Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: niko_jr

fotolar için tşk kürler, gözümüz gönlümüz açıldı
    İlginç olan arabanın gerçeği daha iyi gözüküyor, fotolara göre

rica ederim
    araç fotoğrafta göründüğünden daha ihtişamlı , yakından görmek lazım
  • Sen HMI ile ford convers+ kariştiriyosun sanirim.Bahsettiğin mavi lcd ekran ise o HMI değil ford convers+ oluyor.HMI iste dijital kumanda merkezi olarak geçiyor.Trendde de titaniumdada HMI mevcut ve hersey ayni. Sadece yol bilgisayi ekranin sekli farkli.yani her iki donanimda da yol bilgisayari,müzik sistemi gibi özellikleri kontrol edebiliyorsun.

Arkadaşlar benmi yanlış biliyorum yoksa tüm mondeolarda HMI standart değilmiydi? Burdaki resimlerde HMI yok
  • Sen HMI ile ford convers+ kariştiriyosun sanirim.Bahsettiğin mavi lcd ekran ise o HMI değil ford convers+ oluyor.HMI ise dijital kumanda merkezi olarak geçiyor.Trendde de titaniumdada HMI mevcut ve hersey ayni. Sadece yol bilgisayi ekranin sekli farkli.yani her iki donanimda da yol bilgisayari,müzik sistemi gibi özellikleri kontrol edebiliyorsun.Ford convers+ ise sadece titaniumda mevcut.

quote:

Orjinalden alıntı: khaos

Arkadaşlar benmi yanlış biliyorum yoksa tüm mondeolarda HMI standart değilmiydi? Burdaki resimlerde HMI yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan -- 12 Ağustos 2007; 23:34:14 >
  • Merrussseeeeee uzun yol deneyimlerini .....sen bir kaç bin km yapmışsındır artık bize özel ve tüzel mondeo yorumu yapabilcek nadir kullancılardan birisin değerli yorumlarını bekliyorum bir otomobil kullanıcısı olarak.
  • Henüz 1600 km de. Uzun yol da sadece Edremit - İst arası var ve onunla ilgili yorumlarımı yaptım. Önümüzdeki hafta tatile çıkacağım ama arabayla gideceğimi sanmıyorum. Uçak hem daha ucuz hemde daha az yorucu..

Şehiriçinde sorun yaşatacak bir araba olduğu konusuna katılmasamda park sensörsüz kullanmanın ciddi bir risk olduğu bir araba olduğu kesin. Bende ilk iş olarak Valeo park sensörü alıp taktım. Benim acemiliğimden olsa gerek takmak için 3.5 saat falan harcadım ama çok güzel oldu gerçekten. Hiçbir yerde kablo yok, hoparlörü arka camın altındaki havalandırma panelinin altına koydum, sensörleride tamponun altındaki difüzörü delerek onun üstüne monte ettim. Belli bile olmuyor. Tepkime süreside gayet iyi.

Araba büyük. Gerçekten büyük. Aşağıda tayvan ford 'un sitesinden aldığım karşılaştırma var. Değerler yukarıdan aşağıya aks mesafesi, uzunluk, genişlik ve yükseklik olarak devam ediyor.
     YENİ MONDEO III YOL TESTİ

- resimden de anlaşılacağı üzere Passattan 15 cm daha uzun bir aks mesafesine sahip. Bu da zaten arka diz mesafesindeki çılgın farklılığı açıklamaya yetiyor. Bu arada E sınıfından 4 mm kısa , A6 dan 7 mm lik uzunluk farkı var. 5 serisi bu değerde mondeoya 33 mm fark atmış. Yaklaşık 3.5 cm.
    - İkinci sırada uzunluk değerleri var. En uzun araç A6 görüldüğü üzere. Sırası ile E sınıfı>mondeo>5 Serisi>Passat diye de gidiyor
    - Üçüncü sıra genişlik değerleri.. Bu kategorinin lideri mondeo. En yakın rakibine 3 cm den fazla fark atmış. Passata ise 86 mm fark atmış ki bu oldukça ciddi ve hissedilir bir fark.
    - Son sıra yükseklik.. Bu sınıftada mondeo önde. Bu da uzun boylular için avantaj.

Arabanın ESP si çalışıyor ve salaklık yapmanızın önüne geçiyor. Bunu test ettim :) Faydalı bir alet. Eğer yüklü haldeyken dik bir yokuşta durupta kalkmak isterseniz yarım debriyajsız bir çözümünüz yok. Ben yaklaşık 40 derecelik bir yokuşta bayan sürücünün birisi sayesinde böyle bir durumda kaldım, aracın harekete geçmesi için yarım debriyaj kullanmak zorunluluğu hissettim. Gerçi arabada 4 iri yapılı insan vardı ve klima açıktı ama genede durum bu. Aynı yokuşu daha önce c-max TDCi de de yarım debriyaj olmaksızın çıkamamıştım. Bunuda aktarayım.

Ben genelde dolu araba almayı sevmem. Araba alırken en alt donanım seviyesini tercih eder üstünde kendimin ihtiyacını hissettiğim şeyleri bir bir eklemeyi isterim. Ama bu sefer arabayı almadan önce yaptığım araştırmalar sonucunda Ghia almaya karar vermiştim. Jantları tam olarak benim sevdiğim tasarımdı ve ortadaki odun imutasyonu kaplaması dışında da beni sinir eden hiçbir şeyi yoktu. Ön ızgarasını özellikle çok sevmiştim. Hatta 4 hafızalı koltuk olayı benim için çok önemli bir ayrıntı. Birde xenon opsiyonu ile zaten araba tam donanım seviyesine gelmiş olurdu. Gerçi bunlar olunca da o araba kaç para olurdu onuda hesaplamak lazım :).. Olsa çok iyi olurdu. Ama bu seferde Otosan Ghia getirmedi. Elbet vardır bi bildikleri. Ama bence titanium yerine Titanium X getirip yanında da çeşni olsun diye Ghia getirselerdi iyi olurdu. Lüks isteyen Ghia teknoloji isteyen Titanium alırdı.

Bu arada bu arabanın sis farları sadece tamponun altını aydınlatıyor gibi sanki. O konuda derin şüphelerim var. Bir ara gece çıkıp ölçmek lazım..

Bu arada yukarıda bir arkadaş şehir içi trafiği için focus falan demiş, eğer poark yeri sorunu olan bir yerde yaşıyorsanız bence en iyi araç Polo, Corsa falan. Onun üstündeki her araçta park yeri bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: phaon

Bunlar da benim bugün çektiğim fotoğraflar;

phaon,
    sen Türkiyede yaşamıyorsun veya seyahatte çektin sanırım.

HB modeli TR'ye gelmedi, ama çok güzel yahu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• liftback Türkiye'ye tst için 2-3 tane geldi ama piyasaya verilmeyecek sanırım ..Gercekten çok güzel duruyor özellikle yükleme olayı bagaj kapağının camla birlikte acılması nedeniyle gercekten guzel oluyor ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

quote:

phaon,

Almanyada yaşıyorum şimdilik
    Almanya'da daha çok arabaların Station modelleri tutuluyor, ne alakaysa anlamadım..
    Bu aracın HB olması beni de şaşırttı o yüzden, çünkü Alman ford sitesinde de tanıtım olarak Station modeli kullanılıyor. Station sanırım Türkiye'ye hiç gelmez ama buralarda onlar tutuluyor. İnsanlar genelde bahçeleriyle ilgili çok alışveriş yaptıklarından sanırım, tam bilmiyorum
    Araç bence güzel değil güzel ötesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaon -- 14 Ağustos 2007; 1:00:55 >

• almanlar işi biliyorda ondan sw tutuyor.
  • Avrupada bazı markaların (Volvo, Saab, Audi vb) SW modelleri toplam o modelin satışlarının %50 sini oluşturuyor.

Bu markaların tamamının katalogları elimde var ve SW tanıtımlarının ağırlığı belli ediyor kendini, aksesuarlar da cabası (asansörlü bisiklet yükleyici vs)

Genel neden olarak Avrupalı tüketicinin SW modelini aile aracı olarak görmesi ve hafta sonu piknik vs yaparken hem eşya hem de köpek taşımaya yönelik kullanması.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: meke

quote:

phaon,

Almanyada yaşıyorum şimdilik
    Almanya'da daha çok arabaların Station modelleri tutuluyor, ne alakaysa anlamadım..
    Bu aracın HB olması beni de şaşırttı o yüzden, çünkü Alman ford sitesinde de tanıtım olarak Station modeli kullanılıyor. Station sanırım Türkiye'ye hiç gelmez ama buralarda onlar tutuluyor. İnsanlar genelde bahçeleriyle ilgili çok alışveriş yaptıklarından sanırım, tam bilmiyorum
    Araç bence güzel değil güzel ötesi

mondeo nun station modeli de var. Ama tr ye gelmez herhalde

• Mertol selam.
    Şehir içinde park sorununa ben de değinmiştim.
    Mondeonun boyutları ile ist ve ankarada baş belası olacağına kuşku yok.
    Ben c maxımı ş.içimde çok az kullanır oldum.
    Genelde eşimin fiestası ile işlerimi hallediyorum.
    Dizel olunca yakıtta sorun değil hatta daha ekonomik.
    Bir de fiesta ile dolaşırken sanki daha çok park yeri karşıma çıkıveriyor Acaba neden?

SW meselesi hakkında:
    Almanya münihte A6 Avant görkekten hasat olmuş idim.
    Ama hakkını vereyım ne 5 kasa ne E serisi . SW da en güzelini AUDİ YAPMAKTA.zATEN O YÜZDEN SW DEĞİL, AVANT DİYOR MODELLERİNE.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tissot1853
    Ama hakkını vereyım ne 5 kasa ne E serisi . SW da en güzelini AUDİ YAPMAKTA.zATEN O YÜZDEN SW DEĞİL, AVANT DİYOR MODELLERİNE.

bencede
  • mondeo estate
    passat variant
    bmw5 touring
    alfaromeo sportwagon
    saab sportwagon
    bla bla bla bla ... demem o ki , her marka her kasa tipine kendine göre isimler takabiliyor, audi ye özgü deeel . :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tissot1853
    Mertol selam.
    Şehir içinde park sorununa ben de değinmiştim. Mondeonun boyutları ile ist ve ankarada baş belası olacağına kuşku yok. Ben c maxımı ş.içimde çok az kullanır oldum. Genelde eşimin fiestası ile işlerimi hallediyorum. Dizel olunca yakıtta sorun değil hatta daha ekonomik.
    Bir de fiesta ile dolaşırken sanki daha çok park yeri karşıma çıkıveriyor Acaba neden?

SW meselesi hakkında:
    Almanya münihte A6 Avant görkekten hasat olmuş idim.

Aleyküm selam,
    Park benim için sorun olmuyor, çünkü hem evimde hemde iş yerimde otopark alanı mevcut. Ancak sokakta falan park edilmesi gerekiyorsa sorun olur. Gerçi her araba da sorun o zaman ama büyük arabada dar alanlara park etmek daha zor tabi.

Bende SW sevenlerdenim. Eğer Tr ye getirmiş olsalardı kesinlikle onu alırdım diyecem ama demiyorum. Çünkü muhtemelen onu sadece 2.0 motorla getirirlerdi, o zamanda 60 küsur belkide 70 bin liradan falan başlardı bende o parayı vermezdim. Bence arabaya o kadar para bağlamak doğru değil. Gerçi diyeceksin ki 45 az paramı? Değil ama cash veriyor olsaydım onuda vermezdim zaten.

• aklın yolu birdir. :)
  • Seninki niye Hondaya kaçtı o zaman :D
  • Biz hafta başından beri kullanıyoruz aracı 8,8 LT ortalama ile ama otobanda biraz zorladık aracı... Gercekten araç raydaymış gibi gidiyor ...
  • Eminim öyledir, 98 Mondeo muz bile 14" jantlarına rağmen rayların üzerinde gibi yol alırdı.

quote:

Orjinalden alıntı: oskay furtuna

Biz hafta başından beri kullanıyoruz aracı 8,8 LT ortalama ile ama otobanda biraz zorladık aracı... Gercekten araç raydaymış gibi gidiyor ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: merruse

Seninki niye Hondaya kaçtı o zaman :D

e hocam benimkide Corolla ya kaydı biz akılsız mıyız şimdi

Aslında Mondeo tam benlik bir araçtı ama Laguna yı satarken kaç hp olursa olsun bir daha D sınıfında 1600cc araç almamaya karar vermiştim. Birde umduğumdan büyük olması benim için kesin sıkıntı oluştururdu..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.