Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1526. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.595
Cevap
293
Favori
1.581.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15241525152615271528
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzmir'deyiz hocam biz de, primacy ömrünü doldurunca cross climate 2 aldık. Kışın Ankara'ya veya İstanbul'a gitmek gerekebiliyor diye, 1 litre kadar yakıt artışı var. İzmir dışına çıkmayan araç için çok gerekli mi değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lundy kullanıcısına yanıt

Continental Premium Contact 7 kullanıyorum tavsiye etmem. Primacy 4 ile arasında ciddi konfor farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we[AGRA] -- 12 Kasım 2024; 4:43:43 >
  • Primacy 4 ile devam ediyorum, memnunum.

Seçim sürecimde Continental Premium 7 ile arada kaldım ebat nedeni ile vazgeçmiştim. Hangi lastiği alırsan al nitrojen bas derim. Ayrı bir hoşluk ve güven geliyor. Aşınma ve yol tutuşuna katkısı var. Hatta bu özgüvenle bir kaç riskli viraj alışım oldu Sakarya Serdivan çıkışındaki virajda :))

Burada yazmışım detayları

https://forum.donanimhaber.com/yeni-peugeot-308-2014-sonrasi-ana-konu--75092111-1519

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FnT45K -- 11 Kasım 2024; 8:44:11 >
  • 2015 model 308 den 2022 1.6 3008e geçtim.

Civilization da çağ atlarmış gibi hissettim kendimi  

• Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt

Güle güle kullanın, kazasız cezasız hayırlı sürüşler. Arada istiyorum, büyük araca niyet etsem mi, 2008'i idare eder miyim? 308 T9 kadar seri ve hızlı kullanabilir miyim diye. Lakin biz eski insanlarda değişim süreci çok çok yavaş geçiyor.

Hatta yeni kasa 308 (p5 miydi) hakkında sürüşün 308 T9 kasasından daha iyi olmadığı kalitenin yüksek olduğunu okudum, aracıma daha çok bağlandım :))

• FnT45K F kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

2008 de iş görebilirdi 1.2 motor olduğu için düşünmedim.

• Herkese iyi forumlar, geçtiğimiz ay 2018 model "Peugeot 308 1.6bluehdi 120hp otomatik active" alarak aranıza katıldım. Gerek antifiriz gerek motor yağı konusunda geçmişte yazdığınız tüm mesajları okuyarak bilgi sahibi oldum öncelikle hepinize teşekkür ederim. Ankarada yaşıyorum, önereceğiniz bir usta var mıdır? İkinci el aldığım ve 175bin km'de olduğu için şuan direkt bakıma sokmak istiyorum. Sıvı bakımı ve filtre değişimine ek olarak exper yaptırdığım yerde fren disk ve balatalarımın değişmesi gerektiği söylendi. Benim ne ailemde ne arkadaş çevremde Peugeot araç olmadığı için hiç usta tanımıyorum. Yetkili servis ya da usta olarak önerinize açığım. Son olarak Ankara'da total'in motor yağını alabileceğim güvenli nereyi önerirsiniz?

• Arkadaşlar 2021 allıure sport 24bin km mi yoksa sıfır i20 style paket mi. 308 benim aracım ben satmayı düşünüyorum, babama da araç bakıyoruz. i20 1140 civarı. Benim aracı mı vereyim babama ne dersiniz?

• boras06 kullanıcısına yanıt

2022 sıfır aldığım i20 yi satıp 2021 308 allure sport'a geçtim. İhtiyaç ve beklentilerinize göre ikisi de tercih edilebilir.

İç hacim ve arka diz mesafesi olarak i20 daha iyi. 308'in bagajı daha geniş. Aile kullanımı olarak i20 daha uygun. Onun haricinde 308 her anlamda daha iyi bir araç.

Araçtan çok beklentisi yoksa sıfır alıp 5 sene garanti ile kafa rahat kullanmak daha mantıklı geliyor.

• ismail_glgn İ kullanıcısına yanıt

ilk olarak yetkili bir servise gidip fiyat alın, sonra sanayide yada europardan teklif alın. bu çerçevede bu işlerden sonra en mantıklı yolu seçin derim.

• Arkadaşlar sizce şarj soketlerinin olduğu alana kablosuz şarj yapılabilir mi? orada silikon bir yüzey var onu çıkarıp altına kablosuz şarj istasyonu monte edip üzerine yine takmayı düşünüyorum da. mümkün müdür? deneyen var mı? kablosuz şarj cihazını sökeceğim içinde metal plaka gibi bişey var zaten onun. onu o plastik yüzeyin altına yapıştıracağım ve gücü de çakmaktan veya sigortadan alacağım.

nasıl sizce?

• Arkadaşlar Michelin Primacy 4 alıcam yine fakat 94V benim aracın üstündekiler, 91V alsam çok fark eder mi? Araca genelde 2 kişi biniyor ve yük taşımıyoruz pek.

Ağırlık değerlerine bakın isterseniz. Eğer aracınızın orjinal lastiği 205-55-16 ise zaten 91 olması lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kilecerme kullanıcısına yanıt

Hyundai Staria 2024 modelde kablosuz şarj var. Telefonu felaket ısıttığı için kullanmıyorum. Eğer kablosuz şarj düşünüyorsanız artık çoğu Çinli markanın yaptığı gibi soğuk havasını da üfletmeniz lazım. Şahsen Staria özelinde kablosuz şarj kullanmayı tavsiye etmiyorum.

• arkadaşlar kapı gergilerine değişim veya tamir dışında bir çözüm bulabilen oldu mu iyice gıcık bir hal almaya başladı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sfydn S kullanıcısına yanıt

Değişim dışında bir çözümü yok.

Değiştirseniz de 2, 3 yıl sonra tekrar ses yapmaya başlayacak.

Merhabalar bende 308-2021 model aracıma yaz başı lastik değiştirmeyi düşünüyorum daha önceki aracımda continental kullandım çok memnun kalmıştım yol tutuşu çok iyi aşınmaya karşı çok dayanıklı PremiumContact 4 veya 5 serisi kullanmıştım daha yeni serileri de çıkmış kullanıcı olarak öneririm

bende izmir de yaşıyorum ıslak zemin performansı çok iyi bu arada

• 308 1.2 allure sport 2021 model aracım geçen hafta aküsü bitti öncellikle bu sürede normal mi ? İzmir de yaşıyorum aracımı takviye ile çalıştırdıktan sonra çiğli organize de oto pratik servisine götürdüm akü değişimi için akünün 60 amper olduğunu söylediler baktım üzerindeki etikete 60 ibaresi var ama bir de 70 yazısını gördüm servisi ardım 70 amper varta marka takıyoruz dediler tabi servise işlemden sonra ulaştım start stop devreye girmedi bende geri gidip yanlış akü taktıklarını akünün üzerinde 70 amper yazıyor dediğim de kusura bakmayın bizim hatamız dediler ellerinde 72 amper akü olduğunu onunla değişim yapacaklarını söylediler akü markası olarak mutlu akü olarak tercih ettim start stop 1 gün sonra devreye girdi bunun normal olduğunu öğrendim akü fiyatı da 4.000 TL

ufak bir akü yü bile değişitrmek sorun ülkede yapılacak işlem neyse başında durmadan veya bilmeden gitmemek lazım bunu tekrar anladım

• mimar3d kullanıcısına yanıt

Hocam geçmiş olsun.

70 amper EFB ya da AGM takmanız lazım.

İçinden çıkan aküde EF yazıyorsa EFB, Agm Technology yazıyorsa AGM akü taktırmanız lazım.

Cumartesi günü 2020 model aracım için Varta EFB N70 70 amper aküyü 3.900.-TL'ye aldım. 2024 son çeyrek üretimi.

• mimar3d kullanıcısına yanıt

Selam hocam ben de performans testlerini derinlemesine araştırdım ve PremiumContact 7 aldım 225/45/R17 fakat 94V değil 91Y aldım, piyasada 94 yük değerli lastik neredeyse yok. Zaten 2 kişi biniyoruz araca yük te yok genelde. 4 lastiği 15bine aldım bu hafta içinde taktırıp nitrojen de bastırıcam bakalım hayırlısı

• 
Sayfa: önceki 15241525152615271528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.