Şimdi Ara

Yeni Passat alındı. İlk izlenimler ve olumlu/olumsuz yanlar. Gerçek fiyatlar. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
10
Favori
54.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140763590

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiye için. Ancak çok da önemli değil işlem yaptırmayı gerektirecek kadar arzu etmiyorum o donanımları.

Yine de sağolun aklımda bulunsun

• Donanım = Oyuncak
    Güvenlik kısmını hariç tutuyorum.

Boş D sınıfını dolu C sınıfına her türlü tercih ederim. Zamanında etmek istedim bugünkü gibi yakın değildi fiyatlar. D sınıfı hatta E sınıfı dediğiniz "arabadır" altındakiler arabacık. Adları da sedan değil kompakt sedandır. D'nin konforuna alışan C'yi beğenmez. Konfordan kastınız sensörler ekranlar bilimum oyuncaklar zannedenler yanılıyor. Konfor aracın yola oturması sessizliği performansı yol tutuşudur. Iyi dizayn edilmiş koltuklarıdır. Trim tıkırtısı yaratmayan kaliteli işçilikle elden geçmiş malzemedir. Bilmeyen o tadı almayan anlamaz.

Donanım delisiyseniz gidin Clio alın. Doluyum diyen birçok C sinifini cebinden çıkarır.

• D sınıfı D sınıfıdır. Nokta. Aksesuar donanım vb göz boyama isleri. Park sensörü maliyeti 5 USD dir, adamlar 1000 tl ister mesela.

• redmaner kullanıcısına yanıt
    Hocam DSG ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri paylaşabilir misiniz? Bende yeni araç aldım DSG'li ama pek dikkat etmiyorum aslında.
  • Megane ve clionun baz donanımına hız sabitleyici, el gazı koyan reno... Passatin baz donanımına koymayan vw...

Araçla ilgili inceleme falan yapmadım, bilgim de yok ama Allah bilir yan hava yastığı bile yoktur bunda.

Neyse , hayırlı olsun hocam, kazasız belasız kullanılsın inşallah.

• bir iki seneye dizel de ülkemizde yasaklanacak diye düşünüyorum,,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

"Asil görünüm" ???

Passat??

Bence de sıkıcı, emekli arabası..

Araçtan indiğinizde araç size kendine baktırmıyorsa, hikaye..

Passata bir kere bile dönüp bakmam.

Alıntıları Göster
    Bu birazda insanın zevki ile ilgili değil mi ?

Misalen bir kaban/mont alacağınızı düşünün.

Kimisi gidiyor kırmızı, mavi şişme parlak mont alıyor, kimisi tek renk kumaş palto alıyor, Marka içi fiyatları yakın, biri klasik tasarımda diğeri "modern" adı altındaki bir tasarım anlayışında. Keza kimisi marka ismi-logosu görünmesin diye dikkat ederken kimisi direkt kocaman marka yazılı kıyafet alıyor. Tamamen insanların tercihleri ile ilgili bir durum.

Araçlarda biraz böyle. Passat biraz daha standart tasarım anlayışında bir araç, vw nin tasarım anlayışı bu yönde. Yoksa cidden bu adamların diledikleri sac metal- sac kalıp tasarımını yapamaaycak kadar aciz olduklarını mı düşünüyorsunuz ? Tabiki hayır, bu firmanın kendi tercihi kendi araç anlayışı böyle. Önceliği tasarım olan biri içinde farklı marka-modellere yönelebilirler. Misal bende volvo-vw tarzında standart düz tasarımlı araçlardan hoşlanıyorum, kız arkadaşım toyota chr e bayılıyor misal (iyk), bu insanların zevkidir kişisel görüşürüdür.

• Hocam öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız, belasız kullanmanız dileğiyle.

Şu piyasada fiyatına göre kesinlikle mantıklı bir araç. Ben de business donanıma sahip olanları incelemeye başladım ancak bayilerin stoklarında bulunmuyor sanırım. Tedirgim olduğum konu ise makyajlı Passat'ta sunulan led farların aydınlatması. Bu farlar merceksiz yapısı nedeniyle sanki makyajsız kasada sunulan led farlara göre daha kötü aydınlatma sağlıyormuş gibi bir izlenim veriyor bana. Siz aracın farlarından memnun musunuz? Özellikle menzil ve aydınlatma alanının genişliği konusunda nasıl performans sergiliyor?

@redmaner
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Çok basit bir soru: excelde bel desteği var diye excelin koltuğu passat koltuğundan daha konforlu mu oldu?

10 sene bel destekli stilo kullandım. Bel desteğini nasıl ayarlarsam ayarlayayım olmadı. Koltuk ileri, geri, aşağı, yukarı hareket ediyordu, bel desteği, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyonuyla o araçta asla doğru oturma pozisyonunu bulamadım, hiçbir zaman rahat edemedim.

3 sene golf ve ardından 1 senedir passatta bel desteğim var ama bunlara hiç ihtiyaç duymadım.

Yok hız sabitleme vs. 10 sene stilo ve şimdi passatta hız sabitleme var, hiç kullanmadığım işe yaramaz bir donanım bana göre. Hız sabitlemeyi önemseyen trend passat almasın.

Full c sınıfı alacağıma boşline passat alırım. O ıvır zıvır donanımların hiçbiri passatın bana ve aileme yaşattığı konforu, kalite hissini yaşatamaz.

Donanıma binmek isteyen fransız alsın, arabaya binmek isteyen vw.

Alıntıları Göster
    Hayır daha konforlu olmadı sadece passatın donanım fakiri olduğunun kanıtı olarak bir örnek verdim.

Stiloda rahat edememeniz sizin boy ve kilo dengenizle yada ayarları tam kullanamadığınızdan kaynaklı olabilir lakin ben gayet rahat İstanbul'dan Kahramanmaraş'a 1100 km yol yaptım.

Hız sabitleme konusunda da yine stiloda,mondeoda ve kiraladığım vag grubu modellerde şehir içinde dahi uygun pozisyonlarda kullanırım şehirler arası yolculukta en fazla aradığım özelliktir.

Full C alınacağına boş D almak mantıklıdır ama bu passatın donanım fakiri olduğu gerçeğini değirmez. Passatta beni tek şaşırtan LED farların standart olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet3976 -- 13 Kasım 2019; 9:47:9 >

• talhadogdu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun.

Led farlara gelirsek eğer, öncelikle makyajsız kasada alt donanımlarda Led değil halojen farlar vardı. Dolayısıyla orada zaten bir gelişme var. Ancak makyajsız kasanın higline donanımında sunulan matrix led farlar burada da elegance donanımda sunuluyor. Onlar gibi adaptif özelliği yok farlarımızın. Ancak aydınlatması gayet iyi hem kısalar hem de uzunlar için.

• ufuk172 kullanıcısına yanıt
    Hava yastıkları standart

• 175 bin tl araç satıyorsun hız sabitleyici yok 2019 model renolarda arka cam çevirmeliydi şaka hibi resmen,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Hız sabitleme bir konfor unsuru değil midir?
    Otomatik far, otomatik silecek bir konfor unsuru değil midir?
    Dijital klima konfor unsuru değil midir?
    Geri görüş kamerası konfor unsuru değil midir?
    Kendiliğinden kararan ayna konfor unsuru değil midir?
    Isıtmalı, soğutmalı koltuk?
    Dönüşe duyarlı farlar?
    Katlanır aynalar?
    Arka kol dayama?
    Arkada güç soketi olması? Bunlar konforu etkilemez mi?
    Işıklı makyaj aynası?
    Sis lambası?
    Bel destek?

Fanatiklik yapacağım diye komik duruma düşürmeyin kendinizi.
  • -Hız sabitleyici

-Bel destek ayarı

-far ve yağmur sensörü YOK!

cümlelerinden sonrayazılanların hiçbir manası yok!!

Artık yeter Allah Aşkına YETER! almayın şu VW belasını. Her an patlamaya hazır bekleyen şanzımanının, donanım fakiri araçlarının ve uçuk fiyatlarının sebebi sizlersiniz zaten, ne yaptı bu adamlar Türk Milletine, büyü mü yaptırdı, muskamı yazdırdılar anlamıyorum insanlar şuursuzca VW VW VW diye sayıklıyorlar.
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt

• Kazasız belasız binin aracınıza, boş paket donanım CANdır. 2007 toyota corolla 1.6 class donanım (boş paket :p) araç kullanıcısı olarak söylüyorum... Bazı donanımlar sonradan eklenebiliyor. Aracın şu haliyle tek eksiği Hız sabitleme; onu da sonradan ekletme imkanı illaki bulursunuz... Araba değiştirme arefesinde, şu an oturduğum ev için kredi çektim, ev aldım, oturuyorum. Ev borcu bitince artık bakalım kısmet, o zamana elektrikli araç alırız herhalde artık...

Not: Biz milletce passat seviyoruz belli oldu... Boş (!) donanım inceleme altına atılan mesaj sayısı ilgiyi gösteriyor...
    Not2: Orta konsoldaki "PASSAT" yazısından rahatsız oldum... onun dışında gözüme batan bir yeri olmadı...
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun

Ama yorumların çoğu passat sevenlerden değil nefret edenlerden geldi 🙂 Size istinaden olmasa da şu yazımı da inceleyebilirsiniz üzerinize alınmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 13 Kasım 2019; 10:30:11 >
  • Dolu C sınıfı yerine boş D sınıfı almak gayet mantıklı ben olsam bende aynısını yapardım çok mantıklı bir tercih kazasız belasız sürüşler diliyorum.Hız sabitleyici ufak bir bedelle sonradan eklenebilir kafaya takılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.