin diye sikilan kimyasallar daha zararli cunku önlem alinmiyor ben hem kuruyukte calistim hem tankerde ikiside ayni amelelik ikiside zor

yapilcak is olup olmadigi tartisilir.Bu meslek fakir aile cocugu meslegidir.

biran once toparlanmak icin yukselmek icin tercih ettim
    muhendisliklerde kazandim ama gitcegim universiteler odtu bogazici itu olmazdi..

zaten odtu bogazici yada amerikada muhendislik tip okuma sansim olsa secmezdim herhalde
    bu bolumu secmeseydim
    orta seker bir universitede siradan bir muhendis olurdum 3000 tl ile ise baslardim kira+fatura odeyip ustune kalanla nasil gecinirim diye dusunurdum sabah 6 da metroya biner aksam 8 de tika basa otobusle eve gelirdim yukselmek icin 5 yil boyle surunurdum

simdi Amerikaya mi yoksa tayland a mi tatile gitsem diye dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therichestman -- 6 Şubat 2020; 18:48:40 >

• Taylanda git bence.

• Hayırlı olsun.
    Çalışma azminiz olduktan sonra elbet 1. Kaptan da olursunuz.

• Bos is hayatiniz olmaz bi aileniz olmaz olsa bile bi kac ay gorursun cogu seyi kacirirsin paranin bu kadar kolesi olmayin harbiden isteyerek yapanlara bisey diyemem basarilar

• Makina müh gemilerde makimacı olarak calisabiliyorlar makineci olmak kötümü ?

• quote:

Reis amerikada yasamasam su anda inanirim belki ama imkani yok.

Internete bakmaya da gerek yok zaten, gerek bolumden gerek bolum disinda muhendis cok arkadasim var (su anda okuldayim), insaat muhendisleri Chicago civarinda $65-70k yillik ile basliyorlar... Imkani yok garsonlar $5k maas alsinlar.

Alıntıları Göster
    Yoğun ve merkezi bir yerde çalışıyorsa 3000 dolar + 1000 dolarda minumum bahşiş alır yani ben öyle biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.