Şimdi Ara

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
9
Favori
21.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel bir meslek keşke zamanında böyle bir meslek sahibi olabilmek için çalışsaydım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Yoğun ve merkezi bir yerde çalışıyorsa 3000 dolar + 1000 dolarda minumum bahşiş alır yani ben öyle biliyorum.

Alıntıları Göster
    3k dolar bahsis dahil daha dogru olur hocam :)

Amerika'daki garson maaslari soyle calisiyor, ya isletmeci saatlik 8.25 vermek zorunda ya da bahsislerle 8.25e tamamlamak zorunda en az. $3k dolar aylik sabit maas saatlik $17.31 civarina geliyor ki asiri bir para degil burasi icin garson/barmen icin de olasi bir maas. Insaat muhendisi stajyerleri Chicago cevresinde $16.50-17.50 aliyor genel olarak baktigimizda.

Bu arada sunu da ekleyim, aylik 3k dolar tabi guzel para Turkiye sartlari icin fakat bunun daha vergisi var. Yaklasik 14-15%i vergiye gidecek federal vergi icin, bir kismi da eyalet vergisi olarak gidecek. Tabi gelen maastan kesinti seklinde yaptiklari ve daha fazlasini aldigi icin devlet genelde 17-18% civari eksik gelecek o maas (Nisan ayina kadar vergi iadesine basvurulabiliyor). Biri gelip demesin simdi "turkiye'de de vergi aliniyor orda 3 bin birim parayla yasiyosun daha iyi tabi deli misin" cunku amacim Amerika vs Turkiye karsilastirmasi yapmak degil forumda her gun her saat konusu aciliyor. Onemli olan orda 3000 birim diye aldanmamak cunku asgari ucretin nasil azicik ustundeki adam Turkiye'de de finansal sorun cekebiliyorsa burda da cekebilir (ve genelde de cekiliyor zaten).

Benim 10 yasindaki arabam icin aylik odedigim sigorta yaklasik $100 dolar. Benzin evet ucuz fakat araba sagolsun az yakmiyor sehir ici 15-16 litre gidiyor. Depoyu fullemek Chicago civarinda yaklasik $60-70e geliyor benim kullanmamla aylik $180-200 civari gidiyor mesafeler cok uzak. Telefon desek hatta $75 veriyorum T-Mobile uzerinde aylik $15 kadar da telefonun odemesi var. Arabayi cok sukur nakit aldim araba odemem yok. Ogrenci oldugum icin tabi kirada oturuyorum, Chicago'dan iki saat uzaktayim ama uni sonrasi Chicagoda kalmak istedigim icin kiralari 3 asagi 5 yukari biliyorum, 2-3 oda arkadasi dahil sehir icinde yasamak kisi basi $1000-1200den basliyor. Tabi Chicago'dan uzaklastikca fiyatlar azaliyor bolgeye gore.

Uzun lafin kisasi evet burdaki garson Turkiye'deki bir garsona gore daha fazla birim para giriyor cebine, ve daha fazla harcayabiliyor. Ama bence burayi farkli kilan ve insanlarin buraya gelmek istemesinin sebebi para degil insanlari insan yerine koyuyor olmalari. Trafiginden tut polisine kadar herkes duyarli ve saygili insanlar, ki Chicago biraz kaba bir sehir olarak bilinmesine ragmen her gittigimde insanlarin sevecenligine sasiriyorum. Texas hele daha iyi diyorlar gidemedim daha.

Ilginizi cekerse konu acayim hocam bu arkadasin konusunu da calmayalim?

• Benim Kuzeystarda müşterim var. Gemileri vardı durumları kötüleşince bir diğer müşterimiz o gemiyi aldı. Bunlar daha çok kuru yük taşıyordu. Gemiye gitmiştim arıza vardı. İçine girdim abi bu kadar bakımsız olamaz yani. Yatakları gördüm g.t kadar ufacık daracık yerde yatıyorlar. Ama isterdim, İstanbul’dan ailemden uzak kalmak isterdim. Çekerdim o çileyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

3k dolar bahsis dahil daha dogru olur hocam :)

Amerika'daki garson maaslari soyle calisiyor, ya isletmeci saatlik 8.25 vermek zorunda ya da bahsislerle 8.25e tamamlamak zorunda en az. $3k dolar aylik sabit maas saatlik $17.31 civarina geliyor ki asiri bir para degil burasi icin garson/barmen icin de olasi bir maas. Insaat muhendisi stajyerleri Chicago cevresinde $16.50-17.50 aliyor genel olarak baktigimizda.

Bu arada sunu da ekleyim, aylik 3k dolar tabi guzel para Turkiye sartlari icin fakat bunun daha vergisi var. Yaklasik 14-15%i vergiye gidecek federal vergi icin, bir kismi da eyalet vergisi olarak gidecek. Tabi gelen maastan kesinti seklinde yaptiklari ve daha fazlasini aldigi icin devlet genelde 17-18% civari eksik gelecek o maas (Nisan ayina kadar vergi iadesine basvurulabiliyor). Biri gelip demesin simdi "turkiye'de de vergi aliniyor orda 3 bin birim parayla yasiyosun daha iyi tabi deli misin" cunku amacim Amerika vs Turkiye karsilastirmasi yapmak degil forumda her gun her saat konusu aciliyor. Onemli olan orda 3000 birim diye aldanmamak cunku asgari ucretin nasil azicik ustundeki adam Turkiye'de de finansal sorun cekebiliyorsa burda da cekebilir (ve genelde de cekiliyor zaten).

Benim 10 yasindaki arabam icin aylik odedigim sigorta yaklasik $100 dolar. Benzin evet ucuz fakat araba sagolsun az yakmiyor sehir ici 15-16 litre gidiyor. Depoyu fullemek Chicago civarinda yaklasik $60-70e geliyor benim kullanmamla aylik $180-200 civari gidiyor mesafeler cok uzak. Telefon desek hatta $75 veriyorum T-Mobile uzerinde aylik $15 kadar da telefonun odemesi var. Arabayi cok sukur nakit aldim araba odemem yok. Ogrenci oldugum icin tabi kirada oturuyorum, Chicago'dan iki saat uzaktayim ama uni sonrasi Chicagoda kalmak istedigim icin kiralari 3 asagi 5 yukari biliyorum, 2-3 oda arkadasi dahil sehir icinde yasamak kisi basi $1000-1200den basliyor. Tabi Chicago'dan uzaklastikca fiyatlar azaliyor bolgeye gore.

Uzun lafin kisasi evet burdaki garson Turkiye'deki bir garsona gore daha fazla birim para giriyor cebine, ve daha fazla harcayabiliyor. Ama bence burayi farkli kilan ve insanlarin buraya gelmek istemesinin sebebi para degil insanlari insan yerine koyuyor olmalari. Trafiginden tut polisine kadar herkes duyarli ve saygili insanlar, ki Chicago biraz kaba bir sehir olarak bilinmesine ragmen her gittigimde insanlarin sevecenligine sasiriyorum. Texas hele daha iyi diyorlar gidemedim daha.

Ilginizi cekerse konu acayim hocam bu arkadasin konusunu da calmayalim?

Alıntıları Göster
    Hocam bana uyar açalım konuyu. Gelir kısmına gelirsek ne kadar gelirimiz varsa o kadar harcarız.Yarın 5 milyon dolar kazansak yarın harcayacağımız para 5 milyon dolar olacak. O yüzden ne kadar fazla para kazanırsak bunu o kadar artı olarak görüyorum. Amerika insanlarını bilgisiz diye anlatıyorlar ne kadar doğru bilemem ama forumda gerçekten Amerikanın + larını ve - Lerini doğru tarafsız bir şekilde yazan bir konu olsa çok güzel olacak. Sonuçta hayat hiç bir yerde kolay değil.

• Barkside kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 10 Ocak 2021; 21:47:35 >
  • parali is secmissin güzel ama aile icin sikinti, eş 4 ay evde mi bekleyecek bekar işi gibi

• parali is secmissin güzel ama aile icin sikinti, eş 4 ay evde mi bekleyecek bekar işi gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

bence bazı şeyler para değil. hayatının belirli dönemi sırf gemide, sosyaleşmeden, uykusuz ve yorgun geçiyor. arkadaşınla hafta sonu mekana gitmek istesen yok, bayramda ziyaret etmek istesen yok, home office yapayım bugün desen yok.

bence değmez. ama herkesin yapısı farklı tabi. o tür hayatı seven de vardır.
    Birebir aynı şeyleri düşünüyordum +1.
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    ben ederim

• Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ne amaçla açtınız? Benim kardeşim bildim bileli kimyasal tanker de çalışıyor maaşı 12.000$ Evet çok zor bir meslek ve herkes yapamaz. Zaten kardeşim gemideki stajerlere kızıyor sırf para için bu mesleği seçiyorsunuz diye. Adamları geçen deniz tutmuş zombi gibi geziyorlarmış gemide. Sözün özü PARA İÇİN BU MESLEĞİ YAPMAYINIZ! Sadece denizi ve denizciliği sevenlerin işidir bu.

• güzel işte çok yoğun be, birde kaptan 1 2 kişiyle konuşmuştum adamlar biz kazanıyoruz hanım yiyor demişlerdi. e haklılar bir gidiyorsun 6 ay yoksun 3 ay yoksun.

sakat işler hocam
  • Ben 2003 te bu meslegi sececektim peder aile hayatin olmaz diye izin vermedi.simdi kazandigim parayla evde oturuyor olacaktim.sonuc 5 kurusa talim

• Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020 Katılım zamanı: 5 Şubat 2020

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tipsiz_Tatlı_Karakter -- 8 Şubat 2020; 8:44:31 >

• Güzel reklam olmuş. Şimdi bu üniversiteler dolar taşar. Ertesi sene diplomalı işsiz kaptan adayları doluşur buraya Bu reklamı ÖSS üniversite seçimlerinde güncelle.
  • Yüzme bilmeyen gözlüklü birisi bu mesleği yapabilir mi?

• Sonick S kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversite ?

• therichestman T kullanıcısına yanıt
    Bro sen hangi üniversite mezunusun dönemin kaç?

• 1)hangi üni?
    2)üni fark ediyor mu?
    3)neden gemi makineleri işletme mühendisliği değil?
    4)stajda ne kadar alıyordun?
    5)torpil şart mı?
    6)kaç ayda iş buldun?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.