Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1529. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.584
Cevap
293
Favori
1.579.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #56
Sayfa: önceki 15261527152815291530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: y.suat

Amfi sadece sesi yükseltmek için değil hoparlörü daha iyi beslemek ve sesi daha kaliteli almak içindir. Daha güçlü hoparlör taktığınız zaman araçtaki ünite bunu yeteri kadar besleyemiyor ve hem daha düşük düzeyde hemde daha kalitesiz ses alıyorsunuz.

Muhtemelen öyle (öyle olmasa amfilerin üretilmesine gerek kalmazdı :) ama orjinal hoparlörler o kadar kötü ki, bu haliyle bile çok fark ediyor. Bence amfi yapılacaksa kapı içi yalıtım da yapılmalı ama bir anda maliyet 5000 den 15000e çıkıyor. Ben orijinal hoparlörlerde özellikle vokallerin eksikliğinden şikayetçi idim, bazı şarkılarda uzun yolda (yüksek hızda) sözler tamamen kayboluyordu. Bunda o sıkıntı kalmadı.

• y.suat kullanıcısına yanıt

Ne alaka?

• koothrapalli K kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizi birkaç kere denemiş ve söylediğiniz yalıtım işlemini de yapmış biri olarak görüşümü belirtiyorum :)
  • Beyaz_Peynir kullanıcısına yanıt
    Aslında yeterince açık söyledim ama tabi ki anlayabilen için geçerli söylediğim şey 😉

Anlayabilmek ile alakası yok.

Boş boş konuşma diye yazıyoruz.

AGM akü EFB yi kapsıyor ve çok daha iyisi. Bu sebeple arasında fark olması normal ve çöpe atılmış bir para olmayacak.

Fren hidroliği de 4.1 kullanın diyorlar. Ne yapıyorsun? 4.1 mi arıyorsun yoksa 5.1 mi koyuyorsun?

Anlayabilmek ile alakası çok ama o da anlayabilene...

Boş konuşan bildiğini sanıp bilgisi olmayandır 😉

Tmm hadi takıl sen istediğin gibi.

Lastiğe ne kadar hava basmak lazım arabanın kapısında yazar. Lastik havası ne olacak, nereden bakılacak bilmeyen adam gelmiş daha teknik konularda ahkam kesiyor.
    Mesajını okurken geçen karga sürüsü ile birlikte gülüyoruz 🤣

Hocam yanlışınız var. AGM akü EFB'yi kapsamıyor ve farklı teknolojiler. AGM kuru akü diye geçiyor, bazı yerler jel akü diyor. EFB geleneksel sulu akülerin bakım gerektirmeyen start stop uyumlu hale getirilmiş teknolojisi.

Fabrika hangi aküyü lüzum görmüşse aynı aküyü taktırma taraftarıyım. Varta 70 AH EFB akü 4 seneden fazla dayanmış. 6/7 sene dayanan da var. Ne diye iki katı fiyat farkı verelim?

4 sene sonra araç bende bile olsa bir tane daha aynı aküden alırım.

AGM akünün daha uzun ömürlü olması için sıcaktan korunması gerekiyor. BMW gibi aküsü bagajda olan araçlarda AGM daha uzun ömürlü olacaktır.

Bizim aküler motorun hemen yanında.

Fren hidroliğim de eksilmişti. Shell'den Dot 4 hidrolik alıp ekledim. Hidroliğin kapağında Dot 4 yazıyordu. Aynısını koymuş oldum.

Şimdi de 4 yıllık aracımın antifrizini değiştireceğim. Yine fabrikanın koyduğu PSA logolu hazır karışım PSA B71 5110 spesifikasyona sahip antifriz aldım. Daha kaliteli ve üst düzey antifirizlerde vardır belki ama orjinalciyim.

Size de tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görmez -- 18 Aralık 2024; 12:33:15 >

• Arkadaşlar Soğuk günlerde kumandadan aracın kilidini açmama rağmen sürücü koltuğu kapısı açılmıyor ama diğerleri açılıyor. Böyle bir kronik sorun bilen duyan var mı?

• emurat E kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sorun yaşamadım ve 308 sahiplerinden de duymadım. Yaşanan her sorun için kronik sorun diye yakıştırma yapmayın lütfen.

Kilitlere silikon sprey sıkıp bakın.

2/3 ayda bir kilitlere, fitillere, dış aynalara ve trim birleşim yerlerine sıkıyorum. Çok faydasını gördüm.

Tamam hocam bende var mı diye soruyorum işte. Bilinen varsa kroniktir zaten. Eski arabamda misal bu Kronik sorundu. Sürekli buraya yazan kişi sayısı belli zaten. Neden buraya yazmayı bıraktığımı tekrar hatırlattın hocam ayrıca da teşekkür ederim. Sana muhteşem süper mükemmel arabanla iyi sürüşler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 19 Aralık 2024; 9:1:3 >
    Tavşan dağa küsmüş dağ demiş çok umurumdaydı. Çocuklar gibi alınganlık yapmak nedir ya 😁
    Yalnız gerçekten bildin. Muhteşem, süper bir arabam var 😉

Dağ çok ıssız kalmış ama hala millet anlamıyor. Yalnız senin değil bizim milletin hepsinin arabası muhteşem huyumuz. İyi sürüşler dilerim.

Tavşancık dağın yüceliğinin yanında umursanmaz bile. Tavşancık gider, gitmese bile ömrü kadar var olur ama dağ hep yerindedi, adı, şanı bellidir :)
    Benim arabam muhteşem ve öyle olması için de elimden geleni yapıyorum.
    Senin kronik sorunlu arabana benzemiyor olması, aralarında fark olması normaldir alıngan arkadaş 😉
  • Konuda son zamanlarda gerginlik var.

Sıkılmaya başladık galiba 308'lerden birbirimize sarıyoruz
  • 2021 sonrasi modellerin hayalet ekranlarinda seyahat suresi (trip time) gosterimi var mi arkadaslar?

Yani her araci yeniden calistirdigimda sifirlanacak kendiliginden ve yola ciktigimda saymaya baslayacak
  • Active paketlerin hepsinde Start-Stop var mı? İlanlarda görüyorum ama benim araçta ECO yanıp sönüyor sadece uzun beklemelerde. Akü yetersiz gelmesi dışında, yazılımla veya herhangi bir yerden kapatılıyor mu bu özellik?

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt

Yazılımla kapatılmıyor diye biliyorum.

Eğer simgesi yanıp sönüyorsa şartları karşılamıyordur.

En büyük sebepleri akü, DPF, yüksek/düşük sıcaklık, yokuşta ya da dönüşerde direksiyon kırıkken devreye girmez.

• 
Sayfa: önceki 15261527152815291530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.