Şimdi Ara

Yeni Passat alındı. İlk izlenimler ve olumlu/olumsuz yanlar. Gerçek fiyatlar. (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
715
Cevap
10
Favori
54.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamam sen kullanmadıysan demek ki gereksiz bir donanım.Amerika'da da kulanamamışsın zaten, çünkü çok alakalı konuyla.(Buradaki amaç Amerika'ya gittiğini belirtmekti sanırım. )

Yılda 15-20.000 civarı şehirler arası yol yapıyorum. Gayette kullanılabilir bir donanım. Sanki yollarda trafikten gidilmiyor gibi saçma bir algı yaratmışsın ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 14 Kasım 2019; 0:50:11 >
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Donanım delisi olarak Astra K kullandım (Dynamic paket) çok memnundum, sıfır aldım 16 bin km kullandım 2 yılda ama orasından tıkırtı burasından tıkırtı dedik neyse ve aracı sattık.

3008 bakmaya gittim 3000 km'de olan araçta gördüğüm sesler ben bu plastik yığınına 158.000 TL mi vereceğim dedirtti ve kaporayı yakma pahasına vazgeçtim. Dedim ki 158.000 birim para veriyorsam araba böyle plastik kokmamalı.

170 bine gittim dynamic paket A4 aldım. Baz model, boş model diyelim hatta foruma göre. (1.5 sene olmak üzere) Muhtemelen premium sınıftan vazgeçmem artık diyorum. Eski oyuncaklarım yok, şerit takip yok, çarpışma önleyici yok ama sessizlik var, kendini güvende hissetme var, konfor var.

O yüzden dediklerinize harfiyen katılıyorum.
  • Vw gözümde bitti. Bomboş arabalarla milleti kazıklıyorlar. Şubat ayında 193bine sıfır en boş honda crvyi aldım(1.5turbo). Aynı donanımdaki 4 çeker tiguanın fiyatı 400binde yaklaşıyor. Boş dediğime bakmayın. Crvnin en boşu tiguanın en dolusuna bedel. Adaptif hız sabitleyiciden tutunda aktif şerit asistanı ve çarpışma önleyiciye kadar herşey var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen karaktersiz fabrikanın Türkiye'de ki müşterilere itelediği bir durum bu opsiyon eksikliği.O ülkenin birimi ile 175bin birim para vereceksiniz araca ve adamlar cruze kontrol ve otomatik far ayarı vs gibi basit şeyleri opsiyon olarak satacak.Dünyanın çoğu ülkesinde bu gibi saçmalıklara müşteriler taviz vermiyor..Ama bizim ülke vergi ülkesi olduğu için insanlar bu araçları almaya mecbur.
  • Yıllardır devam eden tartışma. Donanım mi üst sınıf mı? Benim de tercihim üst sınıf olması.
    Asil sorun bu koşullarda sıfır araç almak ne kadar mantıklı. Aracımı 43 liraya satıp ikinci el 78 liraya başka bir araç aldım, yani üste 35 lira verdim. Vergim ve kaskom da arttı. Ekonomik olarak zorlamasa da acep doğru mu yaptım diye düşünüyorum bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 14 Kasım 2019; 3:59:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • togiksk T kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140763590

• nemesis kullanıcısına yanıt

• Hayırlı olsun hocam, bence aracına göre doğru tercih.

Donanım konusunda Seat'i seviyorum.
    6 hava yastığı
    Elektronik park freni
    Dijital klima
    Hız sabitleyici
    Yağmur sensörü
    Far sensörü
    Karartmalı dikiz aynası
    Elektronik ısıtmalı katlanır yan aynalar.
    6 hoparlör

Standart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 14 Kasım 2019; 9:1:38 >
  • Hayırlı olsun, çok güzel bi araba almışsınız. Hız sabitleyici, far ve yağmur sensörü kolay şeyler. arabanın fiyatına göre makul bir ücrete yaptırabilirsiniz, 3-4 bini geçmez bence. Asıl sıkıntı otomatik klima olmaması. Gerçi otomatik klimayı çoğu vatandaş kullanmıyor, kullanmayı bilmiyor

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Hocam Opel'den Peugeot'dan Audi A4'e geçmek çok fark eder dediğiniz gibi. Ben de o Audi A4'e bindim dynamic paketine en boş olmasına rağmen bir çok özellik var (şerit takip, çarpışma önleyici falan çok elzem değil) manuel klima var ama en azından dereceli ve sıfır trim sesi. Güle güle binin.

• redmaner kullanıcısına yanıt
    Sormayın,kanayan yara

• konu sahibi uzun uzun yazmış. belli ki yorum, değerlendirme bekliyor. aracını ve tercihini (kendisini değil) eleştirenleri saygısızlıkla suçlamış. abi insanlar olumsuz yorum yapınca saygısız diyecekseniz niye konu açtınız???

• benim için bir arabada olmazsa olmazım bluetooth ve hız sabitleyicidir.
    ben olsam 175 bin kağıt veripte hız sabitleyicisi olmayan arabayı almam.
    dacia'larda bile standart donanım olarak geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

benim için bir arabada olmazsa olmazım bluetooth ve hız sabitleyicidir.
    ben olsam 175 bin kağıt veripte hız sabitleyicisi olmayan arabayı almam.
    dacia'larda bile standart donanım olarak geliyor.
    Araç aldıktan sonra serviste CC taktırma maliyeti 1000 TL
    Araç alırken opsiyon olarak seçtiğinde ÖTV'den dolayı maliyeti 4000 TL

Hangisini seçersin?
  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Bu arada çok samimi bir cevap istediğim bir soru soracağım.

Farz edelim şu an sahip olduğunuz aracı Şubat ayında değil de bugün almak istiyorsunuz. Aracın şu an sıfırı 240 bin lira ve sizin ise yine 193 liranız var.

Honda size geldi ve dedi ki:"bu 240 liralık araçtan hız sabitleme, dijital klima, aktif şerit asistanı vb donanımları çıkarıp 193 liraya veririz. Şasi sağlamlığı, güvenlik, yalıtım, motor, şanzıman birebir aynı."

Cevabınız ne olurdu?

"Bomboş arabayla beni mi kazıklıyorsunuz?" diyip red mi ederdiniz yoksa "Bu fiyata Crv gibi D sınıfı bir araç almak makul" deyip kabul mü ederdiniz?

• redmaner kullanıcısına yanıt
    Burada aslında tepki gören siz değilsiniz, Volkswagen lakin konu sahibi siz olduğunuz için siz muhatap olmak durumunda kalıyorsunuz.

Önceki sayfalarda bir üye bir avrupa ülkesindeki baz donanım ile bizdekini karşılaştırmış. Oradaki baz donanım yanında bizdeki dört teker bir direksiyon kalıyor. Şimdi teknik açıdan bakıldığında siz de, orada passat alan da Vw müşterisi fakat tabiri caizse adam yerine konulan müşteri sadece biriniz.

Vw pazara uygun fiyatlandırma amacı güdüp hemen hemen aynı aracı burada da satabilir mi? Gayet tabi satabilir.

İşin kurumsal kısmı buraya kadar, bir de bireysel kısmı var. Her tüketicinin belirli ihtiyaçları, talepleri vardır ve eğer aldığınız araç bu listedeki maddelerin büyük çoğunluğunu kapsıyorsa alıcı için en doğru araç budur, gerisi de teferruat olarak kalıyor.

• Civic içinde bir indirimli fiyat vermediler mi? Direkt olarak sitesindeki fiyatı mı çektiler?
  • DXM06 kullanıcısına yanıt
    Burada çok fazla kağıt üstünden konuşan insan var dostum :) İncelemedikleri görmedikleri araçları sırf önyargılı olduğu için kaba taslak yorumlayıp, bilgi vermeye kalkıyorlar...Şimdi sen CC mevzusunun mantığını ve nasıl makul olacağını biliyorsun fakat akıl vermeye kalkan kişi bilmeden konuşuyor. :)

Açıkçası b8 passat aldığım dönemde forumda yazdığım olmuştu, o dönemde de baya sallamalar olmuştu. Yahu arabayı bilmelerini geçtim, ehliyeti olmayan çocuklar benle aracı kağıt üstünden tartışıyordu. Gel de burada araba konuş...Araç hakkında konuşmak için illa olması gerekmiyor fakat en azından tecrübeli insanları gömmeye kalkmaları hoş olmuyor.

Şimdi a5 kullanıyorum, bilmeyenler dışında a bile demiyorum. Çünkü bu forumda garip bir önyargı var, kafalarında sabit fikirleriyle her konuya gidiyorlar...
  • Takumi_Fujiwara kullanıcısına yanıt
    Siz de şurayı okursanız sevinirim.

Hollanda ve Türkiye pazarının baz donanımların farklı olmasından ötürü insan yerine koyulmamak olarak algılamak bence çok büyük safdillik. Bununla ilgili de şurayı okumanızı rica edeyim:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/140792677

Son olarak hollandada baz donanımı överken kimsenin fiyatı zikretmediğini fark etmişsinizdir. Siz de dahilsiniz buna. Ben bahsedeyim vw passat Hollanda başlangıç fiyatı 41.000 euro (o mesajda bahsedilen comfort donanım). Yani 250bin TLden fazla ki ülkemizdeki vergiler hesaba katılmadı daha.

Buyurun resim
    Yeni Passat alındı. İlk izlenimler ve olumlu/olumsuz yanlar. Gerçek fiyatlar.

Buyurun link
    www.volkswagen.nl
    De nieuwe Passat | Volkswagen
    https://www.volkswagen.nl/modellen/passat

Size kalsa 250 bine satıp hız sabitleyici koysalar insan yerine koyulmuş olacağız. Hayır aksine cebinde o kadar parası olmamasına rağmen insan yerine konan kişi benim. Çünkü benim için daha ucuz bir model ortaya çıkartmış vw.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.