Şimdi Ara

Yeni mezunum 4150 dolar Maas Alıyorum SSli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
21.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para için denizde sürünüp onca kaba saba anlayışsız arasında çile çekeceğime, aylarca başka insan görmeden onlara muhtaç olacağıma gider 2.500 TL ye krallar gibi çalışır akşamına evime aileme gelirim daha iyi. Parası batsın kafada ki tahtalar la sağlığımGittik den sonra. Not : kimi, Kimsesi olmayan, insanlardan bıkmış, asosyallikle arası iyi olanlar ve sağlığını düşünmeyenler için tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız o iş aile kurup evlendikten sonra zor bir iş ,4 ay boyunca çocuğunun yüzünü görmeyen tanıdığım var para için çekilmez gider avm de tezgahtar olurum daha iyi sonuçta paraya tapmıyorum karnımı doyurıyım bazı özel ihtiyaçlarımı tatil ihtiyaçlarımı görüyim yeter -500-1000 sene once lüks versace gucci iphone diye birşeymi vardı çağın yeni hastalığı.. insanlık paraya teknolojiye tapmaya başladı..hayatta mutlu olmaya bakarım para sadece araç benim için fazlasında gözüm yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2020; 14:57:25 >
  • MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    1 ve 2-) üniversite fark etmiyor
    3-) eğer bu mesleği yaparsan sakın ulaştırma ve işletmeye girme, iş kolay bulunmuyor. Gemi makine mühendisleri daha kolay iş bulabiliyor, bu işi karada yapma imkanında var. Biraz sesli ve kulağında okyanus sesi bunaltı getirebiliyor ama sadece o işle değil, geminin tesisatı jeneratörleri falan senin ellerinde.
    4-)stajda gemiden gemiye değişiyor, ben feribottayken 550 dolar alıyordum normalde 650 ama simsardan bulmasını istedim. Sakın ola bulaşmayın aklınızda bulunsun. Ben hızlı bitsin diye parasını önemsemedim, bilindik ünlü firmalarda yapın. Staj maaş konusuna geri döneyim; tanker kuru yük vs daha yüksek olabiliyor. Kuru yükte ambar temizleme falan olunca ekstra paralar girebiliyor.
    5-) Torpil evet biraz şart, tanıdık yapmak gerekiyor. Makinede çok gerekmiyor, çünkü en çok makine de ihtiyaç var. Yoksa seni afedersin köpek gibi çalıştırırlar. Arkadaşım staja çıkacakken adama pasaportunu son iki hafta önce geri verdiler, öğrendik ki adamlar tanıdığı sokmuşlar.
    6-) sürekli kovalayıp tanıdık bulursan iki haftaya bile bulursun.

• JacobHughes kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,yani gmim daha avantajlı olur ama torpil varsa duim'de üzmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yuksek denizcilik okulu

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacobHughes -- 10 Ocak 2021; 21:49:44 >
  • İyi denebilecek bir maaş ama abartı değil. Çoğu mühendis 4150 TL bile alamaz bu devirde, o yüzden iyi denebilir.
    Sıralama ne olur ki?
    Gerilerse çok iyi.
    Sence sıralama ne olur?
    İtü şuan 75k ile alıyor
    85-90k olur mu?(gmim)

Sıralamayı tam bilmiyorum, o konuda bir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: JacobHughes

..
    Hangi feribotta oldu bu olay?

• Hiçbir şekilde yapılacak iş değil, yerin dibine batsın verdikleri para.. Para şuan sana tatlı geliyor olabilir ama bir müddet sonra bin pişman olur insan. Hayatını yaşamadan yaşamaya çalışıyor tüm bu gemiciler.. Gençliğinin en güzel yıllarını eşinden ayrı sevdiklerinden ayrı arkadaşlarından ayrı şekilde bomboş bir denizin ortasında, anlayışsız cahil bir yığın insanla kapalı bir ortamda Aylarca Yıllarca yaşamış ve sonunda intihar etmiş bir arkadaşımın anlattıklarını düşününce değil 4.000 gerçekten 14 24 34.000 v.s değersiz şeyler bunlar.. Arkadaşımızı gözümüzün önünde eritti bu gemicilik denen meret.. Hayatını gençliğini yaşayamadan yaşamaya çalışmanin mantığı yoktur.. Para herşey değildir, bi cumartesi pazar günü veya her gün hiç farketmez, Sevgilinin elini tutup sokaklarda dolaşmaya çıkamadığın hayatı yaşamıyorsun demektir.. Ve kimse bunlardan mahrum kalmamalı.

• Sedat. kullanıcısına yanıt

+1

Bu işi yapan biri olarak dediklerinize hak veriyorum

• Babam gemilerden emekli oldu. Şuan evinden çıkmak istemiyor bayramda bile çıkmıyor psikolojisi bitik.

Transit rotalarda aylarca arayamazdi sesini unuturdum küçükken. Geldiğinde de içerdi hep az dayak yemedik. 36 yaşındayım gecmisim bende çok derin izler bıraktı. İçe kapanık sessiz biri oldum evliliğimi de zar zor yürütüyorum.

Allah bu işi yapmak zorunda olanlara yardimci olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Hiçbir şekilde yapılacak iş değil, yerin dibine batsın verdikleri para.. Para şuan sana tatlı geliyor olabilir ama bir müddet sonra bin pişman olur insan. Hayatını yaşamadan yaşamaya çalışıyor tüm bu gemiciler.. Gençliğinin en güzel yıllarını eşinden ayrı sevdiklerinden ayrı arkadaşlarından ayrı şekilde bomboş bir denizin ortasında, anlayışsız cahil bir yığın insanla kapalı bir ortamda Aylarca Yıllarca yaşamış ve sonunda intihar etmiş bir arkadaşımın anlattıklarını düşününce değil 4.000 gerçekten 14 24 34.000 v.s değersiz şeyler bunlar.. Arkadaşımızı gözümüzün önünde eritti bu gemicilik denen meret.. Hayatını gençliğini yaşayamadan yaşamaya çalışmanin mantığı yoktur.. Para herşey değildir, bi cumartesi pazar günü veya her gün hiç farketmez, Sevgilinin elini tutup sokaklarda dolaşmaya çıkamadığın hayatı yaşamıyorsun demektir.. Ve kimse bunlardan mahrum kalmamalı.

"Sevgilinin elini tutup sokaklarda dolaşmaya çıkamadığın hayatı yaşamıyorsun demektir." zaten sevgilisi yoksa ve hiç olmayacaksa?

• Şu an Kamu kurumunda çalışan eski bir Uzakyol Gemi Kaptanı olarak gemideki günlerimi hiç ama hiç özlemediğimi söyleyebilirim.Özellikle tankerler bitmeyen vettingleri, akıl almaz Ism prosedürleri ile denizciler için tam anlamıyla bir işkenceye dönüşüyor.Yani size belirli para veriyorlar evet ama hayatınızın belirli bir bölümünü tamamen işe adamanız ve sosyal hayatınızın olmaması gerekiyor.

2 tane oğlum var.Açıkçası ikisinin de denizci olmasını istemem.Ha şu var ısrar ederlerse konu sahibi kardeşimizin dediği gibi Gemi Makineleri İşletme Mühendisi olmalarını isterim.Benim denizde çalıştığım yıllarda mühendis açığı vardı, demek ki halen aynı tas aynı hamam.Güverte personelinin daha fazla yorulduğu ve değerlerinin de daha az olduğunu düşünüyorum.

Allah selamet versin.
  • 3 yıl dişini sıksan 600bin tl. faize atsan 6400tl getirisi var. 10 yıl çalışmadan kral gibi yaşarsın sonra enflasyon paranı eritirse gene bi 3 yıllığına yaparsın bu işi. 3500 tl maaş alıp ayda kenara 500 tl atanlar kıskanmış biraz. matematiğim olsaydı okuyup yapardım ama yok. 4 ay deniz de olmasak evde zaten çok sosyaliz kızlarla parti veriyoruz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.