Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1530. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.621
Cevap
290
Favori
1.585.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15281529153015311532
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

Yedi yıldan uzun süredir arabada olan aküyü bugün değiştirdim. Bugüne kadar akü motoru çalıştırmakta bir sorun çıkartmadı ama en az iki yıldır start/stop çalışmıyordu.

Arabadan çıkan akü EF tipiymiş. EFB tipi ile değiştirdim.

Yola çıkınca arabanın ilk duruşunda start/stop çalıştı.

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 23 Aralık 2024; 20:29:25 >

• cinquanta kullanıcısına yanıt

Sizin AKÜ iyi dayanmış. Ben aracın garantisi bittikten 2 ay sonra AKÜ'yü değiştirdim. Yolda kaldık. Servis AKÜ'den deyip değiştirdi.

Bu arada 308 Allure Sportlarda far ayarı yapılıyor mu? Otoparkta duvara yaklaşıp uzaklaşınca kendisi ayar yapıyordu diye hatırlıyorum ama bugün yapmadığını fark ettim. Sizde de öyle mi? Yolda giderken aracın hemen önünü aydınlatıyor gibi geliyor. Biraz ileriyi aydınlatması daha iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 24 Aralık 2024; 8:8:8 >
  • Arkadaşlar bu T9 larda 2020 yılından sonra navigasyon güncelleme olmadı.Pejo servisini genel merkezini aradım artık güncelleme gelmeyecek dedi.2024 yılına navigasyonu güncelleme imkanımız var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Daha yeni gelmis taze taze , 2020' den sonra bilmem kacinci harita guncellemem olacak 🤣🤣

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu)

• Backstreet kullanıcısına yanıt

Hocam sizin aracınızın modeli ve model yılı ne?Yeni modellere güncelleme geliyor.Güncelleme 2015-2016 model yıllarına artık gelmiyor.Ben onu söylemek istedim.Sizin arac kaç model?

• Bugün aracın lastiği tamamen inmiş halde birkaç km gittim. Sensör normalde hep uyarı verirdi basınç düşük diye hava basınca düzeliyordu. Sibop iğnesinden dolayıymış neyse yaptırdım.

Ama neden sıfır hava kalmış lastik olmasına rağmen uyarı almadım? (Sensörler tamamen bozulmuş mu acaba? Ama bozulmuş olsa bugune kadar hep doğru veriyordu uyarıyı.)

2020 model hocam..

• Backstreet kullanıcısına yanıt

2020 modele olur tabi hocam 2015 model yıllarına 2020 den sonra güncellemeyi kesmisler

• cinquanta kullanıcısına yanıt
    Benim aracım 2018 model akünün aracı çalıştırmasında sorun yoktu ama start stop dönem dönem çalışıyor genelde çalışmıyordu. Ölçüm yaptırdığımda %29 civarı görünüyordu akü durumu. Daha giderdi ama yolda kalmak var ne olur ne olmaz diye tedbir amaçlı yaklaşık 2 ay önce değiştirdim. Aynı aküyü aldım sizinle ve start stop birkaç saat sonra devreye girdi. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 26 Aralık 2024; 11:46:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lastiklerinizi ihmal etmeyin arkadaşlar. 15 gündür falan lastik basınç uyarısı veriyordu araç. Sıcak soğuk hava değişimindendir diye sallayıp duruyordum.

Bakıyorum dışardan biraz inik gibi ama gidişte falan bariz bir sıkıntı yok. Bugün hadi gideyim lastikçiye ön arka yaptırayım havalarına balansına falan baktırayım diye gittim.

Sağ arka lastikte 10 cm civarı çivi çıktı, yarısı içerde yarısı eğilmiş dışarıda, havası 15 e düşmüş.

Son zamanlarda kafam çok dolu nasıl farkedemedim diye ödüp patladı. Çoluk çocuk biniyoruz arabaya, hız yaptığımda çok oldu bu esnada.

Canım çok sıkıldı nasıl yaparım böyle bir hatayı diye..

Ben yanlis anlamisim konuyu hocam, cok ozur dilerim..

• we[AGRA] kullanıcısına yanıt

Allah korusun hocam, kazasiz belasiz surusler insallah..

• Arkadaşlar selam 2016 model 308 var active paket araçta ki multimedya sistemi android auto desteklemiyor sanırım bluetooth bağlantısında da bir sonra ki şarkıya geçmek istediğimde yaklaşık 3 saniye belki biraz daha fazla zamanda geçiş yapıyor bunu düzeltebileceğim bir yol var mı ? Multimedya sistemini değiştirmek için bütçem yok şimdilik ancak geçmek istesem biliyorsunuz ki klima sistemi dahil her şey oradan yapılıyor düzgün bir kullanım sağlar mı multimedya sistemi için bir öneriniz var mı ?

• Birde bugün usb taktım araca ancak desteklenmiyor uyarısı verdi usb formatı fat32 neden böyle birşey olduğu konusunda fikri olan var mı acaba ?

• kilecerme kullanıcısına yanıt

Bu konuda bilgim yok, ama My Peugeot uygulamasını indirin. Araca kablo ile bağlıyken seri no falan girin. Bluetooht üstünden tüm sürüş verilerinizi alıyor. 100 metre altındaki sürüşleri vermiyor sadece. Ne zaman marşa bastım kaç saat yol gittim, kaç km, nerede durdum, maps üstünde, kilometrede kaç lira yaktım vs vs.

• İki ay önce yetkili servis bakımından çıkan 85bindeki araçta bugün eksper yag kaçağı tespit etti. Çok bilgi vermedi servise gösterin dedi. Trigger kayışı çatlamış ve soguk su hortumunda da kaçak varmış. Servise 35 bin lira para verdik bunlar nasıl kontrol yapıyorlar anlamış değilim silecek suyu değiştirsinler diye mi veriyoruz o kadar isciligi. Satışı baltaladılar yok yere mahcup olduk bir de. Şimdi de servis randevusu bulamıyoruz 30 Ocak diyorlar en erken. Gel de küfür etme yani. Sizce önemli bir şey var mıdır kaça mal olur bana? Yag kacağının çok olduğunu düşünmüyorum daha yag ikaz ışığı da yakmamisti. Otoparkta yerde yag da görmedim hiç. Şimdiye kadar hep yetkili servise gitmiştim ama mecbur özele gideceğiz artık.

• 2020 style tech 308 almayı düşünüyorum. 900-1m civarında 1.2 puretech 50bin km civarında araçlar var. Dizele baktığımda ise 1-1.1m civarında aynı paket 90bin km civarında araçlar var.

Benzinlide triger, dizelinde adblue sıkıntısı var ama adblue daha masum en azından ucuz çözümü var. Sizce 100bin tl daha fazla verip dizel almak mantıklı mı? Yılda en fazla 10bin km yapıyorum. Aldığım gibi 20-30’a trigeri değiştirip 4-5 sene kafam rahat kullanabilir miyim acaba?

• PonçikKöpek P kullanıcısına yanıt

Hocam PSA’da 1.2 motora hiç girme derim. Bir kere VAG grubundaki DSG gibi nam saldı.

her bakımda triger yağ süzgeçi falan kontrol edilecek 3/4 senede bir triger değişecek vs.

çok yakıyor bir de. İstanbul’da 10 litre altına düşürmek çok zor.

1.5 dizelde adblue sıkıntısı var evet. 1.6 dizelde de var.

diğer markaların dizel motorlarının adblue sistemlerinde de var. Adblue sıkıntılı bir sistem. Ticari araçların hepsi iptal ediyor.

binek otolarda da bozulana kadar kullanılıyor genelde.

karar sizin.

• PonçikKöpek P kullanıcısına yanıt

Ben 1,5 yıldır 2020 style tech dizel kullanıyorum. Bir sıkıntısı yok hocam. 5 ayda 1 adblue uyarısı çıkıyor azaldı diye. Kalite bidon olarak alıp koyuyorsun. Sıkıntı olmasın diye bir de katkı sıvısı var. Korozyonu önlüyor. Devam. Bunlarda ucuz sıvılar. Onun dışında yalıtım konfor hız yakıt her yönden güzel araç

• Görmez kullanıcısına yanıt

İnternette yanlış söylentiler dolanıyor.

Eğer triger yeni sayılabilecek yılda veya kilometredeyse her bakımda karteri çıkarıp yağ pompası süzgecinin kontrol edilmesine gerek yok.

Eğer trigerin ömrünün sonlarına yaklaştığı düşünülüyorsa, değişip değişmemesi konusunda tereddüt varsa yağ pompası süzgecinde biriken döküntü var mı ona bakılıp duruma göre değişip değişmeme kararı verilebilir.

Yağ pompasında aşırı birikme varsa otomobil yağ basıncı uyarısı verir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 16 Ocak 2025; 19:29:42 >
  • 
Sayfa: önceki 15281529153015311532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.