Hertz Uno 165 lik ler amfisiz de çok fark ediyor. Ses seviyesinde 12 13 u geçmediğim için amfinin fark edeceğini sanmıyorum. Ama çok yüksek ses isterseniz amfi şart. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (1528. sayfa)
-
-
2023'ler daha dolu. 2024 başlarından itibaren süet koltuk ve ısıtma, dokunmatik tavan lambaları kalktı. Ama 24'leri de kasım sonu güzel paralara verdiler (1530 a kadar verildi).
Eğer evde ya da işyerinde şarj imkanı varsa e308 alın çok daha mutlu eder. E308'lerde 23-24 hepsi dolu. Şu ara müthiş fiyatlar var 1450'ye bulunabiliyor sıfır km.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 9 Aralık 2024; 21:22:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorun muhtemelen marş motorunda. 2018'de marş motoru ters alternatör gibi bir şeydi sanırım, o mekanizma bozulmuş olabilir. Mesela benim 2016 vardı marş motorundan daha nahif çalışan bir mekanizması (ters alternatör) vardı 2018 de öyledir sanırım. 2020 1.2 olanda normal marş motoru ile start stop yapıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 9 Aralık 2024; 21:27:52 >
Ad-blue'ya artık bir şey katıyorlarmış kristalleşmeyi engelliyormuş, araştırmakta fayda var.
Merhabalar. 2018 model 308 sahibiyim. Aracın hoparlörleri hakkında bir sorunum var. Daha öncede sormuştum belki başka fikirler alabilirim diye tekrar sormak istedim. Anahtar kontakta ve araç çalışmıyorken, belli bir süre geçtikten sonra kapıları açtığımda hoparlörden 3-4 saniye aralıklı cızırtı sesi geliyor ve daha sonra duruyor. Ayrıca bazen radyo veya bluetooth farketmeksizin, hoparlörlerden cızırtı sesi geliyor ve sesi sonuna kadar açıp, tekrar kıstığımda bu cızırtı düzeliyor. Genelde bu cızırtıyı ön sağ kağı hoparlörü yapıyor. Buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu acaba?
-
2016 model 308 kullanıyorum. Bizim araçların kumanda pili ney arkadaşlar? Hangi pilden almamız lazım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam. Bu menzillerle elektriklilerden pek elektrik alamıyorum henüz bir araba daha benzin devam şuan için :)
Araba bakım için şu an serviste ( 2017, dizel). Sabah teslim ederken start/stop çalışmıyor dedim. “Yedi yıllık akünün hala çalışıyor olması bile mucize” gibi yanıt aldım. Akünün değişmesini önerip, bir gün marş basmama sorunuyla karşı karşıya kalabileceğimi söylediler.
Akü fiyatı sordum. 10.000 TL civarı yanıtını aldım. Bahsettiğiniz fiyatla arasında çok fark var.
Aküyü bir akücüde değiştirtsem beklenmedik bir sorunla karşılaşır mıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 12 Aralık 2024; 11:59:8 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tabi ki başka yerde değiştirin, servislik bir durum yok aküde.
O zaman yılbaşından önce değiştirmekte yarar var.
Burada 70 amper EFB ya da AGM önerilmiş. Üzerindeki hangisi ise onunla devam ederim.
O bile çok önemli değil ne taksanız düzgün çalışıyor. Min. 70 amper olsun tabi. Yerine sığsın yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 12 Aralık 2024; 13:1:14 >
Teşekkür ederim. Şimdide akü arayışına başlıyayım.
Valla benim araç 2020, bende bile enerji tasarruf moduna giriyordu. Araç henüz 29k Km'de. Start stop 1/2 aydır çalışmıyordu, cold start sesliydi.
Üzerinden çıkan akü Varta 70AH EFB olduğundan, Varta sitesinde benim marka/model ve araç bilgisine göre EFB önerdiği için ve AGM (7.900 TL) ile iki kat fiyat farkı olduğundan EFB akü aldım.
Sabahları çok rahat çalışıyor. Start stop hemen devreye giriyor.
-
EFB aküyü kaça aldınız? Dün bana 4.200 TL fiyat verdiler.
İmkanınız varsa AGM akü tercih edin.
-
İstanbul Çağlayan'da bir oto parçacısından 3.900.-TL'ye aldım. 200 TL ustaya taktırmaya verdim. Araç çalışırken yedek aküyle güç alıp yeni aküyü bağladı. Hiçbir şey sıfırlanmadı. Kodlama yapmaya da gerek olmuyormuş dediler.
Aldığım akünün kodu Varta N70 EFB Blue Dynamic.
-
Hocam iki kat fiyat farkı var. (3.900 TL x 7.900 TL)
Varta benim araca EFB aküyü öneriyor (1.5 Blue HDI)
Start stop alternatör sistemi bazı araçlarda AGM akü, bazı araçlarda EFB aküyü destekliyor diye söylediler.
Sanırım 1.5 dizellerde EFB geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görmez -- 13 Aralık 2024; 17:37:26 > -
Var zaten ama alabiliyorsanız alın demiştim. Aradaki fark boşuna değildir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracın üzerinden çıkan orjinal akü EFB serisi olunca, AGM'ye verilen ekstra 1 akü parası çöpe atılmış olacaktır.
Amfi sadece sesi yükseltmek için değil hoparlörü daha iyi beslemek ve sesi daha kaliteli almak içindir. Daha güçlü hoparlör taktığınız zaman araçtaki ünite bunu yeteri kadar besleyemiyor ve hem daha düşük düzeyde hemde daha kalitesiz ses alıyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X